GJØVIK / KOPPERUD , Kalkvegen 5

Lys og innbydende 2 roms i 7.etg. Nytt bad i 2023 - moderne kjøkken - heis - balkong!

2 600 000

 • Prisantydning:

  2 600 000,-

 • Totalpris:

  2 646 459

 • Fellesutgifter:

  4 772,-

Beregnet totalkostnad: 2 600 000,- (Prisantydning) 38 447,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 638 447,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 646 459,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  58 m²

 • Bruksareal:

  63 m²

 • Etasje:

  7

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  1972

 • Gårdsnummer:

  64

 • Bruksnummer:

  265

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  310016836

 • Sist endret:

  03.10.2023 12:06

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 74%

  eier sin egen bolig

 • 79%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 33%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 26%

  er gift

 • 26%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Vi har for salg en lys og innbydende 2 roms leilighet som ligger i 7.etasje i en av høyblokkene på Kopperud. Leiligheten har et primærareal på 58 kvm og har lys og åpen planløsning. Adkomst opp til leiligheten via heis. Leiligheten rommer entre med god plass til oppbevaring av klær og sko. Fra gangen er det adkomst til splitter nytt bad. Badet har lyse, delikate fliser på vegger og gulv og er innredet med moderne baderomsinnredning, vegghengt toalett og dusjhjørne. Videre kommer vi inn en åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har lys, moderne innredning med slette fronter og integrerte hvitevarer. Plass til spisebord. I stuedelen er det god plass til sofa og tv-møblement. Fra stuen er det adkomst til soverommet. Soverommet er pusset opp med nye overflater på vegger og tak. God plass til dobbeltseng. I tillegg er det godt med oppbevaringsplass. Fra stuen er det også utgang til innglasset balkong mot sørvest. Med leiligheten følger en bod i kjeller. Her finnes også felles sykkelparkering og søppelrom. Har du bil, er det store parkeringsplassen utenfor blokka med parkering etter gjeldende bestemmelser.

Innhold

Leilighet i 7.etasje som inneholder:
Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken i åpen løsning og soverom.

Innglasset balkong mot sørvest.
Bod i kjeller.
Felles sykkelparkering og søppelrom i kjeller.
Parkering på parkeringsplass etter gjeldende bestemmelser.

Standard

Blokka er opprinnelig fra 1972. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Leiligheten vi har for salg har den siste tiden blitt vesentlig oppgradert og påkostet.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Integrerte hvitevarer. Komfyrvakt og lekkasjestopper er montert. Kjøkkenventilator er montert over koketopp.

Badet har fliser på vegger og gulv, samt malte glatte flater i himling. Oppvarming via gulvvarme. Plastsluk. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og servant på benkeplate i laminat med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. I tillegg finnes dusjhjørne med dører og vegghengt toalett. Fuktstyrt mekanisk avtrekksvifte.

Innvendige overflater:
Himlinger: malt betong/puss.
Vegger: Malte glatte flater og panelplater.
Gulv: Laminat.

Diverse:
Etasjeskiller i betong.
Lette/glatte innerdører.

Tilbygg / modernisering: (Opplyst av eier)
2023 - Modernisering: 
- Renovert badet. Strippet helt ned og bygget opp igjen. Utført av firma.
- Pusset opp vegger og tak på soverom. Utført av firma.
- Nye lister og kontakter i stue. Utført av firma.
- Nye plater, gått over kjøkkenet. Utført av firma.
- Nytt gulv på balkong. Egeninnsats.

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget / sameiet er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget/ sameiet
sine vedtekter leses igjennom.

Beliggenhet

Kalkvegen 5 ligger flott til med sentral beliggenhet på Kopperud. Området er meget rolig, solrikt og med kort veg til det meste. Kopperud skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Det er nærsenter med Rema 1000 ca 100 meter unna. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna med bil eller buss. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og koselige småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring nord for Oslo og ca 1,5 timer unna Gardermoen.

Felleskostnader

4 772 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, honorar til styret og forretningsfører, TV og internett. Strøm kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 4 134,-
Avdrag: 406,-
Avdrag: 2 159,-
Renter: 70,-
Renter 2: 3,-

Fellesutgifter fastsettes av styret i borettslaget, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, (se punkt om felleskostnader)  innboforsikring, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

38 447

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 406,-
Avdrag: 2 159,-

Borettslag

Borettslag: Kopperud sentrum borettslag a/l, Orgnr: 950269480

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at borettslaget følger vedlikeholdsplan for 10 år fremover, det vil påløpe større låneopptak de neste 10 år, men sannsynligvis ikke de første 2 årene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11445051_10, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.01.2023: 2.40% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2
Saldo per 26.01.2023: 168 282
Andel av saldo: 1 907
( siste termin 31.12.2023 )
Flytende rente, halvårlig

Lånenummer: 11445051_20, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.01.2023: 2.40% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 26.01.2023: 3 224 763
Andel av saldo: 36 541
( siste termin 31.12.2029 )
Flytende rente, halvårlig

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: 70,-
Renter 2: 3,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182711

Regnskap

Regnskapet for 2021 viste et underskudd på 228 671,-. I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 508 898,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Hunde- og kattehold er ikke tillatt, ref. ordensregler for Kopperud Sentrum borettslag.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir
avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet. Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger:  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til høyde på rekkverk er 120 cm der høyde til terreng er mer enn 10 meter. Rekkverket er lavere.
- TG 2: Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- TG 2: Overflater: Det er påvist skader på overflater.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- TG 2: Bad/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- TG 2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på opprinnelige avløpsledninger i støpejern. Ingen avvik på nye avløpsrør i plast.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da badet er helt nytt og har ennå ikke vært i daglig bruk. Hulltaking bak dusjone er heller ikke mulig da vegg er oppført i mur/betong.
- Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Ikke tilgjengelig for kontroll.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Helt nytt bad
- Pkt. 2: Strøm: Bbs elektro as, fliser og membran: Svartbekk as, snekker jobb: walheim as og rør jobb: rørleggern as.
- Pkt. 2.1: Nytt sluk og membran av murer. Utført av Stian Svartbekk AS.
- Pkt. 2.2: Dokumentasjon på arbeid skal ligge i boligmappa.
- Pkt. 2.3: Vet ikke om arbeidet er byggemeldt.
- Pkt. 4: Nye rør 2023. Utført av Rørleggern AS.
- Pkt. 12. Lagt gulv på terrasse. Utført som egeninnsats.
- Pkt. 13: Strøm i badet også gikk gjennom tilsynsrapport. Utført av Bbs Elektro AS.
- Pkt. 14: Hadde el-tilsyn i 2022. Avvik ble rettet opp i 2023. 
- Tilleggskommentar: Splitter nytt bad , nye overflater i soverommet.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 63 kvm

7. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken i åpen løsning og soverom.

Innglasset balkong/veranda er medtatt i det oppmålte arealet under s-rom.

Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 421 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet felles tomt på 3421,10 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Etablert felles uteplass med sittebenker og lysthus. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Styreleder i borettslaget opplyset at det foreløpig er gratis parkering ute på den store plassen, og 8-10 års venteliste på garasje.

Byggemåte

Boligblokk oppført i betong, stål og trekonstruksjoner. Utvendig fasade med metallplater, murstein og treverk. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. Betongdekke i etasjeskille. Betongtrapp mellom etasjene. Heis i kjernen. Innglassede balkonger. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Leilighetsdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull. Portelefoni. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og noe kobber/metall.
- Innvendig hovedstoppekran er plassert i benkeskap under kjøkkenvask.
- Rørskap er plassert på badet.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Ikke tilgjengelig for kontroll.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i felles gang utenfor leiligheten. I hovedsak skjult ledningsnett.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for fasadeenring balkong datert 24.06.2004.
Blokka har status "tatt i bruk", ref opplysninger innhentet fra Gjøvik kommune.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Marihøna barnehage (1-5 år), 60 barn 0.8 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år), 27 barn, 1 avdeling 0.9 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år), 60 barn 1 km

Skoler
Kopperud skole (1-10 kl.), 460 elever, 20 klasser 1 km
Vindingstad skole (1-7 kl.), 309 elever, 21 klasser 1.7 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 2.8 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 5 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 11.5 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm.
I hovedsak ved hjelp av:
- Panelovner.
- Varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres Kopperud Sentrum BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 581 032 pr. 06.02.23 13:42 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 091 714 pr. 06.02.23 13:42 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende sentrumsformål
- Bestemmelses område
- Støysone: gul iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt 29.10.2020

Eiendommen ligger i tillegg under reguleringsplan med navn Kopperud sentrum med følgende formål:
- Boligområde/blokkbebyggelse
Vedtatt 05.02.1998

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merk:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ja, det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
Merk: Kopperud bydelssenter: planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknytttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Kalkvegen 5, 2818, Gjøvik, Gnr. 64 bnr. 265, andelsnr. 85 i Kopperud sentrum borettslag a/l med orgnr. 950269480 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.