GJØVIK SENTRUM , Tordenskjolds gate 6A

Lys og moderne 3-roms. Betydelig oppgradert i 2019. Flislagt bad - moderne kjøkken - balkong - rikelig med bodplass!

2 790 000

 • Prisantydning:

  2 790 000,-

 • Totalpris:

  2 967 100

 • Fellesutgifter:

  4 963,-

Beregnet totalkostnad: 2 790 000,- (Prisantydning) 167 688,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 957 688,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 412,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 967 100,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  70 m²

 • Bruksareal:

  74 m²

 • Etasje:

  2

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1954

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  1133

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  313583292

 • Sist endret:

  03.10.2023 12:07

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 57%

  eier sin egen bolig

 • 67%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 76%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 31%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 20%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Lys og moderne leilighet som ble betydelig oppgradert i 2019. Leiligheten ligger i 2.etasje med adkomst via trapp. Adkomst til entre med plass til oppbevaring av klær og sko. Fra entre er det adkomst til flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, vegghengt toalett, dusjsone med dører og opplegg for vaskemaskin. Videre kommer vi inn til lys og åpen stue/spisestue. Her er det god plass til både sofamøblement og spisegruppe. Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med ca. 6 kvm. Kjøkkenet har i likhet med stuen adkomst fra entre. Kjøkkenet har lys grå innredning med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Barløsning med spiseplasser på kjøkken. I tillegg rommer leiligheten 2 soverom med god størrelse. Hele leiligheten er ført i samme lyse farger med kontrastvegg i de fleste rom. Slette overflater og lyse parkettgulv gir leiligheten ett moderne uttrykk. Med leiligheten følger hele 3 boder; en på loft, en i kjeller og en i underetasjen. Mulighet for leie av garasjeplass i borettslaget. Plassene tildeles etter venteliste/ansiennitet. De som leier garasjeplass betaler 400,- ekstra i felleskostnader pr.mnd. Styreleder kunne opplyse at det pr. 11.juli var 2 på venteliste. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Innhold

Leilighet i 2.etasje som rommer:
Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.

Innglasset balkong på 6 m² med adkomst fra stuen.
Leiligheten disponerer 3 boder. En på loftet, en i underetasje og en i kjelleren.

Standard

Bygningen er opprinnelig fra 1954. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Glassplate på vegg bak vask og koketopp. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og induksjonstopp. Lekkasjesikring og komfyrvakt er montert. Kjøkkenventilator med kullfilter (omluft).

Badet har fliser på vegger og gulv, samt malt slett himling. Oppvarming via varmekabler. Plastsluk. Smøremembran. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og
heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på front. Belysning på vegg over overskapet. I tillegg finnes vegghengt toalett, dusjsone med dører og opplegg
for vaskemaskin. Røropplegget er montert synlig. Ventilasjon via fuktstyrt mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater:
Himlinger: Malte glatte flater.
Vegger: Malte glatte flater.
Gulv: Parkett.
Etasjeskiller i betong. Oppforet med tilfarere.
Pipe i teglstein. Plassbygget peis med innsats.

Tilbygg/modernisering:
2019 - Modernisering: Utført av tidligere eier:
- Ny kjøkkeninnredning. Montert som egeninnsats.
- Oppgradert badet. Utført av firma.
- Nytt elektrisk anlegg. Utført av firma.
- Ny peisinnsats. Utført av firma.
- Oppgradert innvendige overflater. Utført som egeninnsats.

Beliggenhet

Midt i Gjøvik sentrum mellom kafeer og restauranter, kjøpesenter og Storgatas puls ligger Tordenskjolds Gate 6a. Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje, med enkel adkomst midt i hjerte av Gjøvik. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC, togstasjonen, post og bank, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler og strandpromenade. Dette er noe av det mest sentrale du finner på Gjøvik! Likevel er det ikke langt til naturen; marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved friluftsbadet Fastland finnes alpinanlegg vinterstid.

Felleskostnader

4 963 pr. mnd. De månedlige felleskostnadene er inkl. renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring og utvendig vedlikehold bygg, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renhold av fellesarealer, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel mv.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 486,-
Renter: 300,-
Renter: 144,-
Avdrag: 925,-
Avdrag: 108,-

Fellesutgifter fastsettes av styret i borettslaget, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, (se punkt om felleskostnader)  innboforsikring, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

167 688

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 925,- pr.mnd.
Avdrag: 108,- pr.mnd.

Andel formue

48 429

Borettslag

Borettslag: Gjøvik bruks borettslag a/l, Orgnr: 953265176

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det skal utføres noe vedlikehold neste år, men håper å unngå økning i felleskostnadene utover den årlige anbefalingen fra GOBB.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114990374, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.06.2023: 2.01% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 30.06.2023: 1 335 027
Andel av saldo: 94 253
( siste termin 31.01.2031 )
Fastrente 5 år til 01.03.2027

Lånenummer: 61778186968, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.06.2023: 4.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 110
Saldo per 30.06.2023: 1 040 170
Andel av saldo: 73 436
Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.12.2050 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: 300,- pr.mnd.
Renter: 144,- pr.mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86180106

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 459 279,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 246 507,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Hundehold er tillatt. Katt kan også tillates. Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere.
Se forøvrig ordensreglenes pkt. 7 for nærmere opplysninger.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus,
kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves: Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.

Avvik som kan kreve tiltak:
- Vinduer: Vinduene er undersøkt fra innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Noe avflassing utvendig. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Knirk er registrert.
- Bad/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt 2: Arbeid utført på bad: Tidligere eier før kjøp i 2019: Murerarbeidet, flislegging, rørleggerarbeide, montering, nytt el.anlegg. Utfrøt av Rørleggerfirmaet Ø.Lien AS, murermester Morten Norbeck, Sveen & Sveum Innstallasjon
- Pkt. 2.1: Nytt sluk, ny membran ihht forskrift. Alt ble gjort nytt og oppgradert.
- Pkt. 2.2: Har papirene på arbeidet fra forrige eier.
- Pkt. 4: Fornyet avløpsrørene i hele blokka 2022. Utført av Proline Norge AS.
- Pkt. 13: Tidligere eier - alt av el anlegg ble fornyet. Utført av Sveen & Sveum Innstallasjon AS.
- Pkt. 13.1: Samsvarserklæring fra Sveum & Sveen Elektro AS utført på oppdrag fra tidligere eier.
- Pkt. 27: Mulig anskaffelse av utvendige persienner.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 74 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 989 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten består i all hovedsak av borettslagets bygninger. Kjøre-, gangveger og adkomstarealer er asfaltert. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser i garasje på fellestomten som fordeles etter ventelister/ ansiennitet.

Styreleder opplyser at det er 2 stk på venteliste for garasje pr. 11.juli. De som leier garasjeplass betaler 400,- ekstra i felleskostnader pr.mnd.

Øvrig parkering langs gaten etter gjeldene bestemmelser.

Byggemåte

Leilighetsblokk fra 1954 over tre etasjer med underetasje og kjeller. Adkomst til leiligheten via felles inngang på framsiden av bygget. Konstruksjoner i støpt betong og tre. Skråtak i
trekonstruksjon. Utvendige fasader med malt puss. Metallplater som taktekking. Innglasset balkong mot sørøst med adkomst fra stue. Oppført i tre- og stålkonstruksjoner. Innglassing av glass i alu-profiler. Åpningsbare felt. Rekkverkhøyde på 110cm.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran er plassert i servantskap på badet.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
- Rørfornying av avløpsrør ble utført i 2022.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av
mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2017 er plassert i kjøkkenbenk.
- El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang utenfor leiligheten.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Trevinduer med 3-lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2002.
Leilighetsdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull.
Porttelefoni.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for den del av Tordenskjolds gate som tilhører Gjøvik Bruks Borettslag datert 11.desember 1954.
Det foreligger ferdigattest for fasadeendring/balkonger datert 11.11.2005.
Det foreligger ferdigattest for nytt garasjebygg datert 06.01.2014.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (0-5 år)
99 barn 0.4 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år)
26 barn 0.7 km
Lissomskogen barnehage (1-5 år)
68 barn 1.2 km

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.)
256 elever, 21 klasser 0.6 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 1.4 km
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.)
188 elever, 10 klasser 1.7 km
Fredheim skole (1-7 kl.)
313 elever, 20 klasser 2.3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
284 elever, 24 klasser 2.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 3 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 1.1 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av: strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Panelovner.
- Varme i gulv på bad.
- Ildsted.

Det er registrert avvik/anmerkninger på fyringsanlegget:
Alle røykvarslere av eldre type bør skiftes. Mange av de som henger i leilighetene er 20-30 år gamle.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer betales av Gjøvik Bruks Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 646 724 pr. 28.06.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 328 205 pr. 28.06.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende
- Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn Kvartal 16 med følgende formål:
- Bolig - Blokkbebyggelse
- Annet fellesareal - kobinert gårdsrom og parkering
Vedtatt 21.02.2008

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler. Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Tordenskjolds gate 6A, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1133, andelsnr. 12 i Gjøvik bruks borettslag a/l med orgnr. 953265176 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0233

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.