Gjøvik , Øvre Torvgate 11C

Lys og lettstelt sentrumsleilighet med 1 sov, flislagt bad og gangavstand til alle byens fasiliteter!

2 390 000

 • Prisantydning:

  2 390 000,-

 • Totalpris:

  2 458 772

 • Fellesutgifter:

  1 886,-

Beregnet totalkostnad: 2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 458 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Eierseksjon

 • Primærrom:

  40 m²

 • Bruksareal:

  40 m²

 • Etasje:

  1

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  1983

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  864

 • Energimerking:

  D

 • Finnkode:

  285666025

 • Sist endret:

  24.02.2023 14:30

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 65%

  eier sin egen bolig

 • 65%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 44%

  har bolig på over 120 kvm

 • 36%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 31%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Leiligheten vi har for salg ligger i 1.etg. og har et primærareal på 40 m². Leiligheten har alt på ei flate med standard fra 2017. Trappefri adkomst fra bakgården hvor vi kommer inn i entre. Her finnes romslig garderobeskap med god plass til oppbevaring av klær og sko. Videre kommer vi inn på kjøkkenet som har lys innredning med slette fronter og hovedsakelig integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen som har god plass til sofamøblement. Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng og klesskap. Badet er flislagt med varmekabler i gulvet. Badet er innredet med alle nødvendige fasiliteter. Det medfølger 1 bod i felles bodanlegg i kjeller. I tillegg er det satt inn en praktisk skyvedørsgarderobe i stuen med god plass til oppbevaring av ting som trengs i det daglige. Har du bil, gjelder gateparkering etter gjeldene regler.

Innhold

Leilighet i 1.etasje som inneholder:
Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.

Det medfølger 1 bod i felles bodanlegg i kjeller.

Standard

Bygget er fra 1984. Ombygget til leilighet 2017. Normal standard og planløsning utifra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

Badet har fliser på vegger og gulv, samt malte glatte flater i himling. Oppvarming via elektriske gulvvarme. Plastsluk. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, servant
med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant. Innredningen har også plass for vaskemaskin og varmtvannsbereder. I tillegg finnes vegghengt toalett og dusjhørne med dører. Rommet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg. Sentralstyring fra kjøkkenvifte. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift 2017.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Malt slett flate på vegg mellom over- og benkeskap. Integrert stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Plass for kjøleskap. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert. Avtrekk via boligens luftbehandlingsanlegg.

Innvendige overflater:
gulv er hovedsakelig preget av: parkett.
vegger er hovedsakelig preget av: malte glatte flater.
himlinger er hovedsakelig preget av: malte glatte flater.
Etasjeskiller i betong/elementer.
Lette/glatte innerdører.

Tilbygg / modernisering:
2017 - Ombygging: Ombygget fra næring til leilighet. Utført av firma.
2018 - Modernisering: Bygget kjøkkenøy (gjort av tidligere eier). Egeninnsats.
2022 - Modernisering: Byttet porttelefonsvarer (i hele bygget) Utført av firma. Byttet noen defekte sikringer. Utført av firma. Byttet en av viftene i ventilasjonsagregatet. Egeninnsats.
(bestilt viftebytte av elektrikkerfirma på vifte nr. 2 i ventilasjonsagrregat).

Beliggenhet

Øvre Torvgate 11c ligger midt i sentrum, med gangavstand til alle byens fasiliteter. Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til dagligvare, bakeri, frisører, apotek, bank, cafeer, restauranter m.m. Kort vei til Gjøvik skysstasjon med hyppige buss og togavganger. Skoler og barnehager ligger i nærområdet. For den aktivitetslystne kan Gjøvik by på friluftsmuligheter både sommer som vinter - her kan nevnes Fastland friluftsbad, tennisbane og tennishall, Hovde ski/alpinanlegg med heis, Vind Skiarena og Gjøvik stadion.

Felleskostnader

1 886 pr. mnd. Inkludert i felleskosnader er bla. forretningsførsel, strøm fellesanlegg, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-tv og 20 mbit internett (kan oppgraderes via Telenor på eiers egen regning).

Andel formue

24 313

Sameie

Sameie: Sameiet Øvre Torvgate 11, Orgnr: 971299231

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at felleskostnadene vil øke med 11% fra 01.02.2023.

Videre opplyser styreleder at styret planlegger å få undersøkt tilstand på taket til bygget. Dette med bakgrunn av alder på tak (membran sjekket av fagkyndig i 2021 og membran skal angivelig være fra rundt 2007). Usikker på kostnad av eventuelle nødvendige utbedringer av taket, men oppfatter at sameiet per dags dato har god reserve av oppsparte midler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86174765

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 348 578,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 73 280,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold i sameiet, ref opplysninger fra styreleder.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 2: Innvendig --> Andre innvendige avvik:
Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.
- TG 2: Tekniske installasjoner --> Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Ev. lekkasjevann fra varmtvannstank vil renne ned i innredningen og ned på vaskemaskin.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Ved bygging av nytt bad i 2017: Mjøsen Murmesterforretning: membran og flislegging. Knut Malmberg: røropplegg og montering av utstyr.
- Pkt. 2.1: Tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert/fornyet.
- Pkt. 2.2: Sluttkontrollskjemaer - lastet opp på Boligmappa.no
- Pkt. 2.3: Byggemeldt: (Regner med det - 10x leiligheter i 1. etasje ble reseksjonert fra næring til bolig i 2017. Arbeid prosjektert av Tronrud Mjøsbygg.)
- Pkt. 3: Ikke i leiligheten. (Tilbakeslag i avløp i kjeller i fellesområde i oktober 2022. Forsikringssak opprettet og skader er utbedret/under utbedring. Verken leilighet, eller bod i kjelleren var påvirket.)
- Pkt. 5: Ikke i leiligheten. (Noe drypp fra et drenrør har blitt observert i næringslokalet i kjeller.)
- Pkt. 9: Noen støvlus ble observert i vinduskarmer i august/september 2022. Sjekket av Anticimex.
- Pkt. 11: Ikke i taket til leiligheten (leiligheten er i 1. etasje og er ikke direkte under yttertak - yttertak er ovenfor 4. etasje).
I følge forretningsfører så skal det angivelig ha vært en lekkasje i yttertaket ovenfor 4. etasje i 2017. Kjenner ikke til lekkasjeomfang eller hva som ble gjort av eventuelle utbedringer. Med
utgangspunkt i tidligere tilstandsrapporter, samt antall etasjer mellom leiligheten og yttertak, så forventer jeg ikke at leiligheten skal ha vært berørt av denne hendelsen.
(Vann rant inn gjennom noen luftespalter i taket over 4. etasje våren 2021. Skyltes frosttetning i takdren og resulterende vannansamling. Membran sjekket av fagkyndig og vurdert som tett.
Varmekabler lagt ved dren på taket for å hindre senere frosttetning. Leiligheten var ikke berørt av hendelsen.)
- Pkt. 13: Hveem Elektro: Byttet til ny ringeklokkesvarer i gang (i forbindelse med bytte av ringeklokkeanlegg i hele blokka), vår 2022. Hveem Elektro: Byttet 3x sikringer i sikringsskapet, høst 2022. Egeninnsats: Byttet en av de to viftene i ventilasjonsaggregatet, høst 2022.* (Bakke El-Installasjon: Bytte av den andre vifta i ventilasjonsaggregat er bestilt. Skal gjøres før boligovertakelse.) *De to viftene skal jevnlig tas ut og inn av aggregatet for vedlikehold. Bestilt ny originaldel og satt inn som ved vanlig vedlikehold grunnet ulyd i viftene (trolig slitt lager) - usikker på om dette regnes som "arbeid på el-anlegget" eller kun vanlig vedlikehold.
- Pkt 13.1: Samsvarserklæring: Ligger på Boligmappa.no
- Pkt 18: Har hørt rykter om mulige fremtidige planer om bygging av leilighetsbygg på tomta/gårdsplassen ved siden av Peppes Pizza-bygget.
(Næringslokalet i kjelleren står for øyeblikket tomt, uten leietaker.)
- Pkt. 21: Leiligheten er på ett plan i 1. etasje (verken loft eller kjeller). (Næringslokale og boder i kjeller; leiligheter og boder i øverste etasje.)
- Pkt. 24: Foreligger tilstandsrapport i forbindelse med originalsalg i 2017 og salg i 2020.
- Pkt. 27: Felleskostnader skal økes med 11% fra og med 01.02.2023. Styret planlegger å få undersøkt tilstand på taket til bygget grunnet mulig alder på tak (membran sjekket av fagkyndig i 2021 og membran skal angivelig være fra rundt 2007). Usikker på kostnad av eventuelle nødvendige utbedringer av taket, men oppfatter at sameiet per dags dato har god reserve av oppsparte midler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 40 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.

Lovlighet/tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 831 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 1831 m² som er flat/skrånende. Asfaltert bakgård. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldene regler.

Byggemåte

Oppført i mur/betongkonstruksjoner. Betong i etasjeskille. Mønet takkonstruksjon tekket med metallplater og papp/folie. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Heis og trapp i kjernen.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Besiktiget i rørskap. Innvendig hovedstoppekran er plassert i rørskap.
- Synlige avløpsrør i: Plast og nyere metall.
- Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften. Aggregat og styringspanel er plassert over koketoppe på kjøkkenet.
- Varmtvannsbereder på 56 liter fra 2017 er plassert i skap på badet.
- El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i skyvedørsgarderobe i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det forligger ferdigattest for blokka datert 27.09.1990.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.2 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år), 25 barn, 1 avdeling 0.6 km
Tongjordet barnehage (2-5 år), 18 barn, 1 avdeling 1 km

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 0.4 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten, 90 elever, 10 klasser 1.3 km
Gjøvikregionen International School
Fredheim skole (1-7 kl.), 343 elever, 22 klasser 2.5 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 2.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 2.9 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 1 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm. I hovedsak ved hjelp av: panelovner og varme i gulv på bad.
Varmegjenvinner på ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 438 pr. år

Renovasjonsgebyrer faktureres seksjonen. Øvrige kommunale eiendomsgbeyrer faktureres Sameiet Øvre Torvgate 11.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 489 758 pr. 09.12.22 14:32 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 763 127 pr. 09.12.22 14:32 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende Sentrumsformål
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Faresone: Flomfare
- Se merknadsfelt ang. forhold til Kommunedelplan (verneplan)
Vedtatt: 29.10.2020.

I tillegg ligger eiendommen under kommuneplan med navn "Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan" med følgende formål:
-  Sone Ii Plankrav for nye tiltak.
Vedtatt 29.10.1998.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik:
"Kvartal 28. Legge til rette for bygg med forretning og leiligheter i Trondheimsvegen 2 (gbnr. 27/1146) i kvartal 28 i Gjøvik sentrum.)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler. Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.
Selger opplyser at det ikke er vannmåler i leiligheten, men at det er felles vannmåler for sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap
- Kombinert vaskemaskin og tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å slrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Øvre Torvgate 11C, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 864 snr. 27 orgnr. 971299231 i Gjøvik kommune
Ideell andel av sameiet: 45/3154

Oppdragsnummer

6-22-0373

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.