Vindingstad , Vardestien 9

Enebolig i borettslag. Innholdsrik m/stort potensiale - 3 sov - 2 stuer - 2 bad. Kjeller. Dobbelgarasje. Fin utsikt!

2 500 000

 • Prisantydning:

  2 500 000,-

 • Totalpris:

  2 748 892

 • Fellesutgifter:

  6 249,-

Beregnet totalkostnad: 2 500 000,- (Prisantydning) 240 880,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 740 880,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 748 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  145 m²

 • Bruksareal:

  177 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1979

 • Gårdsnummer:

  59

 • Bruksnummer:

  149

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  291369969

 • Sist endret:

  20.03.2023 10:38

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 69%

  eier sin egen bolig

 • 70%

  har bolig på over 120 kvm

 • 26%

  er barnefamilier

 • 27%

  er gift

 • 32%

  har høyskoleutdanning

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Vardestien 9 - en innholdsrik og praktisk inndelt enebolig i borettslag med stort potensiale og flott utsikt! Boligen er oppført i 1979 og har i hovedsak standard som fra byggeår og oppgraderinger må påregnes.

Boligen er fordelt over 1 1/2 etasje + kjeller og inneholder; entré, gang, stue, kjøkken, soverom og bad/wc i 1.etasje. Adkomst til vestvendt terrasse fra stuen.
Oppe i loftsetasjen er det gang, 2 soverom og bad/wc. Utgang til vestvendt veranda fra ett av soverommene i loftsetasjen. Kjeller med trapperom, kjellerstue, vaskerom og 3 boder.

Utvendig bod ved inngangspartiet. Frittliggende dobbelgarasje.

Barnevennlig og attraktivt boligområde rett sør for Gjøvik bysentrum. Godt skjermet fra alle store hovedveier, stille og fredelig. Gangavstand til bl.a. Vindingstad skole samt barnehage.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen går over 1 1/2 etasje + kjeller og har følgende innhold:

1.etg:
Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og bad/wc.
Det er adkomst til vestvendt terrasse fra stuen.  Utvendig bod ved inngangspartiet.

Loftsetg:
Gang, 2 soverom og bad/wc.
Utgang til vestvendt veranda fra ett av soverommene i loftsetasjen.

Kjeller:
Trapperom, kjellerstue, vaskerom og 3 boder.

Utvendig bod ved inngangspartiet. Frittliggende dobbelgarasje.

Standard

Praktisk og innholdsrik enebolig med normal standard utfra alder og konstruksjon.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Hvitevarer som står på kjøkkenet medfølger i handelen.

Bad/wc i 1.etg:
Badet har belegg på gulv, tapet på vegger og himlingsplater i tak. Servant med underskap, dusjkabinett og gulvmontert wc. Stråleovn. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Bad/wc i loftsetg:
Bad med belegg på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater i tak. Servant med underskap, badekar med dusj og gulvmontert wc. Stråleovn. Naturlig avtrekk. Tilluft dør.

Vaskerom i kjeller:
Vaskerommet har belegg på gulv, tapet på vegger og himlingsplater i tak. Utslagsvask og opplegg vaskemaskin. Panelovn. Naturlig avtrekk.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Gulvbelegg, teppegulv og fliser.
Vegger: Panel, tapet, baderomsplater, malte glatte flater og murpuss.
Himling: Panel og himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår som normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Boligen er 44 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget
er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Tilbygg / modernisering:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde):
2006 Modernisering Innredet kjellerstue. Egeninnsats.
2010 Modernisering Ny panel på sørveggen. Utført i regi av borettslaget.
2010 Modernisering Nye vinduer og dører. Utført i regi av borettslaget.
2011 Modernisering Ny utvendig vannledning, ny Elvestadkabel, ny varmtvannsbereder og frostfri utekran. Utført i regi av borettslaget.
2015 Modernisering Montert elektrisk terrassemarkise. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny innmat i sikringsskapet, montert overspenningsvern og ny mekanisk vifte på badet i 1. etasje. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 19.1.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Vardestien 9 ligger i Bøle Borettslag på Vindingstad, rett sør for Gjøvik bysentrum, godt skjermet fra alle store hovedveier. Området er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik bysentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker i de hyggelige sentrumsgatene. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. NTNU ligger også bare en kort tur unna. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca. 1,5 timer unna Gardermoen.

Felleskostnader

6 249 pr. mnd. Renter og avdrag på andel fellesgjeld, kom.avgifter, avs.utv.vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, utvendig forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm og innboforsikring kommer i tillegg. Kollektiv avtale TV og internett gjennom Eidsiva Bredbånd er inkl.

Felleskostnadene fordeler seg p.t. som følger:

Felleskostnader: kr. 4 486,-
Avdrag: kr. 347,-
Avdrag: kr. 561,-
Renter: kr.  398,-
Renter: kr. 457,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år av gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må i tillegg til felleskostnadene påregnes kostnader til strøm, innboforsikring, vedlikehold etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

240 880

Avdrag fellesgjeld

P.t. kr. 347+ 561 = kr. 908,-

Andel formue

63 480

Borettslag

Borettslag: Bøle borettslag a/l, Orgnr: 850275262

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Forretningsfører opplyser:
Borettslaget har planer om rehabilitering som gjelder drenering, vannledning, avløp, kjellervinduer og utvendig kledning - fra 2022 og flere år fremover. Det kan i løpet av noen år føre til låneopptak og økte kostnader for beboerne. Kollektiv avtale TV og internett gjennom Eidsiva Bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Styreleder opplyser at det er planer og pågår en utreding av skifte vannledninger evt. drenering i Bøle.
Om det blir låneopptak for å utbedre dette eller om det tas fortløpende over vedlikeholdsbudsjettet er ikke avklart da vi ikke vet kostnadene ennå. Dette vil medføre en økning, men hvor mye har vi ikke oversikt over ennå.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja.

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 61778118830, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.01.2023: 4.36% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57
Saldo per 06.01.2023: kr 12 202 426,-
Andel av saldo: kr 129 914,-
Første termin: 30.06.2012 Første avdrag: 30.06.2014 ( siste termin 31.03.2037 )
Flytende rente

Lånenummer: 61778152877, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.01.2023: 4.36% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 06.01.2023: kr 10 422 836,-
Andel av saldo: kr 110 967,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2016 ( siste termin 30.12.2040 )
Flytende rente

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
Vi gjør oppmerksom på at den delen av felleskostnadene som dekker renter/avdrag kan bli endret helt frem til overtagelsesdato.

Rentekostnader fellesgjeld

P.t. kr. 398 + 457 = kr. 855,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86180854

Regnskap

Regnskap for 2021 viste et overskudd på kr. 1 511 160,-. I budsjett for 2022 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr 1 306 150,- i overskudd. Endelige tall for 2022 er ikke framlagt.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven. Forretningsfører er ikke kjent med husordensregler for borettslaget.

Husdyrhold

Det er i henhold til opplysninger gitt av styrelder tiltatt med dyrehold, men ikke kennel / dyrepensjonat.
Hunder skal holdes i bånd.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Fall er ikke tilfredsstillende. Sluk/avløp var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Arbeidet på
våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Lav høyde over dusjsone, himling er ikke utført som våtsone. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Fall er ikke tilfredsstillende. Baderomsplater mangler fuge/dekklist i ende på plate. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Mekanisk avtrekk bør etableres. Skjolder rundt ventil i himling.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør. Tilstandsgrad er i all hovedsak kun vurdert ut fra elde.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje.

-Utvendig > Vinduer - 2:
Det er avvik: Vinduer fra byggeår bærer preg av slitasje. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere på veranda i loftetasje. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 75/mm. Viktig å merke seg at opptil 0,75 m over gulvet kan horisontale spalter i rekkverket maks være 20 mm. Dette er for å hindre at barn enkelt får fotfeste i rekkverket. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Skjevheter er registrert på terrasse. Overflater er ikke vurdert pga. snø på befaringsdagen.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Fyring med fosilt brennstoff/parafin er ikke lenger lovlig.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er avvik: Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Plast i yttervegger mot terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte tørre verdier nederst i yttervegg mot bunnsvill.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Slitasje på vrider og låsekasser. Halvparten av forventet brukstid på innerdører er oppnådd.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er avvik: Eldre innredning. Innredning bærer preg av noe slitasje.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmesentral:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod i kjeller. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Flere vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom, 1.etg:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, loftsetg:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

-Tilliggende konstruksjoner vaskerom, kjeller:
Hulltaking er ikke foretatt da alle vann- og avløpsrør ligger innvendig i rommet, ingen av rørene er ført inn i innervegger.

-Rom under terreng:
Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte tørre verdier nederst i yttervegg mot bunnsvill.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >Vaskerom.
-Tomteforhold > Terrengforhold.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 18.1.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 12: Dette var igjennom borettslaget.
-Punkt 13: Skifte av sikringsskap, kjenner ikke til hvem som utførte. Papirer ligger i huspermen.
-Punkt 13.1: Ligger i huspermen i huset.
-Punkt 14: Info ligger i huspermen. Eneste jeg vet.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 177 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjellerstue og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Andre bygninger:

Garasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 0 m².

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Oppholdsrom i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Rom i kjelleren er innredet etter byggeåret, men det er ikke søkt bruksendring for disse rommene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Garasje:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 71 495 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Felles eiet tomt som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Interne veger er asfalterte. Boligen disponerer naturlig del av tomten.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering i garasje eller på gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Bolig med primærareal på 145 m² over 1½ etasje med kjeller.

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av duk. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ned i grunnen.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass i 1. etasje og loftetasje.
Årstall: 2010.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass.
Årstall: 2010.

Terrasse:
Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Fundamentert på lettklinkerblokker. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Veranda mot vest med adkomst fra soverom i loftetasjen. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 92 cm.

Innvendige dører: Lette innerdører. Profilerte tredører. Glassfelt i enkelte dører.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2009 er plassert i vaskerom.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod i kjeller.

Andre tekniske installasjoner:
Varmepumpe er plassert i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje:
Gulv støpt på grunn. Sokkel/grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plast/folie. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Leddport av tre med garasjeportåpner. Innlagt strøm.

Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon.

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Sprekker/riss i støpt plate og grunnmur. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 18.1.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er gitt innflyttingstillatelse i november 1978.
Denne kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Vindingstad barnehage (1-5 år) 6 min 48 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 14 min 60 barn 1.2 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 15 min 27 barn, 1 avdeling 1.3 km

Skoler:
Vindingstad skole (1-7 kl.) 11 min 309 elever, 21 klasser 0.9 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 16 min 460 elever, 20 klasser 1.4 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 5 min 90 elever, 10 klasser 2.7 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 6 min
Gjøvik videregående skole 10 min 1050 elever 5.3 km
Raufoss videregående skole 16 min 450 elever 11.7 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er montert varmepumpe samt vedovn i stue. Det er i tillegg montert panelovner i flere rom og stråleovn på begge badene.

Ildsted:
Pipe i lettklinkerblokker. Ildsted montert i stue. Dette er en kombinasjonsovn olje/vedfyring. Fyring med fosilt brennstoff/parafin anbefales å fjernes.
Sist tilsyn, dato: 21.09.2020.
Sist feid, dato: 09.09.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 838 860 pr. 10.01.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 019 896 pr. 10.01.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til B3-1 Boligområde, småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan (RP) med navn 3407 05020082-Rambekk - Vindingstad, Endelig vedtatt arealplan datert 30.8.1976.

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Bestemmelses område.
-Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann - og avløpsnett.

Merknad fra Gjøvik kommune:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fryser i kjeller medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr p.t. stort kr 7 768,25 for kjøper.
Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr p.t. stort kr 7769,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Vardestien 9, 2817, Gjøvik, Gnr. 59 bnr. 149, andelsnr. 10 i Bøle borettslag a/l med orgnr. 850275262 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0402

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.