LYGNA , Størrhalsstubben 28

Lekker fritidsbolig med 4 sov - 2 stuer - Flott utsikt - Dobbelgarasje - Umiddelbar nærhet til ski- og turløyper!

5 400 000

 • Prisantydning:

  5 400 000,-

 • Totalpris:

  5 546 272

Beregnet totalkostnad: 5 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 546 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Fritidseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  130 m²

 • Bruksareal:

  134 m²

 • Antall rom:

  5

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  2019

 • Gårdsnummer:

  148

 • Bruksnummer:

  120

 • Energimerking:

  C

 • Finnkode:

  297612881

 • Sist endret:

  09.06.2023 12:25

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE LAST NED BOLIGSALGSRAPPORT

Beskrivelse

Velkommen til Størrhalsstubben 28 - Her finner du en romslig og familievennlig hytte. Eiendommen ligger fint til på Lygna, i enden av ett hyttefelt og byr på en nydelig utsikt. Dette er den perfekte familiehytta som har aktiviteter for både store og små i nærområdet. Flotte turmuligheter, og skiløyper i umiddelbar nærhet.

Hytten går over to etasjer og inneholder bl.a romslig kjøkken og stue, bad/vaskerom og to soverom i 1.etg. Opp trappen finner du loftsstue som er god å ha når dere er mange på hytta. I tillegg er det to soverom, samt toalettrom. Vinduene på hytta er store, og slipper inn godt med dagslys. Dette gir en god romfølelse. Alt i alt er dette en romslig hytte, hit kan du ta med familie og venner!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Hytten er romslig og inneholder:
1.etg: Hall m/trapp, gang, kjøkken, stue, to soverom, bad/vaskerom og bod/hunderom.
Loftsetasje: Stue, to soverom og toalettrom.

Standard

Fritidsbolig fra 2019 som holder en normal standard og planløsning. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. 1-greps kjøkkenarmatur. Integrert oppvaskmaskin, microbølgeovn, stekeovn og induksjonstopp. Plass til frittstående kjøle-/fryseskap. Kjøkkenøy med benkeplate, skap og skuffer. Lekkasjestopper er montert.
Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Ventilator er montert noe skjevt.

Bad/vaskerom:
Fliser på vegger i dusjhjørnet, trepanel på øvrige vegger og panel i taket. Uegnet materiale i våtsone. Baderomsinnredning med profilerte fronter. Heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. Dusjhjørne med dør og vegg. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Mekanisk fuktstyrt avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.

Toalettrom loftsetasje:
Toalettrom med laminatgulv, panel på vegger og panel i himling. Skråtak. Vegghengt toalett. Servant med 1-greps servantarmatur. Ingen ventilering.

Det er varmekabler i stue og kjøkken/spisestue. Egen kabel/termostat for stue. I tillegg er det varmekabler i gang, samt bod/hunderom.

Brytere, termostater og panelovner er med smarthusløsning. Smarthus-sentralen mangler, men det er bare å koble til det som er montert i hytta.

Innvendige overflater:
- Gulv: 1-stavs parkett, laminat, skifer og fliser.
- Vegger: Panel.
- Himling: Panel.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på hunderom. I hovedsak skjult ledningsnett.

Beliggenhet

Hytta ligger i et attraktivt og sentralt friluftsområde på Hadeland som heter Lygna. Hytta ligger fint og usjenert til, med umiddelbar nærhet til Lygnas ski- og turløyper. Eiendommen har vakker utsikt over Hadeland og svært gode solforhold. Lygna er et attraktivt utgangspunkt for flotte turer gjennom Øståsen sommer som vinter.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, forsikring, strøm, vegvedlikehold, brøyting, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall personer som bruker hytta.

Forsikring

If Forsikring Polisenummer: 8129311

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Rommet har ikke målbart areal grunnet lav takhøyde.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med
behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus,
kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves: Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Ikke undersøkt:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere
vurdert. Tomteforhold > Terrengforhold. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm.
- Utvendig > Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Enkelte vinduer trenger justering. Vindu på det ene soverommet i loftsetasjen er vanskelig å åpne helt for rømning. Det ble ikke opplyst om punkterte eller ødelagte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å
oppdage.
- Utvendig > Dører. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Gjelder ytterdør.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendig > Overflater. Det er påvist andre avvik: Parkett har "reist seg" noe i overgangen mellom kjøkken og stue. Klemmes ned når man tråkker der. Gulvlist dekker stedvis ikke spalte mellom parkett og vegg.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen.
- Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er påvist sprekker i fliser.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Slitt/utvasket fugemasse på sluket.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
Gjelder rørgjennomføringer ifm servant.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system. Stoppekran var kke tilgjengelig for kontroll på befaringsdagen.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres noe knirk/lyd ved søyle.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 2: BL Invest og Eiendomsdrift AS - Org nr. 918985174 MVA (Firma het tidligere BL Bygg Hytter AS, men må ikke forveksles med nytt firma som heter BL Bygg Hytter AS).
Firma har satt opp hele hytta, ferdigattest 19/7-2019.
- Punkt 4: BL Invest og Eiendomsdrift AS - Org nr. 918985174 MVA.
Nyoppsatt hytte.
- Punkt 6: Er godkjent ved kontroll av brannvesenet.
- Punkt 12: BL Invest og Eiendomsdrift AS - Org nr. 918985174 MVA.
Nyoppsatt hytte, Egeninnsats av fagmann Bjørnar Lundhaug på terrasser, Garasje, Inngangsparti, Brannstige mm.
- Punkt 13: BL Invest og Eiendomsdrift AS - Org nr. 918985174 MVA.
- Punkt 16: Samboer er Tømrer og Entreprenør, ingen arbeider er utført av ufaglærte.
- Punkt 22: Ferdigattest 16/7-2019.
- Punkt 25: Bruksrett fra nabohytte for del av innkjøringsvei - avtalen legges ved salgskontrakten.

Tilleggskommentar: Jeg kjøpte Tomt, inkl. ikke ferdigstilt Hytte i 2019 av BL Invest og Eiendomsdrift AS org nr, 918 985 174 MVA. Hytta ble ferdigstilt i mitt eie, Garasje er oppsatt i min eietid. Samboer er Tømrer og Entreprenør, ingen arbeider er utført av ufaglærte. BL Invest og Eiendomsdrift AS org nr 918 985 174 MVA har utført alle fag-pålagte arbeider på hytta og garasjen.

Jeg har brukt hytta som bolig i over 3 år.

Det har vært feil på kommunens stikkledning inn til hytta, garantisak mot kommunens leverandør av rørdeler/rørdel på hovedvann sprakk. Dette forårsaket vannlekkasje inn til hytta - alle utbedringsarbeidene er utført av BL Invest og Eiendomsdrift AS org nr 918 985 174 MVA - iht. ekstern takstmann (Recover og Sweco Norge AS v/Ole Øye) forsikringsselskap (Tryg Forsikring - skade nr 20824373) Skadedato 4/4-2020.

For ytterligere informasjon se vedlagte egenerklæringsskjema.

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 134 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, gang, Kjøkken, Stue, to soverom og bad/vaskerom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, to soverom og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Kommentar: Toalettrommet i loftsetasjen er flyttet i forhold til på tegning. Tegninger ligger vedlagt.

Nyere håndverkstjenester:
I følge eier er det utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
Ikke fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider.

Krav for rom til varig opphold:
Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde:
Kommentar: Toalettrom i loftsetasjen har lav takhøyde. Rommet har ikke målbart areal.

Lovlighet garasje:
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger
Kommentar: Det er ikke fremlagt tegninger eller dokumentasjon på garasjen. Garasjen er ikke dokumentert meldt ferdig til kommunen.
Eiers opplysning: Garasjen var ikke søknadspliktig grunnet størrelsen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 076 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fflat/skrånende tomt. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Det er oppført dobbelgarasje på eiendommen.
Montert elbillader ved inngangsdør.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Ranahytte med støpt ringmur og gulv på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner (elementer) kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med torv. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall.

Drenering: Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2015.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass. Tett boddør i treverk.
Innvendige dører: Profilerte tredører.

Terrasse: Terrasseplattinger mot vest med adkomst fra stue. Den ene terrassen har utvendig adkomst. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og noe kobber/metall. Besiktiget i rørskap.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert på badet.
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Andre VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra byggeår er plassert på badet.
Varmesentral: Ltl.

Garasje på støpt ringmur og betongplate på grunn. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Leddede porter i treverk med lift. Saltakkonstruksjon tekket med torv.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.
Det opplyses om at det siger inn vann på garasjegulvet ved snøsmelting/regnbyger.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.07.2019. Ferdigattest ligger vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av: Varme i enkelte gulv, ildsted, panelovner og luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 560 pr. år Inkluderer vann, avløp, feiing og eiendomsskatt på kr 2521,-. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 721 400 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplaner
Id KP2017
Navn: Kommuneplanens arealdel Gran kommune
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 20.05.2021
Delarealer Delareal 1 077 m
KPHensynsonenavn E-229
KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde
Delareal 1 077 m
Arealbruk Fritidsbebyggelse, Nåværende

Reguleringsplaner
Id E-229
Navn: Hytteområde Lygna sør
Plantype Områderegulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 25.09.2014
Delarealer Delareal 1 076 m
Formål Fritidsbebyggelse
Feltnavn F16

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gran kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/527833-1/200  Jordskifte - 12.06.2015 
Jordskiftesak 0500-2013-0008 Lygnalia i Gran
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/137271-1/200  Jordskifte  - 14.02.2017 
Jordskiftesak 0500-2013-0008 Lygnalia i Gran
Gjelder denne registerenheten med flere

Det foreligger en privat avtale om bruksrett. Denne er ikke tinglyst, men skal følge ved salg av hyttene.
Bruksretten ligger vedlagt i salgsoppgave. Ta kontakt med megler for bilder av områdene det gjelder.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat veg.
Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes.Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Størrhalsstubben 28, 2770, Jaren, Gnr. 148 bnr. 120 i Gran kommune

Oppdragsnummer

6-23-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.