HAMAR , Utsikten 2

Pen & nyoppusset leilighet med 2 soverom. Svært sentral beliggenhet og kun et steinkast fra Høgskolen! Parkering.

3 590 000

 • Prisantydning:

  3 590 000,-

 • Totalpris:

  3 688 772

 • Fellesutgifter:

  2 500,-

Beregnet totalkostnad: 3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  60 m²

 • Bruksareal:

  60 m²

 • Etasje:

  1

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1881

 • Gårdsnummer:

  1

 • Bruksnummer:

  505

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  263039712

 • Sist endret:

  03.10.2023 14:17

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 65%

  eier sin egen bolig

 • 81%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 35%

  har bolig på over 120 kvm

 • 77%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Delikat og nyoppusset leilighet med svært sentral, men rolig beliggenhet. Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og har store vinduer med veldig hyggelige omgivelser å se ut på. Leiligheten har 2 soverom, er romslig med åpen kjøkken/stue-løsning som gir praktisk og god bruk ved sosiale sammenkomster.

Tomten rundt er pent opparbeidet med planter, plen, busker og egne parkeringsplasser for beboerne.

I Hamar har du alt fra kjøpesentre, svømmehaller/ treningssenter, barnehage/skole, togstaston/busstasjon, restauranter og myldrende strandliv er med gangavstand til leiligheten.

Hamar har gode kollektivtilbud samt gode togforbindelser til Oslo hver time. På Hamar finner du Skibladner brygga, Koigen, Ridehusstranda og Odden som byr på flotte bade og turmuligheter.

Innhold

Leilighet i 1.etasje som inneholder: Gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.
- Bodrom i kjeller.

Standard

3 roms leilighet i 1. etasje flermannsbolig med til sammen 5 boliger og en næringsseksjon. Bygningen er oppført i 1881. Vesentlig påkostet i ca 1990. Boligen er gjennomgående pusset opp i 2022 og fremstår som moderne.

Moderne kjøkkeninnredning fra IKEA med laminerte over og underskap, glatte fronter og laminert benkeplater. Satt inn ny i 2022.
Integrert platetopp, komfyr, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. Det er installert komfyrvakt og under installering waterguard/ vannstopper.
kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Badet er fra 1990 tallet og har våtromstapet/belegg på vegger og malt innvendig tak. Overflater er malt på nytt i 2022. Badet har vinylbelegg på gulvet, oppmalt i 2022. Rommet varmes opp av panelovn. Badet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Badet har innredning med nedfelt servant (nymontert), toalett og dusjkabinett (nymontert). Våtrommet har elektrisk avtrekksvifte. Luft kommer inn fra spalte i døren.
Badet anbefales renovert i sin helhet.

Innvendige overflater består hovedsaklig av parkett på gulv.
Innvendige overflater består hovedsaklig av malte plater og malt strie på vegger.
Innvendige overflater består av malte plater i innvendige tak.
Boligen har mursteinspipe, pusset og malt i beboelsesrom.

Tekniske installasjoner:
- Boligens innvendig vannrør er i kobber på badet og plastrør i varerør på kjøkken (fra 2022).
- Innvendige avløpsrør er i plast.
- Bygningen har naturlig ventilasjon. Veggventiler. Luftespalter i enkelte vinduer.
- Varmtvannsbereder fra Oso, ca 200 liter, fra 2019.
- Det er to beredere i kjeller, Den ene er merket øst ( fra 2014). Det ukjent om bereder kun går til denne leiligheten eller til 1. og 2. etg. i
vestre del.
- El-anlegget er i fra 1990 tallet. Det er utført noe utvidelse og fornyelse av anlegget i brukstiden, sist i 2022.
- Det er ikke installert ildsted.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport, utført Vidar Nerem, datert 17.06.2022.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og barnevennlig beliggenhet i et etablert og attraktivt boligområde ca 300 meter fra Hamar sentrum. Det er gangavstand til gågata og sentrum med alle fasiliteter, nærbutikker, kjøpesentre, restauranter, kino og rikt kulturliv. I tillegg finner du Skibladnerbrygga, Koigen, Ridehusstranda og Odden som byr på flotte bade- og turmuligheter. Hamar har gode tilbud for offentlig kommunikasjon, og gode togforbindelser til blant annet Oslo. Ankerskogen med svømmehall og med fine turmuligheter.

Felleskostnader

2 500. Fellesutgiftene inkluderer utvendig bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, internett, strøm fellesarealer, brannalarm og parkering.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Sameie

,
Dette er et mindre boligsameie. Det er foreløpig ikke laget vedtekter eller husordensregler.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind

Vedtekter / husordensregler

Det er ikke opprettet vedteker/ husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3, store eller alvorlige avvik:
- Våtrom - sluk, membran og tettesjikt, bad: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tegn på utetthet er tidligere registerert forhøyede
fuktverdier etter søk med fuktindikator. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Hele takkonstruksjon er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Innvendig - krypkjeller: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Våtrom, Fukt i tilleggende konstruksjoner - bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dusjsonen ligger mot fellesareal på en side og yttervegg på andre siden. Det er foretatt søk med fuktindikator på kritiske punkt på overflater inne på badet, ingen utslag for forhøyede fuktverdier.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Gjelder veranda i 2. etg. som har rekkverkshøyde på 86 cm. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Innvendig - Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/ eller riss i pipe. Det er avvik: Piper har oppnådd høy alder og har synlige skader i kjeller. Ildsteder i kjeller er eldre og ikke i bruk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom, overflater gulv - bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulb/ synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25mm. Ujevne overflater i dusjsonen som er overmalt. Det er vanskelig å avdekke årsaken til ujevnheten. Gulvbelegg har oppnådd forventet brukstid.
- Tekniske installasjoner, varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank-
- Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert sprekker/ deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen. Stedvis utrasing og behov for utbedring i kjeller. Upusset mur på inngangsside utvendig .

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig, taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. 
- Tekniske installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold, byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Tomteforhold, drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/ tettesjikt har begrenset effekt.
- Tomteforhold, utvendig vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport, utført av Vidar Nerem, datert 17.06.2022.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært/ egeninnsats. Firmanavn: Husfikseren AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet er fornyet med maling, ny innredning og dusjkabinett.
2.1 Ble tettesjikt/ membran/ sluk oppgradert/ fornyet? Nei.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja, kvitteringer på alt arbeid.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei.
- Pkt. 13. Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Firmanavn: Blystad Elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Blystad Elektro har byttet det meste av det elektriske anlegget. Alt i kjøkken, stue og begge sov er tatt, samt alle kurser i skapet.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eler deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja, samsvarserklæring fra blystad elektro på alt arbeid.
- Pkt. 21. Kjenner du til om det er innredet/ bruksendret/ bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Vet ikke.
- Pkt. 25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, det kommer muligens en ny leilighet i sokkel(kjeller. Det er avtale om mulighet for å bygge balkong mot hage i denne leiligheten og leiligheten over om kjøper ønsker. Hver seksjon dekker sin kostnad knyttet til dette.

Selger er profesjonell part og har derfor ikke anledning til å tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema er likevel utfylt og ligger vedlagt salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, soverom, soverom 2 og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 544 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet tomt på 544,7 kvm felles for tomannsboligen. Eiendommen har gode lys- og solforhold og har liten grad av støy fra nærområdet. Tomten er opparbeidet med plenarealer og beplantet med busker og trær. Det er etablert enkelte støttemurer. Offentlig adkomstveg er asfaltert. Biloppstillingsplasser pa egen tomt.
Tomten ligger i et svakt skrånende terreng.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer 1 parkering og leie for denne inngår i felleskostnaden.

Byggemåte

Bolighuset er tekket med betongtakstein fra 1990 tallet. Undertaket er i fra byggeåret. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Tidligere salgsinformasjon angir at yttervegger er kledd opp på nytt og er isolert på innsiden med 5 cm mineralull. Besiktiget i fra bakkenivå. Det er saltak med ark til verandatak. Utvendige gradrenner. Loftet er innredet med leilighet. Det er ikke tilgang til leiligheten og da ikke loft/ innvendig tak. Boligen har malte trevinduer med isolerglass i fra 1990. Vinduer i bygget forøvrig er besiktiget i fra utsiden. Boligen har teak entredør mot fellesareal, kvitmalt på innside. Boligen har ikke veranda/ balkong. Eier melder at det er godkjent å sette opp veranda over to etasjer, formen må være lik veranda over inngangspartiet. Bygningen har veranda for 2. etg. og loft. Tremmegulv og rekkverk, overbygget. Rekkverk i 2 etg. er under 90 cm.

Opplysninger er hentet fra tilstandsrapport, utført av Vidar Nerem, datert 17.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på hele eiendommen datert 01.06.1990 og på leiligheten spesielt 26.08.2021. Disse
kan fås ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

For spørsmål vedrørende skolekrets, kontakt Hamar kommune.

Adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir fakturert sameiet og er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Kommunale avgifter faktureres sameiet og er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Hamar kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er underlagt kommuneplanens arealdel 2018-2030, vedtatt 30.05.2018 samt kommuneplanen for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen, vedtatt 31.08.2011.

Eiendommen er også underlagt reguleringsplan Bebyggelsesplan for Utsikten, vedtatt 10.10.2007. Kommunedeplan under arbeid:
Kommunedelplan for Hamar sentrum. ID 20190002. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Kjeller/ underetasje er i sin helhet tildelt som tilleggsareal til seksjonsnummer 3. Dersom tilleggsarealet på et senere tidspunkt skal bestå som
en selvstendig seksjon med eget seksjonsnummer, plikter samtlige seksjonseiere i sameiet vederlagsfritt å samtykke til reseksjonering.

 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 928068, tinglyst 28.10.2014, type heftelse:
Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: Eidsiva Nett AS
Org.nr: 981 963 849
Avtale om rettigheter og plikter ved frittstående
nettstasjon.
Rett til å bygge, drive vedlikeholde, ombygge og fornye
en nettstasjon på eiendommen.

Reseksjonering, doknr. 539272, tinglyst 19.05.2022.
Snr: 1.
Formål: Bolig.
Sameiebrøk: 61/ 339
Deling av seksjon.
Endring av formål. Endring av fellesareal. Endring av sameiebrøk. Endring av tilleggsdel.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via
private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 20 22 73 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst oppgi ønsket tidspunkt for overtagelse i ditt budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Utsikten 2, 2318, Hamar, Gnr. 1 bnr. 505 snr. 1 i Hamar kommune
Ideell andel av sameiet: 61/339

Oppdragsnummer

95-22-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Hamar sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.