GJØVIK SENTRUM , Marcus Thranes gate 1A

Lys og lettstelt leil i 1.etg med gangavstand til "alt". Balkong - fine grøntområder - nærhet til NTNU.

1 650 000

 • Prisantydning:

  1 650 000,-

 • Totalpris:

  1 658 012

 • Fellesutgifter:

  3 027,-

Beregnet totalkostnad: 1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 658 012,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  30 m²

 • Bruksareal:

  30 m²

 • Etasje:

  1

 • Byggeår:

  1965

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  958

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  289605020

 • Sist endret:

  10.02.2023 10:21

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 62%

  eier sin egen bolig

 • 55%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 75%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 33%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 22%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Blokka er opprinnelig fra 1965 og går over 3 etasjer og kjeller. Leiligheten vi har for salg ligger i 1.etasje og har en arealeffektiv planløsning. Her finner du entré, bad med alle nødvendige fasiliteter og sovealkove. I tillegg finnes stue/kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet har lys og moderne innredning med slette fronter og delvis integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har også plass for vaskemaskin. I stuedelen er det god plass til sofa- og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til balkong som vender mot Marcus Thranes Gate.

Innhold

Leilighet i 1.etasje som inneholder:
Entré, bad, stue/kjøkken og alkove.

Standard

Blokka er opprinnelig fra 1965. Normal standard og god planløsning utifra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum. Integrert stekeovn og keramisk koketopp. Plass til frittstående kjøleskap. Malte slette flater på vegg mellom over- og benkeskap. Opplegg for vaskemaskin. Lekkasjesikring er montert ifm vaskemaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter (omluft).

Badet har baderomsplater og noe malt puss/betong på vegg, malt betong i himling og gulvbelegg lagt med oppbrett langs vegger og terskel. Plastsluk. Baderomsplatene er veggenes
tettesjikt/membran. Gulvbelegget er gulvets tettesjikt/membran. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. I tillegg finnes dusjhjørne med buede dører og vegghengt toalett. Vannrør er montert åpent på vegg. Ventilasjon via mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater:
gulv er hovedsakelig preget av: Laminat.
vegger er hovedsakelig preget av: Panelplater og malt puss/mur/betong.
himlinger er i hovedsak preget av: Malt puss/mur/betong.
Etasjeskiller i betong.
Profilerte formpressede innerdører.

Beliggenhet

Marcus Thranes gate 1A ligger midt i Gjøvik. Her har du mulighet til å bo i sentrum med alle fasiliteter rundt deg. Kort avstand til butikker, post i butikk og kjøpesenter. Skysstasjon er kun få minutters gange unna. NTNU er også innen gangavstand. Foruten koselige fortauskafeer, kan Gjøvik by på mengder med fritidsaktiviteter som Fastland friluftsbad med egen utendørs tennisbane og strandvolley. På vinteren har du Hovde ski/alpinanlegg med egen heis. Gjøvik stadion ligger rett rundt hjørnet.

Felleskostnader

3 027 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, honorar til styret og forretningsfører, TV og internett. Strøm kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 027,-
Vaskemaskin: 75,-

Fellesutgifter fastsettes av styret i borettslaget, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, (se punkt om felleskostnader)  innboforsikring, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel formue

30 320

Borettslag

Borettslag: Marcus Thranesgate 1 Borettslag, Orgnr: 950696834

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I boligopplysningene innhentet fra GOBB 16.01.2023 fremkommer følgende:
"Borettslaget har for tiden ingen lån, men det er søkt om lån i forbindelse med utskifting av vinduer og balkongdører, noe som vil føre til økte kostnader for beboerne."

Styreleder opplyser at borettslaget er i gang med rehibilitering av blokka. Det skal byttes vinduer, verandadører og dører. Til våren blir det ny membran og maling av verandaer. Dette vil gi en økning i felleskostnadene. Felleskostnadene økte den 01.01.2023 med 200,-. I tillegg vil felleskostnadene øke ytterligere fra 01.03.2023 med 1 000,- pga nevnte rehabilitering.

Trappevask utføres av firma.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184189

Regnskap

Regnskapet for 2021 viste et overskudd på 169 716,-. I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 20 610,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Hundehold er tillatt, men det er ikke lov å ha hunder bundet på gårdsplassen. Hunder som forstyrrer kan styret kreve fjernet, ref ordensreglenes pkt. 12.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av
boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
Kostnadsestimat: Under 10 000

- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er påvist andre avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Slemming/puss på rekkverk har noen riss og flasser stedvis.
- TG 2: Overflater: Det er registrert svertesopp på overflater. Laminatgulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, ikke registrert skader pga. dette.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter er synlig og merkbare.
- TG 2: Radon: Det er avvik: Radon aktsomhetskartet på https://geo.ngu.no/kart/radon/ viser moderat til lav radon aktsomhetsgrad i dette området.
- TG 2: Andre innvendige forhold: Det er påvist andre avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.
- TG 2: Bad: Det er avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Silikonfuge mellom startlist og baderomsplater er ujevn og fyller ikke ordentlig. Risiko for fuktopptrekk i plateender.
- TG 2: Bad: Det er påvist andre avvik: Beleggets sveis i oppbrett i hjørner er ikke fagmessig utført. Ikke utført med 45gr skrå sveis.
- TG 2: Bad: Det er avvik: Silikonfuge mellom startlist og baderomsplater fyller ikke ordentlig. Risiko for fuktopptrekk i plateender. Se bilder under overflater vegger.
- TG 2: Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- TG 2: Bad: Det er avvik: Fuktsøk med indikator på nedre del av baderomsplater viser unormale verdier.
- TG 2: Stue/kjøkken: Det er påvist andre avvik: Merker på benkeplate. Silikonfuge mellom benkeplate og vegg er ikke pen.
- TG 2: Stue/kjøkken: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
- TG 2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Man trenger verktøy for å stenge vannet.
- TG 2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder opprinnelige avløpsrør i støpejern. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Varmtvannstank: Felles varmtvannsbereder i kjeller.

For nærmere beskrivelse av avvikene og anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport datert 27.01.2023.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt 27: Det ble nylig økning av felleskostnader grunnet nye vinduer og dører.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og alkove.

Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 045 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles festet tomt som er flat og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Tomten var dekket med snø på befaringsdagen.

Garasje / Parkering

Marcus Thranes Gate 1 Borettslag har 13 biloppstillingsplasser og en moped/motorsykkelplass til leie. Følgende regler gjelder for disse:
- Årsavgift pr. p-plass er kr. 950,- Fakturaen på dette blir sendt fra GOBB og ikke styret, hvert år i januar måned. Det er en engangssum som skal betales årlig. Summen er en engangssum fastsatt gjeldene ved evt. flytting. Summen inkluderer inntak til strømuttak for motorvarmer, regler for parkeringsplass pkt. 1.
- P-plassene leies kun ut til andelseiere.
- Når alle p-plssene er leid ut, vil det bli satt opp venteliste etter ansiennitet. P-plass følger ikke leiligheten ved salg.
- Alle som parkerer ulovlig på reservert p-plass, vil kunne bli tauet bort.
- De som leier p-plass må selv sørge for å måke snø på sin plass.
- Alle gjester skal parkere i gaten.

Reglement for p-plasser følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Dersom du ønsker å leie p-plass, ta kontakt med styrets leder.

Byggemåte

Borettslaget består av 30 leiligheter. Bygning i 3 etasjer med kjeller. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger og takkonstruksjon i støpt betong. Etasjeskille i støpt betong.
Trevinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass. Leilighetsdør i tre med kikkehull. Utvendige fasader med teglforblending og fasadeplater.

Tekniske installasjoner:
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut avmekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra bad.
- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- El-anlegg med skrusikringer og en jordfeilautomat. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gangen utenfor leiligheten.
- Synlige vannrør i: Kobber/metall og noe plast.
- Stengeventiler i servantskap på badet.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.3 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år), 25 barn, 1 avdeling 0.5 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år), 108 barn, 6 avdelinger 0.9 km

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 0.4 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 1.6 km
Fredheim skole (1-7 kl.), 343 elever, 22 klasser 1.8 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 3 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 0.9 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.
I hovedsak ved hjelp av: Panelovner. Varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Marcus Thranesgate 1 Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 372 737 pr. 19.01.23 10:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 341 851 pr. 19.01.23 10:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Faresone: Flomfare
- Reguleringsplan skal fortsatt gjelde
- Se merknadsfelt ang. forhold til
- Kommunedelplan "verneplan"
Vedtatt 29.10.2020.

Eiendommen ligger i tillegg under kommuneplan med navn bygningsvern og fysisk utvikling i Gjøvik sentrum med følgende formål:
- Sone II Plankrav for nye tiltak
Vedtatt: 29.10.1998.

Eiendommen ligger under reguleringsplan med navn "Fv. 172 Hans Mustadsgate - Marcus Thranes gate,del 1 av gjennomgående sykkelveg" med følgende formål:
- Boligbebyggelse
- Midlertidig bygge og anleggsområde
- Annen veggrunn
- Grøntareal
- Fortau
Vedtatt 26.11.2015.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Kommuneplanens arealdel
§ 1-2 Forholdet til kommunedelplaner Disse kommunedelplanene skal fortsatt gjelde foran kommuneplanens arealdel for alle bygge- og tiltakssaker innenfor planenes begrensning: KDP19980001 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum (Verneplan).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen via offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Marcus Thranes gate 1A, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 958, andelsnr. 15 i Marcus Thranesgate 1 Borettslag med orgnr. 950696834 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0009

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.