RAUFOSS , Sigurd Østliens veg 14B

Lettstelt og praktisk bolig med alt på ett plan - 2 soverom - Sentral beliggenhet - Dobbelgarasje med innlagt strøm!

2 360 000

 • Prisantydning:

  2 360 000,-

 • Totalpris:

  2 433 022

Beregnet totalkostnad: 2 360 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 360 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 433 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  79 m²

 • Bruksareal:

  82 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1996

 • Gårdsnummer:

  14

 • Bruksnummer:

  342

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  285876952

 • Sist endret:

  21.03.2023 10:51

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 27%

  eier sin egen bolig

 • 52%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 42%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 30%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 22%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE LAST NED BOLIGSALGSRAPPORT

Beskrivelse

Velkommen til Sigurd Østliens veg 14B - Her finner du en lettstelt og praktisk bolig med alt på ett plan. Boligen er fra 1996 og inneholder bl.a romslig stue, kjøkken, bad og to soverom med god størrelse. Alle rom har gulvvarme, og det er i tillegg vedovn plassert i stue. Fra stue er det adkomst til terrasse. Eiendommen har gode solforhold, og hagen er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Bilen parkerer du i dobbelgarasjen, eller på gårdsplass.

Eiendommen ligger sentralt til med gangavstand til sentrum, skysstasjon, dagligvare, skoler og barnehager. I tillegg har du naturen rett i nærheten, som kan tilby gode turløyper både sommer og vinter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har alt på ett plan og inneholder entré, gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og bod.

Standard

Boligen er fra 1996 og holder en normal standard og god planløsning. Noe påkostninger og vedlikehold må påregnes. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgave.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad:
Våtrommet er som fra byggeåret. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på gulv og vegger. Panel i himling. Servant med underskap. Dusjvegger. Opplegg vaskemaskin. Gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Elektriske anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod.

Innvendige overflater:
Gulv: Fliser.
Vegger: Panel og fliser.
Himling: Panel og himlingsplater.

Beliggenhet

Sigurd Østliens veg 14B ligger fint til på Grimåsfeltet like sør for Raufoss sentrum. Grimås er Raufoss solside og eiendommen ligger meget barnevennlig og rolig til. Herfra er det kort veg til sentrum hvor man finner dagligvare, jernbane- og busstasjon, samt Amfi Kjøpesenter med et bredt utvalg av butikker, frisør, treningssenter m.m. Ønsker du å komme ut i naturen så er det mange muligheter for skiløyper på vinter og turstier på sommerstid. Raufoss Badeland ligger kun en kort kjøretur unna. I tillegg finnes flere barnehager i nærheten, samt gangavstand til både barneskole, ungdomsskole og videregående.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Innvendig > Overflater. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Sprekker i fliser på gulv i stue og bad. Bom/hulrom under flere fliser på gulvet. Mye røyklukt i boligen på befaringsdagen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Generell > Bad. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Sprekker i fliser. Bom i fliser registrert. Fall er ikke tilfredsstillende. Ikke synlig membran i sluk. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen. - Røykvarsler. - Brannslukningsapparat.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Tomteforhold > Byggegrunn.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Det er avvik: Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det anbefales ytterligere undersøkelser i yttervegger ved skader på badet, det kan ikke utelukkes skader på yttervegg i dette området.
- Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Vinduene ble visuelt undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte
isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at
punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
- Utvendig > Dører. Det er avvik: Dørene tilfredsstiller funksjonskrav, men forventet levealder er nært forestående.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er avvik: Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Skjevheter er registrert.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor
en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men
ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod. Punkt nummer 1-7 er besvart av selger og er ikke takstingeniørens vurdering.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For ytterligere informasjon, se tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgave.

Selgers egenerklæringsskjema

Utdrag fra selgeres egenerklæringsskjema:
- Punkt 6: Det foreligger ny godkjent feierrapport.
- Punkt 24: Tilstandsrapport fra takstmann.
- Punkt 25: Feil på jordkabel inn til garasje. Dårlig lysbryter inn til kjøkkenet, bør byttes.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 82 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 742 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med biloppstillingsplass til to biler. Ellers godt med parkeringsplass ute på gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig fra 1996 - Enkel bygningsbeskrivelse:
Bygningen er fundamentert på støpt ringmur med plate på mark av støpt betong. Yttervegg i isolert bindingsverk.
Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av duk. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein.
Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering: Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass.

Dører: Ytterdør i treverk med 3-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Innvendige dører: Profilerte tredører.

Terrasse: Terrasse mot nord med adkomst fra stue. Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk. Rekverk av metall.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Andre VVS-installasjoner:
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra byggeåret er plassert i bod.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod.

Garasje fra 1998:
Bygget har enkel standard. Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Vindski i tre. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Ytterdør i tre. Leddporter av tre med garasjeportåpner. Innlagt strøm.
Ene garasjeporten åpner seg ikke ved bruk av fjernkontroll.

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Forenklet byggverk. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet. Manglende undertak. Lav høyde mellom kledning og terreng. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Opplyst at det er feil på jordkabel som går inn til garasjen, ytterligere undersøkelser må foretas.

For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 28. juni 1996.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Veltmanåa barnehage (1-5 år, 0.8 km)
Polaris FUS barnehage (0-6 år, 1.3 km)
Grimåsskogen barnehage (1-6 år, 1.3 km)
Skoler
Korta skole (1-7 kl., 1 km)
Raufoss skole (1-7 kl., 1.7 km)
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl., 1 km)
Raufoss videregående skole (1.3 km)
Gjøvik videregående skole (11.6 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring.
Selgers opplysning: Varmekabler i gulv i alle rom.
Sist tilsyn av pipe utført 04.11.2022. Anmerkninger: Brannslukkere er ikke kontrollert i henhold til krav. (ABC- pulver hvert 10. år, skum hvert 5. år).

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 720 pr. år Inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt på kr 5278,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 549 624 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 978 646 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til .
Kommuneplan:
Kommuneplanens arealdel 2012-2023.
Boligbebyggelse - nåværende.
Berørte datasett: FKB-AR5 - Løsmasser N50/N250 - Mulighet for marin leire - Naturtyper i Norge - landskap - Radon - Vannkraft, Utbygd og ikke utbygd - Tettsteder.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense.
Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det blir foretatt flyttevask før visning. Boligen blir ikke ytterligere vasket til overtagelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Muligheter for rask overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sigurd Østliens veg 14B, 2830, Raufoss, Gnr. 14 bnr. 342 i Vestre toten kommune

Oppdragsnummer

6-22-0400

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.