Øvre Snertingdal , Snertingdalsvegen 2822

Landbrukseiendom bestående av 4 bygninger, ca. 1 548 mål i landlige og naturskjønne omgivelser.

5 990 000

 • Prisantydning:

  5 990 000,-

 • Totalpris:

  6 153 772

Beregnet totalkostnad: 5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 163 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 153 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Landbrukseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  157 m²

 • Bruksareal:

  225 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1952

 • Gårdsnummer:

  251

 • Bruksnummer:

  1

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  279814871

 • Sist endret:

  11.08.2023 12:25

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 87%

  eier sin egen bolig

 • 43%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 68%

  har bolig på over 120 kvm

 • 35%

  er barnefamilier

 • 32%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Øvre Engum ligger på ca. 510 m.o.h. Eiendommen består av våningshus, drfitsbygning, garasje og redskapshus. Tunet er pent opparbeidet med plen og diverse beplanting. Gruset gårdsplass og adkomstveg. Våningshuset har et primærareal på 157 m² over 2 plan og kjeller. Her finner du bla. kjøkken, stue, 3 soverom, bad, wc-rom og eget vaskerom. Ute finner du terrasse/veranda både mot sør/vest og nord. Låven er på 450 kvm og rommer bla. fjøs, høytørke og gjødselkjeller. Redskapen plasserer du i egen redskapsbod. Garasjen har biloppstillingsplass for 2 biler. Her finner du også skåle med plass til oppbevaring av ved, samt plass til oppbevaring av mindre redskap, gressklipper el.

Innhold

Våningshus:
Kjeller: Uinnredet kjeller
1. etasje: Bad, kjøkken, vaskerom, stue, hall m/trapp, vindfang og wc.
2. etasje: Gang, 3 soverom og kott.

Garasje:
1.etasje: Garasjerom, lagerrom og skåle.

Låve:
Kjeller: Gjødselkjeller.
1. etasje:Fjøse og gang.
Mellomlåve: Høytørke og loft.
Kjørebru: Kjørebru.

Redskapshus:
1.etasje: Garasjerom.

Standard

Våningshuset er fra 1952 og tilbygd/ombygd/modernisert i senere tid. Boligen fremstår med normal standard og vil kunne tilfredsstille de fleste hva gjelder krav til bostandard.  Løpende vedlikehold og oppgraderinger må likevel påregnes.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående: Stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Badet ligger i boligens 1.etasje og har fliser på gulv, badromsplater på veggene, samt himlingsplater i taket. Badet er innredet med baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant, samt speil over med tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjkabinett og badekar. Oppvarming via varme i gulv. Ventilasjon via mekanisk avtrekk.

Boligen har separat toalettrom med gulvbelegg, baderomsplater på veggene og himlingsplater i himling. Rommet inneholder gulvmontert toalett og servant med underskap. Naturlig avtrekk.

I tillegg har boligen eget vaskerom med belegg på gulv, baderomstapet på veggene og plater i himling. Rommet er innredet med utslagsvask og opplegg og plass til vaskemaskin. I tillegg finnes plassbygde skap til oppbevaring. Ventilasjon via ventil på vegg.

Innvendige overflater er hovedsakelig preget av:
Gulv: Belegg og laminat.
Vegger: Malte plater/panel og tapet.
Himlinger: Malte plater, trepanel og strie.

Tilbygg/modernisering av våningshus:
1978 - Tilbygg: Tilbygget bad og vaskerom.
2005 - Modernisering: Innblåst isolasjon i vegger og rundt ytterkanter i etasjeskiller. Skiftet noen vinduer i stue.
2011 - Modernisering: Oppgradert bad og vaskerom, utført av fagfolk som forsikringssak.
2020 - Modernisering: Modernisert kjøkken.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i langs Snertingdalsvegen, ca. 10 km nord/øst for Snertingdal sentrum med de fasiliteter og servicetilbud som finnes der. Snertingdal skole ligger kun 16 min kjøring fra eiendommen. I tillegg finnes flere barnehager innen 10-20 min kjøring fra boligen. De daglige innkjøpene kan du gjøre på den lokale Coop Prix'en i Snertingdal sentrum.  Ønsker du større utvalg kan du ta turen til Dokka som ligger ca. 20 km unna. Til Gjøvik er det ca. 30 km og til Lillehammer er ca. 50 km. Noe begrenset med bussforbindelser i området.

Snertingdalen er et eldorade for deg som er glad i natur og friluftsliv. Lysløypa passerer kun 100 m fra boligen. I tillegg finnes milevis med turstier sommerstid. Er du glad i fiske, kan vi nevnte at du har fiskerett på 3 ulike vann. Er du mer glad i idrett, finnes idrettsplass og Snertingdalshallen ikke langt fra eiendommen. Øvre Snertingdal har også eget samfunnshus og bedehus, hvor man kan samles til et sosialt lag.

Forsikring

Gjensidge Polisenummer: 84584046 og 84584047

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Vaskerom: Vaskerommet har forventet levetid oppnådd/nært forestående. Påkjenninger i form av vannsprut /dusjing direkte på gulv anbefales ikke. Det sprekker i gulvbelegg, skjøten har sprukket opp.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 3: Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
Kostnadsestimat: Under 10 000

- TG 2: Taktekking: Taktekking har oppnådd mere enn halvparten av forventet brukstid. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Alder er et symptom på svikt i seg selv, og i tilstandgraden er det også tatt hensyn til generell levetid på sløyfer og lekter, vindskier osv.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
- TG 2: Veggkonstruksjon: Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt
vinduer/dører/gjennomføringer. Stedvis lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
- TG 2: Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Forventet levealder er oppnådd, eller nært forestående. Oppgraderinger/utskiftninger bør påregnes. Noen vinduer er skiftet, kun glass.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Dører: Tilfredsstiller funksjonskrav, men forventet levealder er nært forestående/oppnådd.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Saltutslag og mindre riss/sprekker på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Krypkjeller: Krypekjeller er inspisert fra luke Det presiseres at blindkjeller/krypekjeller er en type konstruksjon med erfaringsmessig høy skadefrekvens. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte verdier over grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at trevirke er utsatt for fuktpåkjenning.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Bad: Lokalt fall i dusjsone, ellers er gulvet tilnærmet flatt. Gulvet er tilnærmet flatt. Fall er ikke tilfredsstillende, men badet fungerer med dette avviket.
- TG 2: Vaskerom: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Rommet er ved normal bruk ikke utsatt for særlig påkjenning i form av fukt. Rommet har forventet levetid oppnådd/nært forestående. Påkjenninger i form av vannsprut /dusjing direkte på vegg anbefales ikke.
- TG 2: Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Lokale utbedringer kan etter hvert påregnes.
- TG 2: Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det er pålegg om utbedringer av anlegget.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt. Ved
fuktmåling registrerte jeg ikke unormale verdier.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Platting har skjevheter.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg grenseverdier i forhold til skadelig fukt. Bedre ventilering av kjeller kan ha positiv innvirkning på inneklima.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå
ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Gjelder ikke nyere opplegg på bad/toalett.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid er skjult røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Ventilasjon: Ventilasjon i boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til klima og miljø. Boligen fungerer med dette avviket, men det bør vurderes energibesparende tiltak.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert sprekker/deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger.

Konstruksjonser som ikke er undersøkt:
- Radon: Takstmannen har ikke kjennskap til radonmåling av boligen. Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, www.nrpa.no/radon.
- Elektrisk anlegg: El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1 og 2: Totalrenovert bad og wc. Utført av Syljuåsen i 2011. Forsikringssak. Det foreligger dokumentasjon på arbeidene. Arbeidet er byggemeldt.
- Pkt. 3: Tette sluk kan forekomme.
- Pkt 4: Kun vanlig ettersyn.
- Pkt. 7: Et par små sprekker.
- Pkt. 9: Noen mus kan forekomme.
- Pkt. 10: Vanlig vedlikehold og utbedringer på el-anlegg. Utfort av forskjellige firmaer. Foreligegr samsvarserklæring fra senere tid.
- Pkt. 14: Avtale med Bakke el instalasjon om kontroll av el-anlegg.
- Pkt: 17.1: Tank for landbruksdiesel.
- Pkt. 24: Tilstandsvurdering tatt for dette salget.
- Pkt. 25: Rett til å kjøre skogsveg til hytte gnr. 251/14.

Skjema følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 225 kvm

Våningshus:
Kjeller:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.

1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, kjøkken, vaskerom, stue, hall m/trapp, vindfang og wc.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 3 soverom.

Garasje:
Bruttoareal: 85 m².

Låve:
Bruttoareal: 450 m².

Redskapshus:
Bruttoareal: 185 m².

Det foreligger ikke byggemeldte tegninger hos Gjøvik kommune.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 548 863 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tunet er pent opparbeidet med plen og beplanting. Gruset gårdsplass og adkomstveg. Belagt med heller mot inngang.

Eiendommens arealer:
Fulldyrket jord daa 92,7
Innmarksbeite daa 27,5
Skog av høy bonitet daa 62,3
Skog av middels bonitet daa 659,8
Skog av lav bonitet daa 582,4
Uproduktiv skog daa 33,5
Myr daa 77,7
Åpen jorddekt fastmark daa 2,5
Bebygd, vann, bre daa 10,4
Sum arealer: daa 1 548,8

Kommentar:
Arealer er hentet fra NIBIO Gårdskart.

Dyrket mark er beliggende i nærhet til tunet, fordelt på 5 teiger. Arronderingen ansees som normal for området og jorda er hovedsakelig hellende mot sør/vest, stedvis kupert. Jorda er godt egnet-, og benyttes til gras-/fôrproduksjon. Er opplyst å være i god hevd, steinrik morenejord. Skogen er fordelt over flere teiger, hvor en er beliggende ved tunet og rundt Flatsjøen og videre
sørover. Resterende av skogen, 4 teiger, er beliggende rundt Engomsetra ca. 7 km nord for eiendommen.

Nøkketall skog:
Bonitetsfordeling.
6: 7%
8: 21%
11: 36%
14: 29%
17: 5%
20: 1%
23: 1%

Treslagsfordeling:
70 % gran
25% furu
5 % lauv

Produksjonsevne: 383 kbm/årlig
Stående masse, korrigert for tilvekst og avvirkning: Ca. 11.000 kbm

Skogfondskonto:
Det er opplyst å være ca. kr. 154.000,- på skogfondskonto. Dette dekker planting etter siste hogst, og det kan ikke forventes midler av betydning på denne konto.

Det er felles skogsbilveg i skogen med de rettigheter og plikter som der følger.

Det er fredet ett areal på ca. 13 daa i skogen (nøkkelbiotoper). Det er ikke opplyst om, eller kjent om andre verneplaner eller fredede/vernede kulturminner på eiendommen. Dette anbefales ytterligere undersøkt.

Garasje / Parkering

Det er garasje med 2 biloppstillingsplasser på eiendommen. Garasjen har i tillegg plass til små redskaper, gressklipper, firhjuling el. 
Redskapshus til oppveraing av større redskap.
Ellers parkering på tunet.

Byggemåte

Byggemåte våningshus fra 1952:
Grunnmur i sparesteinsbetong med plater av treull og sement innvendig. Kjeller under opprinnelig del og krypekjeller under tilbygg. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegg i isolert bindingsverk var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Undertak av treflis. Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk med glass. Innvendige trapper mellom etasjer er utført i trekonstruksjoner. Innvendige dører utført i malt treverk/formpresset materiale.

Platting mot nord. Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Veranda ved inngang, støpt dekke på deler og ved inngangsdør. Trapp er utført i smijern. Ellers er verandaen fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Teknikse installasjoner:
- Sikring skap med automatsikringer og skrusikringer. Det elektriske anlegget er i hovedsak åpent opplagt.
- 200 liter varmtvannsbereder. Bereder er plassert i kjeller.
- Røropplegg i kobber/metall, avløpsrør i plast.
- Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Murt pipe, teglstein. Ildsteder er montert.

Byggemåte garasje fra 1972:
Garasje/uthus oppsatt på antatt drenerende og komprimerte masser med støpt plate på mark. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med malt trepanel. Mønet saltak i trekonstruksjoner tekket med metallplater. Plassbygde dører. Hundegård på siden. Bygningen er anvendt som privat lager/garasje.

Byggemåte driftsbygning fra 1950:
Tradisjonell låve oppført på dels støpt og murt fundamentering. Gjødselkjeller under deler av bygningen, denne er opplyst å være på ca. 180 kvm. Vegger over bakken er oppført i bindingskverkskonstruksjoner utvendig kledd med malt trepanel. Mønet saltak med trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Låven er tidligere storfefjøs ombygget til sauehold. Etasjeskiller og kjørebru er i trekonstruksjoner. Låvebrufundament er murt/støpt. Det er støpte siloer. Plassbygde dører.

Eldre driftsbygninger i landbruket vil alltid kunne ha avvik i form av skjevheter og råteskader. Det vil være nødvendig med vedlikeholdt og reparasjoner/oppgraderinger. Bygningen er ukurant i forhold til dagens moderne landbruk og behov. Det vil kreve betydelige tiltak dersom den skal tilpasses dagens moderne driftsformer, mest sannsynlig er det ikke lønnsomt. Bygningen har bra fjøs med rister til sau med opplyst plass til ca. 240 vinterfôret sauer.

På låven er bygget høytørke med plass til ca. 90 tonn. Noe tungvint i drfit i dag, men er opplyst å være fungerende med god kapasitet.

Det er taljer på låven, disse anbefales kontrollert av fagkyndige personer.

Byggemåte redskapsbod fra 1994 (tilbygd i 1999):
Bygning oppsatt på antatt drenerende og komprimerte masser med støpt plate på mark. Vegger i bindingsverkskonstruksjoner med malt trepanel. Mønet saltak i trekonstruksjoner tekket med metallplater. Tilhørende takrenner, nedløp og beslag. Tilbygg er oppsatt med dels stål- og trekonstruksjoner. Det er plassbygde skyveporter på bygget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen.
Alle bygningene har status: "tatt i bruk" i kommunens papirer.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Mariringen barnehage (2-5 år), 36 barn, 3 avdelinger 11.4 km
Skonnordtjernet barnehage (1-6 år), 3 avdelinger 12.5 km
Solheim barnehage (6 mnd-6 år), 25 barn, 1 avdeling 19.2 km

Barnehager:
Mariringen barnehage (2-5 år), 36 barn, 3 avdelinger 11.4 km
Skonnordtjernet barnehage (1-6 år), 3 avdelinger 12.5 km
Solheim barnehage (6 mnd-6 år), 25 barn, 1 avdeling 19.2 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm, samt luft/luft varmepumpe.

Siste dato for tilsyn: 05.02.2019.
Siste dato for feiing: 27.10.2021.
Ingen avvik registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 028 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Renovasjon: 2582,-
Feiegebyr: 650,-
Slamtømming: 2775,-
Eiendomsskatt: 3021,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være kr. 755 300. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 377 768 pr. 16.08.22 10:22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 16.08.22 10:22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Det er registrert 2 kulturminner på eiendommen:
- Mølle/kvernhus datert 1800-tallet.
Vernestatus: uavklart.

- Sagbruk datert 1800-tallet.
Vernestatus: uavklart.

Ansvarlig orgasnisasjon opplyses å være Innlandet fylkeskommune. For nærmere informasjon, ta kontakt med dem direkte.

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel 2020-2032 med følgende formål:
- Bestemmelses område
LNFR
Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag
- Fritidsbebyggelse - Nåværende
- Boligbebyggelse - nåværende
- Bestemmelses område
- Støysone: gul sone iht T-1442
- Faresone:
Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)
- Flomfare
Vedtatt: 29.10.2020.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr (kr.5000). Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Det er opplyst at det hviler odel på eiendommen. Kjente odelsberettigede har fraskrevet seg sin odel.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1809/900011-1/19  Erklæring/avtale datert 20.12.1809 
om kvernvann
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1813/900003-1/19  Bestemmelse om veg datert 10.02.1813 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1843/900031-1/19  Utskifting  datert 24.03.1843 
deling av skogen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1848/900012-1/19  Erklæring/avtale datert 24.03.1848 
mellom oppsittere på øvre og nordre Engum om pløying m.m.
 
1862/904404-1/19  Erklæring/avtale datert 01.07.1862 
gjensidige forpliktelser
Overført fra: 0502-251/7
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1954/1079-1/19  Bestemmelse om veg datert 08.03.1954 
vedr. fremtidig vedlikehold av grendevegen Riksveg 210 til
Engumsroa
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/9219-1/19  Rettsbok datert 20.12.1974 
sak nr 4/1967
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/2045-2/19  Føderåd  datert 13.03.1980 
Rettighetshaver:Udahl Helga  
Fnr: 14072348819
Rettighetshaver:Udahl Henrik  
Fnr: 29071649189
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/3114229-1/200   ** Sletting av rettighetshaver datert 02.10.2020 21:00 
Fra:Udahl Henrik  
Fnr: 29071649189
 
1987/11701-1/19  Elektriske kraftlinjer datert 03.12.1987 
Rettighetshaver Vestoppland komm. kraftselskap
Overført fra: 0502-251/7
 
1992/3203-1/19  Erklæring/avtale datert 10.04.1992 
Det skal ikke produseres kumelk/geitmelk i perioden 1/6-92 til 1/1-99.
 
1995/1422-1/19  Jordskifte datert 27.02.1995 
sak nr 10/1993

Gjelder denne registerenheten med flere
2002/1939-1/19  Jordskifte datert 07.03.2002 
 
Grensegangssak mm
Kopi på 251/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2022/245613-1/200  Bestemmelse om veg datert 03.03.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:251 Bnr:4  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:251 Bnr:14  

Merk:
Det er opplyst at det kjøres skiløyper på eiendommen, denne rettigheten er ikke tinglyst.

Kopi av de tinglyste rettighetene fås på forespørsel hos megler.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat veg. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes.

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann. Felles privat anlegg. Vannprøver er opplyst å ha tilfredsstillende kvalitet. Stabilt og bra vann.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløp.
Kommunen opplyser om følgende pålegg: Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca 1980. Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Denne eiendommen fikk pålegg den 16.04.2021 med frist for ferdigstillelse 01.11.2022. Fristen er godkjent forlenget med 2 år (frem til 01.10.2024) eller frem til eventuelt salg og eierskifte er gjennomført. Kostnader til utbedring må påregens. Avløpsanlegget ble sist gang tømt 14.07.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Snertingdalsvegen 2822, 2839, Øvre snertingdal, Gnr. 251 bnr. 1 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0272

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.