GJØVIK / NORDBYEN , Bjørnsvelia 17

Stor familiebolig med bla. 4 sov, 2 bad og 2 stuer. Attraktiv beliggenhet - fantastisk utsikt - lysthus - dobbelgarasje!

6 900 000

 • Prisantydning:

  6 900 000,-

 • Totalpris:

  7 088 522

Beregnet totalkostnad: 6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 088 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  192 m²

 • Bruksareal:

  252 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  2005

 • Gårdsnummer:

  76

 • Bruksnummer:

  131

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  307121784

 • Sist endret:

  02.10.2023 14:05

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 71%

  eier sin egen bolig

 • 83%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 62%

  har bolig på over 120 kvm

 • 48%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 36%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Bjørnsvelia 17 er en stor enebolig fra 2005.  Boligen har store rom og åpne løsninger og dermed også god logistikk i huset. Det er mange og store vindusflater som lar deg nyte utsikten til fulle. Det samme gjelder for uteplassene. Fra stuen er det utgang til delvis overbygget terrasse mot vest. I tillegg finnes takterrasse mot nord og sør, samt en veranda mot øst. For kaldere dager og kvelder finnes et koselig lysthus. Også herfra kan du nyte den flotte utsikten.

Boligen inneholder gang, fire soverom, to stuer, to bad hvorav ett har adkomst til badstue, separat toalettrom, kjøkken med spiseplass, vaskerom samt bodplass. Inntil boligen er det bygget garasje med 2 biloppstillingsplasser. Montert lader til el-bil. Det finnes ytterligere en garasje som i dag benyttes som bod (denne har ikke adkomst til bil).

Tomten ligger i skrånende terreng og er pent opparbeidet med plen og beplantning, samt steinlagt gårdsplass. Bak grenser eiendommen mot friareal, med skogen som nærmeste nabo.

Innhold

Enebolig over 2 plan som inneholder:
u.etasje: Hall m/trapp, gang, stue, 2 soverom, bad, vaskerom, bod og teknisk rom.
1.etasje: Stue/kjøkken, toalettrom, 2 soverom, bad og badstue.

Inntilliggende garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Inntilliggende garasje på sørsiden er benyttet som bod og har ikke adkomst for bil.

Terrasse mot vest.
Takterrasse mot nord og sør.
Veranda mot øst.

Frittstående lysthus.

Standard

Enebolig fra 2005. Normal standard på bygget alder og konstruksjon tatt i betraktning. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Det er foretatt noe oppussing, men boligen fremstår i vesentlig grad som fra byggeår.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog og profilerte fronter hvorav noen fronter er med glass. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Flislagt og belysning over benkeplate. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, induksjonstopp og kjølehjørne. Kjøkkenventilator med kullfilter (omluft).

Badet i 1.etasje har fliser på gulv, vegger og i taket. Oppvarming via gulvvarme. Plastsluk under badekar og i dusjsone. Påstøp med underliggende membran. Rommet er innredet med flislagt plassbygget baderomsinnredning med 2 servanter med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. Rommet et innredet med hjørneboblebadekar, gulvmontert toalett og dusjsone med dør. I tillegg finnes en praktisk sjakt man kan kaste klær ned til vaskerommet. Tilluft via spalte under dørblad. Rommet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg.

Fra bad i 1.etasje er det adkomst til badstue. Badstuen har tremmegulv, panel på vegger og panel i himling. Rommet har plassbygget innredning og elektrisk badstueovn. Ventilasjon via naturlig avtrekk. Tilluftsventil ved gulv.

Badet i underetasjen har fliser på gulv og vegger, samt malte glatte flater i himling. Oppvarming via gulvvarme. Plastsluk. Smøremembran. Rommet er innredet med gulvmontert toalett og dusjhjørne med dører. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.

I tillegg finnes separat toalettrom med skipsgulv, malt strie på vegger og himlingsplater. Rommet har servant med underskap og speil på vegg over servant, samt gulvmontert toalett. Avtrekk
gjennom boligens luftbehandlingsanlegg. Tilluft under dørblad.

Vaskerommet har tapet/belegg på vegger, skiferfliser på gulvet og himlingsplater i taket. Oppvarming via gulvvarme. Plastsluk. Ukjent tettesjikt/membran. Rommet er innredet med vaskekum på vegg med 1-greps blandebatteri, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Tilluft via spalte under dørblad. Rommet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg.

Innvendige overflater:
Himlinger: Himlingsplater.
Vegger: Malt strie, malte glatte flater og panel.
Gulv: Parkett, laminat og fliser.

Diverse:
Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i underetasje.
Pipe i lettklinkerblokker. Sotluker i u.et. Peis med innsats i stue.
Trapp av treverk.
Formpressede profilerte innerdører.

Tilbygg / modernisering:
2020 - Modernisering:
- Nytt gulv i store deler av 1.-og u.et. Utført av firma og egeninnsats.
- Ny trapp, i samsvar med nytt gulv. Utført av firma.
- Utvidet kjøkkeninnredning, nye benkeplater og malt over alle skuffer og skap. Utført av firma og egeninnsats.
- Nye hvitevarer på kjøkken. (platetopp, stekeovn, mikro og ventilator) Egeninnsats.
- Nytt ventilasjonsanlegg og aggregat. Egeninnsats.
- Solskjerming på alle vinduer. Utført av firma.
2021 - Modernisering:
- Nye servanter + installert dusjvegg/dør bad 1.et. Utført av firma.
- Pusset opp stue i u.et. Utført av firma.
- Oppgradert og bygget om soverom i u.et fra to til ett stort rom. Utført av firma.
- Uteareal: Ny beplantning, skråning og utehage. Utført av firma.
- Ferdigstilt lysthus: Vegger, tak, strøm, peis, skyvedører og vinduer. Utført av firma og egeninnsats.
- Oppgradert hele badet i u.et. Utført av firma.

Beliggenhet

Bjørnsvelia 17 ligger rett nord for Gjøvik sentrum med skogen i bakkant og uslåelig Mjøsutsikt i forkant. Her oppe er det svært barnevennlig å bo, det er banehager og skoler for alle nivåer rett i nærheten. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna, der finner du alt du trenger som shopping, restauranter og kultur. Gjøvik er endestasjon på Gjøvikbanen og tar deg til Oslo på ca to timer.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 8129747

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige tiltak:
- TG 3: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Takterrasser:  Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er avvik:
Det er registrert råteskader i rekkverk.
Det registreres fuktskade i himlingen i garasjen mot nord.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Taktekking: Det registreres en del knekte taksteiner mot gradrenner. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen.
- TG 2: Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Rust på piebeslag. Noe skjevheter på takrenner. Enkelte takrenner er fulle slik at vann renner over.
- TG 2: Veggkonstruksjon:  Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte råteskader i nedre del av kledning.
Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det registreres avføring fra mus. Det er satt ut åtestasjoner på loftet. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft.
Knekt undertaksplate. Deler av isolasjonen er sammenklemt etter gangtrafikk på loftet.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - terrasse vest: Skjevheter er registrert. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele.
- TG 2: Overflater: Det registreres bom under skiferfliser i hall u.et. Himlingsplater i på soverom i 1.et har løsnet og festet igjen med stifter. Dette er under der hvor undertaksplate er knekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det registreres knirk/lyd i enkelte områder.
- TG 2: Radon: Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen.
- TG 2: Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er under 30 cm fra ilegget fram til brennbart gulv.
- TG 2: Innvendige dører: Slitasje på vrider og låsekasser.
- TG 2: Bad u.et: Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Vanskelig å se om membran er riktig tilkoblet sluket.
- TG 2: Vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- TG 2: Vaskerom: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.
- TG 2: Bad 1.et: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Riss i enkelte fliser i dusjsonen. Misfarginger i taket. Det registreres riss/sprekker i flisfuger i taket.
- TG 2: Bad 1.et: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Gulvet utenfor dusjsone har fall under 1:100. I slike tilfeller skal membranen ha en oppkant på minst 15mm over ferdig gulv ved terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da
membran ikke er synlig. Det registreres riss i flisfuger.
- TG 2: Bad 1.et: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk underbadekar har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- TG 2: Stue/kjøkken: Enkelte henglser er slarkete. Misfarginger i skap under vask. Svellinger i benkeplate over oppvaskmaskin. Sokkel dekker ikke parkettkant.
- TG 2: Toalettrom: Strie på vegger har stedvis sluppet underlaget og boblet seg. Taket har misfarginger.
- TG 2: Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.
- TG 2: Avløpsrør: Halvparten av forventet brukstid er nært forestående.
- TG 2: Varmtvannstank: Varmtvannsbereder har oppnådd halvparten av forventet brukstid.
- TG 2: Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på tekn.rom. I hovedsak skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
- TG 2: Drenering: Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.
- TG 2: Grunnmur og fundamenter: Pussen har stedvis løsnet og skaller av. Det registreres bom i pussen flere steder.
- TG 2: Terrengforhold: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Andre installasjoner: Sentralstøvsuger. Plassert på tekn.rom. Ikke funksjonstestet.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbiedet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Totaloppusning av bad i 1. etasje gjennomført av Sørby Rehab sommeren 2021. Byttet ut to servanter på badet i 2. etasje som ble gjennomført av Torbjørn Amundsen AS.
- Pkt. 2.1: Dusjsluket ble fornyet i badet i 1. etasje i forbindelse med totaloppusningen. Gjennomført av Sørby Rehab sommeren 2021.
- Pkt. 9: Har vært på loft og i garasje. Lagt ut åtestasjoner og musegift både på loft og i garasje.
- Pkt. 11. Det er registrert fuktskade i himlingen i garasjen mot nord.
- Pkt. 13: Installert nye kontakter på bad i underetasje, utført av Alfa Installasjon i 2021. Installert nytt ventilasjonsanlegg, utført av Toten Bygg og Vedlikehold i 2021.
- Pkt. 13.1: Det foreligger samsvarserklæring for deler av det elektrikse anlegget.
- Pkt. 14: Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil. Egen kurs for hybrid-ladning.
- Pkt. 18: Vedtatt utbygning av boligområde fra Tranberg til Bråstad.
- Pkt. 23: Vi har gjort det på egen hånd over tid og målingene viste 10-20 Bq/m3 i 2. etg og 50-60 Bq/m3 i 1. etg.
- Pkt. 24: Tilstandsrapport ble gjennomført i mai 2023 i forbindelse med salg av boligen.
- Pkt. 28: Mus som nevnt tidligere.

Boligens areal

Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 252 kvm

U. etasje:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, gang, stue, 2 soverom, bad og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, toalettrom, 2 soverom, bad og badstue.

Lysthus:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.

Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
- Opprinnelig bod og disp-rom i u.et er endret til stue og bad. Dette er ikke omsøkt i kommunen og et avvik fra de godkjente tegningene.
Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til
søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
- Tilbygget garasje m/takterrasse mot nord er ikke vist på godkjente og byggemeldte tegninger. Usikkert om dette er søkt og godkjent i kommunen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Krav til varig opphold:
- Stue i u.et har ikke tilstrekkelig dagslysflate.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 949 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 948,90 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Steinlagt gårdsplass.

Garasje / Parkering

Inntilliggende garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Ellers parkering på steinlagt gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur i istøpte isolasjonselementer. Støpt gulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon
tekket med betongtakstein. kaldt loft. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Vinduer med 2-lags isolerglass.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Vinduene ble visuelt undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass.
Leddede porter med åpner.

Tekniske installasjoner:
Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og noe kobber/metall.
- Synlige avløpsrør i: Plast.
- Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften. Aggregat er plassert på loftet.
- Luft til luft varmepumpe.
- Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 2004 er plassert på tekn.rom.
- Sentralstøvsuger.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på tekn.rom. I hovedsak skjult ledningsnett.
- FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon.
- Anlegget krever videreføring av abonnement.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.05.2005.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Lissomskogen barnehage (1-5 år), 68 barn 1.5 km
Kråkjordet barnehage (1-5 år), 52 barn 2.1 km
Monssveen barnehage (1-5 år), 54 barn 2.2 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.), 313 elever, 20 klasser 0.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 284 elever, 24 klasser 0.5 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 1.7 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 13.7 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

Det er ingen utleiedel i boligen.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Luft til luft varmepumpe.
- Panelovner.
- Ildsted.
- Varme i gulv. Selgers opplysning: Varme i gulv på bad i begge etasjer, gang nede + vaskerom (der det er skiferfliser).

Siste feiing utført: 21.04.2021.
Siste tilsyn utført: 25.10.2022.

Følgende avvik ble registrert ved forrige tilsyn:
Godkjent slokkeutstyr mangler og må anskaffes. 6 kilo pulver eller 6 liter skum med minimumslokkeeffekt på 21A.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 475 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 10 932,-
Renovasjon: 2 875,-
Feiegebyr: 968,-
Eiendomsskatt: 11 700,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være kr. 2 926 700,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 627 341 pr. 09.06.23 10:14 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 858 428 pr. 09.06.23 10:14 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn "Deler av Kristinslund/Bjørnsveen" med følgende formål:
- Frittliggende småhusbebyggelse.
Datert 14.09.2000

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreliger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Endring av kommuneplanens arealdel med bestemmelser er under behandling, og er lagt ut til offentlig ettersyn.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende heftelser på eiendommen:

2009/219691-1/200  Pantedokument datert 26.03.2009 
BELØP: NOK 3.000.000

Dette er et privat pant som tilhører nåværende hjemmelshavere. Pantet vil bli slettet før overtagelse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Garderobeskap på nyoppusset soverom i u.etg.
- Garderobeskap på minste soverom i 1.etg.

Øvrige garderobeskap blir stående igjen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bjørnsvelia 17, 2819, Gjøvik, Gnr. 76 bnr. 131 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.