Raufoss , Løvåsbakken 4A

Enebolig med mye sjarm og mange muligheter - 3 soverom - god beliggenhet - barnevennlig og solrikt.

2 400 000

 • Prisantydning:

  2 400 000,-

 • Totalpris:

  2 474 022

Beregnet totalkostnad: 2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 474 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  122 m²

 • Bruksareal:

  171 m²

 • Bruttoareal:

  197 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1939

 • Gårdsnummer:

  36

 • Bruksnummer:

  75

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  314195682

 • Sist endret:

  22.09.2023 09:19

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 80%

  eier sin egen bolig

 • 42%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 52%

  har bolig på over 120 kvm

 • 39%

  er barnefamilier

 • 32%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Løvåsbakken 4a.

Løvåsbakken 4a er en romslig enebolig opprinnelig fra 1939. Boligen er klar for litt renovering, men er et meget godt utgangspunkt. Her finner du store stuer, kjøkken med spiseplass, 3 soverom og bad. I kjelleren er det masse bodplass.
Utvendig er det beholdt en rekke store trær rundt bygningen. Dette gir både skjerming og et lunt uttrykk, mens resten av eiendommen er åpen hellende plen mot veien nedenfor. Det er et uthus på tomten.

Innhold

Enebolig med eldre standard og planløsning. Den er over 2 etasjer med kjeller. I 1.etasje er det stue, kjøkken, trapperom og entré. 2.etasje er det bad, 3 soverom og gang. I kjeller er det boder.

Standard

1.etasje

Entrè med trapp opp til 2.etasje
Kjøkkeninnredning i heltre med glatte fronter. Benkeplate i Korinor stein. Flislagt over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr og kjøle/fryseskap.

Stue og spisestue. Dør ut til delvis overbygd veranda.

2.etasje
3 soverom hvorav det ene har dør ut til balkong.

Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap og med plate i Korinor stein. Speilskap. Vegghengt wc. Ventilasjonsvifte. Ventil på vegg. Plastsluk.

Kjeller
Boder.

El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Varmtvannstanken er på ca. 150 liter.

Gulv er i hovedsak preget av: Tregulv. Betong. Belegg. Vegger er i hovedsak preget av: Malte plater. Panel. Betong. Himlinger er i hovedsak preget av: Panel. Himlingsplater.

Beliggenhet

Løvåsbakken 4a ligger på Raufoss beste solside. Eiendommen ligger sentralt i forhold til sentrum og med masse sol dagen lang! Du befinner deg i et etablert boligområde med stort sett eneboliger og et og annet leilighetsbygg. Herfra er det kort vei til skoler, barnehager, idrettsanlegg og badeland. Raufoss har kjøpesenter med alt du måtte ønske deg av innhold. På Raufoss har du nesten uendelige turmuligheter sommer som vinter, det er godt fiske i oppover elva som renner gjennom Raufoss og det er kort vei til Toten Golf som ligge ved Sillongen noen kilometer østover.

Løpende kostnader

Forsikring, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/ Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene. Kr. 7 784
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, stipulert av kommunen. Kr. 25 368
Vedlikeholdskostnader, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/ Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene. Kr. 40 575
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Årlige kostnader (Avrundet) Kr. 73 500

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:
Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Kledning bærer preg av slitasje. Blemmer i maling. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på tettesjikt/membran. Behov for vedlikehold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Komfyrvakt anbefales montert. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Dette må sees i sammenheng med kjøkken i rapporten. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Rust/tæring på metallrør. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS installasjoner er oppbrukt. Selgers opplysning: Varmepumpe fungerer ikke.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Slukkeutstyr er ikke funksjonstestet.
Kostnadsestimat: Under 10 000

TG2:
Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Enkelte bulker på tekking. Ukjent om undertak ble skiftet samtidig med
taktekking. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik: Provisorisk løsning på skjøter

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Ingen inspeksjonsmulighet av
møneloft, grunnet manglende stige på befaringsdagen.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer bærer preg av slitasje. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Enkelte tettelister var harde/slitt.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Knirk i gulv enkelte steder. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Behov
for vedlikehold/oppgraderinger.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.
Det foreligger feierapport med flere anmerkninger: -Gamle røykrørsinnføring i kjeller må tettes bedre (innvendig i skorstein). -Adkomst til sotluken er ikke tilfredsstillende. -Flere stein i ovn mangler. -Pakning på ildsted dør mangler.

Innvendig > Krypkjeller
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Krypekjeller ble besiktiget via inspeksjonsluke da det ikke var mulig å komme inn i den, hele krypekjelleren
ble ikke besiktiget. Klima i krypekjellere kan variere med årstidene og det anbefales å kontrollere krypekjelleren jevnlig for å følge med tilstanden på
konstruksjonene. Isopor er ikke tildekket med tanke på brann.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen tilfredsstiller ikke krav til trapp. Lav høyde
mellom trapp og etasjeskiller.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist sprekker i fliser. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Fall fra sluk er registrert (Motfall).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er avvik: Det er ikke framlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres.
Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Misfarging på fuger. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan
oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Manglende dusjmulighet.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Selger opplyser at det har vært vannskade på grunn av tett sluk/avrenning til sluk.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av
arbeid. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva
angår slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Bygningsdelen er gammel, har kort forventet gjenværende brukstid og er moden for utskifting.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Jeg er ikke EL fagperson.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Småskader på grunn av fuktbelastning over tid. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng". Sprekker/riss ble registrert på grunnmur. Skjevheter i konstruksjonen som har sin årsak i fundamenteringen ble registrert. Riss og sprekker i gulv.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Jeg har ikke fått opplysninger om arbeider utført etter byggeår på utvendige vann og avløpsledninger. Derfor settes tilstandsgraden ut fra byggeåret.
Det er gjort arbeid på stikkledninger, sett fra kjeller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selger har ikke bebodd eiendommen og sitter ikke med forhåndskunnskap om den.
Pkt. 1
Det har vært lekkasje i taket på kjøkken på grunn av tett sluk på bad.
Pkt. 2
Byttet dusjkabinett. Utført av Huuse rørlegger
Pkt.3
Har vært tett sluk på badet på grunn av møkk
Pkt. 5
Er lukt i kjeller
Pkt. 6
Pålegg om utbedring av ildsted i kjeller
Pkt. 11
Har manglet ett nedløp ved vegg mot Nord. Har rent vann ned veggen.
Pkt.13
Bravida Raufoss As, satt inn ny kurs.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 171 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 49 m².

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, trapperom, entré

2. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 3 soverom, gang

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann, ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 188 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset og asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten.

Byggemåte

Taktekking av metallplater. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Luftespalter ved takraft og i gavl. Adkomst til loft via luke. Kaldt loft.
Trevinduer med 1+1 lags glass. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak: 1982, 1986 og 2010.
Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Altan mot vest: Konstruksjoner og overflater i treverk. Veranda mot vest: Fundamentert på betong. Konstruksjoner og
overflater i treverk. Overbygd. Belysning. Betongtrapp. Tretrapp.

Uthus: Grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning.
Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Takrenner og utvendige beslag i metall.
Treporter/dører.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

Korta skole (1-7 kl.)
300 elever, 22 klasser 0.8 km
Raufoss skole (1-7 kl.)
286 elever, 21 klasser 1.5 km
Vestre Toten ungdomsskole (8-10 kl.)
451 elever, 28 klasser 0.8 km
Raufoss videregående skole
450 elever 1.1 km

Veltmanåa barnehage (1-5 år)
54 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Polaris FUS barnehage (0-6 år)
65 barn, 3 avdelinger 1.1 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år)
62 barn, 3 avdelinger 1.1 km

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av ildsted, luft/luft- varmepumpe og panelovner. Varme i gulv. Varmepumpe fungerer ikke.

Anmerkning:
Enhet: Det skal være minst en røykvarsler som kan høres med min 60 desibel i alle rom og minst en røykvarsler i hver etg.
Enhet: Brannslukkere er ikke kontrollert i henhold til krav. (ABC- pulver hvert 10. år, skum hvert 5. år)
Enhet: Røykvarslere skal byttes når de er eldre enn 10 år.
Røykløp: Gamle røykrørsinnføring i kjeller må tettes bedre.(innvendig i skorstein)
Skorstein: Adkomst til sotluken er ikke tilfredsstillende.
Ildsted: Flere stein i ovn mangler.
Ildsted: Pakning på ildsted dør mangler

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 365 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 774 699 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 788 916 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse, Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1939/1758-1/19  Fradelingsdokument  
04.07.1939 
DENNE EIENDOMMEN ER FRADELT FRA GNR 36 BNR 32
HOVEDBRUKET ER UTGÅTT

Vei/vann/avløp

Vann og avløp er tilknyttet det offentlige. Kommunen opplyser at det er både privat septikanlegg og offentlig avløp.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring ihht. vilkår.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Løvåsbakken 4A, 2835, Raufoss, Gnr. 36 bnr. 75 i Vestre Toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0160

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.