Nordbyen , Føllingstads veg 7

Trivelig enebolig med 4 soverom - stor, solrik tomt nær sykehuset og skoler

5 590 000

 • Prisantydning:

  5 590 000,-

 • Totalpris:

  5 745 772

Beregnet totalkostnad: 5 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 139 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 590 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 155 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 745 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  150 m²

 • Bruksareal:

  242 m²

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1950

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  303

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  301927752

 • Sist endret:

  02.10.2023 12:34

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 78%

  eier sin egen bolig

 • 93%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 69%

  har bolig på over 120 kvm

 • 35%

  er barnefamilier

 • 33%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Føllingstads veg 7 er en arkitekttegnet enebolig fra 1950. Dette er en stor bolig med plass til mange. Her finner du fire soverom, to bad, store stuer, kjøkken med spiseplass, vaskjekjeller, badstue og et hav av bodplass.
Utvendig finner du en stor hage med noe beplantning og begrenset innsyn. Fritiden kan du bruke enten i hagen eller rett og slett på terrassen. Her er det også en innglasset hagestue til de ikke fullt så varme dagene. Med på kjøpet får du også en garasje og carport.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje entre, gang, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til vinterhage og terrasse.
I 2. etasje finner du gang, toalettrom, bad og tre soverom.
Kjeller med boder, vaskekjeller og badstue.

Garasje og carport.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1950 med tilbygg med entre og bad fra 1994 og tak over deler av terrasse fra 1988. Boligen har normal standard og god planløsning og fremstår som vedlikeholdt både inn- og utvendig. Den har likevel bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid og oppgraderinger bør påregnes.

Kjøkken:
Lyst og hyggelig kjøkken, som har innredning med laminerte skrog og hvite, profilerte fronter. Overskap med glass. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og med fliser og belysninger over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp og oppvaskemaskin og plass til frittstående kjøleskap. Ventilator over komfyr.

Bad, 1. etasje:
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og himlingsplater. Her er servant i underskap, sideskap, speil med belysning, innmurt badekar med dusj og gulvmontert wc.  Mekanisk avtrekk.

Bad, 2. etasje:
Dette badet har flislagt gulv, fliser på vegger og malte, glatte flater i himling. Her er servant, overskap, speil med belysning og dusjkabinett. Mekanisk avtrekk.

Tolettrom:
Rommet har laminatgulv, malt strie på vegger og malte, glatte flater i himling. Rommet er utstyrt med gulvmontert toalett. Naturlig avtrekk.

Badstue:
Her er flilagt gulv og panel på vegger og i himling. Rommet er utstyrt med badstueovn og plassbygget innredning.

Innvendige overflater i hovedsak med:

Gulv: Heltregulv, parkett, laminat, fliser og betonggulv.
Vegger: Panel, tapet, fliser og malt puss/mur/betong.
Himling: Panel og malte, glatte flater.

Selger har opplyst om følgende moderniseringer de senere år:
2008 Lagt panel i himling i stue. Egeninnsats.
2015 Ny kjøkkeninnredning. Egeninnsats.
2015 Nytt tak, takrenner og vindskier. Utført av firma.
2016 Nytt sikringsskap og inntak. Utført av firma.
2017 Oppgradert noe el-anlegg i vaskekjeller. Utført av firma.
2018 Beiset utvendig kledning. Utført av firma.
2018 Lagt nye fliser og membran på terrasse over badstue. Utført av firma,
2019 Installert varmepumpe. Utført av firma.

Beliggenhet

Føllingstads veg 7 ligger midt i indrefileten på Gjøvik. Området går for å være noe av det beste på Gjøvik, med nærhet til det meste, flott utsikt mot Mjøsa og fredelig. Herfra er det kort vei til alt; barnehager, barne- og ungdomskole, videregående skole, NTNU, sykehuset, bowling, marka, alpinanlegg og Gjøviks små handlegater samt innlandets største handlesenter CC Gjøvik. Toget tar deg til Oslo på ca 2 timer, det samme som med bil

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 4816078

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Bom i fliser registrert.
Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav og må brukes deretter. Selv om de tekniske løsningene kan være utført korrekt etter gjeldende forskrifter når våtrommet ble bygget, vil det være risiko for at rommet ikke tåler påkjenningene fra økt bruk, særlig hvis bruken innebærer daglig direkte vannsprut på gulv og vegger. Fall er ikke tilfredsstillende.
Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Det er ikke synlig membran, vannsøl må unngås. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.
Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Fall er ikke tilfredsstillende.
Sluk/avløp var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.
Det opplyses at terrasser over boligrom er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Fuktskader i underliggende badstue.
Opplyst at tettesjikt og fliser på terrasse er oppgradert i 2018, og at fuktskader er fra før dette.

Innvendig > Krypkjeller
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
Krypekjeller/blindrom har ingen inspeksjonluke, dette anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

Tomteforhold > Terrengforhold

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Veggkonstruksjon
Småsprekker nederst på kledning er registrert. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis  inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt.
Konstruksjonene er underdimensjort i forhold til dagens standard.

Utvendig > Vinduer
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på enkelte vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved
befaringen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Enkelte vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående for enkelte av vinduene.

Utvendig > Dører
Dør til kjeller bærer preg av elde og slitasje.

Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade.
Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

Innvendig > Pipe og ildsted
Pipevanger er ikke synlige.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Strie på pipevange på soverom i 2. etasje.

Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg verdier utover hva som
forventes som normalt. Fuktskjolder registrert. Om registrerte merknader skyldes defekt drenering, kapilærsug gjennom fundament/gulv eller innvendig kondens er ved visuell besiktigelse ikke mulig å vurdere med sikkerhet. Det kan også være en kombinasjon av disse.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Dør til kjøkken går nedpå gulvet.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tilluft mangler under dør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Utilstrekkelig klamring av vannrør registrert. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på alle soverom.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Anlegget bør renses/fjernes.
Fyrkjele og oljetank

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i skap i 2. etasje.
Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Enkelte vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.
Grunnmur er innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Sprekker/riss ble registrert på grunnmur. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger. Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av vegg. Årsak kan være jordtrykk eller tele. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Garasje er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Fuktmerker i undertak. Svertesopp på vindskie.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Kommentar: Malingflass og saltutslag på vegger i kjeller

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja
Kommentar: Litt setning i gulv i tilbygg ( bad 1.etg.)

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?Ja, kun faglært
Firmanavn: Raufoss tak og blikk
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet tak, takrenner og vindskier (Dekra takplater) -2015

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?  Ja, kun faglært
Firmanavn: GS-Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradert sikringsskap, skiftet trakt og inntak av 3.fase, oppgradering vaskekjeller -
2016/2017 Opplegg til varmepumpe - 2018

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?Ja Kommentar: Dokumentert i Boligmappa

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Kommentar: 2018 av Eidsiva

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja
Kommentar: Mars 2023

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 242 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 93 m².

1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, soverom, kjøkken og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, toalettrom, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Rom i kjeller med opplegg for vaskemaskin er medtatt som S-rom fordi det ikke er laget som et fullverdig vaskerom, vannsøl må unngås på dette rommet.
Badstue er medtatt som S-rom pga. store fuktskader, denne bør rives.

Det foreligger ikke tegninger.
Det er fremvist enkelte bygningstegninger fra tilbygningsåret, men det er ikke fremvist komplett sett med tegninger. Ingen rom i kjelleren tilfredsstiller krav til oppholdsrom.

Garasje
Bruksareal: 17 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 467 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt i flatt/skrånende terreng, som er opparbeidet med plen og beplantninger.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og carport.

Byggemåte

Enebolig:
Boligen er opprinnelig fra 1950, med tak over deler av terrasse tilbygget i 1988 og tilbygg med entre og bad fra 1994.
Boligen har gulv støpt på grunn med grunnmur i sparesteinsbetong. Støpt ringmur med kryperom under tilbygg. Selger opplyser at drenering mot nord, øst og sør ble oppgradert i
1986. Opplyst at det ble montert grunnmursplast på disse sidene. Fuktsikringens utførelse og materiale for øvrig er ikke kjent under terreng.Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende og stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. vindski i tre. Pipe i teglstein.  Etasjeskiller i trebjelkelag og støpt betong.

Vinduer i tre med 2-lags isolerglass, med 1 + 1 lags glass og med 1-lags glass. Alder på isolerglass er fra perioden 1992 - 2018. Ytterdør i treverk, balkongdør i treverg med 2-lags isolerglass fra 2010 og ytterdør i treverk med 1-lags glass i kjelleren. Innvendig lette, glatte dører og profilerte tredører.

Trapper i treverk mellom etasjene.
Delvis overbygget terrasse mot sørøst med adkomst fra stue.
Utvendig trapp.

Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2007 er plassert i vaskekjeller.
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
Septiktank av ukjent type.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Fyrkjele og oljetank er plassert i kjeller. Enkelte radiatorer.

I følge selger er anlegget er frakoblet, og oljetank er tømt. Det er ikke foretatt rensing av anlegget etter det ble fyrt tomt for fyringsolje.

Åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i skap i 2. etasje.

Garasje.
Garasjen har gulv støpt på grunn med grunnmur i betong. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende og stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein. Takrenner og utvendig beslg i metall og plast, vindski tre. Leddport av tre med garasjeportåpner. Innlagt strøm. Carport på siden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.
Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 0.5 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år)  0.5 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år)  0.7 km

Fredheim skole (1-7 kl.) 1.1 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 1.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.1 km
Gjøvik videregående skole 0.4 km

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring, i hovedsak ved hjelp av varmekabler i gulv på bad i 1. etasje, samt i liten del av entre (tilbygget), panelovner, varmepumpe og ildsted.

Etter tilsyn fra Gjøvik Brannvesen den 23.02.2022 er det registrert følgende anmerkning:
Tapet på skorstein fjernes, dette gjelder soverom 2. etg.

Siste dato for feiing var 29.04.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 25 527 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann og avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 690 800 og eiendomsskatten er kr 10 763

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 996 330 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 586 788 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/634-1/19  Erklæring/avtale  15.02.1950 
BESTEMMELSER OM PANTSETTELSE
MED FLERE BESTEMMELSER

Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Eiendommen har ikke vannmåler.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er foretatt radonmåling som viser høyeste årsmiddelverdi på 40 Bq/m3, som er godt under tiltaksgrensen.
Kopi av rapporten kan mottas ved henvendelse til megler.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Føllingstads veg 7, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 303 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0008

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.