Gjøvik , Fischers veg 6

Nordbyen - Innbydende, lys og pen enebolig med 4 soverom - fantastisk utsikt over Mjøsa - solrikt - kort veg til sentrum

4 390 000

 • Prisantydning:

  4 390 000,-

 • Totalpris:

  4 513 772

Beregnet totalkostnad: 4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 513 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  134 m²

 • Bruksareal:

  190 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1939

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  714

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  315834220

 • Sist endret:

  03.10.2023 13:25

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 94%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 55%

  har bolig på over 120 kvm

 • 10%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Fischers veg 6!

Her finner du en innbydende, delikat, lys og fin enebolig med hele 4 soverom. Eneboligen er nylig behandlet utvendig. Den går over to etasjer med kjeller. I 1.etasje er det blant annet stue, kjøkken og spisestue med dør ut til en stor veranda. Fra verandaen er det en nydelig utsikt over Mjøsa. 2.etasje har 4 soverom og bad. Kjelleren har godt med bodplass. På tomten ellers så står det et uthus og et dukkehus.

Innhold

Eneboligen er over to etasjer og kjeller. 1.etasje inneholder entré, toalettrom, gang, stue/kjøkken. 2.etasje har 4 soverom og bad. I kjeller er det mange boder.

Standard

Normal standard og planløsning.
1.etasje
Her kommer du inn i en lysmalt entré og gang. Spotter i tak. Trapp opp til 2.etasje

Delikat hvit kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Benkeplate er laminert. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Frittstående kjøle/fryseskap.
Oppvaskmaskin. Integrert komfyr, koketopp, mikro og kaffemaskin. Åpen løsning mot spisestue

Spisestue har utgang til stor veranda med delvis overbygg. Stue og spisestue er malt i lyse, moderne farger. Lyse farger og store vinduer gjør så rommene får mye lys.

Toalettrommet har fliser på gulv. Tapet på vegg. Malte plater på vegger og himling. Speil. Veggmontert wc. Servant. Naturlig avtrekk.

2.etasje
Badet har mikrosement på gulv. Våtromsplater på vegg. Malte plater i himling. Servant med underskap. Dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Veggheng wc. Naturlig avtrekk. Ventil på vegg. Plastsluk.

4 soverom hvorav det største har godt med skapplass. Rommet er stort og er har du plass til en kontorpult bak skilleveggen som er her.
De 3 andre soverommene har også en fin størrelse og her er det noe skapplass.

Kjeller
Godt med bodplass

Gulv er i hovedsak preget av: Laminat. Fliser. Belegg. Vegger er i hovedsak preget av: Formpresset panel. Himlinger er i hovedsak preget av: Formpresset panel. Himlingsplater.
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

Beliggenhet

Fischers veg 6 ligger rett nord for Gjøvik sentrum, på Engelandsjordet, med gangavstand til alle byens tjenester og forlystelser, skoler og servicer. NTNU har avdeling på Gjøvik. Dette er et etablert boligområde og et av Gjøviks mest ettertraktede. Fin eiendom og Mjøsutsikten er formidabel! Det er fotballøkke i nærheten og vil du bade eller padle er det ikke lange turen ned til Mjøsa!
Gjøvik ligger to timer fra Oslo, 1,5 fra Gardermoen og 10 minutter unna Raufoss-industrien.

Løpende kostnader

Forsikring, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/ Bruk linken til å se på
forutsetningene for tallene. Kr. 7 784
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, opplyst av kommunen. Kr. 19 701
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Sum Årlige kostnader (Avrundet) Kr. 27 500

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Det er ikke montert rekkverk. Behov for vedlikehold.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Påvist forhøyede fuktindikasjoner i overflater på betonggulv som er mer eller mindre vanlig på eldre gulv uten fuktsperre og samtidig kan ha en sammenheng med sviktende drenering. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Mindre riss og sprekker i gulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Jeg er ikke EL fagperson.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Skifertekkingens alder tilsier at innfesting (lekter og spiker) og undertak kan være moden for utskifting, dvs. omlegging av tekkingen med gjenbruk av det meste av skiferen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenne er bøyd, sannsynligvis etter snøras. Beslag er ikke ført under kledning i overgang tekking/kledning, dette kan føre til lekkasje og er ikke en permanent løsning. Manglende toppbord. Frostsprengte nedløp.
Beslag er ikke ført under kledning i overgang tekking/kledning.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Utvendig kledning er ikke luftet. Nyere kledning er lagt utenpå gammel.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra gangbart gulv og lyst med lommelykt.
Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Synlige fuktmerker.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å
åpne/lukke. Takvindu er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Værslitte karmer. Enkelte tettelister var harde/slitt. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: Gjenstående arbeid. Knirk i gulv enkelte steder. Lagrede gjenstander begrenset inspeksjonsmuligheten i deler av boligen. Gulv er
feilmontert enkelte steder, endeskjøter er ikke tilstrekkelig forskjøvet. Ikke registrert skade som følge av feilmontering, kan gi kortere levetid.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk er observert. Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere
undersøkelser.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipe er tapetsert. Selgers opplysning: Det ble informert fra branntilsyn
at det må fyres moderat i pipe på grunn av alder på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Det gjøres
oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Gjenstående arbeid.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Deler av anlegget er skiftet. Det er viktig å legge
ledningsnettet på en slik måte at en unngår frostpåkjenning. Dette gjelder spesielt der ledningen føres inn i bygningen, og gjennom kalde rom eller
områder som er utsatt for kuldegjennomslag. For å oppnå frostsikring av installasjonen kan ledningene isoleres, eller det kan tilføres varme, for eksempel med varmekabel der hvor det er vanskelig å isolere. Sikkerhet mot frostskader kan oppnås ved å tilrettelegge for at installasjonen enkelt kan tømmes for vann ved lengre tids fravær. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Småskader på grunn av fuktbelastning over tid. Bygningsdelen må ses i sammenheng med "rom
under terreng". Skjevheter i konstruksjonen som sannsynligvis har sin årsak i fundamenteringen ble registrert. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger

Tomteforhold > Oljetank
Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Biodiesel, biofyringsolje, noen ganger også kalt bioolje, er oljeprodukter fremstilt av biologiske produkter som rapsolje, soyaolje, brukt matolje eller animalske oljer. Biofyringsolje er ansett som en fornybar energiressurs, og kan erstatte petroleumsbasert (fossil) fyringsolje, dersom fyringsanlegget og brenneren er tilpasset dette. De som bruker fyringsolje, kan benytte biofyringsolje på sitt anlegg også etter forbudet mot fyringsolje som inntraff i 2020. Utstyr er ikke teknisk vurdert. Forbud mot fyring med fossil olje fra 2020. Eieren har ansvar for oljetanken og må kontrollere at tanken til enhver tid er i betryggende stand. Kontroll skal gjennomføres som periodiske tilstandskontroller, eller ved et system for automatisk lekkasjevarsling. Kontrollen skal dokumenteres skriftlig.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt. 2
Rehabilitering og endring av røropplegg og avløp, utskifting av gammelt soil rør og vannrør.
Ove`s rørservice, Ove Mathisen/ Rørlegger Simenstad
Pkt.2.1
Legging av membran/ gulvbelegg. Antatt 1998. 2014/2022Senere rehabiliterte overflater med våtromsplater og mikrosement på gulv. tidligere
membran og sluk ikke brutt eller omfattet av nye overflater. Jan Robert Furuseth, Selvstendig næringsdrivende
Pkt.2.2
Ikke nødvending med dokumentasjon tilbake i 1998, kvittering for utført arbeid kan ikke fremskaffes så langt tilbake i tid.
Pkt.3
Ikke vært problemer. (vann/avløp)
Pkt.4
Se punkter lenger opp. Kun vært utført arbeider i forbindelse med rehabilitering. Ove`s rørservice, Ove Mathisen/ Rørlegger Simenstad
Pkt.5
Tidligere synlige merker etter fuktinnsig. Huset er bygd i 1939 så utfra alder så vil det være tegn på elde
Pkt.6
Ikke vært problemer, Tilsyn vært utført senest i 2021. Anbefalt å fyre moderat pga. av alder på pipe. Er installert varmepumpe slik at fyringsbehov i peis er begrenset.
Pkt.7
Finnes noen risser i mur, hus fra 1939 så ikke unormalt ut fra huset alder
Pkt.12
Skiftet utvendig panel og vinduer/ utgangsdør/ verandadør. 2011/2022. Gjenstår utskifting av 5 vinduer i 2.etg.
Pkt.13
Sentrum installasjon 1996- installering av nytt el inntak, sikringsskap- oppgraderinger av el anlegg, ombygging av el anlegg, utbedringer.
Elkam. el arbeid varmepumpe og el arbeide/ gulvarme toalett nede. 2013 Caverion, installasjon av ladeboks Elbil. Lagt opp ny 32 amp kurs med sikring. Installert overspenningsvern i målerskap. 12.03.2021.
Sentrum installasjon Gjøvik, Elkam Gjøvik, Caverion
Pkt.13.1
Hus fra 1939, arbeider utført opp gjennom årene av tidligere eier. Ukjent om dokumentasjon finnes grunnet regelendringer på krav til dokumentasjon
Pkt.14
Tilsyn el anlegg utført av Elvia 01.02.2021
Pkt.15
Ja, installert i vinter 2021

Boligens areal

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 190 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 56 m².

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, gang, stue/kjøkken

2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 4 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 755 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Det står en mindre utebod og dukkehus på eiendommen. Gode utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Taket er tekket med skifer. Taktekking av metallplater. Taket er tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall.
Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Valmtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Kaldt
loft. Luftespalter ved raft. Adkomst til loft via luke. Undertaksbord. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Metallvindu med 1-lags glass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 2007, 2010 og 1974. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Terrasse mot sør: Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd. Veranda mot nord: Konstruksjoner og overflater i treverk.
Fundamentert på betong. Delvis overbygd. Belysning.

Uthus: Fundamentert direkte på grunn med blokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 5/7-1939 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Fredheim skole (1-7 kl.) 11 min
343 elever, 22 klasser 1 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 18 min
250 elever, 14 klasser 1.5 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.) 7 min
90 elever, 10 klasser 2.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min
310 elever, 10 klasser 1 km
Gjøvik videregående skole 12 min
1050 elever 1 km

Lissomskogen barnehage (0-5 år) 9 min
108 barn, 6 avdelinger 0.7 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 15 min
25 barn, 1 avdeling 1.2 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 16 min
48 barn, 3 avdelinger 1.3 km

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, vedfyring, varmepumpe. Luft/luft- varmepumpe.
Selgers opplysning: Varme i gulv på: Entrè og toalettrom 1. etasje.

Anmerkninger
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.
Ventil og sperreplate mot tak er montert noe høyt
Røykrør i kjeller fjernes og hull mures igjen med tegl
Det monteres inspeksjonsluke ved gulv og tak for inspeksjon av skorsteinen i 2 etg.
Brennbart materiale fjernes fra skorsteinens utkraging i etasjeskille. Dette gjelder 1. og 2. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 700 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 903 448 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 252 412 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig - Fs1 Frittliggende småhusbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.
Offentlig adkomst til eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fischers veg 6, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 714 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0039

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.