Gjøvik-sentrum , Wergelands gate 3A

Koselig, innholdsrik leilighet - 3 sov - nyere flislagt bad - terrasse. Midt i byen - gangavstand til alle fasiliteter!

2 550 000

 • Prisantydning:

  2 550 000,-

 • Totalpris:

  3 017 144

 • Fellesutgifter:

  8 257,-

Beregnet totalkostnad: 2 550 000,- (Prisantydning) 459 132,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 009 132,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 017 144,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Leilighet

 • Eierform:

  Borettslag

 • Primærrom:

  94 m²

 • Bruksareal:

  96 m²

 • Etasje:

  2

 • Antall rom:

  4

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1976

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  1186

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  290496227

 • Sist endret:

  17.03.2023 14:27

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 62%

  eier sin egen bolig

 • 55%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 75%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 33%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 22%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Wergelands gate 3A. En stor og praktisk inndelt leilighet beliggende i høy 1.etasje i en bygård fra 1976. Leiligheten er lys og koselig og fremstår som pent ivaretatt.
Her er det entré, romslig stue, kjøkken, tre soverom, nyere bad, toalettrom og bod. Fra stuen er det utgang til en lun & koselig terrasse på bakkeplan, denne er vestvendt og solrik.

Det mulig å få leid parkeringsplass etter venteliste/ansiennitet. Koselig bakgård/fellesareal med plen og beplantning, paviljon/treplatting med utemøbler. Asfaltert parkeringsplass/innkjørsel.

Her bor du i den nordlige delen av Gjøvik bysentrum, og herfra er det kort vei til alt; og på få minutter kan du rusle ned til Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik, togstasjonen, restauranter kafeer, småbutikker, skoler og barnehager. Gjøvik også er en by med kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper - det er også flotte rekreasjonsmuligheter nede ved Mjøsa med bl.a. strandpromenade. NTNU ligger heller ikke langt unna. Alle gjøremål kan utføres uten bil/offentlig transport. En perfekt leilighet for deg som ønsker en enklere hverdag!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Felles inngang / hall med innvendig trappeadkomst med èn trapp opp til leiligheten som inneholder; Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/vaskerom, wc og bod. Fra stuen er det utgang til terrasse med levegger, denne ligger på bakkeplan og er vestvendt.

To boder i kjeller.

Fellesareal i gården med plen og beplanting - paviljong/treplatting med utemøbler.
Asfaltert parkeringsplass/innkjørsel.

Standard

Leiligheten har normal standard utfra alder, framstår som godt vedlikeholdt og i bra stand.

Kjøkken:
Koselig kjøkken med plass for lite spisebord. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Integrert komfyr, koketopp, dampovn og mikrobølgeovn. Plass til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad:
Renovert i 2019. Fliser på gulv og vegger og panel i himling. Servant med underskap og dusjvegger. Opplegg vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Varme i gulv.

Toalettrom:
Toalettrom med fliser på gulv, panelplater og fliser på vegger samt panel i himling. Servant med underskap og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk. Tilluft ved dør.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Tapet, fliser, malte glatte flater og panelplater.
Himling: Malte glatte flater og panel.

Vedlikehold/påkostninger:
Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt, det bør påregnes kostnader til enkelte tiltak og oppgraderinger. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at
borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Tilbygg / modernisering:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
2019 Modernisering  Renovert badet. Utført av firmaer.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 03.02.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Wergelands gate 3A ligger i den nordlige delen av Gjøvik bysentrum, med kort vei til kafeer og restauranter, kjøpesenter og Storgatas puls. Selv om Gjøvik er en by er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og det er flotte rekreasjonsmuligheter nede ved Mjøsa. Det er ca. 2 timers kjøring til Oslo - enten du tar bilen eller toget.

Felleskostnader

8 257 pr. mnd. inkl. renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv, WiFi fra Telenor, forr.førsel, kom.avg., eiendomsskatt, innleid hjelp som renhold og vaktmestertjenester på fellesområdene og utvendig forsikring.

Felleskostnadene fordeler seg p.t. som følger:

Felleskostnader: kr.  5 811,-
Avdrag: kr. 42,-
Renter: kr. 1 571,-
Renter: kr. 88,-
Avdrag: kr. 745,-

Tilleggsytelser: Medlemskontingent medeiere (forfall hver 12. md.) ( kr 420,00 i Apr. 22) .

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år av gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Utenom felleskostnader må det påregnes kostnader til innboforsikring, vedlikehold, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

459 132

Avdrag fellesgjeld

P.t. kr. 42,- +745,- = kr. 787,-

Andel formue

17 410

Borettslag

Borettslag: Wergelandsg 3 borettslag, Orgnr: 948923521

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser:
Det er ikke planlagt større vedlikeholdsplaner eller låneopptak i nærmeste framtid., kun generelt, daglig vedlikehold. Dette er budsjettert inn for 2023. Vi foretok stor renovering av bygget, avsluttet i 2019.
Mndl. felleskostnader vil derfor kun øke som følge av generell pris-, rente- og utgiftsøkning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja.

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 61778178000, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.01.2023: 4.36% pa.
Antall terminer til innfrielse: 106
Saldo per 03.01.2023: 5 301 980
Andel av saldo: 434 678
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 30.06.2049 )
Flytende rente

Lånenummer: 6177817800-, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.01.2023: 4.36% pa.
Antall terminer til innfrielse: 106
Saldo per 03.01.2023: 1 087 884
Andel av saldo: 24 455
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 30.06.2049 )
Flytende rente

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
Vi gjør oppmerksom på at den delen av felleskostnadene som dekker renter/avdrag kan bli endret helt frem til overtagelsesdato.

Rentekostnader fellesgjeld

P.t. kr. 1571,- + 88,- = kr. 1 659,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179669

Regnskap

Regnskap for 2021 viste et overskudd på kr. 230 519,- I budsjett for 2022 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr 156 860,- i overskudd.  Endelige tall for 2022 er ikke fremlagt p.t..

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med ansvarlig hundehold, innekatt og burdyr etter søknad til styret. Med ansvarlig menes: Dyrene skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige beboere i form av tilgrising, støy, lukt og lignende. Hunder må ikke gjøre fra seg hverken urin eller annen avføring innenfor gjerdet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
-Røykvarsler
-Brannslukningsapparat

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Andre innvendige forhold:
Det er avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Ufagmessig utførelse rundt fordelerskap for rør-i-rør system. Viktig å påse at det ikke blir noe vannsøl i dette området.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med
vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast
tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
Fukt i tilliggende konstruksjoner - Bad:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninnstallasjoner ligger mot yttervegg og kjøkkeninnredning.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 03.02.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Renovering bad av Per Kristian Tranberg service og vedlikehold.
-Punkt 2.1: Per Kristian Tranberg service og vedlikehold 2019.
-Punkt 2.2: Arbeidet utført av Per Kristian Tranberg service og vedlikehold. Har ingen dokumentasjon.
-Punkt 12: Bygt platting av ufaglært/egeninnsats.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 96 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde i leilighet: Varierende, men målt 237 cm.

Lovlighet:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 273 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er noe opparbeidet med grøntareal. Interne veger er asfalterte.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass leies av borettslag; tildeling etter venteliste og ansiennitet.

Styreleder opplyser at det fra april 2023 vil kostnaden for innvendig parkering være på kr. 400,- og utvendig kr. 200.-. Det er per i dag kun en ledig plass inne, denne fordeles etter ansiennitet.

Byggemåte

Blokk med 4 etasjer og kjeller.
Leilighet med primær areal på 94 m² beliggende i 2. etasje.

Enkel bygningsbeskrivelse - Leilighetsblokk:
Blokkbebyggelse oppført i betongkonstruksjoner. Flat takkonstruksjon. Etasjeskiller i betong. Utvendige fasader av murpuss og fasadeplater. Taktekking av helsveiset folie/papp.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2005 og 2016.

Dører:
Ytterdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull.
Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 2011.

Innvendige dører: Formpressede innerdører.

Terrasse:
Terrasseplatting mot vest med adkomst fra stue. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 116 liter fra 2007 er plassert i benkeskap på kjøkkenet.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i felles gang.

Andre tekniske installasjoner:
Varmepumpe fra 2019 er plassert i stue.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 03.02.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse på eiendommen, datert 22.11.1977.
Det foreligger også vedtak om ferdigattest for endring av fasade og utvidelse av eksisterende verandaer på boligblokk, denne er datert 19.06.2020.

Disse kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Gjøvik barnehage (1-5 år) 6 min 48 barn, 3 avdelinger 0.5 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 6 min 25 barn, 1 avdeling 0.5 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år) 11 min 108 barn, 6 avdelinger 1 km

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 8 min 250 elever, 14 klasser 0.6 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 20 min 90 elever, 10 klasser 1.6 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 21 min 343 elever, 22 klasser 1.9 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 7 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 22 min 310 elever, 10 klasser 1.9 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min 318 elever, 12 klasser 3.1 km
Gjøvik videregående skole 11 min 1050 elever 0.9 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med strøm.

Det er montert varmepumpe i stue, i tillegg er det panelovner i flere rom. Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 815 771 pr. 25.01.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 936 775 pr. 25.01.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig - B5 Blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan (RP) med navn 3407 05020308 - Gjøvik sentrum nord, datert 26.3.2009.
Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:

-Bebyggelse og anlegg, Nåværende andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg.
-Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.
-Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

Merknad fra Gjøvik kommune:

Kommuneplanens arealdel § 1-3 Reguleringsplaner som gjelder foran kommuneplanens arealdel Reguleringsplaner uten detaljeringssone H910 i plankartet Reguleringsplanene som er listet opp nedenfor skal fortsatt gjelde foran kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer supplerer disse planene på tema som ikke er behandlet i reguleringsplanene. 05020302 Gjøvik sentrum nord 26.03.2009.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei til borettslagets eiendom.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett.

Merknad fra Gjøvik kommune:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl. 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr p.t. stort kr 7769,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Wergelands gate 3A, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1186, andelsnr. 11 i Wergelandsg 3 borettslag med orgnr. 948923521 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0333

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.