GJØVIK , Seljevegen 28

Innholdsrik enebolig m/spennende planløsning. Takterrasse-stor garasje-pent opparbeidet uteområde. Solrikt & Mjøsutsikt

4 990 000

 • Prisantydning:

  4 990 000,-

 • Totalpris:

  5 130 772

Beregnet totalkostnad: 4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 130 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  174 m²

 • Bruksareal:

  283 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1960

 • Gårdsnummer:

  63

 • Bruksnummer:

  55

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  260783267

 • Sist endret:

  02.10.2023 14:07

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 89%

  eier sin egen bolig

 • 65%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 70%

  har bolig mellom 60-120 kvm

 • 74%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 15%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Stor enebolig med primærareal på 174 m² over 2 plan og kjeller. Boligen har en spennende planløsning med adkomst i 1.etasje. Her finner vi hall m/trapp, stue og kjøkken i åpen løsning med moderne innredning og integrerte hvitevarer, 2 soverom og flislagt bad. Oppe i 2.etasje finner vi en romslig loftstue med flott utsikt, samt ytterligere ett soverom. Fra loftstuen er det adkomst til takterrasse. Her kan du sitte skjermet uten særlig innsyn og nyte den flotte utsikten. Boligen har også en innholdsrik underetasje med bla. stort og praktisk vaskerom med god skapplass, ett ekstra bad, samt rikelig med boder og oppbevaringsplass. I tillegg finnes en stor garasje i kjelleren med plass til hele 4 biler. Utvendig er tomten pent opparbeidet med plen, blomster og brosteinsbelagt gårdsplass. Deler av tomten er inngjerdet. Rundt boligen er det etablert flere terrasser og plattinger med gode solforhold.

Innhold

Enebolig over 2 plan og kjeller:
Kjeller: bad, gang, vaskerom, boder, teknisk rom og garasje.
1.etasje: Hall m/trapp, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.
2.etasje: stue og soverom.

Standard

Boligen er fra 1960 og betydelig tilbygd/ombygd/modernisert i senere tid.

Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og malt benkeplate i heltre med kjøkkenkum. Glassplate og belysning i over benkeplate. Integrert: Stekeovn, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Badet i kjeller har fliser på vegger og gulv, samt malte glatte flater i himling. Badet er innredet med baderomsinnredning/steinplate med påstående servant og speil over. Dusjnisje med 2x dusj, vegghengt toalett og badekar. Oppvarming via varme i gulv. Mekanisk avtrekk på vegg.

Badet i 1.etasje har fliser på vegger og gulv, samt himlingsplater i taket. Badet er innredet med baderomsinnredning med glatte fronter og steinplate med servant og speil over. Forberedt for vaskemaskin og dusj. I tillegg finnes det vegghengt toalett. Oppvarming via varme i gulv. Mekanisk avtrekk på vegg.

Boligen har separat vaskerom med fliser på gulv, malte plater på vegg og malte plater i himling. Rommet er innredet med vaskeromsinnredning med laminerte skrog og glatte fronter.
Laminert benkeplate med utslagsvask. Opplegg/plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det er varme i gulv. Ventil i himling.

Tilbygg / modernisering:
1973 - Tilbygg: Tilbygg i regi tidligere eier.
2008 - Modernisering: Modernisering i regi tidligere eier.
2011 - Modernisering: Modernisering i regi tidligere eier.
2016 - Modernisering: Utgravd deler og innredet deler av kjeller. Oppgrader V/A anlegg. Oppgradert og modernisert de fleste overflater i begge etasjer.
2017 - Modernisering: Bygget platting ute.

Innvendige overflater er hovedsakelig preget av:
Gulv: Parkett og fliser.
Vegg: Malte glatte flater.
Himling: Malte glatte flater.
Innvendige trapper mellom etasjer er utført i trekonstruksjoner.
Innvendige dører utført i malt treverk.

Beliggenhet

Seljevegen 28 ligger i et meget sentralt og godt etablert område i Thomasdalen på Gjøvik.  Herfra har du kort vei til blant annet NTNU på Kallerud, og til skoler og barnehager forøvrig. Den sentrale beliggenheten gjør at det er kort vei til alt som skjer på Gjøvik. Bykjernen med småbutikker, små sentre og Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik er bare noen minutter unna til fots eller med bil. Hvis du heller vil ut i naturen enn å friste bylivet, finnes det mange muligheter både langs Mjøsa og det finnes turstier og preparerte skiløyper innen kort avstand. Gjøvik er også endestasjon for Gjøvikbanen, samt har gode bussforbindelser til andre kanter av landet.

Forsikring

IF Polisenummer: 6445703

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Taktekking: Det er ødelagte steiner i gradrenner og noen ødelagte mønepanner samt noen steiner ellers som har skader og sklidd ned.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 3: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Det er noe gjenstående arbeider på takterrasse.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 3: Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Kostnadsestimat: Under 10 000

- TG 2: Vinduer: Noen vinduer går tregt og har jusertingsbehov. Noen vinduer er eldre og har forvente levetid oppnådd.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskiller er helt normalt byggeåret tatt i betraktning. I kjeller er nivåforskjeller på gulv.
- TG 2: Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Takstmann opplyser at han ikke er el. fagmann og det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Kontroll utført av sertifisert ELkontrollør/takstmann anbefales derfor på generelt grunnlag. Det er registrert arbeider på anlegget som ikke fremstår av fagmessig karakter. Det er avsluttede kabler på takterrasse som ikke er tilfredsstillende sikret. Spottere på utsiden av huset er opplyst å tilkobles med støpsel. Det bør påregnes kostnader til utbedringer/ferdigstillelse av det
elektriske anlegget.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Veggkonstruksjon: Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Småsprekker nederst på kledning er registrert.
- Overflater vegger og himling - bad: Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse, men er opplyst utført av firma som nå er konkurs. Dusjing direkte på
vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon og kan redusere levetiden på våtrommet.
- Overflater gulv - bad: Lokalt fall i dusjsone. Fallforhold på øvrig gulv er ikke iht. dagens anbefalte løsninger. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder
er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Radon: Takstmannen har ikke kjennskap til radonmåling av boligen. Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, www.nrpa.no/radon.
- Rom Under: Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner.
- Bad: Rommet er ikke benyttet som bad, kun forberedt. Hulltaking er av den grunn ikke utført.
- Andre VVS-installasjoner: Det er varmepumpe luft/vann. Vannbåren varme i flere gulv i boligen. Konferer med eier om anlegget og bruken. Takstmann er ikke VVS fagmann og har begrenset kunnskap om slike anlegg.
- Byggegrunn: Byggegrunn er nedgravd og grunnundersøkelser er ikke foretatt, byggegrunn er derfor ikke kjent og tilstandsgrad er ikke vurdert.

For nærmere beskrivelse av avvikene og anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport datert 01.06.2022 utarbeidet av takstmann Amund Forset.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt 2: 2016 Bad/vaskerom i kjeller. Noe egeninnsats tømrer arbeider. Membran og flis utført av Atlas AS. Rørlegger arbeider utført av Rørlegger Amundsen AS. Elektro Arbeider utført av Eltera AS.
- Pkt 2.1: Membran og flis utført av Atlas AS. Bad i kjeller. Membran og flis utført av Atlas AS.
- Pkt 2.2: Dokumentasjon ligger på Boligmappa.no.
- Pkt 2.3: Antatt ikke søknadspliktig. Opprinnelig vaskerom/våtrom oppgradert.
- Pkt 4: Bunnledninger ifm bad og vask i kjeller, samt rør generelt ifm bad og vaskerom. Utendørskran. Rørlegger arbeider utført av Rørlegger Amundsen AS.
- Pkt 12: Platting/terrasse nedsenket i terreng ved hovedinngang.
- Pkt 13: Altera AS. Utført diverse arbeid ifm bad/vaskerom i 2016, Også utbedringer iht avviksliste fra EL tilsyn i 2015. (Dokumentasjon finnes på Boligmappa.no). Enkelte lamper/stikk utført som egeninnsats. Luft/vann varmepumpe installert av Oppland rør AS og Jostad elektriske AS, desember 2019. Dokumentasjon på Boligmappa.no.
- Pkt 14: 2015 (Tidligere eier). Avvik er utbedret av Eltera AS. Dokumentasjon i boligmappa.no.
- Pkt 25: Boligen har vannbåren varme anlegg. Det er også lagt opp vannbåren varme sløyfer i garasje gulv. Disse sløyfene er ikke i bruk, da de antas å være utette. Det er registrert noe brekkasje på enkelte takstein. 2 spot i gang fungerer ikke ved pærebytte. Støyskjerm mot veg eies og driftes av Innlandet fylkeskommune.
- Tilleggskommentar: Takterrasse klargjort for elektro (lys/stikk). Trekkerør lagt opp til sikringsskap. Også klargjort for vann og avløp til eksempelvis utekjøkken. (Utført av tidligere eier). Pipe på takterrasse, men antatt mulighet for ute peis. Enkelte vinduer går noe tregt. Varmepumpe bør holdes fri for snø i underkant/fremkant for å sikre avrenning av kondens. Utendørs spot belysning har ikke bryter. Montert på stikk. (AV/PÅ). Noe misfarging på enkelt fli gang/kjøkken.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 283 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 133 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, gang og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, stue/kjøkken, 2 soverom  og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue og soverom.

Tegninger:
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger på boligen.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 078 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gårdsplass er belagt med stein. Delvis inngjerdet.

Garasje / Parkering

Det er garasjeplass i kjeller med plass til 4 biler.
Ellers parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur er utført med betongblokker, innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Støpt gulv på grunn i kjeller/underetasje, etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegg i isolert
bindingsverk var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet med utvendig malt trepanel. Grunnmur er pusset/mat og delvis forblendet. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Utbygg/ark
på to sider. Taket er tekket med teglstein. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1973, 1996, 2009 Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass. Leddporter i metall til garasje med elektrisk åpner. Plassbygget dører til eldre garasje/bod under terrasse.
Verandaer på to sider av bygget, mot nord og øst. Garasjer under. Denne henger sammen med plating mot sør. Utskåret tak - veranda/takterrasse. Gulv utført med impregnerte materialer.
Støpt trapp belagt med skifer, overbygget.

Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og kobber/metall.
Synlig avløpsrør i plast og soil.
Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
Det er varmepumpe luft/vann. Vannbåren varme i flere gulv i boligen. Konferer med eier om anlegget og bruken.
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2010. Bereder er plassert i kjeller
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Piper i teglstein. Ildsteder er montert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for gnr. 63 og bnr. 55 datert 06.05.2002.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Soppen barnehage (0-5 år), 27 barn, 2 avdelinger 1 km
Tongjordet barnehage (2-5 år), 18 barn, 1 avdeling 1.5 km
Marihøna barnehage (1-5 år), 60 barn 1.5 km

Skoler
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Kopperud skole (1-10 kl.), 460 elever, 20 klasser 1.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 1.8 km
Vindingstad skole (1-7 kl.), 309 elever, 21 klasser 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 2.8 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 3.5 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 11.2 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.

Det er registrert følgende anmerkninger ved siste feiing/tilsyn:
Slukkeutsryr anskaffes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 29 049 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Kommunen opplyser at de kommunale gebyrene er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. De kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Rapporten vi har fått tilsendt sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 839 259 pr. 01.06.22 11:25 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 021 333 pr. 01.06.22 11:25 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn 2020-2032 med følgende formål:
Boligformål
Infrastruktursone - konsesjonsområde fjernvarme, jr. § 16-1
Støysone. jf. § 15-1.
Vedtatt: 29.10.2020.

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn Thomasdalen med følgende formål:
Kombinert formål Ib - område for småindustri - boligbebyggelse kan tillates.
Vedtatt: 17.07.1974.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Eiendommen har vannmåler.
Kommunen gjør oppmerksom på at avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Selger opplyser at alt fastmontert medfølger i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Seljevegen 28, 2818, Gjøvik, Gnr. 63 bnr. 55 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0094

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.