Gjøvik , Bjørkestien 27

Halvpart av en tomannsbolig - 4 soverom - 2 bad - nydelig Mjøsutsikt - barnevennlig. Nær marka.

2 840 000

 • Prisantydning:

  2 840 000,-

 • Totalpris:

  3 158 214

 • Fellesutgifter:

  7 447,-

Beregnet totalkostnad: 2 840 000,- (Prisantydning) 310 202,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 150 202,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 158 214,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Tomannsbolig

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  142 m²

 • Bruksareal:

  160 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1975

 • Gårdsnummer:

  59

 • Bruksnummer:

  95

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  308259139

 • Sist endret:

  02.10.2023 14:32

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 100%

  eier sin egen bolig

 • 24%

  er barnefamilier

 • 32%

  er gift

 • 51%

  har høyskoleutdanning

 • 46%

  har inntekt over 300.000

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Bjørkestien 27.

Halvpart av en tomannsbolig i borettslag. Boligen er opprinnelig fra 1975, men er oppgradert noe utvendig og innvendig. Kjøkken fra 2013. Boligen er over to etasjer med fire soverom og to bad. Åpen kjøkkenløsning mot stuen. Det er store vinduer og godt med lys i 1.etasje og utgang til veranda.  Boligen har en god beliggenhet og flott utsikt over Gjøvik og Mjøsa.

Utvendig har du en egen hageflekk og terrasse som gjør at du har sol store deler av dagen.

Innhold

Halvpart av en tomannsbolig i borettslag over to etasjer. I 1.etasje finner du bad, stue/kjøkken, soverom/ kontor. I  underetasjen er det bad, entré, 3 soverom, gang, toalettrom, vaskerom. Ellers godt med boder.

Standard

Underetasje
3 soverom

Toalettrommet har fliser på gulv, tapet på vegg og plater i himling. Gulvmontert wc. Ventilasjonsvifte. Servant. Tilluft i dør.

Bad har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil. Speilskap. Dusjkabin

Vaskerommet har gulvbelegg, tapet på vegg og himlingsplater. Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Ventilasjonsvifte. Tilluft i dør. Plastsluk.

1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate i heltre. Flislagt over benkeplate. Komfyrvakt. Belysning over benkeplate. Flislagt over benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Glassfelt i enkelte overskap. Integrert: Komfyr. Koketopp. Oppvaskmaskin. Kjøle/fryseskap.

Stue og spisestue. Utgang til veranda. Fantastisk utsikt fra stue og veranda.

Soverom/kontor

Badet har gulvbelegg, belegg på vegg og himlingsplater. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Gulvmontert wc. Ventilasjonsvifte. Tilluft i dør. Varme i gulv. Plastsluk.

Gulv er i hovedsak preget av: Parkett. Fliser. Betong. Vegger er i hovedsak preget av: Malte plater. Himlinger er i hovedsak preget av: Panel.
Himlingsplater.

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

Beliggenhet

Bjørkestien 27 ligger i Gimle Borettslag rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC, NTNU og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene.
Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena rett oppi åsen bak. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca. 1,5 timer unna Gardermoen

Felleskostnader

Borettslaget plikter å holde hele bygningsmassen forsikret. Andelseier trenger derfor ikke egen forsikring på garasjer og påbygg. Merkostnadene for borettslaget belastes derimot den enkelte andelseier for garasjer og andre påbygg utover opprinnelig bygg.
Bjørkestien 27 er påbygd og er en god del større enn opprinnelig bygget. I tillegg følger det garasje med. Garasjene i Gimle BRL er private. Andel forsikring og andel eiendomsskatt for påbygg og garasje kommer som et tillegg til felleskostnader.
For Bjørkestien 27 utgjør dette p.t. ca. kr. 272/mnd.

Løpende kostnader

Felleskostnader, opplyst av forretningsfører. Kr. 86 100
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene. Kr. 14 595
Vedlikeholdskostnader, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/ Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene. Kr. 40 575
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Årlige kostnader (Avrundet) Kr. 141 500

Andel fellesgjeld

310 202

Avdrag fellesgjeld

607

Borettslag

Borettslag: Gimle Borettslag, Orgnr: 950696478

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Gimle BRL er i ferd med å gjennomføre drenering av boligmassen og annet planlagt vedlikehold (utskifting av vinduer, terrassedører og utgangsdører fra 1990-tallet) som en del av en 10-års rullende vedlikeholdsplan i samarbeid med GOBB.
Dette vil kreve låneopptak/refinansiering av fellesgjeld i årene som kommer, men også samtidig nedbetaling av samme. Alt dette vil påvirke de månedlige kostnadene.
Andelseiere får fradrag på skatten for sin andel av rentekostnadene på fellesgjeld.
Det er ikke mulig å nedbetale sin andel av fellesgjeld i Gimle BRL. Dette krever 100% oppslutning av alle andelseiere og er derfor ikke fremmet som forslag i vårt BRL.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 61778192445, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 31.05.2023: 4.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 98
Saldo per 31.05.2023: 17 982 296
Andel av saldo: 310 203
Første termin/første avdrag: 31.12.2022 ( siste termin 30.09.2047 )
Flytende rente

Vi gjør oppmerksom på at den delen av felleskostnadene som dekker renter/avdrag kan bli endret helt frem til overtagelsesdato.

Rentekostnader fellesgjeld

1113

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179939

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 259 658,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 887 255,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt med de begrensninger borettslagets ordensregler gir, og under forutsetning av at dyreholdet ikke er til unødvendig eller urimelig ulempe for andre andelseiere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:
Utvendig > Dører
Det er avvik: Dører trenger justering. Selgers opplysning: Skyvedør går noe tregere under forskjellige årstider.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Det opplyses på generelt grunnlag at altan over
boligrom er en risikokonstruksjon som erfaring viser kan ha hyppige skadefrekvenser. Behov for vedlikehold.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt.
råteskader i etasjeskiller. Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke
vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser. Riss og sprekker i gulv, dette må ses
i sammenheng med "grunn og fundamenter". Knirk er observert.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Med bakgrunn i at våtrommet er et eldre våtrom, eldre våtrom er erfaringsmessig utsatt for lekkasjer og påviste avvik må våtrommet påregnes
oppgradert. Se også rom under terreng i rapporten.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering. Jeg er ikke EL fagperson.
Kostnadsestimat: Under 10 000

TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Det er avvik: Se bilde. Taktekkingen er besiktiget fra takstige.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik: Det er ikke montert beslag over vinduer, dette er ikke en anbefalt løsning.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige
inngrep. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Lufting av kledningen
er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
Kledning bærer preg av slitasje. Avskalling/flassing på grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Takkonstruksjonen har noe skjevheter. Tilgjengelige
deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan
erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Isolasjon dekker delvis lufting mot
raft. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Synlige fuktmerker. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Knirk i gulv enkelte steder. Se også rom inder terreng i
rapporten. Behov for vedlikehold/oppgraderinger.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er avvik: Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Hulltaking er unnlat fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte. Rommene er i stedet fuktkontrollert med egnet verktøy. Mindre riss og sprekker i gulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Konstruksjonen har ikke blitt åpnet etter fuktinntrengning. Det er alltid ønskelig å måle verdiene i treverk når man foretar disse undersøkelsene. Det er ikke mulig å fastslå hva man har truffet pga. lukket konstruksjon.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen
eller byggematerialet er uegnet Løst belegg enkelte steder. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Fall fra sluk er registrert.(Motfall)

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran har begrenset restlevetid, fortsatt dusjing på gulv/vegg frarådes. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Sprekk i membran, våtrommet er utett. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Bom i fliser registrert (hulrom under fliser). Fallforhold har avvik i forhold til referansenivå. Fall fra
sluk er registrert (Motfall).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke framlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Overgang servant og vegg har ikke tettesjikt/fuge.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Viser til vurdering på "generell" over for ytterligere vurderinger.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Hovedstoppekran er ikke funksjonstestet pga. risiko for evt. lekkasjer eller skader.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Drenering
Det er avvik: Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra
opplysninger om alder og synlige forhold. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng,
dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Riss og sprekker i gulv.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng
er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Jeg har ikke fått opplysninger om arbeider utført etter
byggeår på utvendige vann og avløpsledninger. Derfor settes tilstandsgraden ut fra byggeåret.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selger har ikke bedodd eiendommen og sitter ikke med forhåndskunnskap om den. Oppfordrer kjøpere til å undersøke.
Pkt. 2
Flislegging 2013

Pkt. 5
Tidligere fuktinnslag på boder. Det er drenert på utsiden etter dette. Forhøyede verdier i vegg på vaskerom.(se takst)

Pkt. 7
Takstmann har mål skjevheter i gulv på tilbygg

Pkt. 8
Noe råde på kledning og dør til bod. Se takstrapport

Pkt. 11
Det har vært, men dette ble utbedret før nåværende eier tok over boligen

Pkt. 12
Renovert tak, byttet isolasjon duk, takstein, lyrer og takrenner/ nedløp i 2017. Utført av Syljuåsen

Pkt. 13
Byttet sikringsskap og installert jordfeilbryter. Jostad elektriske og Eidsiva

Pkt. 13.1
Samsvarserklæring fra Jostad og Eidsiva

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 160 kvm

U.etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, 3 soverom, gang, toalettrom , vaskerom

1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/kjøkken, soverom/kontor

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Felles eiet tomt på 42143,1 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og
beplantning. Asfaltert gårdsplass. Gode utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer egen garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Taktekking av betongtakstein. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall og plast. Vindski og toppbord i tre.
Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Liggende utvendig trekledning. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Skråhimling. Luftespalter ved takraft og i gavl. Kaldt loft.
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 1996, 1997 og 2007.
Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Altan mot vest: Konstruksjoner og overflater i treverk. Belysning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse datert 14.12.1978.

Barnehage / skole i området

Vindingstad skole (1-7 kl.)
289 elever, 21 klasser 0.6 km
Kopperud skole (1-10 kl.)
449 elever, 30 klasser 1.6 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 2.4 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 4.5 km
Raufoss videregående skole 17
450 elever 11.9 km

Vindingstad barnehage (1-5 år)
48 barn 0.4 km
Topro Bondelia barnehage (0-5 år)
60 barn 1.3 km
Marihøna barnehage (1-5 år)
50 barn 1.4 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av ildsted, panelovner og varme i gulv.
Selgers opplysning: Varme i gulv på: Indre ganger, vaskerom og bad underetasje. Bad og soverom i 1. etasje.
Selgers opplysning: varmekabel er avkoblet. Varmekabel i yttergang og bad underetasje er sannsynligvis feilmontert ifølge elektriker

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kom.avg. er inkl. i felleskostnadene

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 863 683 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 109 259 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt. stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Bjørkestien 27, 2817, Gjøvik, Gnr. 59 bnr. 95, andelsnr. 32 i Gimle Borettslag med orgnr. 950696478 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.