HUNNDALEN , Rådyrsvingen 1

Praktisk og lettstelt leilighet beliggende på bakkeplan - Soverom - Terrasseplatting - Kort veg til sentrum!

1 500 000

 • Prisantydning:

  1 500 000,-

 • Totalpris:

  2 165 054

 • Fellesutgifter:

  7 863,-

Beregnet totalkostnad: 1 500 000,- (Prisantydning) 657 042,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 157 042,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 165 054,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  54 m²

 • Bruksareal:

  57 m²

 • Soverom:

  1

 • Byggeår:

  2007

 • Gårdsnummer:

  69

 • Bruksnummer:

  816

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  279153887

 • Sist endret:

  09.02.2023 16:43

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 55%

  eier sin egen bolig

 • 45%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 35%

  har bolig på over 120 kvm

 • 74%

  av boligene er eldre enn 20 år

 • 29%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE LAST NED BOLIGSALGSRAPPORT

Beskrivelse

Velkommen til Rådyrsvingen 1! Her finner du en praktisk og lettstelt leilighet på bakkeplan beliggende i Hunndalen. Leiligheten er lys og fin, med et moderne preg. Bygget er fra 2007, og boligen inneholder entré, åpen stue- og kjøkkenløsning med god plass, soverom og romslig bad med opplegg for vaskemaskin. Fra stuen er det adkomst til terrasseplatting, og videre ut til stor felles hage. Bilen parkerer du i felles carport, eller på felles gårdsplass.

Leiligheten ligger svært sentralt til i Hunndalen, med gangavstand til både butikker, skoler og barnehager. Likevel godt tilbaketrukket fra støy og bråk. Hunndalen er et lite tettsted kun noen minutter unna Gjøvik, så hvis du ikke finner det du trenger her, er det kort vei ned til CC Martn og resten av Gjøvik sentrum.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger på bakkeplan og inneholder entré, kjøkken, stue, bad, soverom og teknisk rom.
Det følger med utvendig bod til leiligheten.

Standard

Leiligheten er fra 2007 og holder en normal standard og god planløsning, for ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.
Vedlikehold/påkostninger opplyst av selger:
- 2020: Bygget terrasseplatting, skiftet baderomsinnredning, byttet avløp for servant på badet og nytt speil på badet. Alt er utført som egeninnsats.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Microsement og belysning over benkeplate. Integrert komfyr og koketopp. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad
Våtrommet er som fra byggeåret. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på gulv med varme, fliser på vegger og malte plater i himling. Badet er innredet med servant med underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk, tilluft dør.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, gulvbelegg og fliser.
Vegger: Malte glatte flater og fliser.
Himling: Malte glatte flater.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entrè.

Beliggenhet

Rådyrsvingen 1 ligger svært sentralt i Hunndalen, med gangavstand til både butikker, skoler og barnehager. Likevel godt tilbaketrukket fra støy og bråk. Hunndalen er et lite tettsted kun noen minutter unna Gjøvik, så hvis du ikke finner det du trenger her, er det kort vei ned til CC Martn og resten av Gjøvik sentrum. Hunndalen ligger også nært industrieventyret på Raufoss, så dette er et godt utgangspunkt hvis du har jobb der. Hunndalen er ikke mer enn to timer fra Oslo og 1,5 timer fra Gardermoen.

Felleskostnader

7 863 pr. mnd. Inkluderer renter og avdrag på andel fellesgjeld, kom.avg., forretningsførsel, husforsikring og kabel-tv.
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

657 042

Avdrag fellesgjeld

2861

Andel formue

34 456

Borettslag

Borettslag: Rådyrsvingen borettslag, Orgnr: 992014334

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt vedlikeholdsarbeid eller andre låneopptak i borettslaget som vil påvirke felleskostnadene. Det planlegges å bygge en liten carport til, men dette er ikke vedtatt riktig enda. Evt. finansiering av denne kommer høyst sannsynlig til å bli gjort med borettslagets egne midler.
Mottatt av styreleder 31.08.2022.

Fra 01.01.2023 øker felleskostnadene med 6%.
Mottatt av styreleder 05.12.2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11502748 4, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 17.10.2022: 2.57% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 17.10.2022: 10 174 842
Andel av saldo: 647 647
Første termin: 31.12.2008Første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 30.06.2038 )
Fast rente til 01.05.2028

Lånenummer: 61778157690, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.10.2022: 3.46% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 17.10.2022: 159 387
Andel av saldo: 9 396
Første termin/første avdrag: 30.09.2016 ( siste termin 30.06.2031 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

1381

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86171329

Regnskap

Regnskap kan ses ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Gjøvik og Omegn Boligbyggelag er ikke kjent med ordensregler for dette borettslaget.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entrè. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Innvendig > Andre innvendige forhold. Det er avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

For ytterliger informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 2: Bytte av baderomsinnredning og nedløp på vask i 2020.
- Punkt 4: Bytte av nedløp på vask ifm. bytte av innredning på bad i 2020.
- Punkt 12: Bygget ut veranda i 2020.
- Punkt 13: Satt opp nytt speil på bad i 2020 med innebygd lys, og satt strøm på lys i speilet.
13.1: Samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget fra byggeår.
- Punkt 15: Borettslaget jobber med å utarbeide en løsning for fremtidig lading av el-bil.

For ytterligere informasjon se vedlagte egenerklæringsskjema.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 57 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 772 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles carportanlegg.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Gulv støpt på grunn. Yttervegg i isolert bindingsverk. Flatt tak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med asfaltpapp. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer, ytterdør og balkongdør med 2-lags isolerglass.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2007.

Dører: Ytterdører i treverk med 2-lags isolerglass fra 2007. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2007.
Selgers opplysning: Skiftet glass i ytterdøren.
Innvendige dører: Lette/glatte innerdører. Skyvedører.

Terrasse: Terrasseplatting med adkomst fra stuen. Konstruksjoner og rekkverk i treverk.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Innvendig hovedstoppekran er plassert i teknisk rom. Det er ikke etablert avløpsrør for lekkasjevann fra fordelerskap. Ved eventuell lekkasje så er ikke systemet laget vannskadesikkert. Rust i bunn av fordelerskap.
Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Andre VVS-installasjoner: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter fra byggeår er plassert i boden.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.09.2008, denne ligger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Huskestua barnehage (0-5 år, 0.4 km)
Misjonshuset barnehage (1-5 år, 0.7 km)
Marka barnehage (1-5 år, 0.8 km)

Skoler
Blomhaug skole (1-7 kl., 0.8 km)
Gjøvikregionen International School (1-7 kl., 5 min)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 0.8 km)
Gjøvik videregående skole (4.1 km)
Raufoss videregående skole (9.2 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.
Varme i gulv på bad, entré og stue/kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Rådyrsvingen brl.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 803 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 213 290 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 -
Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelsesområde
Støysone: gul og rød sone iht T-1442
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Faresone: Flomfare
Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtaksdato: 29.10.2020

Reguleringsplan (RP) 3407 05020298 - Rådyrsvingen - Hunndalen
Blb Boliger, lavblokk
Vedtaksdato: 20.6.2006

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran
øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i
motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring
gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran
byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Lampe/lysekrone i stua.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Rådyrsvingen 1, 2827, Hunndalen, Gnr. 69 bnr. 816, andelsnr. 9 i Rådyrsvingen borettslag med orgnr. 992014334 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0351

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.