Biristrand , Åsrovegen 82

Innholdsrik enebolig bl.a. 4 soverom. Stor tomt - landlig beliggenhet i Åsroa. Høyt og fritt med fantastisk utsikt!

2 600 000

 • Prisantydning:

  2 600 000,-

 • Totalpris:

  2 679 022

Beregnet totalkostnad: 2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 679 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  197 m²

 • Bruksareal:

  201 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1900

 • Gårdsnummer:

  117

 • Bruksnummer:

  6

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  304784616

 • Sist endret:

  02.10.2023 12:58

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 85%

  eier sin egen bolig

 • 52%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 82%

  har bolig på over 120 kvm

 • 30%

  er barnefamilier

 • 35%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Åsrovegen 82 - en koselig, innholdsrik enebolig med romslig tomt - i Åsroa på Biristrand.

Boligen er opprinnelig oppført ca 1900 og er senere tilbygd/ombygd senest i 1995. Boligen er praktisk inndelt og meget innholdsrik, fordelt over 1 1/2 etasje. 1.etasje inneholder gang, 2 stuer, kjøkken, vaskerom og toalettrom. 2.etasje har gang, tv-stue, 4 soverom, bad/wc og bod. Romslig terrasse og stor, eiet tomt på rett i overkant av 2 mål, pent opparbeidet hage med plen og diverse beplantning, gruset gårdsplass med carport.

Eiendommen har fin beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser. Her er det spredt bolig- og landbruksbebyggelse. Fra eiendommen er det en fantastisk utsikt til Mjøsa. Barneskole, ungdomsskole, barnehage og dagligvarebutikk m.m. finner du i Biri sentrum, ca. 11 km unna. Det er flotte turmuligheter i området for både store og små.
Biri/Biristrand ligger svært sentralt til ved Mjøsa, med bussforbindelser til Mjøsbyene. Ca. 15 km nordover til Lillehammer med alle by fasiliteter, skysstasjon med buss og togforbindelser både sørover og nordover. Gjøvik ligger ca. tre mil sørover, ca 15 km til Moelv, mens det til Hamar er ca. 5 mil. Det er et par timer til Oslo og rett under to timer til Gardermoen.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Gang, 2 stuer, kjøkken, vaskerom og toalettrom. Fra stuen er det utgang til terrasse.

2.etg:
Gang, tv-stue, 4 soverom, bad/wc og bod.

Carport.
Lekestue.

Standard

Boligen har hovedsakelig innvendige standarder fra 1995 men også noe eldre standarder. Det er gjort noe overflateoppussing de senere år.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med ukjent alder. Innredningen har under og overskap med profilerte fronter. Benkeplate med nedfelt vask. Det er plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap på kjøkkenet.

Bad/wc i 2.etg:
Belegg på gulv og malte plater på vegger. Badet er innredet med dusjkabinett, WC og servant med skap.
Rommet varmes opp med panelovn på vegg. Ventilasjon via vifte i himling. Badet er fra 1995.

Toalettrom i 1.etg:
Toalettrom med overflater av laminatgulv og panelplater på vegg. WC og servant i rommet. Avtrekksvifte som er tilkoblet WC rom og vaskerom er ført ut i yttervegg.
Panelovn montert på vegg for oppvarming av rommet.

Vaskerom, 1.etg:
Fliser på gulv og malte plater på vegger. Rommet har plass til vaskemaskin. Blandebatteri er montert på vegg. Vaskerommet er pusset opp i 2014 iflg. tidligere eier.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Belegg, heltre, laminat og fliser.
Vegger: Trepanel og malte glatte plater.
Himling: Takess og trepanel.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen er løpende vedlikeholdt etter behov - men må påregnes noe vedlikehold og oppgraderinger bl.a. grunnet alder.

Av påkostninger nevnes:
Tilbygg / modernisering
2014 Modernisering: Skiftet plater på vegger og lagt fliser på vaskerom. Arbeider er utført i regi av tidligere eier.
1995 Tilbygg/modernisering: Bl.a. tilbygg med stue og soverom
2017 Modernisering: Skiftet bereder
2021 Vedlikehold: Overflatebehandlet utvendige fasader.
2023 Vedlikehold: Beiset terrassegulv

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 19.5.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Eiendommen har flott beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser i Åsroa på Biristrand. Her er det spredt bolig- og landbruksbebyggelse. Fra eiendommen er det en fantastisk utsikt til Mjøsa. Barneskole, ungdomsskole, barnehage og dagligvarebutikk m.m. finner du i Biri sentrum, ca. 11 km unna. Det er flotte turmuligheter i området for både store og små. Oppkjørte skiløyper i bakkant av eiendommen som er tilknyttet løypenettet Vingrom/Biriåsen. Ved gamle Biristrand skole er det en liten dugnadsdrevet skitrekk som passer ypperlig for de yngste!

Biri/Biristrand ligger svært sentralt til ved Mjøsa, med bussforbindelser til Mjøsbyene. Ca. 15 km nordover til Lillehammer med alle by fasiliteter, skysstasjon med buss og togforbindelser både sørover og nordover. Gjøvik ligger ca. tre mil sørover, ca 15 km til Moelv, mens det til Hamar er ca. 5 mil. Det er et par timer til Oslo og rett under to timer til Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendig forsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, kostnader til utbedring og vedlikehold av privat vann- og avløpsanlegg, strøm, kabel-tv, internett, strøing, brøyting og vedlikehold av privat vei etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Observert fuktmerker i undertak ved besiktigelse av loft. Fuktmerker rundt durgoventil på loft som iht opplyst er utbedret og ikke et problem i dag. Dette skyldtes at det tidligere ikke var montert durgoventil og at varm luft blåste direkte på undertak. Enkelte utettheter i undertak observert fra loft. Fuktmerker og sopp observert flere steder i undertak. Dette skyldes antatt lekkasje/kondensering fra taktekking og/eller dårlig lufting på loft. Dekkbord er slitte og har lokale skader. Bulker i taktekking observert. Dette indikerer at det er noe is på tak vinterstid. Overlappsskruer er ikke montert på alle overganger mellom takplater. Noe avflassing på takplater observert ved befaring. Forkantbeslag ikke montert på en side.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Observert noe slitasje og småskader i overflater. Takstige er dekket til med beslag som er tilpasset rundt stige, dette grunnet at stige tidligere løsnet av
snøbelastning. Ytterligere innfesting av stige må vurderes. En side av tak har ikke takrenne. Anbefales at takrenne monteres. Observert lokale utettheter i veggkonstruksjon som medfører at skadedyr kan komme seg inn i konstruksjonen.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Lokal råte observert ved besiktigelse av jordkjeller. Området utenfor som ligger over steinmur har ukjent tilstand, men det må på generelt grunnlag påregnes at det kan være fuktskader i disse området. Krypkjeller hadde ingen tilgang og undersiden av
gulv er derfor ikke vurdert utover det som synes fra jordkjeller. Skjulte feil og fuktskader kan forekomme i de områder som ikke er besiktiget. Observert at gulv har glippe mot gulvlist som kan indikere råteskader i underliggende konstruksjon. Anbefales at det etableres adkomst til krypkjeller.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Observert ufagmessig utførelse av overflatearbeider. Veggplater er ikke godkjent for bruk i våtrom da disse ikke er tilfredsstillende som tettesjikt. Bom i enkelte fliser observert. Fallforhold på gulv er varierende og stedvis feil ifht slukplassering. Ingen indikasjoner på membran ved besiktigelse av sluk i rommet.
Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000,-

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Observert utettheter mellom sluk og belegg. Dette medfører at tettesjikt i rommet ikke er vanntett. Utettheter i overganger rundt gjennomføringer observert i rommet. Vegger i våtsone har ikke godkjent tettesjikt. Gulv har ikke fall mot sluk, tilnærmet flatt gulv med dels noe motfall.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Boligens el. anlegg er løpende vedlikeholdt etter behov. Sikringsskap med skrusikringer plassert i TV-stue.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte sprekker i panelbord observert. Treverk er stedvis nært terreng som medfører økt
risiko for fuktskader. Dårlig omlegg på panel observert lokalt.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Noe begrenset lufting av konstruksjonen medfører at det må påregnes noe ising på tak vinterstid grunnet varmegjennomslag. Skader i takplater indikerer at det er noe ising på tak vinterstid. Fuktmerker i undertak kan ha sammenheng med dårlig lufting på loft. Det er ikke utført 2 trinnstetting rundt pipe som medfører fare for lekkasje i undertak rundt pipe.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid for isolerglass er utgått og punkteringer kan derfor forekomme i nær fremtid. Ingen indikasjoner på punkteringer ved befaring, men dette kan i noen tilfeller være vanskelig å avdekke grunnet lysforhold. Observert noe overflateslitasje på vinduer. Lokal skade på vannbrett observert.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Dører er eldre og har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid. Overflater har noe slitasje, men ikke mer enn hva man kan forvente ut fra alder.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Observert skjevheter som skyldes noe bevegelse i grunn/ustabil fundamentering. Overflater er slitte og må påregnes vedlikehold.
Rekkverk er målt til 86 cm. Dagens krav til rekkverk er 100 cm der gulv er mer enn 50 cm over bakkenivå. Det blir avvik på dette i tilstandsrapporten grunnet at dette skal vurderes opp mot dagens krav. Dette
medfører ikke nødvendigvis at det er behov for tiltak.

-Utvendig > Utvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er målt til ca. 80 cm. Dagens krav til rekkverk er 90 cm.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Observert noe knirk i gulv på enkelte rom. Overflater er hovedsakelig eldre og oppussing må påregnes som nær forestående. Skjevheter i innvendig himling observert.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Lokalt løse fasadesteiner på pipe. Pipe er dekket med heldekkende beslag over tak og er derfor ikke vurdert i sin helhet. Lecapipe dels synlig på bod. Pipe er ikke pusset.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er avvik: Høy luftfuktighet i jordkjeller observert ved befaring. Lokal råte i treverk observert.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er avvik: Innredningen er eldre og noe slitt på overflater.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Observert retningsavvik på vegg mot vaskerom som tyder på ufagmessig utførelse.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stedvis dårlig innfesting av vannrør og noe ufagmessig lagt opp enkelte steder. Skader i overflater av enkelte vannrør observert i
kjeller.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Durgoventil på loft. Dette er kun sekundærlufting som skal tilføre luft for å forhindre vakum, og er ikke beregnet som lufting av avløpsanlegg.

-Tekniske installasjoner > Varmesentral:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Observert svimerker i kontakt til bereder, men opplyst at dette er fra den gamle berederen.

-Tomteforhold > Drenering:
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Observert noe fuktighet i jordkjeller som kan ha sammenheng med noe sviktende drenering og fuktsikring.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: Observert noe skjevheter i grunnmur av gråstein. Grunnmur er kun vurdert fra utsiden og jordkjeller.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det foreligger pålegg om utbedring av avløpsanlegg i området og iht opplyst ved befaring jobbes det med felles løsning for flere eiendommer.

-Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Det er boret hull i tilstøtende rom til våtrom. Ingen fukt eller skader observert ved besiktigelse av hull fra tilstøtende rom på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er stikkprøve
av konstruksjoner og det er svært begrenset hvor stort område man har tilgang til inne i vegg fra 73 mm hull. TG satt på bakgrunn av det som var synlig via 73 mm hull boret fra tilstøtende rom ved befaring.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 19.5.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 1: Var noe mugg på platene på loftet ved overtakelse av bolig i 2017, men det har ikke utviklet seg etter at det ble satt på ventil på lufterør til toalett ved overtakelsen i 2017.
-Punkt 3: Gjøvik kommune har sendt ut et varsel om krav om tilstandsrapport på privat avløp. Dette gjelder avløp som er mer enn 30 år gamle. Hvis ikke tilstanden tilfredsstiller dagens krav, må avløp/ septiktanker skiftes ut. Dette gjelder alle eiendommer på Biristrand som har privat avløp. Eier har fått 5 års utsettelse på dette kravet, frem til år 2027. Tidligere leietaker informerte en sommer om noe
vond lukt fra P-plass av betong, ukjent om dette er tilknyttet privat avløp eller av annen naturlig forekomst. Eier har ikke observert lukten de siste årene
-Punkt 4: Liten lekkasje på rørkobling opp til vask på kjøkkenet vår 2023. Skiftet til ny rørkobling.
-Punkt 5: Ved lekkasje på rørkobling i kjeller, punkt ovenfor, kom det noe vann på kjellergulvet. Kjellergulvet består av jordgulv og vannet drenerer derfor naturlig ned i bakken. Dette har ikke skapt noe problem og vil tørke opp naturlig.
-Punkt 9: De første leietakerne oppdaget mus, men det har ikke vært oppdaget mus siden det ble tettet under vasken på kjøkkenet fra kjeller. Har ikke vært mus der på flere år.
-Punkt 12: Forsterket feste av feiestige da snøen løsnet stigen vinteren 2018. Har også fått montert et deksel til stigen slik at snøen og eventuelt snøras ikke får direkte kontakt med stigen. Ikke vært noe problem siden.
-Punkt 19: Ja, se spørsmål 3 - krav om tilstandsrapport på privat avløp.
-Punkt 25: Vann fra privat vannverk i Åsroa. Kostnad ca. 2000 kr per år.

Tilleggskommentar:
Noe vått på plenen sør for carport av og til. Tidligere eier har informert om at dette kan være den gamle vannbrønnen til huset.

Ny varmtvannsbereder 2017
Nymalt hus utvendig 2021
Nybeiset terrasse 2023

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 201 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stuer, kjøkken, vaskerom og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tv-stue, 4 soverom og bad. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealer er målt med lasermåler av undertegnede ved befaring.
Arealer av kott og rom som er under 1,90m er ikke medtatt utover gjeldene 0,60m regel. Dette gjelder deler av 2. Etg med skråtak.
Det er bruken av rommene ved befaring som er lagt til grunn for fordeling i forhold til P og S rom uavhengig av PBL vedr rømningsveier, dagslys, evt potensiale og evt godkjenning fra bygningsmyndigheter.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler.
Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA).

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Oversendte tegninger fra kommunen viser at det er avvik mellom dagens bruk og byggetegninger. Avvik på planløsning i 2. etg og avvik på fasader. Anbefales at tegninger oppdateres og at arbeider omsøkes, dette må i tilefelle ny eier utføre.

Info fra taksten:
Takhøyde målt til mellom 2,08-2,37. Varierende takhøyde mellom opprinnelig og tilbygget del.
Noe variasjoner i takhøyde må påregnes pga. skjevheter/overflateavvik.
Dagens krav til takhøyde i oppholdsrom er 2,40 m. Takhøyde kan i enkelte områder være under 2,40 m etter dagens krav, men da ikke under 2,20 m. Avvik opp mot dagens krav er ikke unormalt for eldre boliger, dette medfører ikke nødvendigvis behov for tiltak.
Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 kan takhøyde ned til 2m godkjennes.
Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført etter 2011 kan takhøyde ned til 2,2m godkjennes.
Det er ikke godkjent rømningsvei fra soverom med takoppløft. Undersiden av vindu skal ikke være høyere enn 1m fra gulv.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 081 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er tilnærmet flat og slakt skrånet på overflater. Tomten er opparbeidet med plen, grus og diverse beplantning. Biloppstillingsplass og carport på eiendommen.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering i carport, øvrig parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført ca 1900. Tilbygd/ombygd/modernisert 1995.
Bygningen er oppført over 1,5 etasje med krypkjeller og jordkjeller. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og er derfor ikke vurdert.
Carport på eiendommen som er oppført i 2014 iht opplyst i takst fra 2016. TG ikke satt for tilleggsbygg og denne bygningen har ikke tellende areal. Arealer er derfor ikke medtatt i arealoppstilling.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Etasjeskiller av trebjelkelag med dimensjonering og isolering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med metallplater.
Kaldloft med adkomst via luke i himling.

Drenering:
Drenering har ukjent utførelse.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass fra 1986 og 1994/95.
Ett vindu i 2.etg fra 2006

Dører:
Terrassedør fra 1995 iht datering.
Ytterdør fra 1994 iht opplyst i takst fra 2016.

Innvendige dører: Innvendige malte dører.

Terrasse:
Platting utenfor stue oppført direkte på terreng.

Veranda ved inngang som er oppført på pkt fundamenter av jordspyd med trestolper. Trebjelkelag over pkt fundamente. Tregulv over bjelkelag og rekkverk av tre montert.

Vannledninger:
Innvendige synlige vannrør av: Metall/kobber.
Stoppekran er plassert i jordkjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør innvendig i boligen består av: Plast og støpejern.

Varmtvannsbereder fra 2017 er plassert i kjellerrom under kjøkken.

Ventilasjon:
Avtrekksventilasjon som er tilkoblet vaskerom og kjøkken.

El-anlegg:
Boligens el. anlegg er løpende vedlikeholdt etter behov. Sikringsskap med skrusikringer plassert i TV-stue.

Andre tekniske installasjoner:
Luft til luft varmepumpe fra 2008 og 2009.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Carport:
Enkelt fundamentert direkte på grunn som medfører at det er noe skjevheter og bevegelse etter årstider. Takkonstruksjon av sperrer i tre som er tekket med metallplater. Skader i takkonstruksjonen observert.
Bygningen er en enkel trebygning som er oppført med enkel fundamentering. Veggkonstruksjoner er plassert helt nedtil terreng som medfører økt risiko for fuktskader.

TG ikke satt for tilleggsbygg og denne bygningen har ikke tellende areal. Arealer er derfor ikke medtatt i arealoppstilling.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 19.5.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Vingrom barnehage (0-6 år) 8 min 18 barn, 1 avdeling 6.7 km
Biri barnehage (1-5 år) 10 min 82 barn, 4 avdelinger 9.7 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 13 min 3 avdelinger 11.4 km

Skoler:
Skrinnhagen skole (1-7 kl.) 10 min 252 elever, 15 klasser 9.7 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min 125 elever, 8 klasser 10.6 km
Lillehammer vgs. avd Sør 18 min 635 elever 16.3 km
Create - Lillehammer kreative vgs 19 min

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.

Det er montert vedovn i begge stuene. Boligen har 2 luft til luft varmepumper, disse er også plassert stuene.

Ildsted:
Murt pipe. Ildsted montert i begge stuene.
Sist tilsyn, dato: 13.03.2019.
Sist feid, dato: 30.09.2022.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt. Enhet Åsrovegen 82 (H-1-1).
Bunn i sotluke støpes. Røykløp Øst.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 069 pr. år inkl. std.gebyr for renovasjon, feiegebyr, slamtømming og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 3876,- Eiendomsskattetakst: 970 900,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2023 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Renovasjon: kr. 3 450,-
Feiegebyr: kr. 968,-
Slamtømming: kr. 2 775,-
Eiendomsskatt: kr. 3 876,- (Eiendomsskattetakst:: kr 970 900,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 580 291 pr. 11.05.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 089 048 pr. 11.05.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Iflg. tidligere informasjon fra kommunen vil det ikke ha stor praktisk betydning at bygningene er SEFRAK registrert, da den er gulmerket SEFRAK registrert. Det vil si at tiltak på bygningene ikke er meldepliktige iht. kulturminnelova § 25 slik som rødmerkede bygninger er.

Det kan imidlertid hende at kommunen vurderer at NYE tiltak bør sendes over til Innlandet fylkeskommune til høring, hvis det er gjort lite endringer på bygningen fra før.
Den praktiske betydningen blir da at en søknad om tillatelse tar lengre tid enn om bygningen ikke var SEFRAK registrert. Man bør også tenke på å kontakte kommune før man gjør utvendige endringen på bygningene. Man må ikke oppføre et tilbygg, som på andre bygninger kanskje kunne være søknadsfrie, uten å sjekke med kommunen først.
Innvendige endringer i SEFRAK registrerte bygninger skal ikke oversendes Innlandet fylkeskommune. Der er det vanlig regler om hva som er søknadspliktig eller ikke som gjelder.

K-Kulturminne: 05021312124.

Sefrakminne 502 1312 124 - Enebolig:
Tilknyttet bygning 155550104.

For ytterligere info om dette ta kontakt med megler eller Gjøvik kommune.

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP 2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg,
Nåværende boligbebyggelse

Hensynsone:
Landskap

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må undertegnes og sendes kommunen da tomtens areal utgjør mer enn 2 da.

Odel:
Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Utskifting tgl. 16.01.1958 med dbnr. 160.
Gjelder denne registerenheten med flere

Utskifting tgl. 21.01.1958 med dbnr 229.
Gjelder denne registerenheten med flere

Bestemmelse om veg tgl. 27.04.1959 med dbnr. 1632.
Vegvesenets betingelser vedtatt

Bestemmelse om veg tgl. 05.05.1982 med dbnr. 2840.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:117 Bnr:10

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei
Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av veg.

Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløp.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.

I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget
til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Det ble sendt ut et eget informasjonsbrev til denne eiendommen 15.11.2021, brevet kan fås ved henvendelse til megler. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 09.05.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eier/selger har ikke selv bodd på eiendommen og har derfor begrenset med kunnskap/kjennskap til eiendommens tilstand.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Åsrovegen 82, 2837, Biristrand, Gnr. 117 bnr. 6 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0052

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.