Gjøvik , Øvre Torvgate 14A

Pen leilighet i 4.etg. - midt i byen - 2 soverom - innglasset balkong - flott utsikt!

2 450 000

 • Prisantydning:

  2 450 000,-

 • Totalpris:

  2 713 022

 • Fellesutgifter:

  5 253,-

Beregnet totalkostnad: 2 450 000,- (Prisantydning) 253 610,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 703 610,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 412,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 713 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  64 m²

 • Bruksareal:

  72 m²

 • Etasje:

  4

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1964

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  1203

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  318816576

 • Sist endret:

  20.09.2023 13:32

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 62%

  eier sin egen bolig

 • 63%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 89%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 6%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 17%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Øvre Torvgate 14A.

Leiligheten som ligger i 4.etasje er oppusset og fremstår som moderne og fin. Kjøkken fra 2019 og alle overflater er pusset opp i 2019. Boligen består av entré, bod, 2 soverom hvorav det ene har skyvedørsgarderobe, kjøkken og stue. I tillegg er det en innglasset balkong med flott utsikt over byen og mjøsa.
Borettslaget har bakgård med utestue som fritt kan benyttes av alle andelseiere.

Innhold

Leiligheten ligger i 4.etasje og inneholder bad, stue/kjøkken, 2 soverom. Innglasset balkong. Bod.

Standard

Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over benkeplate. Komfyrvakt. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Kjøkkenkum.
Lekkasjestopper/lekkasjevarsler. Integrert komfyr, steketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Romslig og lys stue og spisestue. Dør ut til innglasset balkong.

2 soverom hvorav det ene har skyvedørsgarderobe.

Bad et har fliser på gulv og vegg. Formpresset panel i himling. Speil med tilhørende belysning. Servant med underskap. Opplegg for vaskemaskin.
Dusjkabinett. Ventilasjonsvifte. Ventil på vegg. Tilluft i dør. Støpejernssluk.

Gulv er i hovedsak preget av: Laminat. Vegger er i hovedsak preget av: Murpuss. Malte plater. Panel. Himlinger er i hovedsak preget av: Formpresset
panel. Murpuss.
Varmtvannstanken er på ca. 120 liter. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.

Beliggenhet

Boligblokk med sentral beliggenhet i Gjøvik sentrum med butikker, kafè, gågate, bank, matbutikk og alt du trenger hver dag. Fjellhallen og svømmehallen er rett i nærheten. Gangavstand til fagskole og universitet. Barnehage og skole like i nærhet. Du har Mjøspromenaden i nærområde hvor det er flotte turområder og bademuligheter på sommerstid.

Felleskostnader

5 253 pr. mnd. Renter kr 600,-, avdrag kr. 1193,- på andel fellesgjeld, kom.avg., forretningsførsel, kabel-tv, husforsikring. Strøm og innbo kommer i tillegg.

Løpende kostnader

Felleskostnader, opplyst av forretningsfører. Kr. 63 036
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene.
Kr. 14 595
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. vedlikeholdskostnader, strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Sum Årlige kostnader (Avrundet) Kr. 77 500

Andel fellesgjeld

253 610

Avdrag fellesgjeld

Kr. 1193

Andel formue

10 053

Borettslag

Borettslag: Øvre torvg 14 borettslag a/l, Orgnr: 948924692

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11502842, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.08.2023: 2.87% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 23.08.2023: 5 608 170
Andel av saldo: 253 610
( siste termin 31.12.2037 )
Fastrente 20 år til 01.07.2033

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 600

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182401

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 365 627,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 185 580,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Husdyrhold

Ved innflytting må det søkes styret om godkjenning til å ha dyr.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Ukjent alder og tilstand. Selgers opplysning: Styret mente at taktekking er skiftet i ca. 2006. Men usikker på grunn av manglende dokumentasjon.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er stedvise sprekkdannelser i forblending/utvendig puss. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Murpuss fra perioden 1960 - 1975 kan inneholde konsentrasjoner av det miljøfarlige stoffet PCB. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder
som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Flat takkonstruksjon er innkledd på begge sider og derfor ikke tilgjengelig for inspeksjon. Denne type tak er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens.

Utvendig > Vinduer 
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Det er behov for vedlikehold.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Selgers opplysning: Det ligger eldre gulvbelegg under baderomsgulvet, ifølge tidligere takstrapport. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Membran er ført ned i sluk uten klemring. Dette gir økt risiko for lekkasje hvis sluk ikke har tilstrekkelig avrenning. Bygningsdelen er gammel, har kort forventet gjenværende brukstid og er moden for utskifting. Det er ikke fremlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Opplegg er ikke lagt vannskadesikkert.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Deler av anlegget er skiftet. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.
Hovedstoppekran er ikke funksjonstestet pga. risiko for evt. lekkasjer eller skader. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for
skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Deler av anlegget er skiftet. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Det er avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Jeg er ikke EL fagperson.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt.4
I 2020/2021 ble borettslaget koblet på kommunalt avløp. Det medførte blant annet tømming av tidligere brukt septiktank, nye PEL-rør, nye spillvannsrør og overvannsrør. I tillegg ble det montert nytt sluk i kjeller, samt nytt vannrør fra vaskerom i kjeller inn til trapperom. Dette gjelder altså hele borettslaget, og det er ikke utført arbeid inne i leiligheten i forbindelse med dette. Arbeidet ble ferdigstilt i 2021.
Brdr. Grønnerud AS, Toten Graveservice AS, Rørlegger'n K AS

Tilleggskommentar:
Merknad punkt 2: Hele leiligheten, også badet, ble totalrenovert i 2019/2020 av forrige eier. Jeg har ikke fått noen dokumentasjon på hvem som har utført arbeidet på badet, og vet derfor ikke om dette ble utført av faglært, ufaglært eller en kombinasjon.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 72 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad, stue/kjøkken, 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Eiet tomt på 1197,7 m². Bakgård er opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Inngangsparti på gateplan. Gode utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Gateparkering. Man søker kommunen om parkeringsbevis via styret i borettslaget. For 2023 kostet parkeringsbevis 1.947 kr for hele året.

Byggemåte

Bygning i 4 etasjer og kjeller.
Taktekking av folie/belegg sannsynligvis.
Yttervegg i tre- og betongkonstruksjon
sannsynligvis. Fasadeplater. Murpuss.
Flatt tak i betongkonstruksjon.
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak: 2006.
Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass.
Innglasset balkong:
Konstruksjoner og overflater i metall, glass og
betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert  for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Gjøvik skole (1-7 kl.)
256 elever, 21 klasser 0.2 km
Gjøvikregionen International School
188 elever, 10 klasser 1.1 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10.)
86 elever, 8 klasser 1.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 2.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 k.)
284 elever, 24 klasser 2.8 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 1.2 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.7 km

Gjøvik barnehage (0-5 år)
99 barn 0.3 km
Tongjordet barnehage (0-5 år)
64 barn 0.8 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år)
26 barn 0.9 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner. Varmekabler. Selgers opplysning: Varme i gulv på: Bad, men ikke i området rundt toalett.
Det har blitt opplyst at det går pipeløp i hjørnet på stuen som er kasset inn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kom.avg. er inkl. i felleskostandene

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 640 304 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 305 094 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer og klesskap på hovedsoverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt. stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Øvre Torvgate 14A, 2815, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1203, andelsnr. 3 i Øvre torvg 14 borettslag a/l med orgnr. 948924692 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0114

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.