GJØVIK / NORDBYEN , Nordahl Griegs Veg 9 & Haakon VII's Veg 11

Flott familiebolig m/ 3 sov, nyere bad og pent kjøkken. Attraktiv beliggenhet - utsikt - ekstra tomt!

7 350 000

 • Prisantydning:

  7 350 000,-

 • Totalpris:

  7 550 172

Beregnet totalkostnad: 7 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 183 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 350 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 200 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 550 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  158 m²

 • Bruksareal:

  197 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1948

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  549

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  318837285

 • Sist endret:

  02.10.2023 14:07

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 74%

  eier sin egen bolig

 • 93%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 67%

  har bolig på over 120 kvm

 • 34%

  er barnefamilier

 • 35%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Vi har for salg denne flotte eiendommen i Nordahl Griegs Veg 9. Salget omfatter enebolig i Nordahl Griegs Veg 9 med tilhørende tomt i Haakon VII's Veg 11 på 676 kvm. Boligen går over 2 plan og kjeller. Boligen er opprinnelig fra 1948, men er betydelig oppgradert og vedlikeholdt de senere år. Adkomst til boligen i 1.etasje hvor du kommer inn i en lys og åpen gang. Her er det god plass til oppbevaring av klær og sko. I tillegg er det trapp opp til 2.etasje. Videre finnes stue/kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet har lys innredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer. En praktisk kjøkkenøy gir ekstra benkeplass. I stuedelen er det god plass til stort spisebord med stoler, samt sofa- og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse med flott utsikt over byen og Mjøsa. 1.etasje rommer i tillegg et flislagt bad innredet med baderomsinnredning, dusjhjørne og vegghengt wc. I tillegg finnes ekstra toalett både i 2.etasje, samt ett i kjelleren. I 2.etasje finnes også 3 soverom. Ett hovedsoverom med god plass til garderobe og dobbeltseng, samt 2 mindre barnerom. I tillegg finnes en koselig loftstue, samt rikelig med kott/lagringsplass. Boligen har også en romslig kjeller som er innredet med kjellerstue, ett praktisk vaskerom og ett toalettrom. I tillegg finnes en romslig bod, samt ett garasje-/lagerrom.

Innhold

Enebolig over 2 plan og kjeller som inneholder:
Kjeller: Vaskerom, stue, toalettrom og bod/treningsrom.
1.etg: Bad, gang, stue/kjøkken og bod.
2.etg: Stue, 3 soverom, gang, toalettrom og bod.

Garasje i underetasjen.
Terrasse.

Standard

Boligen har god standard og normal planløsning og framstår som vedlikeholdt både inn- og utvendig.

Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Dobbel kjøkkenkum. Lekkasjestopper/lekkasjevarsler er montert. Plass til integrert: Komfyr, steketopp, kjøleskap, mikro og oppvaskmaskin.

Badet har fliser på gulv og vegger, samt malte plater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, dusjhjørne, speilskap og vegghengt wc. Ventilasjon via ventilasjonsvifte og ventil på vegg. Oppvarming med varmekabl i gulv. Plastsluk.

Vaskerommet har fliser på gulv, panelplater og malt mur/betong på vegg, samt panel i himling. Rommet er innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon via ventilasjonsvifte, samt tilluft i dør. Støpejernssluk. Oppvarming med varmekabel i gulv.

Toalettrom i loftsetasjen har fliser på gulv, panelplater på veggene, samt plater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, gulvmontert wc og speil med tilhørende belysning. Oppvarming med panelovn. 

I tillegg finnes et toalettrom i kjeller med fliser på gulv, murpuss på veggene og malt betong i himling. Rommet er innredet med gulvmontert wc, speil og servant med underskap. Oppvarming med varmekabel i gulv.

Innvendige overflater:
Gulv: Fliser og parkett.
Vegger: Panelplater, betong, panel, malte plater og tapet.
Himlinger: Malte plater, panel og betong.

Diverse:
Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Etasjeskiller i betong.
Murt pipe.
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong.
Trapper i trekonstruksjon.
Profilerte dører. Glatte dører.

Beliggenhet

Nordahl Griegs veg 9 ligger i ett veletablert og rolig nabolag i Nordbyen i den absolutte indrefileten av boligområder på Gjøvik. Her oppe er utsikten spektakulær. Det er kort gangavstand til sykehus, Gjøvik Videregående skole, Fredheim Barneskole, Tranberghallen, Bjørnsveen Ungdomskole samt flere barnehager.  Ca 30 min gangavstand til NTNU og Gjøvikregionen International School.  Flotte ski- og turmuligheter. Fastland friluftsbad, Gjøvik stadion, tennisbaner, alpinanlegg i nærområde. Fra boligen kan man fint rusle ned til sentrum med alle fasiliteter samtidig som man oppe ved boligen føler at man er godt tilbaketrukket i stille og rolige omgivelser. Det er gode bussforbindelser i område.

Gjøvik er også et godt utgangspunkt til å komme lett til fjelldestinasjoner i Innlandet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81077231

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Veggkonstruksjon: Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha
skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Avskalling/flassing på grunnmur. Spikerhoder på kledning har dyp forsenkning flere steder, anbefaler at dette tettes med egnet masse.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen er i hovedsak lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.
- TG 2: Dører: Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under verandadør.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Behov for vedlikehold.
- TG 2: Overflater: Lagrede gjenstander begrenset inspeksjonsmuligheten i kott og enkelte rom. Enkelte skader/slitasje på overflater.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Riss og sprekker i gulv, dette må ses i sammenheng med "grunn og fundamenter".
Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser.
- TG 2: Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, https://dsa.no/radon. Radon målinger blir anbefalt de fleste steder for å danne seg et bilde av situasjonen angående risiko knyttet til eventuelt radon eksponering.
- TG 2: Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.
- TG 2: Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Påvist forhøyede fuktindikasjoner i overflater på betonggulv som er mer eller mindre vanlig på eldre gulv uten fuktsperre og samtidig kan ha en sammenheng med sviktende drenering. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. Hulltaking er unnlat fordi rommene under terreng har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Rommene er i stedet fuktkontrollert med egnet
verktøy. Typiske kjelleredderkopper som trives i fuktig klima registrert. Dette punktet må ses i sammenheng med "drenering, grunnmur og fundamenter".
- TG 2: Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Lav høyde mellom trapp og etasjeskiller. Fuktopptrekk i trevirke fra bygningsdel mot terreng.
- TG 2: Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- TG 2: Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- TG 2: Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert
ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Det er funnet avvik på fall i henhold til TEK17. Se https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrifttek17/13/vi/13-15. Fall fra sluk er registrert.(Motfall)
- TG 2: Bad: Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Misfarging på fuger. Det er ikke fremlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen.
- TG 2: Vaskerom: Malingsflass og saltutslag på vegg.
- TG 2: Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Deler av våtsone har ikke membran, våtrommet må brukes deretter. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Membran er ført ned i sluk uten klemring. Dette gir økt risiko for lekkasje hvis sluk ikke har tilstrekkelig
avrenning. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Det er ikke fremlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen.
- TG 2: Vaskerom: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier på utsatte steder.
- TG 2: Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier.
- TG 2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Deler av anlegget er skiftet. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Rust/tæring på metallrør. Deler av bygningsdelen er skjult, har en
alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.
- TG 2: Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på innvendige avløpsledninger. Deler av anlegget er skiftet. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for
skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.
- TG 2: Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke
tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Fuktsikringen har begrenset restlevetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillær sug fra grunnen. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng og terrengforhold". Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.
- TG 2: Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Riss og sprekker i gulv. Bygningsdelen må ses i sammenheng med "rom under terreng". Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
- TG 2: Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på
minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Vinduer: Kjellervinduer bærer preg av slitasje. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Noe søl med byggskum rundt enkelte vinduer.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 3: Toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600
krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 3: Toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600
krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Andre installasjoner: Oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstingeniøren.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Thomas Sirirud.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Total innvendig oppussing. Deriblant bad/våtrom. Utført av Land & Strand - Tidligere eier av bolig.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, det er lagret bilder på Boligmappa fra gjennomført oppussing i 2013/2014. Utført av Land & Strand - Tidligere eier av bolig.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Mottatt dokumentasjon fra gjennomført oppussing er lagret på Boligmappa.
- Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
2014 - Omlegging av vann- og avløpsledninger fra tilknytningspunkt i Haakon VII gate. Utført av Rørlegger Torbjørn Amundsen AS.
- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Noe avskalling av maling på murvegger kjeller. Det referes til takstrapport.
- Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ikke utover sprekker som er kommentert i takstrapport.
- Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ikke utover sprekker som er kommentert i takstrapport.
- Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Noe gammel kledning har råteskader ved taknedløp på terrassen. Det refereres til takstrapport.
- Pkt. 10: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Noen få skjeggkre observert i 2021. Tiltak gjennomført. Ikke observert etter utført tiltak.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
2013/2014 - Firmaet Land & Strand (tidligere eier) - Total oppussing innvendig av tidligere eier.
2022 - Byggmester Magne Fjellhaug AS - Bytte tak, isolert yttervegger, byttet kledning yttervegger.
2023 - Egeninnsats - Bytte av terrassebord etter demontering av stillasje brukt av Byggmester Magne Fjellhaug i forbindelse med bytte av kledning. Stillasje skadet noen terrassebord.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Elektro 1 - 2013/2014 - Nytt el anlegg i boligen i forbindelse med rehab av bolig. Lasse M. Linaae - 2022/2023 - Montert downlights i 2. etasje, montert utelys på fasade, byttet tilførsel til VVB fra stikkontakt til fast tilkobling.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Samsvarserklæring er lagret på boligmappa.
- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Kontroll på el anlegg utført i 2018. Tilsynsrapport lagret på boligmappa.

Boligens areal

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 197 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, stue og toalettrom.

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og stue/kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 3 soverom, gang og toalettrom.

Merk: Toalettrom loftsetasje er ikke måleverdig, men likevel medtatt i romoppstillingen.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Selger har fremvist byggegodkjente tegninger til takstmann. Takstmann bekrefter at tegninger som megler har innhentet fra kommunen er de samme som ble fremvist av selger.

Du må søke kommunen om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel eller omvendt. Det er observert rom i boligen som ikke er bruksendret. se https://dibk.no/byggeselv/bruksendring-i-boliger---sporsmal-og-svar/.

Det er avvik på antall/plassering vinduer på fasaden.
Takoverbygg mot nord-vest er ikke inntegnet.
Selgers opplysning: Takoverbygg er byggemeldt hos kommunen. Megler anbefaler på generelt grunnlag å undersøke dette nærmere.

Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift?
Ja, det er avvik på gasstetthet mellom garasje og boligrom.

Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde?
Det er observert rom som ikke tilfredsstiller NS3600 sitt krav om dagslysflate.
Vurderingen er gjort etter gjeldene teknisk forskrift på befaringstidspunktet. Veiledningen til byggteknisk forskrift angir en rekke preaksepterte ytelser som oppfyller forskriftens funksjonskrav ang. rømning. Der veiledningen til byggteknisk forskrift ikke er dekkende eller den begrenser ønsket utforming av en bygning, kan man fravike de preaksepterte ytelsene i veiledningen. Man må da dokumentere med en selvstendig analyse at forskriftskravet er ivaretatt. Det er ikke fremvist noe selvstendig analyse av rømning. Jeg har påvist avvik i forhold til rømningsvei og dette må undersøkes ytterligere.
Avvikene gjelder stue kjeller.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 563 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 1563,3 m² som er opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Gode utsiktsforhold.

Tomtestørrelsen er fordelt på følgende måte:
Nordahl Griegs Veg 9: 878 kvm
Haakon VII's Veg 11: 676,30 kvm

Garasje / Parkering

Garasjerom med plass til 1 bil i underetasjen.

Byggemåte

Taktekking av metallplater. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 2013. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Kodelås. Terrasse mot sør: Fundamentert på betong. Konstruksjoner og overflater i treverk. Belysning. Tretrapp. Terrasse mot nord: Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner og overflater i treverk. Belysning. Delvis overbygd. Tretrapp.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Metall. Plast.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Metall.
- Ventilasjonen består av ventilasjonsvifte og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom
aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av ventilasjonsvifte eller naturlig oppdrift.
- Varmtvannstanken er på ca. 200 liter.
- Åpent og skjult ledningsnett. El-anlegg med automatsikringer.

Tilbygg / modernisering:
2013 - Utført av firma: 2013-2014. Mesteparten av boligen pusset opp innvendig, inklusiv bad, vaskerom og tekniske installasjoner.
2014 - Utført av firma: Nye utvendige vann- og avløpsledninger.
2022 - Utført av firma: Etterisolering av tak og yttervegger. Ny utvendig kledning, vinduer, taktekking og undertak. (Opplysninger over er gitt av selger)

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Enebolig har status "tatt i bruk" i kommunen sine dokumenter.
Tilbygg har status "fritatt for søknadsplikt" i kommunen sine dokumenter.

Det foreligger ferdigmelding for sanitærarbeid datert 11.07.2016.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Lissomskogen barnehage (1-5 år)
68 barn 0.7 km
Kråkjordet barnehage (1-5 år)
52 barn 0.7 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år)
26 barn 0.9 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.)
313 elever, 20 klasser 0.9 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)
256 elever, 21 klasser 1.6 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 2.8 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
284 elever, 24 klasser 1.2 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 0.7 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av: strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Varme i gulv.
- Panelovner.
- Ildsted.

Siste tilsyn ble gjennomført 30.03.2022. Ved tilsynet ble det avdekket følgende avvik:
- Slokkeutstyr: 5 års service, eller anskaffe nytt.
- Gammel røykrørsinnføring som går inn i skorstein må fjernes og hull mures igjen med tegl.

Siste feiing ble gjennomført 11.06.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 213 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene for Nordahl Griegs Veg 9 er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 9 876,-
Renovasjon: 3 450,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 8 832,-

På Haajon VII's Veg 11 faktureres det for tiden kun eiendomsskatt:
Eiendomsskatt: 405,-

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være 2 210 600 for gnr. 67 og bnr. 549,-. For gnr. 67 og bnr. 1498 er eiendomsskattetaksten opplyst å være 810 000,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 788 883 pr. 06.09.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 439 977 pr. 06.09.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gnr. 67 bnr. 549 og gnr. 57 bnr. 1498 ligger begge under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse
Vedtatt 29.10.2020.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Megler gjør om oppmerksom på at det må sendes inn egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp av ubebygd tomt.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse iflg. skjøte datert 15.12.1978 
Bestemmelse om bebyggelse
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Megler har forsøkt å innhente kopi av dokumentet. Kartverket opplyser at de ikke finner dokumentet i sine arkiver.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Eiendommen deler innkjøring med naboeiendom. Det er ikke fremvist noen avtaledokumenter i den forbindelse.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Merk: Privat stikkledning krysser naboeiendom 67/1498 (se vedlagt kart).

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nordahl Griegs Veg 9 & Haakon VII's Veg 11, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 549 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0328

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.