GJØVIK , Skolegata 10A

Leilighet i 3.etasje - Innglasset balkong - Kort veg til "alt"!

1 350 000

 • Prisantydning:

  1 350 000,-

 • Totalpris:

  1 452 459

 • Fellesutgifter:

  3 562,-

Beregnet totalkostnad: 1 350 000,- (Prisantydning) 94 447,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 444 447,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 452 459,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  27 m²

 • Bruksareal:

  31 m²

 • Etasje:

  3

 • Byggeår:

  1961

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  1018

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  289866265

 • Sist endret:

  28.02.2023 14:15

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 69%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 86%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 18%

  er gift

 • 29%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE LAST NED BOLIGSALGSRAPPORT

Beskrivelse

Velkommen til Skolegata 10A! Her finner du en leilighet i 3.etg, med sentral beliggenhet i Gjøvik! Leiligheten inneholder gang, bad, stue og kjøkken. Stuen er romslig, med plass til et lite spisebord. Dør ut til innglasset balkong hvor du kan nyte solen.

Eiendommen ligger i et etablert område i Gjøvik sentrum. Området består av leiligheter, enkelte eneboliger og kommunale- og næringsbygg. Gjøvik barnehage og Gjøvik barne- og ungdomsskole ligger i umiddelbar nærhet. Ca. 600 meter til Gjøvik Videregående skole. Kort avstand til fagskole og høgskole. Ca. 800 meter til kjøpesenteret CC Mart`n. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i sentrum. Friarealer og turmuligheter langs med Mjøsa og på Fastland.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 3.etg og inneholder entré, kjøkken, stue, bad og innglasset balkong.
I tillegg følger det bod i kjeller på nesten 4 kvm.

Standard

Funksjonell leilighet med normal standard. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Moderniseringer utført i senere år:
2021: Nytt dusjkabinett.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er plass til kjøl/fryseskap og komfyr. Det er noen bruksmerker og slitasje på benkeplate/innredninger men dette kan forventes på et eldre kjøkken.
Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad
Badet har flislagte gulv, vegger og glassbyggerstein. Taket har panel. Enkelte skruehull i vegg etter tidligere monterte innretninger men det berører ikke våtsone da badet har dusjkabinett. Rommet er innredet med servant, toalett og dusjkabinett. Det er mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater:
- Gulv: Parkett og fliser
- Vegger: Tapet
- Himling: Malt betong

Elektriske anlegg: Sikringsskap med automatsikringer. Skjult og åpent anlegg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert område i Gjøvik sentrum. Området består av leiligheter, enkelte eneboliger og kommunale- og næringsbygg. Gjøvik barnehage og Gjøvik barne- og ungdomsskole ligger i umiddelbar nærhet. Ca. 600 meter til Gjøvik Videregående skole. Kort avstand til fagskole og NTNU. Ca. 800 meter til kjøpesenteret CC Mart`n. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i sentrum. Friarealer og turmuligheter langs med Mjøsa og på Fastland.

Felleskostnader

3 562 pr. mnd. Kommunale avgifter, innleid hjelp (vask, vaktmestertjenester), nedbetaling andel fellesgjeld, fyring og varmtvann, fordeling av kostnader i forbindelse m/utregning av fjernvarme (denne gjelder ikke akontobeløpet den enkelte innbetaler hver mnd.).
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

94 447

Avdrag fellesgjeld

693

Andel formue

25 710

Borettslag

Borettslag: Skoleg 10 borettslag a/l, Orgnr: 948922371

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Opplysninger fra styreleder: "Vi skal oppgradere inngangsdører og trapper. Om dette tas av egenkapital eller opptak av lån er en vurdering styret gjør nå i forbindelse med budsjettarbeidet. Evt stor økning vil det ikke bli dersom vi velger det siste." Mottatt 26.01.2023.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11499999, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 25.01.2023: 2.06% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 25.01.2023: 7 869 290
Andel av saldo: 94 448
( siste termin 31.07.2032 )
Fastrente til 01.10.2024

Rentekostnader fellesgjeld

144

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt, men det er forbudt å ha hunden bundet på gårdsplassen. Hunder som forstyrres kan av styret forlanges fjernet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Innvendig > Rom Under Terreng.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Åpning mellom topp rekkverk og vinduskarm over 10cm. Noen flekker nederst på skyvevinduer.
- Innvendig > Overflater. Det er påvist skader på overflater. Dette gjelder skadede gulvfliser i entre. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er avvik: Svakt fuktutslag gulv ved fuktsøk, det hadde nettopp blitt gått inne på badet med sko (snø ute), dette kan påvirke resultatet. Enkelte misfargede/ujevne fuger i overgang vegg/gulv.
Noe misfarging fuger gulv.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Dersom badet er utført med membran.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er en spalte under dør, men denne er litt for liten. Mekanisk vifte kunne ikke inspiseres da den er plassert bak dusjkabinett. Vifte ble funksjonstestet ved befaring.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Del av front på laminat benkeplate har falt av. (bilde)
Hull i hjørne på plate som kjøleskap er plassert på.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
innvendige avløpsledninger.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 1: Forrige eier beskriver en sprukket flis og en ventil på badet som bør utbedres i sitt egenerklæringsskjema fra 2017. Dette er ikke utbedret.
- Punkt 2: Rørleggerfirma Torbjørn Amundsen AS. Installerte dusjkabinett oktober 2021.
2.2: Kvittering på utført arbeide.  - Punkt 14: Elkontroll av Det Lokale Eltilsyn høsten 2022.
- Punkt 24: Tilstandsrapport utarbeidet av firma Byggtek innlandet AS ved Lene Kristine Eikeland Aas i januar 2023.
- Punkt 27: Månedlige felleskostnader øker fra 3419,- til 3562,- kr fra februar 2023.

Tilleggskommentar: Det ble klaget til borettslagsformann på støy fra leiligheten over i Januar 2021. Det har vært stille etter det. Bryter til spotskinne i stuen går tregt, men virker. Det mangler et deksel på spot over vask på badet. Det er et hull i sokkel under kjøleskap.

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 31 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 917 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 6 garasjer. Garasjeplassene kan leies ut til andelseiere som bor i borettslaget. Andelseier som leier garasjeplass, må stå som eier av kjøretøyet. Styret fastsetter leiesummen. Når det er ledig garasjeplass skal styret gi tilbud om å leie garasjeplassen til den andelseier med lengst ansiennitet, og som ikke allerede leier garasjeplass. Vilkårene for leieforholdet skal framgå av egen leieavtale. Opplysninger er oppgitt i vedtekter.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse: Bygningen har malt hovedytterdør, ukjent alder, og malt balkongdør i tre med glassfelt 2006. Normal slitasjegrad. Innglasset terrasse oppført i stål og betongkonstruksjoner. Gulvbelegg. Vegger i metall. Skyvevinduer med ett lags glass og metall/pvc.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Noe avflasset maling på innvendig karm, anses som normal bruksslitasje. Årstall: 1961.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør, ukjent alder, og malt balkongdør i tre med glassfelt 2006. Normal slitasjegrad.
Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører.

Balkong: Innglasset terrasse oppført i stål og betongkonstruksjoner. Gulvbelegg. Vegger i metall. Skyvevinduer med ett lags glass og metall/pvc. Terrassevarmer montert på vegg.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran plassert mellom wc og servant på bad.
Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern. Det er ukjent lufting på avløpsanlegg men avløpsrør går videre til leilighet over.

Varmtvannstank: Varmtvann via sentralvarmeanlegg felles for borettslaget. Felles bygningsdeler for borettslaget vurderes ikke.

Vannbåren varme: Vannbåren varme via radiator fra felles sentralvaresystem for borettslaget. Felles anlegg er ikke undersøkt men radiator inne i leiligheten er undersøkt. Alder er ukjent, brukstid er derfor ukjent.

Andre installasjoner: Porttelefon tilknyttet ringeklokke ute. Funksjonstestet.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år, 0.2 km)
Trollhaugen barnehage (3-5 år, 0.7 km)
Tongjordet barnehage (2-5 år, 0.9 km)

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl., 0.1 km)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 1.4 km)
Gjøvikregionen International School (1-7 kl., 19 min)
Fredheim skole (1-7 kl., 2.7 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 2.8 km)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 2.6 km)
Gjøvik videregående skole (1.2 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av vannbåren varme via radiator fra felles sentralvaresystem for borettslaget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 309 514 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 114 249 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Bebyggelse og anlegg, Nåværende
andre typer
nærmere angitt
bebyggelse og anlegg
Bestemmelsesområde
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtaksdato: 29.10.2020

Kommunedelplan (KDP) 3407 KDP199800 01 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan
Sone II plankrav for nye tiltak
Vedtaksdato: 29.10.1998

Merknad: Kommuneplanens arealdel § 1-4 § 1-2 Forholdet til kommunedelplaner Disse kommunedelplanene skal fortsatt gjelde foran kommuneplanens arealdel for alle bygge- og tiltakssaker innenfor planenes
begrensning: KDP19980001 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum (Verneplan)
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer og møbler kan overtas etter avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema. Muligheter for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Skolegata 10A, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1018, andelsnr. 23 i Skoleg 10 borettslag a/l med orgnr. 948922371 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.