Biri , Lierengvegen 213

Innholdsrik enebolig - 3 (5) soverom. Romslig tomt med opparbeidet hage. Dobbelgarasje. Flott utsikt!

2 700 000

 • Prisantydning:

  2 700 000,-

 • Totalpris:

  2 781 522

Beregnet totalkostnad: 2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 781 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  157 m²

 • Bruksareal:

  180 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1973

 • Gårdsnummer:

  136

 • Bruksnummer:

  12

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  293496340

 • Sist endret:

  10.03.2023 08:43

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 79%

  eier sin egen bolig

 • 65%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 85%

  har bolig på over 120 kvm

 • 36%

  er barnefamilier

 • 37%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Lierengvegen 213 - en lun og koselig enebolig fra 1973 fordelt over 2 plan.

Inngang i 1.etasje, her finner du entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad/wc. Fra spisestuen er det utgang til hagestue og fra stuen er det utgang til veranda med flott utsikt!
Nede er det trapperom, gang, 2 disponible rom benyttet som soverom, bad/vaskerom, toalettrom og 3 boder. Det er utgang til hagen fra vaskerom/bad.
Utvendig kan eiendommen friste med romslig og pent opparbeidet tomt med bl.a. plen og mye forskjellig beplantning. Det ligger en frittliggende garasje med 2 biloppstillingsplasser, drivhus og lekestue på eiendommen. Utearealet byr på mange fine soner - og fantastisk utsikt mot bl.a. Mjøsa!

Området rundt består i hovedsak av eneboliger og gårdsbruk, her bor du høyt oppi lia ved gården Bollerud rett ovenfor Semb gård/Biri Tapet - ca. 3 km fra Biri sentrum.  Eiendommen ligger unna store veier, og har svært barnevennlig beliggenhet. Barnehage, barneskole og ungdomsskole ligger nede i Biri sentrum hvor du også gjør dine daglige innkjøp.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Eneboligen har følgende innhold:

1.etg:
Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad/wc. Fra spisestuen er det utgang til hagestue og fra stuen er det utgang til veranda med flott utsikt!

Kjeller:
Trapperom, gang, 2 disponible rom benyttet som soverom, bad/vaskerom, toalettrom og 3 boder. Utgang fra vaskerom/bad til hagen.

Andre bygg:

Dobbelgarasje med bod/lagringsplass.

Lekestue.

Drivhus.

Utstyr

Robotklipper og hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.
Snøfreser kan eventuelt medfølge etter nærmere avtale med selger.

Standard

Innholdsrik og praktisk inndelt enebolig fra 1973 med normal standard.

Kjøkken:
Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stue/spisestue. Lys kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Integrert komfyr, koketopp og mikrobølgeovn. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad/wc i 1.etg:
Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater i tak. Dobbel servant med underskap, badekar, dusj og vegghengt wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk.

Bad/vaskerom i kjeller:
Eldre bad med fliser på gulv, samt fliser og panel på vegger og himlingsplater i tak. Dusj. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

Toalettrom i kjeller:
Toalettrom med fliser på gulv, panelplater og panel på vegger, og panelplater i himling. Servant med underskap og vegghengt toalett. Panelovn.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, gulvbelegg, betonggulv, heltre, parkett og fliser.
Vegger: Panel, panelplater, tapet, baderomsplater, malte glatte flater og fliser.
Himling: Himlingsplater og panel.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår som jevnt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er 50 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Observerte avvik og utførelse på enkelte bygningsdeler tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER: (Opplyst av kilde)
1999 Modernisering: Ny taktekking. Opplyst i tidligere takstrapport.
2011 Modernisering: Ny kjøkkeninnredning. Egeninnsats.
2012 Modernisering: Oppgradert badet i 1. etasje etter tidligere
lekkasje. Utført av firmaer og som egeninnsats.
2012 Modernisering: Nye innvendige vannrør til bad i 1. etasje, kjøkken og toalettrom. Utført av firma.
2016 Modernisering: Bygget drivhus. Egeninnsats.
2016 Modernisering: Satt inn ny inngangsdør i 1. etasje. Egeninnsats.
2017 Modernisering: Lektet ut og satt på panelplater i vaskekjeller/bod. Egeninnsats.
2018 Modernisering: Nytt gulv på stue. Egeninnsats.
2018 Modernisering: Bygget pergola ved drivhus. Egeninnsats.
2018 Modernisering: Montert varmepumpe. Utført av firma.
2021 Modernisering: Nytt garderobeskap på hovedsoverom. Egeninnsats.
2022 Modernisering: Nye vindskier og forkantbord på lekestue. Egeninnsats.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 01.02.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Lierengvegen 213 ligger høyt oppi lia ved gården Bollerud rett ovenfor Semb gård/Biri Tapet - ca. 3 km fra Biri sentrum i Gjøvik kommune. Eiendommen ligger unna store veier, og er svært barnevennlig. Tomta er stor og solrik i skrånende terreng. Området rundt består for det meste av eneboliger og gårdsbruk. Barnehage, barneskole og ungdomsskole ligger nede i Biri sentrum hvor du også gjør dine daglige innkjøp. Der finner du også ny flerbrukshall, kunstgressbane, lysløype og freesbegolfbane. Travbane og båthavn ved Mjøsa. Fra Biri er det omtrent like langt til alle tre Mjøsbyene. Det er et par timers kjøring med bil til Oslo og ca. 1,5 til Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, vedlikehold, drift og tømming ifbm. privat vann - og avløpsanlegg, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, vedlikehold av samt brøyting og grusing av privat vei, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Ikke synlig membran i sluket. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Fall er ikke tilfredsstillende. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør. Sværtesopp i silikon.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Det er avvik: Rommet har ikke etablert ventilering.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette
påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Malings/folieflass registrert. Manglende nedløp.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. For å hindre mus i å komme inn kan man montere «luseklosser» (tynne lekter eller sløyfer), korrosjonsbestandig nettingduk, museband (taggete stålbånd) eller beslag som dekker åpningene nederst bak kledningen. Det er viktig at slike tiltak ikke hindrer lufting og drenering. Gjenværende åpning bør derfor være minst ca. 5 mm. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke/loftstige og lyst med lommelykt. Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy
skadefrekvens, isolasjon mangler over kassene for downlights. Isolasjon ligger ujevnt på loftet. Fuktmerker er registrert ved gjennomføring ved pipe. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller
nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen, men det anbefales å følge med evt. videre utvikling på dette. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på enkelte vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved
befaringen. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Forventet brukstid er oppnådd for eldste balkongdøren. Ytterdør i kjeller trenger justeringer.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Overflater er dekket med snø på befaringsdagen, disse er derfor ikke vurdert. Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere. Skjevheter er registrert. Innfesting direkte i kledning er ikke anbefalt da denne ikke har tilstrekkelig bæring, tiltak anbefales.

-Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, glipper i gulv er registrert. Laminatgulv i entre bærer preg av slitasje. Enkelte gjenstående arbeider. Ufagmessig arbeid er påvist.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er avvik: Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Plast i yttervegger mot terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. risiko for skader. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte grenseverdier for
skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Arbeidet på våtrommet/baderomsplatene bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er uegnede materialer i våtsoner. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
Skruer igjennom list i våtsone bryter tettesjiktet.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på de eldste innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entre. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Flere vegger er kledd inn i underetasje, dette begrenser
inspeksjonen av innvendige forhold.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er avvik: Malingsflass på utvendig grunnmur.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige vannledninger.

Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Hulltaking:
-Rom under terreng:
Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg og kjøkkeninnredning.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Varmtvannsbereder og trykktank er plassert bak dusjhjørnet, derfor er det ikke tilkomst for hulltaking.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.

-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.

-Tomteforhold > Terrengforhold.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 01.02.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Vann og avløp, samt det meste av vannrør ble byttet, av Mjøsa Varme og Sanitær. Gulvbelegg våtrom utført av Malemesterne Biri. Satte opp våtromsplater selv. Varmekabler bad og gang, opplegg på bad til downlights, stikkontakt og Varmekabler utført av GS Elektro, samt sjekk av jording i kjeller, og vvb. Alt ble utført i 2012.
-Punkt 2.1: I forbindelse med nytt bad, ble alt dette fornyet vil jeg tro.
-Punkt 2.2: Har faktura fra Mjøsa Varme og Sanitær og rapport med bilder fra GS Elektro. Jobben utført av Malemesterne mangler jeg dokumentasjon på.
-Punkt 4: Se punkt 2.2.
-Punkt 9: Mus har forekommet, tatt 2-3 stk hver vinter i feller.
-Punkt 12: Vi byttet ut en del kledning sommer 2022 pga råtne endebord som oppsto pga manglende maling på disse. Dette ble utbedret og alle endebord er nå hatt på maling. Huset fikk ny farge i 2012. Byttet ut punkterte vinduer i stuen 2012. Byttet vindu på et soverom sommeren 2022. Alt dette er egeninnsats på dette.
-Punkt 13. GS Elektro utførte arbeid på bad i 2012, Eliten elektro la opp nye kurser i 2022.
-Punkt 13.1: De respektive installatører har dette.
-Punkt 14: Elsikkerhet Øst.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 180 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, 2 soverom, bad og toalettrom.

1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 239 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 212 cm.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner.
Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.

Andre bygninger:

Dobbelgarasje/bod:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 0 m².

Drivhus:
Bruksareal: 16 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Kommentar: Oppholdsrom i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Rom i kjelleren er innredet etter byggeåret, men det er ikke søkt bruksendring for disse rommene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Dagens eier opplyser at innredning av rom i kjeller er innredet av tidligere eier og at dette er gjort før 2008.

Dobbelgarasje/uthus:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: Fasade stemmer ikke helt overens med byggegodkjente tegninger. Påbygg i bakkant av garasje er ikke byggemeldt.

Drivhus:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 352 kvm, Eierform: Eiet tomt

Romslig, eiet tomt som ligger skrånende i terrenget. Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Ja.

Det er garasje med 2 biloppstillingsplasser på eiendommen, øvrig parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Bolig med primærareal på 157 m² over en etasje med kjeller.
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte lettklinkerblokker. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med takstein. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1996, 2006, 2007 og 2019.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2016. Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass fra byggeåret og 2006. Ytterdør i tre til kjeller.

Innvendige dører:
Formpressede innerdører. Profilerte tredører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Delvis overbygget terrasse mot nord med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 90 cm.

Balkong mot øst med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 83 cm.

Terrasse mot vest foran inngangspartiet. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Terrasse på gavlvegg mot sør. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør.
Opplyst at vannrør innvendig opp til første etasje og toalettrom i underetasje er fornyet i 2012. Øvrige rør er av eldre alder.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca.198 liter fra 2012 er plassert i bod.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entre.

Andre tekniske installasjoner:
Varmepumpe fra 2017 (montert 2018) plassert i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Dobbelgarasje, antas oppført 1992:
Gulv støpt på grunn. Sokkel i lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plast/folie. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Leddport av tre. Innlagt strøm. Lav høyde mellom kledning og terreng. Garasjeportåpner er defekt. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes.

Enkel bygningsbeskrivelse - Drivhus:
Fundamentert direkte på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Bjelkelag i trekonstruksjoner. Taktekking med plastplater. Liggende utvendig kledning. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre med 1-lags glass. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Forenklet byggverk og fundamentering. Konstruksjonen er underdimensjonert. Sprekk i glass. Hull i takplate. Lav høyde mellom kledning og terreng. Svertesopp på kledning. Skader på beslag. Bygningen inneholder konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens.

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 01.02.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Biri barnehage (1-5 år) 4 min 82 barn, 4 avdelinger 2.3 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 7 min 3 avdelinger 4.1 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år) 10 min 30 barn 5.7 km

Skoler:
Skrinnhagen skole (1-7 kl.) 4 min 217 elever, 12 klasser 2.3 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min 140 elever, 6 klasser 3.6 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 17 min 80 elever, 7 klasser 14.3 km
Gjøvik videregående skole 24 min 1050 elever 23.8 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med hjelp av vedfyring og strøm. Det er vedovn samt varmepumpe i stue. Det er i tillegg montert panelovner i flere rom.

Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på begge badene samt i entré.

Ildsted:
Pipe i lettklinkerblokker. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 07.02.2020.
Sist feid, dato: 24.06.2020.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt. Enhet Lierengvegen 213 (H-1-1).
Sotluke har for liten avstand til brennbart materiale min 30 cm. Røykløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 949 pr. år inkl. faste standardgebyrer for renovasjon, feiegebyr, slamtømming og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 4074,- Eiendomsskattetakst: 1018500,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordelte de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Renovasjon: kr. 3 450,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Slamtømming: kr. 2 775,-
Eiendomsskatt: kr. 4 074,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 018 500,-).

Informasjon om kommunale avgifter etc. er innhentet fra kommunen i mai 2022, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2023.
Megler har forsøkt rekvirert info om dette, men har ikke p.t. ikke fått svar.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 754 199 pr. 06.02.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 715 115 pr. 06.02.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020-2032-Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
Hensynsone: Landskap.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3407-136/1
Rettigheter i eiendomsrett:
Best. om adkomstrett tgl. 20.11.1973 md dbnr,. 8254.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:136 Bnr:12  
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkledning

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat veg til eiendommen.
Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av veg.

Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløpsnett.
Vann:
Fra brønn - felles med 2 andre naboer - utgifter til drift og vedlikehold av brønn og vannledninger må påregnes.
Avløp:
Merknad fra Gjøvik kommune:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 1980. Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er p.t. ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 12.07.2021.

Informasjon fra kommunen vedr. vann og avløp er gitt fra kommunen i mai 2022, det tas forbehold om endringer. Megler har forespurt kommunen om det foreligger noe tidspunkt for utbedring, men har p.t. ikke fått svar fra kommunen om dette.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet som: Komfyr, koketopp og mikrobølgeovn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer som står i u.etg. medfølger ikke i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lierengvegen 213, 2836, Biri, Gnr. 136 bnr. 12 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0164

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.