Raufoss , Furuvegen 14

Enebolig med bl.a. 3 soverom. Romslig tomt - hage med basseng. Garasje. Sentral & solrik beliggenhet.

2 400 000

 • Prisantydning:

  2 400 000,-

 • Totalpris:

  2 474 022

Beregnet totalkostnad: 2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 74 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 474 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  125 m²

 • Bruksareal:

  226 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1965

 • Gårdsnummer:

  13

 • Bruksnummer:

  61

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  291919810

 • Sist endret:

  16.03.2023 08:33

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 86%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 40%

  har bolig på over 120 kvm

 • 32%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 26%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Furuvegen 14!  Koselig enebolig med alt på et plan i tillegg til uinnredet kjellerrom. Oppført ca 1965 og senere tilbygd ca 1974. Boligen er praktisk inndelt, har alt du trenger på ei flate og inneholder: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og toalettrom. I kjelleren er det 7 bodrom, en av disse er innredet som kjellerstue. Garasje inntilbygd boligen - plass for 1 bil.

Utvendig kan eiendommen friste med romslig tomt, denne er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Det er også utvendig basseng på eiendommen - så her er det bare å glede seg til sommer, sol og bading!

Området er veletablert og barnevennlig. Det er gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Kort vei til sentrum med alle servicefasiliteter. Det er gode friluftsmuligheter i området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og toalettrom. Fra stuen er det utgang til delvis overbygd terrasse.

Kjeller:
7 boder/bodrom herav en innredet som kjellerstue.

Garasje inntilbygd boligen - 1 bilplass.

Standard

Eneboligen er opprinnelig oppført i 1965 og er senere tilbygd i 1974. Boligen har alt du trenger på ei flate, i tillegg til uinnredet kjeller.
Det er enkel standard og god planløsning, og boligen framstår i lune og delikate fargevalg.

Kjøkken:
Koselig kjøkken med plass til lite spisebord. Naturlig plass til større spiseplass i stuedel. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte
fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er flislagt og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin (tilstand uviss). Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad:
Badet er av eldre dato og har fliser på gulvet, fliser og malte glatte flater på vegger samt malte glatte flater i himling.
Badet er utstyrt med servant med underskap og dusjkabinett.
Panelovn. Naturlig avtrekk.

Toalettrom:
Toalettrom med laminatgulv, panel på vegger og malte glatte flater i himling. Rommet har servant med underskap og gulvmontert toalett.
Naturlig avtrekk. Panelovn.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, fliser, parkett, betong og jordgulv.
Vegger: Panelplater, malte glatte flater, fliser og panel.
Himling: Malte glatte flater og panel.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen er generelt i normal stand byggeåret tatt i betraktning, men bærer noe preg av slitasje og behov for vedlikehold/oppgradering. Dette er en eldre bygning det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Boligens alder og observerte avvik og utførelse på enkelte bygningsdeler tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Tilbygg / modernisering:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
2014 Modernisering Gravd opp hage/opparbeidet hage. Utført av firma.
2016 Modernisering Byttet duk til basseng. Egeninnsats.
2020 Modernisering Oppgradert kjøkkeninnredningen. Egeninnsats.
2023 Modernisering Ny utvendig avløpsrør. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 17.02.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Enebolig med sentrumsnær god beliggenhet i Raufoss. Dette er et veletablert familie/barnevennlig område med eldre boligbebyggelse rundt. Det er kort vei til Raufoss sentrum med kjøpesenter og alle servicefunksjoner. Totenbadet med svømmehall, badeland og treningsrom ligger også kun en kort kjøretur unna. Området er svært barnevennlig. Gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Det er gode friluftsmuligheter i området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt. Nærmeste skiløype ligger ca. 850 m fra boligen. Raufoss ligger 11 km sør for Gjøvik sentrum. Det er ca. 1,5 timers kjøretur til Oslo og ca. 1 time til Gardermoen. Raufoss er stasjon på Gjøvikbanen og en togtur til hovedstaden tar i underkant av to timer.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 18995915

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Det er ikke montert rekkverk. Trappen bærer preg av elde og slitasje.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.  Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Dusjkabinett bærer preg av slitasje. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Sprekker i fliser. Fall er ikke
tilfredsstillende. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner:
Det er avvik: Toalett er ødelagt.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av
boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
- Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra
grunnmuren/bygningen. Malings/folieflass registrert. Frostsprengt takrennenedløp. Vindskier har begynt å sprekke opp. Råteskader i vindskie. Manglende nedløp.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. For å hindre mus i å komme inn kan man montere «luseklosser» (tynne lekter eller sløyfer),
korrosjonsbestandig nettingduk, museband (taggete stålbånd) eller beslag som dekker åpningene nederst bak kledningen. Det er viktig at slike tiltak ikke hindrer lufting og drenering. Gjenværende åpning bør derfor være minst ca. 5 mm. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra innvendig luke og lyst med lommelykt. Det gjøres oppmerksom på at minimalt av konstruksjonene er inspisert. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Bedre lufting av takkonstruksjon anbefales etablert. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Isolasjon ligger ujevnt. Manglende isolasjon over loftluke. Vepsebol er registrert.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Flere vinduer bærer preg av elde og slitasje. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på flere vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Sprekk i et glass i kjeller. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Takvinduer er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Ytterdør: Døren bærer preg av elde og slitasje.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Overflater bærer preg av elde og slitasje. Ufagmessige arbeider er registrert.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som
erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om
fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på
befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det
lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av
takstmann.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er avvik: Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører bærer preg av elde og slitasje.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er avvik: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier. Det er registrert flere ufagmessige arbeider på kjøkkeninnredningen.
Fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Kjøkkenventilator er defekt.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tilluft mangler under dør. Eldre toalett og servant. Sprekk i servant.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Utilstrekkelig klamring av vannrør registrert. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

-Tekniske installasjoner > Varmesentral:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Andre installasjoner:
Det er avvik: Svømmebassenger er ikke tilstrekkelig vurdert pga. snø. Opplyst at kolbe for oppvarming er defekt, og at sikringer utløses hvis denne blir tatt i bruk.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Enkelte vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: Grunnmur er delvis innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Ufagmessig utførelse av punktfundamentering.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg og toalettrom.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Utvendig > Taktekking:
Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Overflater er dekket med snø på befaringsdagen, disse er derfor ikke vurdert.

-Innvendig > Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller/blindrom er ikke inspisert. Adkomst ikke mulig. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.

-Tomteforhold > Terrengforhold.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 17.02.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Punkt 1; Sprekk i flisa på bad. Vannlekkasje under vask på kjøkkenet, det er fikset av fagfolk via forsikring.
-Punkt 3: Vannlekkasje under vask på kjøkkenet, det er fikset av fagfolk via forsikring.
-Punkt 4: Legger ved brev fra Sverre Lie Udahl.
-Punkt 5: Jeg kontaktet forsikringen i forbindelse med kledningen i kjelleren som hadde forandret seg. Forsikringen kom og de målte etter fukt, men det var ikke fukt der så kan ha oppstått pga temperaturforandring. Jeg hadde begynt å tørke klær i kjelleren og hadde på sterk varme en liten
periode. Veggen gikk tilbake til det nesten normale når jeg sluttet med det og luftet godt.
-Punkt 9: Vi hadde besøk av mus etter at vi hadde vinduet i kjelleren åpent i forbindelse med at vi skulle ta inn noe. Musene ble tatt og siden har det ikke vært flere der.
Punkt 11: Det lekket vann inn på soverommet ved kjøkkenet. Forsikringen fant ikke ut av hvor det kom fra, men grunnen kan være kondens pga dårlig luftig. Jeg vil sette inn ventiler den 01.02.2023. Dette har ikke vært et problem mens jeg bodde i enebolig. Det er ikke følgesaker av dette.
-Punkt 12: Isolasjon i garasjetak er byttet og jeg skal få satt på gipsplater før boligen blir solgt. Bassengduken er byttet i 2015-16, min eksmann ordnet med dette. Terrassedøren på kjøkkenet er tatt bort og tettet igjen. Terrassedør og vindu i den nederste stuen er tatt bort og bygget
igjen. Det var noe min eksmann ordnet mens jeg var bortreist. Veggene på terrassen på baksiden er skiftet ut og det er byttet vinduer der. Terrassedør på soverom ved stue er tatt bort og tettet igjen.
-Punkt 13: Sikringsskap og endel elektrisk ble skiftet ut/forbedret i 2014-15. Dette var min eksmann som ordnet med. Minel utførte en jobb på kjøkkenet i 2020. La inn en ekstra kurs og stikkontakter.
-Punkt 13.1: Jeg vet ikke hva dette betyr så mulig jeg har svart feil her.
-Punkt 14: Det var kontroll for lenge siden, men når er jeg usikker på.
-Punkt 18: Sanering av området er utført og arbeidet i Furuvegen 14 er påbegynt og vil være ferdigstilt før salg.
-Det er sprekk i vinduet til kjelleren ved inngangsparti. Det er sprekk i servant på toalettet. Jeg har ny servant som ligger klar til montering om kjøper ønsker det. Bassenget har blitt påkoblet av faglært rørlegger og fra koblet av rørlegger de gangene det har vært nødvendig.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

-Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 226 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom:0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 148 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 238 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 197 cm.
Utvendig inntilliggende garasje er medtatt i det oppmålte arealet.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: Rom i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Det er ikke fremvist komplette tegninger fra kommunene da det ikke er sendt plantegning for kjeller. Det er foretatt endringer på fasader, se selgers egenerklæring.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Vestre Toten kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 133 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat/skrånende og er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Det er også basseng på eiendommen.

Selger opplyser att det vil bli lagt på matjord og sådd til våren - etter gravearbeidene som har vært gjort nå i vinter.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering i garasjen eller på gårdsplass.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 125 m² over en etasje med kjeller. Inntilliggende garasje med en biloppstillingsplass.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Gulv støpt på grunn og jordgulv i kjelleren. Grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann
ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Trevinduer med 1+1 lags glass.

Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1983, 1995 og 2012.

Dører:
Ytterdør i treverk. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2013. Vippeport av treverk til garasje.

Innvendige dører: Formpressede innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Terrasse mot sør med adkomst fra stue. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod i kjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter med ukjent/nyere alder er plassert på bod i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.

Andre tekniske installasjoner:
-Varmepumpe fra 2012 er plassert i stue.
-Utvendig svømmebasseng (opplyst bygget i 1980 i tidligere salgsoppgave).

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 17.02.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest av tilbygg, datert 7.6.1979. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 10 min 54 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Trollskogen barnehage (0-6 år) 12 min 54 barn, 3 avdelinger 1 km
Espira Dragerskogen barnehage (0-6 år) 21 min 88 barn, 4 avdelinger 1.7 km

Skoler:
Raufoss skole (1-7 kl.) 15 min 261 elever, 12 klasser 1.2 km
Korta skole (1-7 kl.) 23 min 344 elever, 14 klasser 1.9 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min 294 elever, 13 klasser 0.4 km
Raufoss videregående skole 6 min 450 elever

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med hjelp av strøm og vedfyring.

Det er vedovn og varmepumpe i stue. I tillegg er det montert panelovner i flere rom.

Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på badet samt i entre.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 26.3.2019.
Sist feid, dato: 9.4.2021.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Enhet: Brannslukker er tom og mangler sikring. Service på brannslukker er påkrevd. Det er satt inn nytt brannslokningsapparat i november 2022.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 920 pr. år inkl. abonnementsgebyr for vann og avløp, avfall, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 7560,- Skattetakst: 1 890 000,-) Det gjøres oppmerksom på at det er vannmåler i boligen og de kommunale avgiftene vil variere etter forbruk

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2023 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Avløp kr: 3 105,-
Eiendomsskatt kr: 7 560,-
Feiing kr: 767,50
Renovasjon kr: 3 575,-
Vann kr: 2 912,50

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 675 000 pr. 17.02.23 13:12 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 430 000 pr. 17.02.23 13:12 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023, id: 0529kplan2012-23, vedtaksdato: 27.11.2014 og formål:
-Boligbebyggelse, Nåværende.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Forbud mot næringsvirks. tgl. 13.12.1984 med dbnr. 10685.
Bestemmelser om gjerdeplikt med flere bestemmelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett.
Det er montert vannmåler i boligen.

Det er lagt nye utvendige avløpsrør til kommunalt nett vinter 2023. Det er også lagt overvannsrør fram til husvegg mtp fremtidig drenering.
Utvendige vannrør til boligen er av plast og av nyere årgang (vet ikke fra hvilket år).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrert oppvaskmaskin (uviss tilstand).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

DIVERSE:

Opplyst at kolbe for oppvarming av bassenget er defekt, og at sikringer utløses hvis denne blir tatt i bruk.

Fryser som står i kjeller medfølger i handelen.

Det vil ikke blir foretatt ytterligere rengjøring før overtagelse, det er gjennomført flyttevask nå.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Furuvegen 14, 2833, Raufoss, Gnr. 13 bnr. 61 i Vestre toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.