Gjøvik , Øvre Torvgate 29

Gjøvik - Stor familiebolig m/ 5 sov, 3 bad og dobbel garasje. Godkjent utleie - attraktiv beliggenhet - Mjøsutsikt!

9 500 000

 • Prisantydning:

  9 500 000,-

 • Totalpris:

  9 753 522

Beregnet totalkostnad: 9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 253 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 753 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  261 m²

 • Bruksareal:

  326 m²

 • Soverom:

  6

 • Byggeår:

  1949

 • Gårdsnummer:

  67

 • Bruksnummer:

  1217

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  254191085

 • Sist endret:

  02.10.2023 14:10

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 90%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 54%

  har bolig på over 120 kvm

 • 10%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 25%

  er barnefamilier

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Stor familiebolig som er betydelig ombygget og påkostet de senere år. Boligen består av en hoveddel med primærareal på 219 m² over 2 plan og kjeller, samt en leilighet med primærareal på 42 m² over garasjen.

Hoveddelen går over 3 plan med adkomst i 1.etasje. Her kommer vi inn i entre med god plass til oppbevaring av klær og sko. Videre finner vi stue/kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet har innredning med slette og profilerte fronter og integrerte hvitevarer fra AEG. Kjøkkenøy med induksjonstopp og tre spiseplasser. I tillegg er det plass til romslig spisebord hvor hele familen kan samles til et hyggelig måltid. Etter middag kan man samles for en koselig kveld i sofakroken med gullrekka på TV. 1.etg rommer i tillegg master bedroom med god plass til dobbeltseng, romslig garderobe og et delikat innredet bad.

Trapp i hallen tar deg opp til 2.etg hvor vi finner ytterligere 3 soverom, en koselig loftstue og flislagt bad. Fra det største soverommet er det utgang til takterrasse hvor man kan nyte solen og utsikten i fred og ro. I tillegg er det etablert en uteplass ifm inngangspartiet, samt en terrasse med adkomst fra stuen. Boligen rommer også en underetasje hvor vi finner en praktisk kjellerstue, vinkjeller, ett soverom m/garderobe og et praktisk bad/vaskerom.

Doddelgarasje med 2 biloppstillingsplasser er bygget i tilknytning til boligen. Over garasjen er det laget leilighet som er godkjent for utleie. Leiligheten har adkomst i 1.etasje. En innvendig trapp tar oss opp til 2.etasje hvor vi finner stue og kjøkken i åpen løsning, ett soverom og bad. Med andre ord, her har du alt du trenger.

Innhold

Enebolig med leilighet som rommer:
Loftetasje: Hall m/trapp, stue, 3 soverom og bad.
1.etg: Entré, hall m/trapp, soverom, stue/kjøkken, bad, garderobe, garasje og bod.
Kjeller: Hall m/trapp, bad/vaskerom, soverom, garderobe og kjølerom/vinkjeller.
Leilighet: Entré, stue/kjøkken, soverom, bad/vaskerom og garderobe.

Integrert garasje 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er fra opprinnelig 1949, men er det siste året blitt betydelig påkostet og ombygget både utvendig og innvendig.

Kjøkkenet har innredning med slette og profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i kompositt med 1-greps kjøkkenarmatur. Kjøkkenøy med indusksjonstopp og tre spiseplasser. Integrert kjøleskap, stekeovn og oppvaskmaskin. Hvitevarer fra AEG. Integrerte stikkontakter i benkeplate. Komfyrvakt er montert i taket over platetopp. Lekkasjestopper er montert. Kjøkkenventilator med kullfilter integrert i induksjonstopp.

Badet i loftsetasjen har flislagte vegger, malte slette plater i taket og flislagt gulv. Rommet har delvis skråtak. Oppvarming via elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, dusjhjørne med dører og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Tek 17.
Følgende punkter vedrørende bad har fått TG 2:
- Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
 
Badet i 1.etasje har flislagte vegger, malte slette plater i taket og flislagt gulv. Oppvarming via elektrisk gulvvarme. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og benkeplate i laminat. To servanter plassert på benkeplate med to stk 1-greps servantarmatur. I tillegg finnes speil på vegg over servant med integrert belysning, dusjsone med dusjvegger og to dusjer, samt vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Tek 17.
Følgende punkter vedrørende badet har fått TG 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Enkelte gulvfiler med bom foran begge terskler. Ikke tegn til at disse er løse.
- Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Badet i kjeller har baderomsplater på vegger, malt slett tak og flislagt gulv og sokkel. Oppvarming via elektriske varmekabler. Badet er innredet med baderomsinnredning med spilefronter, benkeplate i laminat og servant på benkeplate med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med integrert belysning. I tillegg finnes vegghengt toalett, dusjhjørne med dører og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsberederen er også plassert her. Fordelerskap til rør i rør. Badet har mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Tek 17.
Følgende punkter vedrørende badet har fått TG 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

I underetasjen i hoveddelen finnes et vinrom med låsbar glassdør. Rommet er levert og montert av Masterservice. Kjøleaggregat.

Kjøkkenet i leiligheten har innredning med slette fronter, benkeplate i laminat, vask i rustfritt stål med 1-
greps kjøkkenarmatur. Varmtvannsbereder er plassert i benken. Integrert oppvaskmaskin. Induksjonstopp. Integrert kjøleskap i benken. Lekkasjestopper og komfyrvakt er montert. Mekanisk avtrekk med kullfilter.

Badet i leiligheten har baderomplater på vegger, himlingsplater i taket og flislagt gulv og sokkel. Dels skrå himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap med speil på fronter. I tillegg finnes vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Rørskap til rør i rør. Mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Tek 17.

Innvendige overflater:
Innvendige overflater på gulv er hovedsakelig preget av: Laminat. Fliser.
Innvendige overflater på vegger er hovedsakelig preget av: Malte glatte flater. Malt puss/mur/betong. Panelplater.
Innvendige overflater på himlinger er hovedsakelig preget av: Malte glatte flater. Himlingsplater.

Tilbygg / modernisering
2021 - Tilbygg: 2021/2022 Tilbygg(mellombygg) med soverom og garderobe. Tilbygg med garasje og leilighet. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Behandlet boligen utvendig. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Bygget fire nye bad/våtrom. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Opprinnelig del ble strippet ned og bygd opp igjen. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Bygget vinrom i kjeller. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Bygget/oppgraderte terrassene. Utført av firma.
2018 - Modernisering: Oppgraderte dreneringen og utvendig fuktsikring på opprinnelig del. Utført av firma.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært attraktivt og sentralt område, i en gate uten gjennomkjøring, midt i hjertet av Gjøvik sentrum. Det er umiddelbar nærhet til buss og tog, samt kort gange til Gjøvik barneskole, barnehager og ellers byens gode utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er ca. 2,5 km til Bjørnsveen ungdomsskole og ca. 2 km til NTNU.

De siste årene har byen hatt en positiv utvikling og det legges til rette for både aktiviteter, hyggelig handel og et levende sentrum. Her er det alt fra små nisjebutikker og koselige kafeer til kjente kjedebutikker, vinmonopol og kjøpesenter. CC Gjøvik ligger ca. 10 min gange fra boligen. Rett ved er det anløp for DS Skibladner, Mjøsas hvite svane.

Langs Mjøsa ligger badeplasser og båtplasser som perler på en snor - og kanskje kan det friste med en gåtur langs Mjøspromenaden. Fra boligen er det også kort vei til treningssenter, fotballbane, Gjøvik Olympiske Fjellhall, fastland friluftsbad med tennisanlegg og skibakke om vinteren, og Campus Arena Kallerud. Det er fine områder for sykling og du skal ikke langt utenfor sentrum og asfaltjungel for å finne kilometervis med merkede turalternativer.

Forsikring

Sparebank1 Østlandet /Fremtind

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Snøfangere er ikke montert på østsiden av tilbygget.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav.
Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- TG 3: Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

- TG 2: Veggkonstruksjon - 2: Det er usikkerhet om hvordan lufting av panel i toppen av veggene er utført da taket ikke har takutstikk med åpne spalter.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Gjelder opprinnelig del av boligen. Tilbygget har luftet kledning.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft - 2:  Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ikke synlig luftespalte mellom takrenne og forkantbord eller andre plasser i takfot og gavl. Det er valgt og ikke bruke en preakseptert løsning for lufting av takkonstruksjoner. Det er usikkerhet om løsningen er tilfredsstillende. Ingen åpenbare tegn til ising eller liknende på befaringsdagen.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft - 2 - 3: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Ikke synlige luftespalter.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Utettheter i nedre del mellom dørblad på to-fløyet balkongdør.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Avstanden mellom spilene ble målt til ca 50 mm. Dagens krav er maks 20 mm. Dette for å hindre at barn enkelt får fotfeste.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - 3: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Avstanden mellom spilene ble målt til ca 50 mm. Dagens krav er maks 20mm. Dette for å hindre at barn enkelt får fotfeste.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Åpningen mellom horisontale spiler er over 20mm.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Radon: Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Tilbygget har ikke radonsperre. Ref eier.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- TG 2: Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Ikke åpenbart hvor luftingen av avløpsanlegget er plassert i tilbygget.
- TG 2: Grunnmur og fundamenter: Betongsøyler har noe skjevheter og søylesko er ikke
plassert sentrisk på betongsøyler. Bærebjelker er skåret ut for søylesko. Dimensjonen på bjelken er dermed redusert. Utstikk/utkragning er over 60cm og i tillegg er noen av utstikkene skjøtt.
Det er benyttet tre forskjellige fundamenteringsmetoder. VIktig å være klar over at disse kan bevege/oppføre seg forskjellig og kan føre til oppsprekking/riss.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Følgende punkter har fått TG 2 som IKKE krever umiddelbare tiltak:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres stedvis noe knirk/lyd i loftsetasjen.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Pipevanger er ikke synlige.
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Pipevanger er innbygget flere steder.
- Rom Under Terreng: Eier har ikke akseptert hulltaking i innforet trevegg i underetg/kjeller. Hulltaking er ikke foretatt da eier har ikke akseptert dette fordi alle overflatene er helt nye.
Grunnmur er innkledd innvendig og inspeksjonsmulighet er derfor meget begrenset. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Enkelte gulvfiler med bom foran begge terskler. Ikke tegn til at disse er løse.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Tomteforhold > Terrengforhold: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Ganske flatt terreng inn til huset, bør være noe fall fra grunnmur/ huset. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra
fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt 2: 4 Helt nye bad, 2021. Utført av Jacks rehab og montasje. Tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert/fornyet. Dokumentasjon i form av bilder. Byggemeldt til Gjøvik kommune.
Pkt 4: Alle rør og vannledninger er nye 2021. Utført av Gjøvik varme og Sanitær.
Pkt 5: Salt og malingsflass fra før utvendig drenering og isolering ble gjort i 2018.
Pkt 12: Flislagt eksisterende terrase, bygd nye terrasse ved hovedinngang 2021. Ny garasje med hybel 2021. Utført av Jacks rehab og montasje.
Pkt 13: Alt EL er nytt 2021. Utført av Bravida. Foreligger samsvarserklæring.
Pkt 20: Godkjent hybel over ny garasje.
Pkt 21: Bruksendring i kjeller til oppholdsrom. Godkjent av kommunen.
Pkt 23: Radonsperre er lagt i nytt betongdekke.

Boligens areal

Primærrom: 261 kvm, Bruksareal: 326 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, bad/vaskerom og soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall m/trapp, soverom, stue/kjøkken og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hall m/trapp, stue, 3 soverom og bad.

Leilighet:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og
bad/vaskerom.

Tegninger:
Enebolig m/leilighet
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Merk:
To boder er tatt inn i det store soverommet i loftsetasjen. Dette er en søknadspliktig bruksendring. Denne bruksendringen er ikke dokumentert omsøkt og godkjent i kommunen. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Rømning:
Avstanden fra gulv til underkant av rømningsvindu/er ble målt til over 1,0 meter. Det må utføres tiltak for å lette rømning f.eks montere en permanent benk eller et trinn slik at høyden blir maks. 1,0 m opp til underkant vindusåpning.
Avstanden/høyden fra underkant rømningsvinduer til utvendig terreng er over 5 meter på soverommene mot nord i loftsetasjen i opprinnelig del. Det er ikke montert rømningsstige e.l. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må utføres.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 057 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tilnærmet flat tomt. Noe helling. Gruset gårdsplass. Etablert flere uteplasser rundt boligen. Gode sol- og utsiktsforhold. Selger opplyser at de vil ferdigstille uteområde med å så plen når årstiden/været tillater det.

Garasje / Parkering

Det er bygget ny dobbelgarasje i tilknytning til boligen.
Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur av betong m/sparestein på opprinnelig del. Mellombygget er fundamentert på betongsøyler/pilerer. Tilbygget har betongplate på mark. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Trebjelkelag og betong i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Kombinert kaldt loft og skrå isolerte takflater. Renner og nedløp i metall. Takterrasse over mellombygget.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2014 og 2021.
Balkongdører i treverk med 2-og 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass 2014 og 2021.
Ytterdør i treverk med 3-lags isolerglass. Merking i glass 2021.
Leddport av metall til garasje, 2021.
Dør til garasje i metall, 2021.
Tett boddør treverk, 2021.
Ytterdør i treverk til leilighet, 2021.
Lette slette innvendige dører fra 2021.

Terrasser:
- Terrasse mot øst med adkomst fra stue/kjøkken. Oppført i betongkonstruksjoner. Flislagt gulv. Rekkverk i alu-profiler og glass. Trapp i treverk fra terrassen og ned til terrenget. Terrassen er en takterrasse over vinkjelleren. Tettesjikt/membran ble oppgradert 2021 ref eier.
- Terrasse mot nordvest utenfor inngangen til hoveddelen. Oppført i trekonstruksjoner. Fundamentert dels på eldre betongvegger og dekke og dels tresøyler ned på grunn. Deler av terrassen er takterrasse over bod/garderobe i kjelleren. Det er bygget en pergola på deler av terrassen.
- Takterrasse fra 2021 med utgang fra det største soverommet i loftsetasjen. Dekke av terrassebord. Rekkverk i treverk. Tekking er ikke synlig for kontroll. Tekking er vurdert ut fra alder. Takrenner og nedløp på østsiden.

Tekniske installasjoner:
- To piper i teglstein.
- Synlige vannrør: rør i rør. Besiktiget i rørskap på bad/vaskerom i kjeller på hoveddel og på badet i leiligheten.
- Innvendige synlige avløpsrør i: Plast.
- Opprinnelig del: Naturlig ventilasjon via ventiler i vinduer, yttervegger og ved åpning av vinduer/dører. Mekanisk avtrekk på bad.
- Leilighet: Desentralisert boligventilasjon med varmegjenvinning.
- Varmtvannsbereder på ca 300 liter fra 2021. Plassert på bad/vaskerom i kjelleren.
- El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Inntak med automatsikringer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 8.juli 1950.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av tilbygg med en leilighet til en enebolig datert 28.01.2022.

Merk:
Vi gjør oppmerksom på at ferdigattest for tilbygg med ny boenhet ble godkjent hos kommunen etter at vi innhentet informasjon. Ferdigattesten er mottatt fra selger.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.6 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år), 25 barn, 1 avdeling 0.6 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år), 108 barn, 6 avdelinger 1.1 km

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 1.7 km
Fredheim skole (1-7 kl.), 343 elever, 22 klasser 2 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 7 min
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 3.2 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 1.1 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

Det er godkjent leilighet for utleie over garasjen.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.

Eiendommen fikk følgende anmerkinger ved siste feiertilsyn:
- Skorstein har ikke blitt kontrollert i 2. etg og kjeller grunnet tilkomst da huset er under total rehabilitering.
- Huseier må kunne dokumentere at plater som er brukt direkte på skorsteinsvange er godkjent for dette formålet. To sider er tildekket med disse platene i 2,etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 358 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale opplysningene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 3675,-
Renovasjon: 2188,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 7845,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 688 672 pr. 08.04.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 479 219 pr. 08.04.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommunedelplan med navn "3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032" med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn "3407 05020302 - Gjøvik sentrum
nord". Formål ikke opplyst.
Vedtatt: 26.3.2009

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Eiendommen har vannmåler. Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.

Merknader:
- Kommunale vann-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder foreventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger. Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrasè.
- På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Torvgate 29, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 1217 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.