Gjøvik , Nyborgvegen 6 og 8

Velholdt enebolig med 5 soverom og 2 bad - garasje - ekstra tomt

7 000 000

 • Prisantydning:

  7 000 000,-

 • Totalpris:

  7 193 922

Beregnet totalkostnad: 7 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 175 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 000 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 193 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 193 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  252 m²

 • Bruksareal:

  314 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1988

 • Gårdsnummer:

  71

 • Bruksnummer:

  211

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  317399152

 • Sist endret:

  02.10.2023 12:36

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 51%

  eier sin egen bolig

 • 88%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 52%

  har bolig på over 120 kvm

 • 3%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 27%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Nyborgvegen 8 er en stor enebolig fra 1988. Her er det god plass fordelt over tre fulle etasjer. Boligen er flott bygd og inneholder stor stue, romslig kjøkken, fem soverom, to bad, loftstue og forøvrig en kjeller med mange muligheter.  Utvendig finnes store terrasser, balkong og eget uthus. Tomten er meget pent opparbeidet med plener, beplantninger, støttemurer og med steinbelagt gårdsplass.
Dobbel garasje i underetasje.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje gang, bad, vaskerom, to soverom, hvorav ett med utgang til balkong, kjøkken, kjølerom og stue med utgang til terrasse og terraseplatting.
I loftsetasjen finner du to soverom, bod og loftsstue med utgang til balkong.
Underetasje med entre, hall, bad, to boder, soverom og garasje.

Uthus med bod.

Standard

Boligen har normal standard og god planløsning, og fremstår som vedlikeholdt både inn- og utvendig. Den har likevel bygningsdeler som har utlevd og tilnærmet utlevd sin levetid og kostnader til modernisering og oppgradering bør påregnes.

Kjøkken:
Lyst og romslig kjøkken, som har plass til spisegruppe. Her er godt med skap- og benkeplass i innredning med laminerte skrog og hvite, glatte fronter. Noen overskap med glass. Laminert benkeplate med kjøkkenkum, flislagt benkeplate rundt koketopp. Fliser og belysning over benkeplate. Integrert komfyr og koketopp og plass til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr.

Kjølerom:
Kjølerom med heltre gulv og panel på vegger og i himling. Aggregat.

Bad 1, etasje:
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og panel i himling. Badet er utstyrt med servant i underskap, overskap med speil og belysning, høyskap, innmurt boblebadekar, dusjvegger og vegghengt wc. Naturlig avtrekk.

Bad underetasje:
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og panel i himling. Her er servant i underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk.

Vaskerom:
Vaskerommet har belegg på gulv, malt strie på vegger og panel i himling. Her er innredning med hvite, profilerte fronter, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk.

Innvendige overflater i hovedsak med:
Gulv: Parkett, heltre, gulvbelegg og fliser
Vegger: Malt strie, tapet, panel, fliser og malte, glatte flater
Himling: Panel og malte, glatte flater

Selger har opplyst om følgende moderniseringer:
2020 Nye isolerglass i takvinduene. Utført av firma.
2011 Ny drenering fra midten av boligen på bakside, rundt hushjørne mot nord og hele fremside mot øst. Utført av firma.
2009 Renovert badet i 1. etasje. Utført av firma.
2006 Renovert badet i underetasje. Utført av firma.

Beliggenhet

Nyborgvegen 8 troner høyt over Gjøvik  med utsikt mot byen og Mjøsa. Eiendommen er relativt usjenert. Herfra er det bare noen minutter med bil ned til sentrum, mens det er like kort opp til skog og mark hvor det er milevis med skiløyper på vinterstid og turstier om sommeren. Eiendommen har barnevennlig beliggenhet og kort avstand til skoler og barnehager.

Gjøvik har gode shoppingmuligheter og ligger ca to timer fra Oslo enten med bil eller tog. Byen har et yrende kulturliv, gode restauranter og egen NTNU-avdeling.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke
kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter.

Innvendig > Rom Under Terreng
Grunnmuren er en Multimur. Grunnmuren er særlig fuktutsatt konstruksjon og har høy skadefrekvens.
Multimur er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens med økt risiko for fukt og råteskader. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte
forhøyede verdier i bunnsvill på utforede vegger.
Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Fall er ikke tilfredsstillende. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold.

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Ingen spesielle avvik registrert i kneveggskottene. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på
grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Vinduer :
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Glassfelt i trapperom har ikke personsikkerhetssglass.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid på dører er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Garasjeporter er ikke funksjonstestet. Enkelte dører trenger noe justering.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov.
Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov.
Konstruksjoner fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Ved enkle fuktsøk og bruk av fuktindikator registrerte jeg verdier utover hva som forventes som normalt på utsatte steder. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.
Ikke synlig membran i sluk.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det er ikke tilluft under dør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Selgers opplysning: Styringspanelet har behov for vedlikeholdsarbeider.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Fuktsikring mot sør, samt halve bakside er som fra byggeåret. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Terrengforhold
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.
Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Lav høyde mellom kledning og terreng.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja
Kommentar: Begge bad er fornyet - sokkeletg ca 2004 og 1.etg ca 2009

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært
Firmanavn: If-forsikring sokkeletg og Mesterbygg i 1. etg
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Total utbedring begge bad.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Firmanavn: If-forsikring sokkeletg og Mesterbygg i 1. etg
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Begge bad alt revet, støpt nye gulv, ny membran og fliser.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei

2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja
Kommentar: lekkasje på varmvannsbereder.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: IF-forsikring
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygget nytt bad i sokkeletg. i ca 2004

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Kommentar: Flomskade i sokkeletg. Forsikringsak utbedring av gulv i kjeller.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja
Kommentar Liten setning på kjøkkengulv

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?   Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygget Uthus og fornyet terrasse.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn: Minel SEntrum Installasjon Gjøvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Diverse arbeider gjennom mange år, Montering lys, nye kontakter m.m.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei
Kommentar: Har ingen, men sist godkjent el.tilsyn våren 2023

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Kommentar Eltilynet godkjente huset våren 2023

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Nei
Kommentar: jeg har ikke arkivert noen brukstillatelser eller bruksrett

Boligens areal

Primærrom: 252 kvm, Bruksareal: 314 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, hall, bad og soverom

1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom, to soverom, kjøkken og stue

Loftsetasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  To soverom og loftsstue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.
Utvendig inntilliggende garasje og bod er medtatt i det oppmålte arealet.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
Opprinnelig bod i underetasje er endret til garderobe/del av soverom. Dette er ikke omsøkt i kommunen og et avvik fra de godkjente tegningene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra
tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Bod i loftetasjen er ikke inntegnet på tegningene.

Uthus:
Bruksareal: 15 m².

Det foreligger ikke tegninger

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 774 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor tomt i skrånende terreng, som er pent opparbeidet med plen, beplantninger, fruktbusker og støttemurer. Steinbelagt gårdsplass.

Tomten består av to gnr/bnr, hvorav den ene tomten er ubebygd og naturtomt.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på grunnmur i betong med gulv støpt på grunn. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig liggende trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Elementpipe.

Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ned i grunnen.
Selger opplyser at fuktsikring/drenering er oppgradert fra midten av boligen på bakside, rundt hushjørne mot nord og hele fremside mot øst.

Trevinduer og balkongdører med 2-lags isolerglass. Ytterdører i tre og vippeporter av tre til garasje, den ene med garasjeportåpner.
Innvendig profilerte tredører, formpressede innerdører og skyvedører. Glassfelt i en dør.

Trapper av treverk mellom etasjene.
Veranda mot øst med adkomst fra stue har konstruksjoner, rekkverk og håndlist i treverk. Overflater med belegg.
Balkong mot øst med adkomst fra soverom har konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Terrasse og terrasseplatting mot sørvest med adkomst fra stue og vaskerom har konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2006 er plassert i bod ved garasje.
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i garasje.
Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Hovedsakelig skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i hall.

Uthus er oppført på støpt gulv på grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein. Renner og utvendig beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kråkjordet barnehage (1-5 år) 1.1 km
Hunnshovde barnehage (1-5 år) 1.4 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år) 1.5 km

Skoler
Blomhaug skole (1-7 kl.) 2.1 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 2.5 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 2.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)  2.7 km
Gjøvik videregående skole 1.7 km
Raufoss videregående skole 10.8 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet, i hovedsak ved hjelp av varmepumpe, panelover, varmekabler  i gulv  på badene og i hall, samt ildsteder. Klimanette ventilasjon.

Siste tilsyn med pipe og ildsteder ble avholdt 17.01.2022, uten anmerkninger.
Siste dato for feiing var 26.08.2022

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 31 136 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann og avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 3 340 400 og eiendomsskatten er kr 13 356.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 245 478 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 483 721 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er:

Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område 1 småhusbebyggelse
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Faresone: Flomfare

Reguleringsplan for Torke - Vardal Aldershjem mm med følgernde formål:
Frittliggende småhusbebyggelse
Kjøreveg

Merknader:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1954/4592-1/19  Bestemmelse om vannledn. 23.10.1954 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1981/9840-1/19  Erklæring/avtale  10.12.1981 
Rettighetshaver: Knr:3407 Gnr:71 Bnr:83
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
 
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 3407-71/22
Rettigheter i eiendomsrett
1927/900230-1/19  Bestemmelse om vannrett  05.09.1927 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:71 Bnr:4  

Rettigheter på 3407-68/1
Rettigheter i eiendomsrett
1985/4132-1/19  Best. om adkomstrett 08.05.1985 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:71 Bnr:4

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til offentlig veg
Kommunalt vann og avløp

I følge Gjøvik kommune kan det, på eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975, være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nyborgvegen 6 og 8, 2819, Gjøvik, Gnr. 71 bnr. 211 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0255

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.