Raufoss , Frøyslandsvegen 22

Klassisk, sjarmerende og innholdsrik villa med bl.a. 4 soverom, 2 bad og flere stuer - romslig tomt - sentrumsnært

4 900 000

 • Prisantydning:

  4 900 000,-

 • Totalpris:

  5 041 422

Beregnet totalkostnad: 4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 422,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 041 422,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  221 m²

 • Bruksareal:

  288 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1918

 • Gårdsnummer:

  13

 • Bruksnummer:

  338

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  319491034

 • Sist endret:

  21.09.2023 13:11

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 83%

  eier sin egen bolig

 • 53%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 40%

  har bolig på over 120 kvm

 • 25%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Frøyslandsveg 22, en klassisk , sjarmerende og innholdsrik villa på Raufoss.

Boligen er over to etasjer pluss kjeller og loft.  Her finner du i 1. etasje bl.a. entre, toalettrom, hyggelig kjøkken, og flere stuer på rad og rekke. Fra stuen har du utgang til både glassveranda og til overbygget terrasse.
 I 2. etasje finner du  fire soverom og bad. I tillegg har boligen en kjeller med b.la. disponibelt rom, kjellerstue med kjøkken, bad samt godt med bodplass. I tillegg finnes et loft med oppbevaringsplass. Luftige rom og gode lysforhold. Boligen har en nyere garasje og en eldre garasje/uthus.

Her er  fine uteplasser, med både overbygd og åpen terrasse, en romslig, bruksvennlig tomt og gårdsplass med belegningsstein.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje entre, gang, mellomgang,  toalettrom, kjøkken, spisestue, tv-stue, stue, glassveranda og innglasset terrasse.
I 2. etasje finner du trapperom, bad, kott og fire soveorm.
Kjeller med trapperom, gang, to boder, bad, soverom, kjøkken og kjellerstue.

To frittstående garasjer.

Standard

Boligen har normal standard og god planløsning. Den fremstår som vedlikeholdt både utvendig og innvenig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er over 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg.

Kjøkken:
Hyggelig kjøkken som har innredning med laminerte skog og malte, profilerte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og med fliser og belysning over benkeplate. Integrert komfyr og koketopp og plass til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr.

Kjøkken kjeller:
Her er innrening med laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående kjøleskap og komfyr. Ventilator over komfyr.

Bad 2. etasje:
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og malte, glatte flater i himling. Her er servant i underskap, speil med belysning, badekar med dusj og vegghengt wc. Våtrommet har ingen ventilering utenom lufting via vindu.

Bad kjeller:
Badet har flislagt gulv med varme, baderomsplater på vegger og panel i himling. Badet er utstyrt med servant i underskap, overskap med speil og belysning, Dusjvegger og gulmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk.

Toalettrom:
Rommet har flislagt gulv og panel på vegger og i himling. Her er servant og gulvmontert toalett (kverntoalett).

Innvendige overflater i hovedsak med:
Gulv: Heltre gulv, fliser, teppe, laminat og betonggulv.
Vegger: Panel, tapet, malt strie, baderomsplater og malt puss/mur/betong.
Himling: Malte, glatte flater og panel.

Selger har opplyst om følgende modnerniseringer:
2016 Bygget sommerstue/innglasset terrasse. Utført av firma.
2012 Lagt belegningsstein på gårdsplassen. Utført av firma.
2008 Renovert badet i 2. etasje. Utført av firma.
1996 Ny kjøkkeninnredning i 1. etasje. Egeninnsats.
1992 Innredet rom i kjelleren. Utført av Gjøvik yrkesskole.
1990 Etterisolert yttervegger og etasjeskillere. Utført av firma.
1984 Skiftet de fleste vinduer i boligen. Utført av firma.
1982 Nytt utvendig vann- og avløpsrør. Utført av firma.

Beliggenhet

Boligen har en meget attraktiv beliggenhet i et rolig og veletablert villastraøk. Her er det solrikt og barnevennlig, men likevel med nærhet til sentrum så vel som marka.

Eiendommen er beliggende sentralt i Raufoss, vest for Raufoss sentrum. Herfra er det gangavstand til de fasiliteter Raufoss har å by på, og det er nært til barneskoler, ungdoms-  og videregående skole. Det er maange gode turmuligheter i nærheten, med skiløyper på vinterstid og stier på sommeren. Gjøvikbanen med togforbindelse til Gjøvik og Oslo ligger i sentrum.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 4800639

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig > Dører - 2
Døren går på karm og det mangler sikkerhet/rekkverk på utsiden.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke
kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si enkonstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk
kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan
kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader.
Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Fall er ikke tilfredsstillende. Ikke synlig membran under klemring
i sluk. Baderomsplater mangler fuge/dekklist i ende på plate. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.
Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har ingen ventilasjon
Kostnadsestimat: Under 10 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Viktig at kverntoalett blir brukt riktig.
Kostnadsestimat: Under 10 000

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Dusjhjørnet ligger mot yttervegg og konstruksjoner av betong.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Noe flassing og noe rust på overflate av
taktekking.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Kledning er ført helt ned mot beslag/vannbrett, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved. Kledning bører stedvis preg av elde og slitasje. Noe malingsflass.
Utvendig kledning er ikke luftet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loft og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult.

Utvendig > Vinduer
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Vinduer med isolerglass fra 2000- tallet får tilstandsgrad 1. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming rundt
vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk.
Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.

Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Manglende rekkverk på en side ved trapp ved inngangspartiet.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Fuktskjolder i konstruksjonene i bodene. Plast i yttervegger mot terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført.

Innvendig > Krypkjeller
Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Det ligger organiske materialer direkte mot grunn som anbefales fjernet da dette gir sopp/råteskader.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger bør påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på alle soverom.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapetene er plassert på loftet og i trapperom i kjelleren.
Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Det er påvist fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt.
Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Flere vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmur er i hovedsak innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Eldre betong kan ha redusert kvalitet.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Terrengforhold
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Garasje/uthus:
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Vedlikeholdt, men bygningens alder tatt i betraktning må ekstra vedlikehold påregnes. Forenklet fundamentering. Lav høyde mellom kledning og terreng. Råteskader enkelte steder.

Garasje:
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Noe fuktskjolder på undertak. Lav høyde mellom kledning og terreng. Ellers ingen vesentlige avvik registrert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja
Kommentar : 2 rom utenom kjellerleilighet har fukt mot yttervegg.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært
Firmanavn:  Malmberg Gjøvik og Frydenlund Raufoss
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Renovering av bad men nytt toalett og avløp 2008

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Firmanavn: Malmberg og Frydenlund
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Malmberg

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei

2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja
Kommentar:  Har vært vann/kloakk inn i kjeller. VTK har montert tilbakeslagsventil , så dette er løst.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært Ja
Firmanavn:  VTK Mjøsaksjon med tilkobling tik VTK avløpsnettet
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Se ovenfor

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Kommentar:  Fukt i yttervegger kjeller som nevnt tidligere . Ingen fukt eller lukt i installert kjellerstue.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja
Kommentar: Ny innvendig stålpipe montert. Alle brannpålegg utført

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja
Kommentar: Normale skjevheter i bolig fra 1916.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Nei
Kommentar: Rapport fra Pelias foreligger

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært
Firmanavn: Harald Kverndal, Ugland garasje og Gravdahl graveseevisr
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny sommerstue, ny garasje og beleggningsstein.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn:  Raufoss elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradering av inntak og ny sikringssboks i kjellerstue, nytt opplegg for elbil lader.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja
Kommentar: Alt i boligmappen

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Kommentar:  Alt i boligmappen

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja
Kommentar: Raufoss elektro montert.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja
Kommentar:  Innredet stue, kjøkken , soverom og bad i kjelleretasje med egen inngang.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja
Kommentar: Vestre Toten kommune

Boligens areal

Primærrom: 221 kvm, Bruksareal: 288 kvm

Enebolig:
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapperom, gang, bad, soverom, kjøkken og kjellerstue

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, mellomgang, toalettrom, kjøkken, spisestue, tv-stue og stue

Loftsetasje:
Bruksareal: 21 m².

Kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, bad, soverom, kjøkken og kjellerstue


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Skråhimling i loftetasjen.
Målt takhøyde 2. etasje: Varierende, men målt 272 cm.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 295 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 218 cm.

Deler av loftsetasjen, deler av 2. etasje- samt kott i 2. etasje er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Opplysning fra kommunen: Det foreligger ikke opprinnelige bygningstegninger i våre arkiver. Huset er fra 1918 og er SEFRAK registrert.

Oppholdsrom i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Vinduer tilfredsstiller ikke krav til rømningsvinduer, og det er noe manglende dagslys inn til rommene. Rom i kjelleren er innredet etter byggeåret, opplyst at det er søkt bruksendring for disse rommene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Garasje/uthus:
Bruksareal: 17 m².

Det foreligger ikke tegninger

Garasje 2:
Bruksareal: 29 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 800 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor, bruksvennlig tomt, som er opparbeidet med plen, hekker og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplassen.

Opprinnelig tomt er på ca 2 500 m2, men selger er i ferd med å fradele ca 700 m2 fra tomten, slik at gjenværende tomt vil bli ca 1 800 m2.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er opprinnelig fra 1918 med tilbygg mot sør fra 2016, og er over to etasjer med loft og kjeller. Bygningen er fundamentert på grunnmur i sparesteinsbetong med gulv støpt på grunn. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Oppforet gulv i deler av kjelleren. Støpt ringmur med kryperom under glassveranda og inngangspartiet. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående, utvendig trekledning.  Mønet skråtak i trekonstruksjon, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Etasjeskiller med trebjelkelag. Piper i teglstein.

Vinduer i varierende utførelse, i hovedsak med 2-lags isolerglass. Noen trevinduer med 1-lags glass og plastvinduer med 2-lags isolerglass. Isolerglass i hovedsak fra 1983 og 2019.
Ytterdører i tre med 3-lags isolerglass og med 1-lags glass. Balkongdører i tre med 2-lags isolerglass fra 1990 og 2015.
Innvendig lette, glatte innerdører og profilerte tredører. Glassfelt i en dør.

Innglasset terrasse mot sør med adkomst fra stuen. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Utvendig trapp i støpt betong med rekkverk/håndlist i metall.
Trapp og rekkverk i treverk ved inngangspartiet.
Innvendig trapper av treverk mellom etasjene.

Varmtvannsbereder på 115 liter fra 2000 er plassert i bod i kjeller.
Varmtvannsbereder på 152 liter av eldre alder er plassert i bod i kjelleren.
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Synlige avløpsrør i: Plast.

Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert på loft og i trapperom i kjelleren.

Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Garasje/uthus fra 1918 er fundamentert direkte på grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Ytterdører og porter i tre.

Garasje fra 2008 er fundamentert med gulv støpt på grunn og sokkel i lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjoner med utvendig stående trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i metall. Leddport av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for garasje datert 10.12.2009
Øvrige ferdigattester eller midlertidige brukstillatelser foreligger ikke i følge kommune.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Bolig og garasje er i kommunens dokumenter registrert som "tatt i bruk".

Barnehage / skole i området

Barnehager
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 0.6 km
Trollskogen barnehage (1-5 år)  1.3 km
Polaris Fus barnehage (0-5 år) 1.9 km

Raufoss skole (1-7 kl.) 1.2 km
Korta skole (1-7 kl.) 2.1 km
Vestre Toten ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Raufoss videregående skole 1.7 km
Gjøvik videregående skole 11.7 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner, varmekabler i gulv på badene og i kjellerstue, varmepumpe og peis i spisestue og i stue.

Det er foretatt tilsyn med pipe og ildsteder den 30.05.2018 med følgende anmerkning:
Brannslukkere skal kontrolleres jevnlig.

Pipe er sist feid 20.05.2021

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 501 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. Vann og avløp betales etter forbruk, målt ved vannmåler. Oppgitte beløp er prognose for 2023

Eiendomsskatt

Det er i Vestre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2023. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 479 400 og eiendomsskatten er kr 9 918.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 885 604 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 188 174 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Gjeldende arealplan er kommuneplanens arealdel 2012 - 2023, vedtatt 27.11.2014 med formål boligbebyggelse, nåværende.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/10663-1/19  Forbud mot næringsvirks. 10.10.1983 
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSER OM DELING AV TOMT
MED FLERE BESTEMMELSER

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet kommunal vei
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Frøyslandsvegen 22, 2830, Raufoss, Gnr. 13 bnr. 338 i Vestre Toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0313

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.