Gjøvik - Tongjordet , Lundsgate 14B

Koselig enebolig med 3 soverom & 2 bad. Attraktiv beliggenhet på Tongjordet. Solrikt & barnevennlig - nærhet til "alt"!

3 100 000

 • Prisantydning:

  3 100 000,-

 • Totalpris:

  3 193 922

Beregnet totalkostnad: 3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 193 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  114 m²

 • Bruksareal:

  159 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1948

 • Gårdsnummer:

  63

 • Bruksnummer:

  263

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  319800269

 • Sist endret:

  03.10.2023 14:18

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 58%

  eier sin egen bolig

 • 87%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 63%

  har bolig på over 120 kvm

 • 37%

  er barnefamilier

 • 26%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Lundsgate 14 B - innholdsrik, eldre enebolig oppført i 1948 fordelt over 2 plan + uinnredet kjeller. Oppgraderingsarbeider foretatt i perioden 2011-2020, påbygd inngangsparti/entrè/vaskerom/wc i 2013/14.

Boligen har inngang i 1.etasje, her er entré, gang/trapperom, stue, kjøkken, bad/vaskerom og toalettrom. Oppe er gang, 3 soverom og bad/wc. Uinnredet kjellerrom.

Utvendig har eiendommen en stor overbygd terrasse, liten hage som er opparbeidet med plen og diverse beplantning, samt en stor treplatting. Gruset gårdsplass med plass for parkering av biler.

Barnevennlig beliggenhet i ett av Gjøviks aller beste boligområder. Her, fra Tongjordet er det gangavstand til sentrum. Området er et veletablert boligområde og består av eneboliger og flermannssboliger.
Gjøvik har mye å by på; Innlandets største kjøpesenter, en egen sentrumskjerne med mange spennende butikker, høyskoler, NTNU, idrettsanlegg og en nærhet til naturen som gir deg mulighet til både å gå skiturer og kjøre alpint så å si midt i byen. Fra Gjøvik til Oslo er det ca. to timers kjøring, enten med tog på Gjøvikbanen eller med bil langs Rv4.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg.:
Entré, trapperom/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og toalettrom. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse. Treplatting i hagen.

Loftsetg.:
Gang, 3 soverom og bad/wc.

Kjeller:
Flere uinnredet kjellerrom.

Parkering på gårdsplass ved boligen.

Standard

Eldre, koselig enebolig opprinnelig fra 1948 med normal standard utfra alder/konstruksjon, diverse oppgraderingsarbeider foretatt i perioden 2011-2020, påbygd inngangsparti/entrè/vaskerom/wc i 1.etg. i 2013/14, påbygd i stue 2019.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Det er flislagt mellom benkeplate med kjøkkenkum og det er fliser og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad/vaskerom i 1.etg:
Bad med fliser på gulv og vegger samt himlingsplater i tak. Dusjnisje. Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Naturlig avtrekk.
Våtrommet er etablert i 2014.

Toalettrom i 1.etg:
Vegghengt wc og servant.
Etablert i 2014.

Bad/wc i 2.etg:
Dette badet har fliser på gulv og vegger og himlingsplater i taket. Servant med underskap, dusjvegger og vegghengt wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Opplegg for vaskemaskin.
Våtrommet er oppgradert i 2014.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, laminat, teppegulv og betonggulv.
Vegger: Panelplater, malt strie, panel og malt puss/mur/betong.
Himling: Panel og himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:

Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningens alder tilsier at det ved en
ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
1985 Modernisering Ny taktekking over opprinnelig del. Utført av tidligere eier.
2001 Modernisering Ny kjøkkeninnredning. Utført av tidligere eier.
2012 Modernisering 2012-2013 Ny utvendig kledning og etterisolert ytterveggene. Egeninnsats.
2012 Modernisering 2012-2016 Skiftet flere vinduer. Egeninnsats.
2012 Modernisering 2012-2018 Oppgradert alle overflater innvendig. Egeninnsats.
2013 Modernisering 2013-2014 Bygget tilbygget ved inngangspartiet. Egeninnsats.
2019 Modernisering 2019-2020 Bygget tilbygg ved stue, ny terrasse med takoverbygg m.m. Utført som egeninnsats og av firma.
2021 Modernisering Ny varmtvannsbereder. Montert av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.08.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Lundsgate14B ligger solrikt og barnevennlig til i et av Gjøviks aller beste boligområder. Fra Tongjordet er det gangavstand til sentrum. Området er et veletablert boligområde og består av eneboliger og flermannssboliger.

Gjøvik har mye å by på; Innlandets største kjøpesenter, en egen sentrumskjerne med mange spennende butikker, høyskoler, NTNU, idrettsanlegg og en nærhet til naturen som gir deg mulighet til både å gå skiturer og kjøre alpint så å si midt i byen.
Fra Gjøvik til Oslo er det ca. to timers kjøring, enten med tog på Gjøvikbanen eller med bil langs Rv4.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

KLP Polisenummer: 2312816

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Dagens krav til
høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Innvendig > Innvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid over opprinnelig del. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på
grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være
skjult.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer med isolerglass fra 2000-tallet får tilstandsgrad 1. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på enkelte vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble
avdekket ved befaringen. Enkelte vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk
risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor
forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er avvik: Innvendig oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader i oppforet gulv. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.

-Innvendig > Krypkjeller:
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller/blindrom har ingen inspeksjonluke, dette
anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som
kan gi økt risiko for skader.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist avvik i fuger.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelse av tettesjikt. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større
risiko for fuktskader og lekkasje.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det er ikke tilluft under dør.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelse av tettesjikt. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Ikke synlig membran i sluk.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke spalte som synliggjør evt. lekkasjevann fra innebygget sisterne og heller ikke fremlagt dokumentasjon som sier at innebygget sisterne har safetybag som ivaretar ev. lekkasjevann.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det er ikke spalte som
synliggjør evt. lekkasjevann fra innebygget sisterne og heller ikke fremlagt dokumentasjon som sier at innebygget sisterne har safetybag som ivaretar ev. lekkasjevann.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på alle soverom.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Rom under terreng:
Kjeller er en grovkjeller med synlig grunnmur. Hulltaking er derfor ikke aktuelt. Oppforet gulv i deler av kjelleren.
Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader i oppforet gulv.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad i 1.etg:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning.
Hulltaking er foretatt i tilstøtende rom bak dusjhjørnet, uten å påvise unormale forhold.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad i 2.etg:
Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i tilstøtende rom bak dusjhjørnet, uten å påvise unormale forhold.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  23.08.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 1: Bjelkelaget mellom 1. og 2. under bad. Alt råttent treverk skiftet.
-Punkt 2: Totalrenovering av bad. Nytt vaskerom i.f.m. tilbygg
-Punkt 2.1: Renovering av bad. Egeninnsats
-Punkt 2.3: Kun vaskerommet
-Punkt 5: Fukt på vegger i kjeller. Dukket opp i år.
-Punkt 12: Skiftet panel og vinduer 2012. Tilbygg stue, ny skyvedør 2019
-Punkt 13: Nytt i 1. og 2, etg, Oppgradering kjeller
-Punkt 14: Elvia i 2023

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 159 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapperom, stue, kjøkken, bad og toalettrom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 3 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 232 cm og skråhimling.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 238 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 206-220 cm.

Lovlighet:

-Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
Opprinnelig bod er endret til bad/vaskerom i 1. etasje. Dette er ikke omsøkt i kommunen og et avvik fra de godkjente tegningene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 314 kvm, Eierform: Eiet tomt

Toten er flat og er opparbeidet med plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering på gruset gårdsplass ved boligen.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 114 m² over 1½ etasje med kjeller.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Opprinnelig del er fundamentert med støpt gulv på grunn og grunnmur i sparesteinsbetong. Tilbygget er fundamentert på ringmur med kryperom. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater og betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Fuktsikringens utførelse er ikke kjent under terreng. Takvann ført ned i grunnen og ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1975, 2007 og 2016.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.

Innvendige dører: Formpressede innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Terrasse mot sør med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Opplyst fundamentert på støpte punktfundamenter.
Rekkverkhøyde på ca. 86 cm.

Terrasse mot nord foran inngangspartiet. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på ca. 84 cm.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall. Innvendige vannrør av varierende alder. Nyere vannrør til våtrommene, mens det er noe eldre rør i kjelleren.

Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjelleren.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.
Innvendige avløpsrør av varierende alder. Opplyst at alle rør er fra 2001 og nyere.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2021 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.08.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 17.03.2015 og ferdigattest for tilbygg datert 23.09.2020 for eiendommen. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Tongjordet barnehage (0-5 år) 4 min 64 barn 0.3 km
Fredvika Steinerbarnehage (0-5 år) 11 min 53 barn 0.8 km
Soppen barnehage (1-5 år) 10 min 35 barn 0.9 km

Skoler:
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.) 11 min 188 elever, 10 klasser 0.9 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.) 13 min 86 elever, 8 klasser 1.1 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 15 min 256 elever, 21 klasser 1.2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min 355 elever, 24 klasser 2.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min 284 elever, 24 klasser 4.2 km
Gjøvik videregående skole 6 min 1050 elever 2.6 km
Raufoss videregående skole 15 min 450 elever 11.7 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med hjelp av strøm og vedfyring.

Det er vedovn i stue, i tillegg er det panelovner i flere rom.
Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på badene samt i entrè.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 01.09.2020.
Sist feid, dato: 23.06.2021.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Glass på ovn er defekt. Ifølge eier er det bestilt nytt. Må ikke brukes før dette er skiftet. Ildsted Lundsgate 14 B (H-1-1)
Brennbart materiale nærmere skorsteins utkragning enn 10cm fjernes. Skal være min  23cm fra innvendig røykløp til br. materiale. Røykløp
Brennbart materiale nærmere skorsteins utkragning enn 10 cm fjernes. Det skal være min. 23 cm fra innvendig røykløp til brennbart materiale. Røykløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 656 pr. år inkl. faste standardgebyrer for vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 5502,- Eiendomsskattetakst: kr 1 375 600,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2023 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Vann og avløp: kr. 8 322,-
Renovasjon: kr. 3 312,-
Feiegebyr: kr. 520,-
Eiendomsskatt: kr. 5 502,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 375 600,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi er forsøkt rekvirert, men ikke mottatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032,
vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
-Bestemmelses område Infrastruktursone:
-Krav vedrørende infrastruktur

Gjøvik kommune opplyser at det er ikke godkjente planforslag under forberedelse / behandling:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Merknad fra Gjøvik kommune:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lundsgate 14B, 2815, Gjøvik, Gnr. 63 bnr. 263 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0309

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.