THOMLEBYGDA , Thomlevegen 99

Sjarmerende enebolig med 3 sov - Stor tomt - Landlig og rolig beliggenhet - Barnevennlig!

1 300 000

 • Prisantydning:

  1 300 000,-

 • Totalpris:

  1 346 522

Beregnet totalkostnad: 1 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 46 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 346 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  125 m²

 • Bruksareal:

  135 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1920

 • Gårdsnummer:

  27

 • Bruksnummer:

  28

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  304736428

 • Sist endret:

  23.08.2023 14:27

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Velkommen til Thomlevegen!

Dette er en koselig og sjarmerende enebolig med landlig beliggenhet. Her kan vi friste med:

• Romslig tomt
• 3 soverom
• Uthus
• Fin utsikt og landlige omgivelser
• Gode solforhold
• Luft til luft varmepumpe i stue
• Peisovn i stue fra 2015
• Tregulv som skaper en lun atmosfære

Velkommen til visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Enebolig som inneholder i 1. etasje: Gang, kjøkken, spisestue, stue, bad og teknisk rom.
I 2.etasje: Gang, 3soverom, disponibelt rom og bod.

I tillegg uthus på eiendommen.

Standard

Dette er en sjarmerene bolig som opprinnelig var skole i Thomlebygda. Bygningen ble renovert i perioden 2004 - 2009.
Boligen har de senere år blitt benyttet som fritidsbolig, men er registrert som enebolig.

I gangen er det plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko, samt trapp opp til 2. etasje. Tregulvene skaper en lun og fin atmosfære i tillegg til lyse vegger.

Kjøkken er renovert i peioden 2004-2009. Innredningen er fra Ikea med malte overlater.
Oppvaskmaskin montert i innredning ved oppvaskkum og komfyr under ventilator.
Komfyrvakt montert på kjøkken i 2020.

Boligen har en fin planløsning med god plass til både spisestue og sofamøbler i stue/spisestue. I stuen er det i tillegg til luft til luft varmepumpe også peisovn fra 2015 som varmer godt.

Bad fra 2004-2009 med belegg på gulv og våtromslplater på vegger. Rommet er innredet med dusjkabinett, servant med skap og WC. Avtrekksvifte montert på vegg. Rommet varmes opp med panelovn på vegg.

Teknisk rom innenfor bad.

Boligen har 3 gode soverom i tillegg til ett disponibelt rom i 2. etasje. Det ene soverommet med kott innenfor.
I 2. etasje finner du også en praktisk bod.

Innvendige overflater
Gulv har overflater av heltre og laminat.
Vegger har overflater av trepanel og panelplater.
Himlinger har overflater av trepanel.

Beliggenhet

Området er spredt bebygd med landbrukseiendommer og noen boliger.
Flott utsikt fra eiendommen og en god solgang med sin sydvendte beliggenhet. Stor tomt som delvis er opparbeidet. Bratt adkomstveg ned
til eiendommen.

Til Dokka er det ca. 17 minutter med bil, Landsbyen Dokka byr på et rikt utvalg av butikker. Her er det dagligvareforretninger, frisører, blomsterbutikk, vinmonopol, apotek etc. Her finner du også barnehage og skoler i alle alderstrinn.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, tv/internett, kostnader i forbindelse med veg, løpende vedlikehold etc er eksempler på løpende kostnader.

Forsikring

Jernbanens bank og forsikring Polisenummer: 1302791

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 utvendig:
- Nedløp og beslag.
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke montert snøfangere på tak. Fotbeslag på pipe har ufagmessig utførelse. Stor høydeforskjell mellom taktekking og takrenner medfører at takvann kan renne over takrenne. Dette er ufagmessig utførelse/montering. Lokale skader og skjevheter i takrenner observert. En side av boligen har ikke takrenner. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000.

- Vinduer.
Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Fuktmerker i treverk observert. Kostnadsestimat under kr. 10 000.

- Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Observert skjevheter som skyldes noe bevegelse i grunn/ustabil fundamentering. Overflater er slitte og må påregnes vedlikehold. Konstruksjoner av tre som ligger på terreng har en forholdsvis kort levetid og krever hyppig vedlikehold. Kostnadsestimat under kr. 10 000.

 TG 3 innvendig:
- Etasjeskille/gulv mot grunn.
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Observert noe knirk i gulv ved befaring. Noe nivåforskjell på gulv mellom enkelte rom. Undersiden av trebjelkelag i sokkeletasje er ikke vurdert grunnet manglende tilkomst til krypkjeller.  Krypkjeller er ansett som en risikokonstruksjon og det må påregnes periodevis høy fuktighet i krypkjellere. Dette medfører økt risiko for fuktskader på undersiden av gulvkonstruksjon.

- Bad generelt.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Overgang til sluk under kabinett er ufagmessig utført. Overgang mellom belegg og sluk er fuget med silikon/tettemasse. Observert skade / sprekk i gulvbelegget og veggplate. Belegg er stedvis løst. Montert gummilist i overgang mellom gulv og vegg.  Dette er ufagmessig tetting i overgang mellom gulv og vegg på våtrom. Badet er ikke utført fagmessig riktig. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

TG 3 tekniske installasjoner:
- Elektrisk anlegg.
Boligens elektriske anlegg er mye oppgradert i perioden 2004-2009. Det ble i 2016 montert nytt sikringsskap med automater og arbeidet er utført av fagfolk iht opplyst i salgsoppgave fra 2016. Sikringsskap med automatsikringer i boligen. Inntakssikring plassert på vegg i 2. etg. Komfyrvakt montert på kjøkken i 2020 iht opplyst av eier. Kostnadsestimat under kr. 10 000.

- Branntekniske forhold.
Kostnadsestimat under kr. 10 000.

TG 3 tomteforhold:
- Terrengforhold.
Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan.Terreng faller inn mot bygning. Terrenget på eiendommen er tilnærmet flatt mot grunnmur.
Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000.

TG IU konstruksjoner som ikke er undersøkt
- Innvendig : Krypkjeller.

TG 2 utvendig:
- Taktekking
- Veggkonstruksjon
- Takkonstruksjon/loft
- Vinduer
- Dører

TG 2 innvendig:
- Overflater
- Radon
- Pipe og ildsted
- Trapper
- Dører
- Overflater og innredning kjøkken

TG 2 tekniske installasjoner:
- Vannledninger
- Avløpsrør
- Andre VVS-installajsoner

TG 2 tomteforhold:
- Grunnmur og fundamenter
- Utvendige vann- og avløpsledninger

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Kun elektrisk jobb, flyttet lysbryter og montert stikk til panelovn. 24.06.2017. TP Elektro AS.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Svar: Kvitteringer og på boligmappa.no.
 - Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Kommunen kontrollerte avløp i 2020 (anlegget vurdert som tilfredstillende). Rørlegger monterte utekran våren 2020. Nordre land kommune, Rørlegger Øyvind Hasvold AS - Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Etter tilsyn fra feier ble det montert nytt beslag/plate over vedovn/grue på kjøkken.

- Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ved mye snø på taket blir døren til mellomrom uten vindu og kott på stort soverom i 2.etg. vanskelig å lukke.

- Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Mus og fluer.

- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Vasket og malt hus utvendig sommer 2020. Rønningen Byggtjenester monterte takstige for feier høsten 2017. Maler og snekker Saulius Valincius. Rønningen Byggtjenester AS.

- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Svar: Ny komfyrkurs, div.elektroarbeid lite soverom 2.etg, kjøkken, stue og på bad. 24.06.2020. TP Elektro AS.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget? Svar: Isåfall henger det i sikringsskap.

- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner? Svar: Isåfall henger det dokumenasjon i sikringsskap. - Pkt. 16: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere? Svar: Alt av husets oppussing ble gjort før jeg kjøpte huset, har ikke sett dokumentasjon på hva/hvem som har stått for arbeidet. Har selv gjort noe oppussing på lite soverom i 2.etg.

- Pkt. 19: Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Svar: Har blitt fortalt muntlig fra kommunen som var på befaring, at avløpsrenseanlegget antakelig er godkjent muntlig og ikke skriftlig av kommunen da det ble montert rundt 2010. Det vil i såfall være kun en formalitet å søke for å få det godkjent nå, men har ikke søkt.

- Pkt. 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Innredet lite soverom 2.etg i 2020.

-Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Kontroll av spredt avløp i 2020 av Nordre Land kommune, ingen kommentarer, anlegget vurderes akseptabelt.

Tilleggskommentar: Kan nevnes at vannrør fryser på vinteren hvis det ikke står varme på bad og kjøkken, rørene virker å ligge ubeskyttet under gulv. Ingen adkomst til kjeller og vannrør. På taket har jeg måttet feste takplater som løsnet ved kraftig vind (storm). Vannkran på kjøkken må byttes.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 135 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og disponibelt rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 175 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er skrånet på overflater.
Opparbeidelse med plen og diverse beplantning. Noe naturtomt i ytterkanter. Tomt er sydvendt og skrår nedover i sydlig retning.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på eiendommen.

Byggemåte

Antatt naturlig drenering på eiendommen. Fundamentert antatt på fast grunn. Grunnmur av naturstein som er noe spekket og malt. Bygningen er oppført over 1,5 etasje + krypkjeller. Ingen adkomstmulighet til krypkjeller og denne er derfor ikke vurdert. Grunnmur av gråsteinsmur. Etasjeskiller av tre med dimensjonering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med decra takpanner. Kaldloft med adkomst via luke i himling.

Lovlighet:
Det foreligger ikke bygningstegninger i kommunens arkiver.

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Dokka barnehager Øygardsjordet 10.6 km
Dokka barnehager Furulund 11 km
Dokka barnehager Tonlia 12.1 km

Dokka barne- og ungdomsskole 11.2 km
Dokka videregående skole 11.2 km
Valdres vidaregåande skule 46.7 km

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm. Luft til luft varmepumpe i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 464 pr. år Kommunale gebyrer inkluderer fast årlig avgift på: Eiendomsskatt, feie og tilsyn, restavfall og kontroppgebyr septik. Vi tar forbehold om avvik i oppgitt beløp. Tjeneste vil normalt ha årlig prisøkning og kan variere.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre Land kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 316 029 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 137 704 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og er avsatt til LNFR formål (Lanbruks, natur og friluftsformål samt reindrift).

Eiendommen ligger innenfor aktsomhetsområde for snøskred H310_1, se bestemmelse B39.
Eiendommen ligger innenfor hensynsone for lokalt verdifulle kulturlandskap H550_3 Dæhli - Thomlebygda, se rettningslinje R25.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

I forbindelse med salg av eiendommen må eventuelle kjøpere fylle ut grønt egenerklæring i forbindelse med konsensjonsfrihet.

Vei/vann/avløp

Felles privat adkomstveg. Adkomstveg ned til eiendommen er bratt og smal. Årlige kostnader med adkomstveg må påregnes.
Eiendommen har vannforsyning fra privat borehull på eiendommen.
Eiendommen har privat avløp via septiktank, med overløp til spredegrøft.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Senger, bokhyller, spisebord med stoler, kommoder, sofa, glasskap og lenestol kan medfølge om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Thomlevegen 99, 2870, Dokka, Gnr. 27 bnr. 28 i Nordre Land kommune

Oppdragsnummer

61-23-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.