Kopperud , Sigurd Evangs veg 14 A

Visning 27/3. Enderekkehus - alt på ei flate - 3 soverom. Garasje. Barnevennlig beliggenhet i attraktivt område. Utsikt!

2 450 000

 • Prisantydning:

  2 450 000,-

 • Totalpris:

  2 777 148

 • Fellesutgifter:

  5 495,-

Beregnet totalkostnad: 2 450 000,- (Prisantydning) 319 136,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 769 136,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 777 148,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  89 m²

 • Bruksareal:

  93 m²

 • Antall rom:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1972

 • Gårdsnummer:

  52

 • Bruksnummer:

  42

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  292993359

 • Sist endret:

  21.03.2023 08:12

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 95%

  eier sin egen bolig

 • 81%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 34%

  har bolig på over 120 kvm

 • 31%

  er barnefamilier

 • 26%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Sigurd Evangs veg 14 A - praktisk rekkehusleilighet fra 1972 med alt på ei flate. Endeleilighet med primærareal på 89 m². Det er adkomst via overbygget inngangsparti. Boligen rommer lys og koselig stue med utgang til vestvendt terrasse. Kjøkkenet er godt utnyttet med god skap- og benkeplass. I spisestuen har du plass til romslig spisebord, i tillegg finnes her 3 soverom, bad og separat wc rom. God plass til oppbevaring i innvendig bod og garderobe. I tillegg finnes en bod ifm. garasjen. Andelseier disponerer 1 garasjeplass i felles garasjerekke.

Dette er en perfekt bolig for deg som ønsker en enklere hverdag!

Her bor du høyt over bysentrum, du har  turmuligheter hele året med skiløyper fra bl.a. Vind skistadion og turer til fots på stiene i skogene rundt.
Kort gangavstand til Kopperud skole. Sentrum av Gjøvik by med alle servicefasilteter ligger kun en 5 minutters kjøretur unna; her finner du koselige handlegater i sentrum samt Innlandets største kjøpesenter, CC Gjøvik.  Gjøvik ligger ca. 2 timer nord for Oslo og er endestasjon på Gjøvikbanen.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom, garderobe og bod. Fra stuen er det utgang til terrasse

Garasjeplass med bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Eldre rekkehus i "retro-stil" med normal standard og praktisk planløsning. Bygningen fremstår generelt sett i grei stand. Innvendige overflater har stedvis behov for vedlikehold, oppgraderinger må påregnes.

Kjøkken:
Koselig kjøkken med plass til lite spisebord. Kjøkkeninnredningen er lys med  laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er lagt laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

Bad:
Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater i tak. Badet er utstyrt med servant og dusjvegger.
Stråleovn. Naturlig avtrekk. Tilluft dør.

Toalettrom:
Toalettrom med gulvbelegg på gulv, tapet på vegger og himlingsplater i tak. Rommet er utstyr med servant og gulvmontert toalett.
Naturlig avtrekk. Tilluft ved dør.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid.
Bygningen er 51 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
2015 Modernisering Nytt gulv i spisestue og stue. Utført av firma.
2016 Modernisering Delvis ny kjøkkeninnredning. Utført av firma.
2016 Modernisering Renovert badet. Utført av firma.
2016 Modernisering Installert ny varmtvannsbereder. Utført av firma.
2019 Modernisering Ny taktekking. Utført i regi av borettslaget.
2021 Modernisering Installert ny varmepumpe. Utført av firma.
2022 Modernisering Stedvis skiftet utvendig kledning. Utført i regi av borettslaget.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 24.02.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Sigurd Evangs veg 14 A, hyggelig enderekkehus på Kopperud i Gjøvik. Her ligger rekkehusene på rad og rekke helt siden de ble bygget på begynnelsen av 70-tallet. Her befinner du deg høyt over Gjøvik by og med friluftsmuligheter som ski og turer i skogene i sørvest. Der oppe finner du bla. Vind skistadion. Adressen sogner til Kopperud skole og det er kort gangavstand dit uten å måtte ut på noen hovedvei. Det er bare 5 minutters kjøring ned til byen. Gjøvik ligger ca. 2 timer nord for Oslo og er endestasjon på Gjøvikbanen.

Felleskostnader

5 495 pr. mnd. inkl. renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter inklusiv eiendomsskatt, utvendig bygningsforsikring, bredbånd (350 mbit/s) og kabeltv, interne driftsutgifter, forretningsfører (GOBB), vedlikehold og styrehonorar.

Felleskostnadene fordeler seg p.t. som følger:

Fellesutgifter: Felleskostnader: kr. 3 733,-
Renter: kr. 1 150,-
Avdrag: kr. 612,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnader må det påregnes kostnader til innboforsikring, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

319 136

Avdrag fellesgjeld

P.t. kr. 612,-

Andel formue

154 510

Borettslag

Borettslag: Fredeng 2 borettslag a/l, Orgnr: 950264888

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det ble tatt opp lån i 2022 til vedlikehold av bygninger. Dette er allerede inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja.

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778192275, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.02.2023: 4.36% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 16.02.2023: kr 7 659 265,-
Andel av saldo: kr 319 136,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.09.2047 )
Flytende rente

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
Vi gjør oppmerksom på at den delen av felleskostnadene som dekker renter/avdrag kan bli endret helt frem til overtagelsesdato.

Rentekostnader fellesgjeld

P.t. kr. 1150,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86178486

Regnskap

Regnskap for 2021 viste et underskudd på - kr. 297 124,-. I budsjett for 2022 var er det lagt til grunn at selskapet skulle gå med - kr 796 736,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak mer utgifter til rehabilitering enn hva som var budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er i henhold til regler og retningslinjer for Fredeng 2 Borettslag anledning til å ha 1 hund eller 1 katt i borettslaget.
-Dyrene skal ikke sjenere andre, og hunder skal holdes i bånd.
-Katter skal være kastrert/sterilisert.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av
boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy
fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning
ved husets byggeår. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Svertesopp på kledning.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er avvik: Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Overflater er dekket med snø på befaringsdagen, disse er derfor ikke vurdert. Skjevheter/skader er registrert på levegg/rekkverk.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer. Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting, tv og møbler er påregnelig på alle overflater.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Fyring med fosilt brennstoff er ikke lenger tillat.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Slitasje på vrider og låsekasser. Halvparten av forventet brukstid på innerdører er oppnådd.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er avvik: List/profil på gulvet mot dusjen, hindrer eventuelt lekkasjevann fra servant å renne til direkte til sluket. Det vil ikke medføre lekkasje ut av rommet allikevel da oppkant ved dør er høyere enn list/oppkant mot sluk.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Ventilator anbefales etablert over komfyr.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det er ikke vurdert tilstandsgrad på utvendige vannrør
da alder på disse er ukjent.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot kjøkkeninnredning og
toalettrom.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Flat takkonstruksjon er innkledd på begge sider og derfor ikke tilgjengelig for inspeksjon. Denne type tak er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens.

-Innvendig > Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller er ikke inspisert. Adkomst ikke mulig pga. snø og plater på befaringsdagen. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Det er naturlig at konstruksjoner beveger seg noe etter årstidene med denne type fundamentering. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.
Tomteforhold > Terrengforhold.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 24.02.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 1: se pkt. 2.
-Punkt 2: Vet ikke - se tilstandsrapport.
-Punkt 2.1: Vet ikke - se tilstandsrapport.
-Punkt 2.2: vil anta det via borettslag/forretningsfører.
-Punkt 2.3: ikke nødvendig.
-Punkt 3: vet ikke.
-Punkt 5: ikke kjeller her.
-Punkt 7: fundamentert på pillarer.
-Punkt 11: Lagt ny taktekking for noen år siden.
-Punkt 12: Skiftet utvendig panel der det har vært nødvendig - vil bli overflatebehandlet ila 2023.
-Punkt 24: Antar at det ble foretatt skaderapport i 2019 i forbindelse med forsikringssak via borettslag/forr.fører.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 93 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, bad og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.
Målt takhøyde i leilighet: Varierende, men målt 239 cm.

Lovlighet:
Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Pga. lukket konstruksjon er ikke brann/lyd tilstrekkelig vurdert. Selger opplyser at det nylig har vært møte mellom kommunens brannsjef og borettslaget- brannskille mellom boenhetene skal være tilfredsstillende.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 781 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal og ligger flat/skrånende i terrenget. Tomten er opparbeidet med plen, trær og prydbusker. Leiligheten disponerer naturlig del
av tomten som ligger ved leiligheten.

Garasje / Parkering

Ja.

Styrelder opplyser at 14 A har egen garasje.  Øvrig parkering på gjesteparkering og på motsatt side av fortauet i samme gate utenfor bolig.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 89 m² over en etasje.
Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Enkel bygningsbeskrivelse - Rekkehus:
Fundamentert på pilarer/støpte vanger med kryperom under 1. etasje. Yttervegg i isolert bindingsverk. Stående utvendig trekledning. Flat takkonstruksjon i tre. Taktekking av papp/folie. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Elementpipe. Bjelkelag i trekonstruksjoner.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1995 og 1996.

Dører:
Ytterdør i treverk med 3-lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2014.

Innvendige dører: Lette/glatte innerdører.

Terrasse:
Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 117 liter fra 2015 er plassert i kjøkkenbenk.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod.

Andre tekniske installasjoner:
Varmepumpe fra 2020 plassert i stue.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.02.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.2.1972 for eiendommen. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 9 min 27 barn, 1 avdeling 0.7 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 10 min 60 barn 0.8 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 10 min 60 barn 0.8 km

Skoler:
Kopperud skole (1-10 kl.) 4 min 449 elever, 30 klasser 0.4 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 16 min 289 elever, 21 klasser 1.4 km
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.) 6 min 188 elever, 10 klasser 2.9 km
Gjøvik videregående skole 11 min 1050 elever 5.8 km
Raufoss videregående skole 15 min 450 elever 11.1 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er montert vedovn og varmepumpe i stue. Det er i tillegg montert panelovner i flere rom. Stråleovn på bad.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 06.03.2020.
Sist feid, dato: 30.06.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og Eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 659 967 pr. 23.02.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 375 882 pr. 23.02.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligformål, rekkehus jfr. Reguleringsplan (R) med navn: 3407 05020057- Fredeng mm datert 8.9.1971.
Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Bestemmelses område.
-Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.
-Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp.

Merknad fra Gjøvik kommune:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr p.t. stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Sigurd Evangs veg 14 A, 2817, Gjøvik, Gnr. 52 bnr. 42, andelsnr. 19 i Fredeng 2 borettslag a/l med orgnr. 950264888 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0038

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.