GJØVIK , Oreholtet 2

Praktisk og lettstelt halvpart av tomannsbolig med alt på ei flate. 2 sov - carport - stille&rolig område!

1 850 000

 • Prisantydning:

  1 850 000,-

 • Totalpris:

  2 215 631

 • Fellesutgifter:

  3 611,-

Beregnet totalkostnad: 1 850 000,- (Prisantydning) 357 619,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 207 619,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 215 631,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Tomannsbolig

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  47 m²

 • Bruksareal:

  55 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1970

 • Gårdsnummer:

  76

 • Bruksnummer:

  88

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  285665737

 • Sist endret:

  24.03.2023 09:33

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 95%

  eier sin egen bolig

 • 86%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 81%

  har bolig på over 120 kvm

 • 21%

  er barnefamilier

 • 41%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Praktisk og arealeffektiv bolig med alt på ei flate. Boligen har et primærareal på 47 m² og rommer bla. vindfang og gang, 2 soverom med innebygde skap og plass til seng, samt et eldre bad med alle nødvendige fasiliteter. Videre finner vi ei koselig stue med biritapet på veggene og plass til sofamøblement og spisegruppe. Kjøkkenet er godt utnyttet med god skap og benkeplass, samt plass til frittstående kjøleskap og komfyr. I tillegg finnes 2 boder med god plass til oppbevaring. Utvendig disponerer andelen den del av hagen som naturlig tilfaller sin andel. I tillegg medfølger carport med 2 biloppstillingsplasser.

Innhold

Boligen inneholder:
Vindfang, bad, stue, kjøkken, gang, 2 soverom og 2 boder.

Carport med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1970 med tilbygg fra ca. 1996. Normal standard og planløsning ut ifra alder/konstruksjon. Det er foretatt noe oppussing, men innvendig fremstår boligen i vesentlig grad som fra byggeår. Kostnader til fornyelser må regnes med. Utvendig ble det gjort en større vedlikeholds jobb i regi av borettslaget for ca. 2 år siden. Da ble det bla. satt inn nye vinduer, byttet utgangsdør, etterisolert og boligen fikk ny kledning.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Malte plater på vegg mellom over- og benkeskap. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Badet har baderomsplater på vegg, himlingsplater i taket og gulvbelegg lagt med oppbrett langs vegger og opp foran terskel. Plastsluk. Belegget er ført under klemring. Badet er innredet med servant uten underskap med 2-greps blandebatteri (blandebatteriet styrer også dusjen) og overskap i metall med speil, samt noen overskap i treverk. I tillegg finnes dusjhjørne med oppheng til dusjforheng, håndtak på vegg og gulvmontert toalett. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte over dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon er fremlagt.

Innvendige overflater:
himlinger er hovedsakelig preget av: himlingsplater.
vegger er hovedsakelig preget av: tapet, panel og biritapet.
gulv er hovedsakelig preget av: gulvbelegg.
Etasjeskiller i trekonstruksjoner mot det fri/luftet kryperom.
Lette/glatte innerdører.

Tilbygg / modernisering
1996 - Tilbygg: Ca. årstall. Tilbygg med utvendig og innvendig bod og vindfang.
2004 - Modernisering: Utskifting av taksluk og nedløpsrenner. Utført av Nordengen Ventilasjon og blikkenslagerfirma.
2005 - Modernisering: Taktekking ble byttet. (Borettslaget)
2006 - Modernisering: Varmtvannsbereder skiftet. Utført av Rørlegger Amundsen.
2017 - Modernisering: Carport bygget, med plass til 2 biler. Utført av Bjerkeset Bygg AS. Automatisk strømmåler installert av Eidsiva.
2020 - Modernisering: Etterisolering utvendig av vegger og ny kledning. (Borettslaget) Utført av firma. Utskifting av alle vinduer (unntatt det lille på rommet ved inngangen). (Borettslaget).
Utført av firma. Utskifting av utgangsdør. (Borettslaget) Utført av firma. Montert varmekabler i taknedløp. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Behandlet utvendig kledning.

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses gjennom.

Beliggenhet

Oreholtet 2 ligger høyt over Gjøvik i et stille og rolig område. Gjøvik er en kompakt og fin by, det er ikke langt fra by til land. Herfra er det få minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, stasjonen og Mjøsa. Om du blir lei av å sitte hjemme, kan du raskt ta deg opp i marka og nyte skogens stillhet i milevis med tur eller skiløyper som kun er et par hundre meter fra eiendommen. Gjøvik kan i tillegg by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Felleskostnader

3 611 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, honorar til styret og forretningsfører. Strøm, kabel-tv og internett kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Renter: 1 027,-
Felleskostnader: 1 950,-
Avdrag: 634,-

Andel fellesgjeld

357 619

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 634,- pr.mnd.

Andel formue

79 829

Borettslag

Borettslag: Tranbergrønningen borettslag a/l, Orgnr: 948922916

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser i mail til Partners Eiendomsmegling AS at det ikke foreligger planer om større vedlikehold. Videre opplyser han at borettslaget følger en vedlikeholdsplan.

Megler gjør likevel på generelt grunnlag oppmerksom på at det ved årsskifte kan bli en økning av felleskostnader iht. konsumprisindeks.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778186739, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.11.2022: 3.46% pa.
Antall terminer til innfrielse: 113
Saldo per 29.11.2022: 3 725 076
Andel av saldo: 357 619
Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.12.2050 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: 1 027,- pr.mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184170

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 3 180 099,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 48 164,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak store rehabiliteringskostnader.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men må ikke være til sjenanse for naboene.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer/jordfeilautomater. Sikringsskapet er plassert i gang. Åpent og skjult ledningsnett. Selger har ikke kjennskap til det elektriske anlegget.
Derfor er ikke punkt 1-7 besvart.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

- TG 2: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- TG 2: Nedløp og beslag:  Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvannet ledes ikke vekk fra bygget.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft: Det registreres misfarginger i taket i utvendig bod. Det er usikkert om misfargingene skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på
befaringen.
- TG 2: Utvendige trapper: Det nederste trapptrinnet mangler understøttelse og gir etter når man tråkker på det. Fare for å snuble.
- TG 2: Overflater: Det er påvist skader på overflater. Enkelte overflater har skader. Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- TG 2: Radon: Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
- TG 2: Innvendige dører: Enkelte låsekasser og vridere er slitte/slakrete.
- TG 2: Andre innvendige forhold: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.
- TG 2: Bad: Flere hull etter festemidler som er fjernet i våtsonen. Utette skjøter mellom baderomsplatene.
- TG 2: Bad: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist andre avvik:
Gulvbelegget har noen misfarginger.
- TG 2: Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Det er påvist andre avvik: Det mangler en skrue på klemring i sluket. Dette kan føre til belegget ikke er tilstrekkelig klemmet til sluket og det er risiko for fuktskader. Beleggets oppbrett på terskel er festet med skrue.
- TG 2: Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Hull og misfarginger i bunnen av benkeskapet under vasken.
- TG 2: Kjøkken: Noe treg i oppstarten. Ventilasjonskanal er lappet. Fremstår med elde og slitasje.
- TG 2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør.
- TG 2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- TG 2: Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400. Varmtvannsbereder er bygget inn og har derfor begrenset komtrollmulighet. Understøttelse av varmtvannsbereder er ikke mulig å kontrollere.
- TG 2: Drenering: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
- TG 2: Terrengforhold: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Konstruksjoner:
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 12: Carport (dobbel/plass til 2 biler) ble bygget i 2017 for avdøde eier av Oreholtet 2. Utført av Bjerkeset Bygg AS.
- Pkt. 13: Automatisk strømmåler installert i 2017. Utført av Minel.
- Pkt. 21: Det ble bygget en innvendig bod og gang, ca. midt på '90-tallet.
- Pkt. 25: Tilleggsopplysninger for Oreholtet 2, Gjøvik. 
Følgende opplysninger er innhentet fra tidligere styreleder i Tranbergrønningen borettslag:
2005: Tak ble skiftet
2020: Etterisolering utvendig av vegger. Utført av Byggmester Ole-H. Røisehagen AS.
2020: Ny kledning utvendig. Utført av Byggmester Ole-H. Røisehagen AS.
2020: Utskifting av alle vinduer (unntatt det lille i boden ved inngangen). Utført av Byggmester Ole-H. Røisehagen AS.
2020: Utskifting av utgangsdør. Utført av Byggmester Ole-H. Røisehagen AS.
2020: Samtidig med rehabilitering av boligen i 2020 (som angitt ovenfor) ble det lagt varmekabler i tak nedløpsrørene. Utført av Minel.
2021: Maling utvendig

Følgende opplysninger er funnet i notater fra avdøde eier av Oreholtet 2:
2004: Utskifting av taksluk og nedløpsrenner. Utført av Nordengen Ventilasjon og blikkenslagerfirma.
2006: Varmtvannsbereder skiftet. Utført av Rørlegger Amundsen.
2017: Carport bygget, med plass til 2 biler. Utført av Bjerkeset Bygg AS. Tilhører kun Oreholtet 2.
2017: Automatisk strømmåler installert av Eidsiva.

Innvendig bod og gang har avdøde eier fortalt at ble bygd midt på 90-tallet.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 55 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, stue, kjøkken, gang og 2 soverom.

Tegninger/lovlighet:
- Bolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Carport: Det foreligger ikke tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 174 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet felles tomt på 5174 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Carport med 2 biloppstillingsplasser.

Byggemåte

Byggemåte bolig:
Hus fra Moelven Bruk. Åpen fundamentering på støpte vanger og betongsøyler/punkter. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag i etasjeskille mot det fri. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. Pulttakkonstruksjon tekket med papp over inngangspartiet. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran er plassert i høyskap på kjøkkenet. Varmekabel på vanninntak.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Stakepunkt i høyskap på kjøkkenet.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av
mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2005 er plassert i kjøkkenbenk.
- El-anlegg med automatsikringer/jordfeilautomater. Sikringsskapet er plassert i gang. Åpent og skjult ledningsnett.
- FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon.

Byggemåte carport:
Byggeår: 2017. Støpt ringmur/såle. Vegger i trekonstruksjoner. To vegger er kledd med stående kledning. Tresøyle ned på såle. Pulttakkonstruksjon tekket med metallplater. Gruset gulv. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på boligen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kråkjordet barnehage (3-5 år), 60 barn, 3 avdelinger 1.5 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år), 25 barn, 1 avdeling 1.7 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år), 108 barn, 6 avdelinger 1.9 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.), 343 elever, 22 klasser 1.9 km
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 2.6 km
Blomhaug skole (1-7 kl.), 350 elever, 14 klasser 3.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 2.1 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 3.3 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 1.7 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 12.4 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm. I hovedsak ved hjelp av: panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene faktureres direkte til Tranbergrønningen BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 420 703 pr. 09.12.22 12:22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 514 532 pr. 09.12.22 12:22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2020-2032 med følgende formål:
-  Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt 29.10.2020.

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn Tranbergrønningen med følgende formål:
- Bolig
Vedtatt 17.02.1966.

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det forleigger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Det er i oppstart reguleringsplanarbeide for området Stensjordet, den aktuelle eiendommen grenser inntil dette området. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for utvikling av en ny bydel i Gjøvik kommune, med boliger og tilhørende infrastruktur. Behov for barnehage vil vurderes. Arealformål vil hovedsakelig være boligbebyggelse - frittliggende og konsentrert småhusbebyggelse, og blokkbebyggelse. I tillegg vil det reguleres nødvendige samferdselsformål og grøntområder mv.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilnyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsestidspunkt i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Oreholtet 2, 2819, Gjøvik, Gnr. 76 bnr. 88, andelsnr. 2 i Tranbergrønningen borettslag a/l med orgnr. 948922916 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0384

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.