Biri - sentrum , Fautvegen 1

Unik villaeiendom mellom mjøsbyene. Meget høy standard. Flotte, store garasjer & badehus m/jacuzzi. Båtplass.

13 800 000

 • Prisantydning:

  13 800 000,-

 • Totalpris:

  14 154 022

Beregnet totalkostnad: 13 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 345 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 354 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 154 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  263 m²

 • Bruksareal:

  269 m²

 • Soverom:

  5

 • Byggeår:

  1991

 • Modernisert:

  2018

 • Gårdsnummer:

  133

 • Bruksnummer:

  113

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  195032389

 • Sist endret:

  17.02.2023 10:50

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 60%

  eier sin egen bolig

 • 53%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 31%

  har bolig på over 120 kvm

 • 34%

  av boligene er nyere enn 20 år

 • 21%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Unik villaeiendom midt i mellom mjøsbyene, nær Mjøsbrua. Eiendommen har en meget høy standard på bolig, store flotte garasjer og badehus med jacuzzi på eiendommen. Båtplass i båthavna ved travbanen.
En gjennomført standard fra A-Å som bare må oppleves. Drømmegarasjer som bare gutter og menn kan drømme om!
Boligen består av to seksjoner, men framstår i dag som en enhet, kan enkelt stenges av mellom enhetene hvis ønskelig.

I boligen er det totalt 5 soverom. To lekre bad med høy standard, hvor hovedbadet har Hurricane spa boblebad. Kjøkken med kvalitets hvitevarer fra Miele. Eget vaskerom og kjølerom. Stue i hver etasje. Terrasse på begge sider av boligen og en hage med parkpreg. Her er det rom for storfamilien med boltreplass ute og inne. Godt med garderobeplass i skyvedørsgarderober. Tre innvendige boder.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har to innganger i 1.etasje og  inneholder;
Inngang foran med entre/hall, mellomgang, bad/wc, to bodrom, kontor/soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
Inngang fra baksiden til stor hall med trapp til 2. etasje. Gjennomgang mellom enhetene i 1.etasje.

I 2. etasje finner du gang, bad/wc, vaskerom med utgang til terrasse, to soverom, kjølerom, kjøkken med spiseplass og stue med utgang til overbygd terrasse.

Loftsetasje med to soverom, hvorav ett med utgang til balkong, to kottrom/klesrom og loftsstue.

-------

Garasjebygg I har 4 biloppstillingsplasser, hvorav en med takhøyde på 3 meter.

Garasjebygg II er en dobbeltgarasje som inneholder plass for 4 biler, wc og lagringsplass/skåle.

Badehus/lysthus med bade-/oppholdsrom.

Redskapsbod med lagerrom/bodrom.

Lekestue med oppholdsrom.

Standard

Unik villaeiendom med meget høy og gjennomført standard fra A-Å. En eiendom du bare må oppleve, detaljer og godt håndverksmessig utført arbeid i alle rom og bygninger. Mye av eiendomsmassen har fått store oppgraderinger og moderniseringer i tidsrommet 2017-2019. Her er det lite moderniseringer du behøver å tenke på med det første.

Tak er tekket med profilerte takplater fra byggeåret.

Garasjene er bare noe de fleste gutter og menn kan drømme om.

Boligen har to innganger, men er ikke avstengt slik at det nå er gjennomgang mellom enhetene i 1.etasje. Stor gang og hall på begge sider. Rikelig med garderobeplass og boder.

Det er tilsammen 5 soverom i boligen. Ett soverom/ kontor i 1.etasjen, 2 soverom i 2.etasjen og to soverom i loftetasjen hvor et av soverommene har utgang til balkong mot sørøst med mjøsutsikt.

Stue i hver etasje med god plass til sofa og tv installasjoner. Mellomstue mellom kjøkken og hovedstue i 2.etasjen.

En eiendom med god boltringsplass både inne og ute.

Bolig:
Kjøkken:
Stort og praktisk kjøkken med høy kvalitet og åpen løsning til mellomstue i 2.etasje. Kjøkkenet er av typen Sigdal Herregårdsinnredning eksklusiv. Mørk heltre benkeplate, hvite høyglansfliser i benkeryggen. Kjøkkenøy/barløsning med skap med glassfelt. Kjøkkenet er fult utstyrt med kvalitets  hvitevarer fra Miele. Det er microbølgeovn, kaffemaskin, varmluftskomfyr, kjøleskap, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Godt med skapplass i over- og underskap. Enkelte overskap med glassfronter. Det er plass til kjøkkenbord mellom kjøkkenøy og innredning. Fra kjøkkenet er det adkomst til vaskerommet og kjølerommet. Som så har utgang til overbygget terrasse med kveldssol.

Kjølerommet er av typen Noorcol og er installert med kjøleaggeregat. Vinylbelegg på gulv og himling og vegger med panel. Et praktisk rom til oppbevaring av mat- og drikkevarer i tillegg til ordinært kjøleskap på kjøkken.

Kjøkken i 1.etasje ligger i næringssekjsonen ,er helt ubrukt og er et håndlaget Sandvik kjøkken med profilerte fronter, enkelte fronter med glassdører. Dette kjøkkenet har også kvalitetshvitevarer fra Miele som stekeovn med induksjonstopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Heltre benkeplate og skiferstein i benkeryggen. Hovedvanninntak i benk. Avtrekksvifte til yttervegg.

Bad/wc & vaskerom:
I denne boligen finner du et bad i hver etasje samt vaskerom i 2.etasje.

Badet i 1.etasjen er fra 2017 og er meget pent og holder en høy standard. Oxy blackmore fliser på vegger str 30x60 cm. Avlange Oxyfliser i mørkere farge på gulv. Gulvvarme som er termostatstyrt. Sandvik profilert baderomsinnredning med nedfelt håndvask i underskap med skap og skuffer. Overskap med speil og tilhørende belysning. Dusjhjørne med innfellbare glassvegger, mosaikkfliser i dusjsonen. Vegghengt toalett. Varmtvannsbereder i eget høyskap.
Badet har fått tilstandsgrad 1 og 2 i takstmannens tilstandsrapport.
Tilstandsgrad 1 er gitt på: Overflater gulv, sluk, membran og tettesjikt.
Tilstandsgrad 2 er gitt på: Overflater vegger og himling, sanitærutstyr og innredning og ventilasjon.

Badet i 2.etasje gir deg spafølelsen hjemme. Badet er av høy kvalitet og er fra 2018. Her er det på vegger 60x120 Oxy eksklusive fliser med enkelte mosaikkfelt. Gulv med 60x60 flis, mosaikk i dusjsone. Termostatstyrt gulvvarme. Sandvik profilert innredning. Underskap med nedfelt servant, skap og skuffer. Overskap med speil og ledlys. Sotet glassvegger i dusj med dør. Laufen veggmontert WC. Innfliset Hurricane boblebadekar med ledlys. Badet har integrert stereo med fjernkontroll.
Badet har fått tilstandsgrad 0 og 2 i takstmannens tilstandsrapport.
Tilstandsgrad 0 er gitt på: Overflater vegger, himling og gulv, sanitærutstyr og innredning.
Tilstandsgrad 2 er gitt på: Sluk, membran og tettesjikt og ventilasjon.

Vaskerom med adkomst fra kjøkkenet og utgang tiloverbygd terrasse. Vaskerommet er innredet praktisk og utnyttet plassen godt. Fliser på gulvet, malt strietapet på vegger og himlinger med malt panel og led downlights. Sandvik innredning med vask og underskap. Overskap over vask. Mye skapplass på motsatt vegg med meget gode oppbevaringsmuligheter. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Lamellgardin på vindu.
Vaskrommet har fått tilstandsgrad 1 og 2 i takstmannens tilstandsrapport.
Tilstandsgrad 1 er gitt på: Sanitærutstyr og innredning.
Tilstandsgrad 2 er gitt på: Overflater vegger og himling, overflater gulv, sluk, membran og tettesjikt og ventilasjon.

El-anlegg/VVS:
Sikringsskap befinner seg i 1.etasje med automatsikringer og er fra 2017. I hovedsak skjult ledningsnett i 1. og 2. etasje. Åpent ledningsnett i loftetasje. Gjennomgående leddlys i alle rom i 1. og 2.etasje, og downlights i himlinger. Alle bygninger er utpreget med leddlys utvendig og innvendig.

Etter opplysning er det utvendig og innvendige PVC avløpsrør. Plast vannrør utvendig og innvendige kobberrør. Varmtvannsbereder fra 2017 i skap på bad i 1.etasje.
Innvendig stoppekran er plassert i luke i benkeskap på kjøkken i 1.etasje.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
1. og 2. etasje har gjennomgående Parador malt panel i himlinger. Vegger med malt panel, malt strietapet, fliser, malt panel og skiferstein. Gulv med Fliser, laminat, vinylbelegg og parkettflis.

Andre kvaliteter og utstyr verdt å nevne:
- Samtlige bygninger ble utvendig malt i 2019 med Jotun Optiwhite.
- Motoriserte persienner på vinduer i mellomstue i2.etg. som er sol og vindstyrt.
- Gjennomgående innvendige lamellgardiner.
- Separat videoovervåkning med video og pc.
- Seriekoblede røykvarslere tilkoblet Verisure.
- Motorisert port med gangport, fjernkontroll ogkodelås.
- Samtlige ytterdører med Yale Doorman kodelåser.
- Innvendige lamellgardiner på samtlige vinduer.
- Kloppensøyler på de fleste bygg.
- 3 skyvedørsgarderober i 1.etasje, enskyvedørsgarderobe i 2.etasje.
- Sandvik plassbygde klesskap på soverom i 2.etasje.
- 2 bodrom i 1.etasje.
- 1 bodrom i loftetasjen.

---------------

Garasjebygg I:
Garasje med 4 biloppstillingsplasser og høy standard.
Dobbelgarasjen har polerte 30x60 fliser på gulv medsokkel. Profilert listverk rundt vinduer. Himling og vegger med mjøspanel. Lys armaturer i himling. Midtre garasje med malt panel på vegger og himling, støpt gulv. Garasjen mot nord har takhøyde på 3 meter, elopplegg og ledlys.

Garasjebygg II:
Om ikke den andre garasjen levde opp til standarden er dette alle gutter og menns drømmegarasje!
Garasjen mot vest har en meget høy standard og må oppleves. Himling med mjøspanel og downlights. Vegger med membran, gips og 30x60 polerte fliser. Gulv med varme og 20x20 Scandi polerte fliser. Det er eget wc-rom i garasjen med veggmontert wc, nedfelt håndvask i innredning, overskap. Varmtvannsbereder i underskap.
Garasjen mot øst har også samme flislagte gulvet men ikke gulvvarme. Mjøspanel på vegger, og i himling sammen med downlights. Sikringsskap, skjult elektrisk anlegg. Egen gangdør med Doorman kodelås. Vedskåle lengs øst med egen dør med kodelås, støpt gulv. Her lagres veden tørt og godt.

Badehus/lysthus:
Eksklusivt eget frittstående badehus fra 2017.
Innvendig vegger med Litexplater, mebran innenfor og Lofoten sømløs skiferstein på vegger. Ottaskifer i vindussmug. Tak med takfliser og downlights. Parkettfliser på gulv med gulvvarme. Avtrekksvifte på vegg. Jacuzzi spa og boblebad som er innmurt med Ottaskifer. Det er plass til sittegruppe av ulik karakter inne. Skyvedører på hver side. Overbyggetterrasseplatting utenfor. Her er det virkelig muligheter for å slappe av, finne roen
og nyte hverdagen, ferier og fridager med eget hjemmespa.

Det anbefales å gå nøye igjennom vedlagte tilstandsrapport datert 28.12.2021 samt selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedlikehold og påkostninger:

Av påkostninger nevnes:

2019 Modernisering Malt utvendig grunnmur. Utført av firma.
2019 Modernisering Malt vinduskarmer utvendig. Utført av firma.
2018 Modernisering Nye vindskier og dekkbord med beslag, nedløp, samt nye snøfangere. Utført av firma.
2018 Modernisering Renovert badet i 2. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Bygget tak og ny terrasse med adkomst fra vaskerommet. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny peisovn i 1. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Renovert badet i 1. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Renovert vaskerommet i 2. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny oppvaskkum, heltre benkeplater og fliser mellom benk og overskap for kjøkkeninnredning i 2. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny kjøkkeninnredning i 1. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Renovert overflater i 1. etasje. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny varmtvannsbereder. Montert av firma.
2017 Modernisering Nytt sikringsskap. Montert av firma.
2017 Modernisering Nytt skjult el-opplegg i 1.- og 2. etasje. Utført av firma.
2012 Modernisering Montert aggregat til kjølerom, aggregatet er produsert i 2010. Utført av firma.
2012 Modernisering Ny kjøkkeninnredning i 2. etasje. Utført av firma.

Tilstandsgrader:

Følgende bygningsdeler har i takstmannens tilstandsrapport fått tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
(Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler)

Følgende bygningdeler har i takstmannens tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 -  Avvik som kan kreve tiltak:
Våtrom >Sanitærutstyr og innredning > Bad.
Våtrom >Ventilasjon > Bad.
Våtrom >Ventilasjon > Bad.
Våtrom >Ventilasjon > Vaskerom.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.

Følgende bygningdeler har i takstmannens tilstandsrapport fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig > Taktekking.
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser.
Innvendig > Radon.
Våtrom >Overflater vegger og himling > Bad.
Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
Våtrom >Overflater vegger og himling > Vaskerom.
Våtrom >Overflater Gulv > Vaskerom.
Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
Spesialrom >Teknisk anlegg > Kjølerom.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Selger har ikke samtykket til hulltaking av badet i 2.etasje.
Hulltaking er heller ikke  foretatt på bad i 1.etasje da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Dusjhjørnet ligger mot yttervegg. Hulltaking er heller ikke foretatt på vaskrerom da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg. 

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  28.12.2021 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget solrik beliggenhet med sol fra morgen til kveld. Fin hjørnetomt på over tre mål. Usjenert beliggende med minimalt med innsyn til tomten.

Område med bolig og næringsbebyggelse. Kort gangavstand til skoler, barnehager, forretninger, travbane og Mjøsa med båthavn. Gangavstand til idrettsanlegg med ny flerbrukshall, kunstgressbane og lysløype. Bussholdeplass rett i nærheten.

Boligen ligger meget sentralt til mellom mjøsbyene, like ved Mjøsbrua.
- ca. 8 km til Moelv med hyppige togavganger til bl.a Oslo.
- ca. 20 km til Gjøvik
- ca. 25 km til Lillehammer
- ca. 30 km til Hamar.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr 23 505,-.
Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing- og tilsyn samt eiendomsskatt.

Det må i tillegg påregnes utgifter til bl.a. strøm, tv/internett, forsikringer mv.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82833661

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 263 kvm, Bruksareal: 269 kvm
Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 106 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, gang, kontor, kjøkken, stue og hall.

2. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, soverom, soverom 2, bad, kjøkken, stue og vaskerom.

Loftsetasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To soverom og loftsstue.

Garasje I:
1. etasje:
Bruksareal: 89 m².

Garasje II:
Bruksareal: 97 m².

Bade-/lysthus:
Bruksareal: 34 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Lovlighet:

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Enebolig:

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 205 cm og skråhimling.
Målt takhøyde 2. etasje: Varierende, men målt 237 cm.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 228 cm.

Deler av loftsetasjen og bodene i loftetasjen er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger.
Det er fremvist tegninger, men disse stemmer ikke helt med dagens bruk.
- Rom definert som næringslokaler på fremviste tegninger er innredet og fremstår som boligrom i dag. Det er ikke søkt bruksendring for disse rommene.
- Rom i loftetasjen er innredet i ettertid. Det er ikke søkt bruksendring for disse rommene.
- Takoverbygg over veranda mot vest er bygget i nyere tid, det er ikke søkt om fasadeendring for dette arbeidet.

Garasje I:

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke fremvist byggegodkjente tegninger.

Garasje II:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Vedskur mot øst er bygget inntil i ettertid, dette er ikke påtegnet på byggegodkjente tegninger.

Bade-/lysthus:
Det foreligger ikke tegninger. Opplyst at det ikke er søkt om byggetillatelse for denne bygningen., anbefaler ytterligere undersøkelser av dette.

Bod:
Arealet er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Adkomst

Privat adkomst fra kommunal veg.

Avkjøring fra Fautmobakken og inn på Fautvegen. Eiendommen ligger som første eiendom på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 386 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og meget velstelt tomt med en unik følelse og preg av park. Flat tomt, med svak skrånet terreng mot øst.

Motorisert port med egen gangport med fjernkontroll og kodelås. Portstolper i leca, kledd med skiferstein og topp-plate med belysning. Brosteinsbelagt gårdsplass med Herregård brostein fra 2014. Det er Asak mini eksklusive støttemur med toppstein mot naboeienom. Kantstein rundt eiendommen. Vedlikeholdsfritt gjerde på støpte fundamenter.

Tomten er opparbeidet med ferdigplen fra 2017. Plantet tujahekk på tre sider av eiendommen som gjør den usjenert/lite innsyn fra vegen. Ellers er det også plantet andre prydbusker og busker i hagen bla. kuletujaer. Fuglebad med fontene mot nord. Flaggstang i glassfiber mot sør.

Garasje / Parkering

På eiendommen er det to eksklusive, store garasjebygg, tilsammen ca 8 biloppstillingsplasser.
Forøvrig godt med plass på eiendommen for ytterligere parkering.

Byggemåte

Bolig:
Bolig over to etasjer med loftetasje, oppført i 1991.
Boligen er seksjonert med to seksjonsnummer. Seksjonsnummer 1 i deler av 1.etasje som er tidligere butikk/næring. Seksjonsnummer 2 i resten av 1.etasjen, hele 2.etasje og loftetasje.

Byggegrop består av grus. Boligen er fundamentert på støpt isolert plate og lecagrunnmur som er pusset medserponitt og malt hvit. Dreneringen er fra byggeåret 1991. Boligen er oppført i bindingsverk med utvendig liggende panel. Overbygget inngangsparti på hver side av 1.etasje. Kloppensøyler rundt om. H-vinduer med isolerglass og vedlikeholdsfrie sprosser i alle etasjer. Vinduer fra byggeåret. Diplomat ytterdører med Yale Doorman med kodelås som er tilknyttet alarmsentral. Terrassedør fra 2018 og rørosdør i stue og vaskerom fra 2017.

Mønet takkonstruksjon med oppløft, pulttak over overbygget terrasse fra 2017. Tak er tekket med profilerte takplater fra byggeåret. Vindskier, dekkbord
med beslag og snøfangere fra 2018. Renner og nedløp i stål. Nedløp fra 2018. Mønekors på hver side, ved oppløft og over inngang. Overbygde terrasser på hver side på bjelkelag. Trex vedlikeholdsfritt gulv. Profilert rekkverk og stolper. Balkong i loftetasje fra 2017, med trex gulv og profilert rekkverk og stolper.

Lecapipe fra 1.etasje til overyttertak. Feiedør i 1.etasje. Brannmurer med Lofoten skiferstein, pusset og malte brannmurer. Etasjeskillere med støpt gulv i 1.etasje, trebjelkelag i 2.etg og loftetasje.

Andre bygninger:

Garasjer og uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Garasjebygg I:
Garasjebygning fra 1991 med 4 biloppstillingsplasser.
Garasjen har gulv støpt på grunn og yttervegg i trekonstruksjoner. Liggende og stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjon, undertak av duk. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer av plast med 2-lags isolerglass. Leddporter av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm.

Garasjebygg II:
Garasjebygning fra 1991, totalrenovert i 2018.
Garasjebygniung med gulv støpt på grunn. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende og stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer i plast med 3-lags isolerglass. Ytterdør i tre med 3-lags isolerglass. Leddporter av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm og vann. Gulvvarme i deler av garasjen.

Badehus/lysthus:
Badehus/lysthus byggeår 2017.
Fundamentert på støpte punktfundamenter. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Bjelkelag i trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer av plast med 2-lags isolerglass. Skyvedører i metall med 2-lags isolerglass. Innlagt strøm. Innmurt jaqquzi. Opplyst at hele rommet er bygget opp som et våtrom.

Redskapshus/bod:
Redskapsbod oppført i 1991. Ikke målbart areal.
Oppført på jordspyd. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Ytterdør i plast med
2-lags isolerglass. Vinduer av plast med 3-lags isolerglass.

Lekestue:
Lekestue oppført i 2005. Ikke målbart areal.
Oppført på blokker kledd med skiferstein rundt. Oppført i bindingsverk med liggende tømmerpanel. Overbygget inngang med Kloppensøyler. Mønet takonstruksjon tekket med takplater fra 2018. Vindskier og dekkbord med beslag fra 2018. Renner og nedløp i metall. Vinduer med profilerte lister rundt. El-opplegg. Innvendig oppholdsrom. Vinylbelegg på gulv.

Avfallshus:
Avfallshus oppført i 2014.
Oppført i skiferstein med fliser på gulv. Mønet takkonstruksjon tekket med takplater. Vindkier og dekkbord med beslag. Krysskors på hver side. Renner og nedløp i metall. Plass for 3 søppeldunker med normal størrelse.

Det anbefales å gå nøye igjennom vedlagte tilstandsrapport datert 28.12.2021 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:

Punkt 1: Nye bad 2017-2018.
Punkt 2: Nye bad 2017-2018.
Punkt 2.1: Total rennovert bad 1 og 2 etg 2017 og 2018.
Punkt 2.2: Nytt.
Punkt 2.3: Torbjørn Amundsen rørlegger, Jarles mur og flis, Eltera og Framnes Bygg.
Punkt 2.4: Kun faglært.
Punkt 5: Plate på mark.
Punkt 6: Kontroll av ildsteder i 2020. Alle ildsteder godkjent Gjøvik kommune.
Punkt 7: 1 etg er nylig rennovert, det er montert varmekabler og brukt avrettingsmasse, 2 etg og loft har normale skjevheter.
Punkt 9.1: Nye tak garasjer og badehus, montert snøfangere på eiendom i senere tid.
Punkt 9.2: Blikkenslager kjell Engen og Framnes Bygg.
Punkt 10: Eltera Gjøvik, Ny innmat i sikringsskap, oppgradert el anlegg, led spottere i himling og utelys.
Punkt 10.1: Eltera Oppland- Chris johnsen.
Punkt 10.2: Eltera Oppland.
Punkt 11: Ny innmat sikringsskap og oppgradert anlegg.
Punkt 21: ingen.
Tilleggskommentar: Traktorgarasje, bak dobbelgarasje ligger lavt i terrenget pga høyde på port, kan til tider forekomme vann/is på garasjegulv.

For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men det ble gitt midlertidig brukstillatelse 17.12.1993.

Deler av 1. etasje og da snr. 1 har tidligere vært benyttet til næring/forretning og er regulert/registrert som dette. Disse arealene er i 2017 restaurert/istandsatt til primærrom/boareal.
Etter opplysning fra Gjøvik kommune er det ikke søkt om bruksendring av disse arealenee i 1 etasje og den er ikke registrert som egen boenhet men som næringsseksjon.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 0.6 km
Biri barnehage (1-5 år)  1.7 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år) 2.5 km
Skrinnhagen skole (1-7 kl.)  1.5 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.)  1.1 km
Statens gartner- og blomsterdekorasjonsskole 10.5 km
Gjøvik videregående skole 20.1 km

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom så lenge det som leies ut er godkjent for varig opphold og har forsvarlig radonnivå.

Snr. 1 som tidligere er benyttet som næringsdel i u.etg er innredet som boligdel og det vil være mulighet for å benytte denne delen av boligen som egen boenhet.

Det er ikke søkt kommunen om bruksendring av snr. 1 som egen boenhet /evn. adskilt fra snr. 2.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.
Det er Nordpeis peisovn i stue i 1.etasjen fra 2017. Klebersteinsovn i entré i 1.etasje. Peis med innsats i stue i 2.etasje.
Det er gulvvarme i alle rom i 1.etasje.
Alle rom har gulvvarme bortsett fra soverom, vaskerom og kjølerom i 2.etasje. Gulvvarmen er styrt via termostat.
Ellers panelovner på enkelte rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 505 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt.
Seksjon 1: Eiendomsskattetaksten utgjør kr 780 000,- og eiendomsskatten er kr 2 691,-.
Seksjon 2: Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 435 300,- og eiendomsskatten er kr 8 401,-.

Eiendomsskatten er inkludert i årlige kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 783 507 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 850 626 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende reguleringsplan: Reguleringsplan for Sigstadplassen, vedtatt 13.12.2018 med formål næringsbebyggelse, samt tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er i følge Gjøvik kommune igangsatt arbeid med revisjon av kommuneplanens arealdel, og denne forventes godkjent i løpet av høsten 2020.

Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut.
Det er ikke odel på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjon 1:
1989/12183-3/19  Rettigheter iflg. skjøte   27.11.1989 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/10961-1/19  Seksjonering   28.12.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 1 formål: Næring
sameiebrøk: 85/227

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3407-133/163, 3407-133/189
Rettigheter i eiendomsrett

2012/149141-3/200  Best. om vann/kloakkledn.   21.02.2012 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:133 Bnr:113 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:133 Bnr:113 Snr:2  
Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjon 2:
1989/12183-3/19  Rettigheter iflg. skjøte   27.11.1989 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/10961-1/19  Seksjonering   28.12.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 2 formål: Bolig
sameiebrøk: 142/227
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3407-133/163, 3407-133/189
Rettigheter i eiendomsrett

2012/149141-3/200  Best. om vann/kloakkledn.   21.02.2012 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:133 Bnr:113 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:133 Bnr:113 Snr:2  
Gjelder denne registerenheten med fler

I tillegg har kommunen legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter.

Pantebokskopi kan fås på forespørsel til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Sist stedlig feiertilsyn registrert 11.12.2019, uten anmerkninger. Piper er sist feid 17.08.2018.

Nåværende eier har kjøpt båtplass i Biri Båthavn, denne kan eventuelt medfølge i handelen dersom dette er av interesse for kjøper.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunale avgifter etc. er innhentet fra kommunen i 2021, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2022.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger en tilstandsrapport av eldre dato som er avholdt 19.10.2021 - av Kjell Åge Pinslund.
Denne tilfredsstiller ikke dagens krav til tilstandsrapport gjeldende fra 01.01.2022. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fautvegen 1, 2836, Biri, Gnr. 133 bnr. 113 snr. 1 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-20-0284

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.