Biristrand , Biristrandvegen 641

Innholdsrik enebolig bl.a. 5 soverom. Landlige omgivelser med romslig, solrik tomt. Dobbel garasje. Flott utsikt!

2 250 000

 • Prisantydning:

  2 250 000,-

 • Totalpris:

  2 320 272

Beregnet totalkostnad: 2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 320 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  192 m²

 • Bruksareal:

  197 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1956

 • Gårdsnummer:

  112

 • Bruksnummer:

  27

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  312635287

 • Sist endret:

  02.10.2023 22:14

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 88%

  eier sin egen bolig

 • 52%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 81%

  har bolig på over 120 kvm

 • 33%

  er barnefamilier

 • 39%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Biristrandvegen 641 -  enebolig fra 1956 fordelt over 2 plan.

Boligen har inngang i 1.etg og i denne etasjen er vindfang, entré, mellomgang, 2 stuer, kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bod. 
Sokkeletasje med entré, gang, trapperom, 3 soverom og bad/wc. Boligen er innholdsrik og passer perfekt for "storfamilien".

Utvendig kan eiendommen friste med en romslig, eiet tomt på rett i overkant av 1,1 mål som pent opparbeidet med plen og diverse beplantning samt flere koselige uteplasser! Nyere frittliggende garasje med 2 biloppstillingsplasser. Eldre uthus.

Eiendommen har flott beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser på Biristrand - rett ved samfunnshuset Strandheim. Her er det spredt bolig- og landbruksbebyggelse.
Barneskole og ungdomsskole samt barnehage og dagligvarebutikk m.m. finner du i Biri sentrum, ca. 9,5 km unna. Ca 15 km til Lillehammer. Det er flotte turmuligheter i området for både store og små. Her bor du svært sentralt til mellom Mjøsbyene!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Vindfang, entré, mellomgang, 2 stuer, kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bod. 

Sokkeletg:
Entré, gang, trapperom, 3 soverom og bad/wc.

Nyere dobbelgarasje.

Det ligger også et eldre uthus på eiendommen.

Standard

Innholdsrik enebolig med normal standard og planløsning.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Bra med skapplass i både over- og underskap. Benkeplate med nedfelt vask og platetopp. Oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap montert på kjøkken.

Bad/wc, sokkeletg:
Badet har belegg på gulv, fliser på vegger og trepanel i tak. Rommet er innredet med servant med skap, badekar, dusjsone med glassbyggervegg og vegghengt wc. Rommet varmes opp med varmekabler i gulv. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte.

Toalettrom, 1.etg:
Toalettrommet har belegg på gulv og panelplater på vegger. WC montert på vegg og servant med skap i rommet. Naturlig ventilering.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, heltre og gulvbelegg.
Vegger: Trepanel, fliser og malte plater.
Himling: Malte plater og trepanel.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen er løpende vedlikeholdt og mye oppgradert av tidligere eier, men mye av arbeidene er utført av ufaglært og det må påregnes enkelte utbedringer og oppgraderinger.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering:
2016 Modernisering Flislagt gulv i vaskekjeller. Opplyst nye vannrør i rommet som er utført i 2016. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2016 Modernisering Nye overflater på toalettrom. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2011 Modernisering Nytt vanninntak med elvestadkabel. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2008 Modernisering Etterisolert og lagt ny panel i perioden 2008-2010. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2009 Modernisering Ca. årstall for ny varmepumpe. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2008 Modernisering Pusset opp bad i sokkeletasje. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2007 Ombygging 2007-2008 Ombygget store deler av sokkeletasje og deler av 1.etg. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.
2007 Modernisering Nye overflater i stue med skråtak. Opplyst i salgsoppgave fra 2016 og utført i regi av tidligere eier.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 26.10.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Eiendommen har flott beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser på Biristrand - rett ved samfunnshuset Strandheim. Her er det spredt bolig- og landbruksbebyggelse. Det er   fantastisk utsikt til Mjøsa fra eiendommen. Barneskole og ungdomsskole samt barnehage og dagligvarebutikk m.m. finner du i Biri sentrum, ca. 9,5 km unna. Det er flotte turmuligheter i området for både store og små. Oppkjørte skiløyper i bakkant av eiendommen som er tilknyttet løypenettet Vingrom/Biriåsen. På Biristrand er det en liten dugnadsdrevet skitrekk som passer ypperlig for de yngste!

Biri/Biristrand ligger svært sentralt til ved Mjøsa, med gode bussforbindelser til Mjøsbyene. Herfra er det ca. 15 kilometer til Lillehammer. Gjøvik ligger ca. tre mil sørover, mens det til Hamar er ca. 4 mil. Det er et par timer til Oslo og rett under to timer til Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, brøyting, strøing og vedlikehold av privat vei, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 82702561

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Opplyst at det har vært lekkasje til himling på bad fra veranda. Lekkasje antatt rundt stolper av tre. Skader i underliggende konstruksjon kan forekomme da det
har vært lekkasjer fra veranda. Lokalt observert sprekt flis på veranda. Trestolpe utenfor inngang der det er steinlagt grunn har lokal råte ned mot bakkenivå.
Kostnadsestimat : kr 100 000 - 300 000,-

-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat : kr 10 000 - 50 000,-

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt ca. 3 cm overflateavvik i stue utenfor kjøkken og
derfor gitt TG 3 på bakgrunn av vurderingskriterier i NS3600 som denne rapporten bygger på. Stedvis målt avvik på ca. 2 cm i andre rom. Alle rom er ikke vurdert. Skjevheter kan skyldes noe
setninger i grunn. Eldre trebjelkelag kan ha skjulte feil selv om det ikke er observert fuktskader på synlige flater ved befaring. Skjulte fuktskader i eldre trekonstruksjoner kan skyldes f.eks. kondensering i overgang mellom mur og treverk som ofte skyldes dårlig tetting og isolering. Nivåforskjeller på gulv mellom flere rom.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Opplyst at vannrør tidligere har frosset og det er etablert en ufagmessig løsning i vannskap for tining av vannrør. Doruller er tapet på rør for mulighet for tining av rør gjennom ytterrørene. Vannrør ligger dels i yttervegg på våtrom og dette medfører økt risiko for frost i rør.
Kostnadsestimat : kr 10 000 - 50 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El.opplegg i boligen er løpende oppgradert etter behov. Utført en del arbeider av tidligere eier som er utført av ufaglært. Sikringsskap i gang 1.Etg og bod sokkeletasje med automater.
Kostnadsestimat : kr 10 000 - 50 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Røykvarslere seriekoblet og tilkoblet Verisure iht opplyst. Pulverapparat i boligen. Det er til en hver tid eiers ansvar at branntekniske forhold tilfredsstiller gjeldende krav. Boliger bygget etter Tek 10 og Tek 17 skal ha varslingssystem som er tilkoblet 230V og batteri. Eldre boliger enn Tek 10: Har du en bolig med mer enn en etasje skal du ha en røykvarsler i hver etasje. Det anbefales å montere røykvarsler i hvert rom, bortsett fra på badet. Har du et bad med mye damp bør du ha en temperaturvarsler. Det er eier som har ansvaret for at boligen er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr:
-Pulverapparat på minimum 6 kg med ABC-pulver
-Skum-/vannapparat på minimum 9 liter
-Skum-/vannapparat på minimum 6 liter med effektivitetsklasse på minimum 21A etter NS-EN 3-7:2004+A1:2007.
-Formfast brannslange med innvendig diameter på minimum 10 mm.
Slokkeutstyret skal kunne benyttes i alle rom. Eieren skal sørge for at utstyret kontrolleres og vedlikeholdes i henhold til leverandørens anvisninger.
Kostnadsestimat : Under kr 10 000,-

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning.
Kostnadsestimat : kr 10 000 - 50 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Det er avvik: Lokal lekkasje i tekking rundt pipe på stue. Observert noe glippe i overganger mellom plater på tak som tyder på noe dårlig innfesting. Dekkbord er stedvis noe slitte i nedkant.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Pipebeslag fremsto noe estetisk ufagmessig utført og det er påvist lekkasje rundt pipe i stue.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Vindu i skillevegg mellom gang og soverom i sokkeletasje anbefales tettet igjen.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Lokale utettheter rundt pipe opplyst av eier. Underliggende trekonstruksjoner kan ha mindre fuktskader grunnet lokal lekkasje, men dette er ikke mulig å vurdere uten inngrep i konstruksjonen. Isolasjon ligger stedvis nært undertak som begrenser lufting i overgang mellom yttertekking og isolasjonssjikt. Det er ikke benyttet dampsperre mot varmt rom i deler av bygget med stue under iht reklamasjonsrapport fra 2018 og isolasjon på loft har
behov for justering. Innfesting av bjelke mot underliggende takkonstruksjon er ufagmessig festet/lagt an på underliggende lekt på tidligere takkonstruksjon. Dette gjelder på takoppløft som er utført i regi av tidligere eier. Ut fra det som synes hviler bjelker på stolper som antatt ligger over stolper i veggkonstruksjonen og last fra disse blir derfor ført ned i veggkonstruksjon til grunnmur og fundamenter. Takkonstruksjon på takoppløft er antatt noe underdimensjonert og det må vurderes tiltak med opplagring av takstoler mot liten bærevegg på loft med adkomst fra luke på veranda.

-Utvendig > Vinduer:
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er ikke observert indikasjoner på punktering av glass ved befaring, men det gjøres oppmerksom på at dette kan være vanskelig å avdekke grunnet
solforhold. Alder på vinduer tilsier at punktering av glass kan forekomme i nær fremtid. Isoleringsevne på eldre vinduer er dårligere enn nye vinduer i dag. Observert noe kondensering på vinduer av isolerglass.
Omrammingsbord er stedvis ført helt ned til vannbrett som medfører økt risiko for fuktskade i nedre del av omrammingsbord.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Observert noe slitasje i overflater. Forsøkt tettet mellom karm og dør i ytterdør kjeller med gummipakning, men dette fremsto estetisk ufagmessig utført. Utbedring av tettelist anbefales.
Ikke montert beslag under alle dører.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Stedvis noe unøyaktige avslutninger og slitasje på overflater.

Innvendig > Radon:
Dokumentasjon av radonmålinger viser høye verdier, men under anbefalte grenseverdier Målerapport er ikke fremlagt, men opplyst i takst fra 2016 at det ble utført målinger i 2009 med verdier på
190 Bq/m3 i sokkeletasje og 100 Bq/m3 i 1.etg.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er avvik: Ved hulltaking i tilfarergulv ble det registrert mugglukt som indikerer underliggende fuktproblematikk. Det var ikke isolasjon i oppforet tregulv ut fra det som var synlig fra hull som ble boret i gang. Underliggende fuktskader må påregnes på bakgrunn av nevnte forhold og at denne typen konstruksjon er ansett som en risikokonstruksjon. Ved hulltaking ble det observert noe indikasjoner på
fukt i grunnmur, men ikke synlig skader på treverk som var tilgjengelig ved befaring. Det kan forekomme fuktskader i lukket trekonstruksjon selv om dette ikke ble påvist der det ble boret hull ved befaring. Dette på bakgrunn av at grunnmur hadde noe indikasjoner på fukt ved befaring og alder som tilsier at mur trolig er dårlig isolert fra utsiden. Dårlig isolering av mur fra utsiden samt at mur er isolert på innsiden kan medføre kondensering på innsiden av mur og dette kan føre til muggvekst i konstruksjoner. Enkelte sprekker i betonggulv observert i sokkeletasje.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Noe misfarging i fuger observert. Vindu er plassert i våtsone over badekar, men det er ikke observert skader i vindu grunnet dette ved befaring.
Enkelte riss i fuger tyder på noe bevegelse. Stedvis noe glippe mellom belegg som er brettet opp på vegg og fliser på vegg, men ut fra det som synes er det antatt smøremembran på vegg i overgang mellom
gulvbelegg og fliser.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sprekker i gulvbelegg observert.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er avvik: Enkelte skader i overflater observert bla på platetopp. Manglet enkelte skapdører på innredning ved befaring som iht opplyst skal monteres tilbake før salg.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Enkelte skader i bunn av veggplater grunnet fukt som antatt skyldes vannsøl ved vasking ell.
Fuktmerke over servant skyldes vannsøl fra servant.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Observert noe rust på avløpsrør av støpejern.

-Tekniske installasjoner > Varmesentral:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

-Tomteforhold > Byggegrunn:
Det er avvik: Enkelte sprekker i grunnmur indikerer noe setninger i grunn. Ikke opplyst om problemer med bevegelse etter årstider i grunn på eiendommen ved befaring.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Stedvis ikke synlig fuktsikring over terreng utvendig. Observert saltutslag/fuktskjolder i grunnmur som indikerer sviktende drenering/fuktsikring. Der knotteplast er synlig utvendig er denne ikke tettet med topplist. Dette medfører at vann kan renne mellom fuktsikring og mur.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: Enkelte sprekker og avskalling forvitring i overflater observert. Stedvis synlig armering og løs betong rundt som skyldes utvidelse i jern når dette korroderer. Stedvis noe saltutslag på grunnmur som skyldes fuktvandring.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Opplyst at vann har vært misfarget enkelte ganger ved store nedbørsmengder.

-Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  26.10.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 1: Vannrør til vask og dusj lagt i yttervegg. Fare for at de fryser.
-Punkt 2: I følge tidligere eier er bad og våtrom utført av faglærte, men dette er ikke dokumentert på noen måte.
-Punkt 4: Forrige eier har opplyst at alle rør er byttet etter ca. 2005, men det er ikke dokumentert. Det er også lagt nytt inntaksrør med varmekabel.
-Punkt 5: Drenering er opplyst byttet av forrige eier, men det finnes ikke dokunmentasjon på utførelse. Ser ut til å ligge noe grunt. Vi har ikke merket noe fukt i kjeller med unntak av utebod som tidligere var garasje.
-Punkt 7: I tilbygg mot øst og over gammel garasje er det noe skjevhet i gulv og noe riss i mur
-Punkt 8: Forrige eier har opplyst at det er byttet noe skadet treverk under restaurering.
-Punkt 9: Det har i følge forrige vært noe skadedyr i treverk på tilbygg mot øst. Alt skadet treverk skal ifølge han være utskiftet og ingen flere tegn til skadedyr kunne påvises av skadedyrsfirma etter utbedring.
-Punkt 11: Har vært noe vanninnsig rundt pipe og rundt søyle på balkong. Forsøkt tettet, men ikke varig løsning.
-Punkt 12: Forrige eier har endret på takkonstruksjonen for å få lik takvinkel på hele taket. Han har også byttet kledning og vindtett i 2007-2009, samt skiftet noen vindu
-Punkt 13: Forrige eier har oppgradert det elektriske anlegget.
-Punkt 13.1: Anlegget ble gjennomgått ved overtakelse. Kontrollør påpekte at det så ut som mye var gjort som egeninnsats. Elektrisk anlegg utebod er lagt opp som egeninnsats, men ikke tilkoblet strøm. Mangler som ble påpekt i rapport elkontrol januar 2017 ble utbedret av Eltera Lillehammer
august 2017 og det ble skrevet samsvarserklæring. Denne ligger i boligmappa.
-Punkt 14: Kontroll av el-anlegg ifm. overtakelse.
Punkt 16: Det meste av restaurering/vedlikehold er gjort som egeninnsats
-Punkt 18: Utbygging av E6 vil kunne påvirke eiendommens omgivelser.
Punkt 21: Tilbygg i øst
-Punkt 24: Tilstandsrapport for bolig og el.
-Punkt 25: Nabo 112/23 har bruksrett på del av gårdsplass i felles grense for adkomst og snuplass i forbindelse med parkering av bil. Denne avtalen er tinglyst og merket av på kart.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 197 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, trapperom til kjeller, 3 soverom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, mellomgang, 2 stuer, kjøkken, 2 soverom og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Vaskekjeller, bod med utvendig adkomst og bod med adkomst fra bunn av trapp til sokkeletasje er ikke medtatt i ovenstående arealoppstilling grunnet takhøyde under 1,9 m regel.
Åpen bod med utvendig adkomst er ikke medtatt i arealoppstillingen grunnet at rom ikke er lukket.
Arealer er målt med lasermåler av undertegnede ved befaring.
Det er bruken av rommene ved befaring som er lagt til grunn for fordeling i forhold til P og S rom uavhengig av PBL vedr rømningsveier, dagslys, evt potensiale og evt godkjenning fra bygningsmyndigheter. Rom i sokkeletasje er medtatt som P-rom grunnet bruk ved befaring, dette er uavhengig av hva de er godkjent som.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler.
Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA).

Andre bygninger:

Dobbelgarasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 0 m².

Uthus:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:
Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Byggetegninger stemmer ikke overens med dagens bruk og det anbefales omsøking i Gjøvik Kommune slik at dette stemmer overens, se byggetegninger mottatt fra Gjøvik kommune lenger bak i salgsoppgaven.Takoppløft fra 2008 er ikke byggemeldt, omsøking av arbeider må påregnes.

Garasje:
Det foreligger tegninger og ferdigattest iflg. kommunen.

Uthus:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 145 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er skrånet og tilnærmet flat på overflater rundt boligen. Opparbeidelse med plen, grus, belegningsstein og diverse beplantning. Noe mose på steinlagt grunn observert, rengjøring av mose anbefales.
Biloppstillingsplass på eiendommen.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering i garasje, denne har 2 biloppstillingsplasser. Øvrig parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Eiendommen er bebygget med enebolig fra 1956 som er ombygget med renovering og tilbygging av sokkeletasje i 2007/08. Taket er tekket med plater av metall. Undertak av tre som er vurdert fra luker til
kaldloft. Dekkbord av tre montert. Renner og nedløp av metall. Fotbeslag montert på piper. Luftelyre av metall montert. Yttervegger består av trebindingsverk. Utvendige fasader er kledd med trepanel.

Drenering:
Opplyst i takst fra 2016 at det stedvis er drenert opp igjen i senere tid, men ikke kjent når dette er utført. Stedvis synlig knotteplast over terreng. Drenering er hovedsakelig eldre med ukjent utførelse.

Vinduer:
2 vinduer fra 2013, 2 stk fra 2009, 4 vinduer fra 2010 og ett vindu fra 2007 med isolerglass ut fra datering i vinduer.

Dører:
Ytterdør av typen stalldør i tre som er uisolert til uisolert vindfang. Entredør med ukjent alder. Terrassedør fra 2003. Ytterdør i kjeller med ukjent alder. Dør i grunnmur til tidligere garasjerom som nå benyttes som bod i sokkeletasje har ukjent alder.

Innvendige dører: Innvendige malte dører.

Terrasse:
Overbygget veranda utenfor stue i 1. etg. som ligger over baderom i sokkeletasje. Gulvkonstruksjon antatt av trebjelkelag under fliser på veranda. Rekkverk av tre montert.

Platting av tre oppført utenfor stue.

Vannledninger:
Vannrør som er synlige innvendig i boligen av metall/kobber. Stoppekran er plassert i sokkeletasje.

Rør i rør vannrør med fordelerskap plassert på vegg i entre sokkeletasje. Rørskap besiktiget innvendig og drenering til gulv med sluk på bad påvist.

Avløpsrør:
Avløpsrør av støpejern og plast i boligen.

Varmtvannsbereder i vaskekjeller fra 2004.

Ventilasjon:
Bygningen har naturlig ventilering. Ingen indikasjoner på at ventilering av boligen ikke fungerer tilfredsstillende med dagens bruk av boligen ved befaring. Løpende vurdering av tiltak må påregnes ved evt. endret bruk.

El-anlegg:
El.opplegg i boligen er løpende oppgradert etter behov. Utført en del arbeider av tidligere eier som er utført av ufaglært. Sikringsskap i gang 1.Etg og bod sokkeletasje med automater.

Andre tekniske installasjoner:
Luft til luft varmepumpe plassert i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Dobbelgarasje:
Garasje oppført ca 2013, støpt plate på mark. Enkelte sprekker i betongdekke observert. Vegger er oppført av trebindingsverk med utvendig trepanel. Leddporter til garasjerom og gangdør på siden. Eldre vinduer med isolerglass montert. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med metallplater. Takstoler er plassbygde og det må vurderes måking av snø vinterstid. El. opplegg i bygningen som er noe ufagmessig iht opplyst i el. takst. Lokale utbedringer og vedlikehold må påregnes.

Enkel bygningsbeskrivelse - Uthus:
Eldre uthus på eiendommen oppført i trekonstruksjoner med enkel fundamentering. Bygningen er slitt og det må vurderes rivning kostnadsmessig opp mot renovering grunnet alder og tilstand på bygget.

Garasjer og uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  26.10.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for dobbeltgarasje datert 13.10.2016  for eiendommen. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Vingrom barnehage (0-6 år) 8 min 18 barn, 1 avdeling 5.9 km
Biri barnehage (1-5 år) 10 min 82 barn, 4 avdelinger 8.8 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 13 min 3 avdelinger 10.6 km

Skoler:
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 13 min 140 elever, 6 klasser 10.1 km
Lillehammer vgs. avd Sør 17 min 635 elever 15.5 km
Lillehammer videregående skole a... 17 min 454 elever 17.1 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er montert luft-luft varmepumpe samt vedovn i stue. Varme i gulv på bad. Det er i tillegg panelovner i flere rom.

Ildsted:
Pipe i stål. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 08.02.2019.
Sist feid, dato: 03.10.2022.

Merk:
Pipe som går gjennom kjøkken med åpen peis i kjeller brukes kun som ventilasjon og er derfor ikke vurdert. Anbefales ikke tilkobling av ildsted på denne pipen før den evt er rehabilitert.
Stålpipe som er ført opp i teglpipe over tak fra stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 522 pr. år inkl. renovasjon, feiegebyr, slamtømming og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 5222,- Eiendomsskattetakst: 1 305 500,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Renovasjon: kr. 2 875,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Slamtømming: 2 775,-
Eiendomsskatt: 5 222,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 305 500,-).

Informasjon om kommunale avgifter etc. er innhentet fra kommunen i 2022, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 785 568 pr. 10.07.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 828 044 pr. 10.07.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP 2020-2032-Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Støysone: gul sone iht T-1442.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Jordkifte tgl. 18.02.2021 med dbnr. 205217.

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3407-112/1
Rettigheter i eiendomsrett
2000/9542-1/19  Best. om adkomstrett  
14.12.2000 
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:112 Bnr:27

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløpsanlegg.

Info fra Gjøvik kommune:

Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra før1980. Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget
til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir
etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er p.t. ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 21.04.2022.

Innhenting av informasjon fra kommunen om kommunale avgifter etc. er innhentet i 2022, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2023.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunale avgifter etc. er innhentet fra kommunen i 2022, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2023.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Biristrandvegen 641, 2837, Biristrand, Gnr. 112 bnr. 27 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0343

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.