Nord-Torpa/Geitlia , Brendlivegen 52

NY PRIS! - Koselig hytte med 3 soverom - Solcelle - Uthus - Fint turterreng - Skiløyper rett utenfor døra

690 000

 • Prisantydning:

  690 000,-

 • Totalpris:

  718 522

Beregnet totalkostnad: 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 17 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 690 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 28 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 718 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Fritidseiendom

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  72 m²

 • Bruksareal:

  74 m²

 • Antall rom:

  4

 • Oppholdsrom:

  2

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1971

 • Gårdsnummer:

  72

 • Bruksnummer:

  121

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  235337737

 • Sist endret:

  25.09.2023 14:51

LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Dette er en koselig hytte med 3 soverom og romslig stue med fyringsmulighet i både peis og vedovn.
Det er ikke innlagt strøm i hytta, men det er solcelleanlegg og mulighet for enkel tilkobling til aggregat i uthus. Det er sommervann i egen kran utendørs. Drikkevann medbringes.

Hytta har en fin og usjenert beliggenhet i Geitlia, i Nord-Torpa. Perfekt for den som søker ro, utsikt og fine naturomgivelser.
Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte på vinterstid på nåværende tidspunkt, det er ca. 100 - 200m å gå til hytta fra der man parkerer.
Det er billveg frem på sommerstid.

Området byr på flotte turmuligheter hele året, både med tanke på fotturer, bærplukking, fisking og sykling på grusvegene rundt i fjellet. Fjellsetra ligger rett ovenfor, ca. 20 min gange bort dit - derfra kan man gå rett opp på Spåtind. Spåtindtoppen er høyeste punkt, som ligger på 1414 moh. For de skiglade er det fantastiske skiløyper rett utenfor døra. Området er meget snøsikkert.

Det er kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke og serveringsmuligheter. Hit er det hyggelig å legge turen med sykkel på sommerstid og som fin skitur på vinterstid.

I tillegg til hytta er det et uthus på tomten med sommerdusj, vedbod og eget rom for aggregat med lufting.
Velforeningskontigent betales til Geitlia hytteforening.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Hytte over ett plan som inneholder: Gang, gang 2, mellomgang, kjøkken, 3 soverom, stue og sanitærrom.

Uthus fra 1994.

Standard


Hytta innehar en enkel standard, hovedsaklig fra byggeåret. Her er det solcelleanlegg med styringspanel på vegg i gang, samt solcelleanlegg i mellomgang som hovedsakelig drifter parafinovn. Parafinovn er ikke funksjonstestet. Antatt behov service og vedlikehold på dette.
Det er skiftet takrenner og nedløp på uthus på side mot hytte samt på bakside av hytte sommer 2022. Høst 2022 er det gjort utbedringer med tetting rundt pipe og montert nytt heldekkende pipebeslag.
Det er også montert ny Espegård utepeis på terrasse.

Entrè
Hytta har entrè på to sider med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko i begge. Stor terrasse utenfor. I mellomgang er det vedovn som varmer godt.

Kjøkken
Innredningen har under- og overskap med glatte fronter. Benkeplate med nedfelt vask. Gråvann ledes ut i terreng på eiendommen. Gasskomfyr montert på kjøkken. Gassbeholder plassert i bod med utvendig adkomst. Det er ikke innlagt vann i hytte. Sommervann kommer fra en enkel kum på motsatt side av vegen man kommer fra - ikke drikkevann, dette medbringes.

Stue/Spisestue
Romslig stue og spisestue i åpen løsning med plass til stort spisebord og sofagruppe. Vedovn montert i stue og gang, samt det er åpen peis i stue for ekstra varme og hygge. Stua innbyr til mange fine familiestunder med brett-/kortspill og kos.

Soverom
Hytta har 3 gode soverom hvor det ene har plass til dobbeltseng og de to andre har køyesenger, så her er det plass til hele familien.

Bod
Boden inne i hytta har en baderomskrok som innredet med enkel servant.
I utebod er det hyttedusj, denne er mest egnet sommerstid. Her fraktes varmtvann til beholder. Belysning og dusj i uteboden går på solcelleanlegget som styres inne i hytta. Det er også utedo og vedbod her.

Det er egen plass til aggregat i uthus. Her ligger det direkte kobling fra aggraget i uthus inn i hytta for strøm. Det er lufteluke bak aggregatet.

Innvendige overflater
Gulv har overflater av heltregulv.
Vegger har overflater av trepanel.
Himlinger har overflater av trepanel.

Beliggenhet

Hytta har en fin beliggenhet i Geitlia, i Nord-Torpa. Området byr på flotte turmuligheter hele året, både med tanke på fotturer, bærplukking, fisking og sykling på grusvegene rundt i fjellet. Fjellsetra ligger rett ovenfor, ca. 20 min gange bort dit - derfra kan man gå rett opp på Spåtind. Spåtindtoppen er høyeste punkt, som ligger på 1414 moh. For de skiglade er det fantastiske skiløyper rett utenfor døra. Området er meget snøsikkert.

Det er kort veg til Etnedal med Gamlestølen hvor det er blant annet skibakke og serveringsmuligheter. Hit er det hyggelig å legge turen med sykkel på sommerstid og som fin skitur på vinterstid.

Søndagsåpen dagligvare finner du både på Nærbutikken Nørstelien og Joker Torpa. Ellers tilbyr Landsbyen Dokka et rikt utvalg av servicetilbud.

Fra Oslo tar det ca. 3 timer med bil og fra Lillehammer tar det litt over en time.

Løpende kostnader

Eksempel på løpende kostnader er brøyting, kommunale avgifter, forsikringer, tv/internett, strøm etc. Velforeningskontigent til Geitlia hytteforening er på ca. kr. 750,- og brøyting veg, samt vedlikehold, er ca. kr. 2000,- pr. år.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 2:
Utvendig: Taktekking, nedløp og beslag, vinduer og dører.
Innvendig: Radon, pipe/ildsted, krypkjeller, dører og overflater og innredning kjøkken.
Tomteforhold: Byggegrunn, drenering og grunnmur og fundamenter.

TG 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig: Veggkonstruksjon.

TG 3:
Utvendig: Takkonstruksjon/loft og balkonger/terrasser og rom under balkonger og terrassser.
Innvendig: Overflater, etasjeskiller/gulv mot grunn og avtrekk kjøkken.
Tekniske installasjoner: Branntekniske forhold.
Tomteforhold: Terrengforhold.

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 6: Pipe er ikke feiet på en del år. - Pkt 7:  Halvdel av hytten som ikke står på mur har seget noe, som preger noe av vegg på baksiden av hytta.
- Pkt. 8: Observert noe fukt ved pipe en gang i kraftig regnvær.
- Pkt. 9: Har ikke observert skadedyr inne i boligen, men det har vært mus sannsynlig i gesimskasse ved vegg på venstre side av stuevinduet. Her har det vært flis og noe muselort som ser ut til å komme fra sprekk mellom veggpanel og tak. Ikke observert muselort og flis her ved siste tre ganger jeg har vært på hytta nå. Ingen muselort -eller skader forårsaket av mus ellers i hytta.
- Pkt. 11: Viser til del om pipe. Tilleggskommentar:
Det er hengt opp nye takrenner og nedløpsrør på bakside på hytta, samt på siden av uthus (mot hytta).
Ny utepeis er satt opp og festet i fundament.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 74 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, gang 2, mellomgang,  kjøkken, 3 soverom og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 000 kvm, Eierform: Eiet tomt
Målebrev/skylddelingsforretning/grensebeskrivelse for denne eiendommen finnes ikke i kommunen. Eiendommen ble etablert 03.12.1975. Grensene på eiendommen er ikke målt og er fiktive i kartet. 72/121, som er fradelt fra 72/22, er bare vist som en sirkel over tilhørende bygg.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten på sommerstid. Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte vinterstid.

Byggemåte

Antatt fudamntert direkte på opprinnelig terreng. Ringmur av betong og sparestein. Taket er tekket med plater av metall antatt fra 1971. Undertak er ikke vurdert grunnet manglende tilkomst. Dekkbord av tre. Vegger består av trebindingsverk. Isolering er ikke vurdert. Utvendige fasader er kledd med trepanel. Takkonstruksjon av tre med saltak og kaldloft. Delvis lukket sperrekonstruksjon. Isolering er ikke vurdert da det ikke var etablert adkomst til kaldloft. Vinduer med isolerglass. Alder er ikke kjent da datering ikke var synlig. Vindu med enkelt glass ved inngangsdør på gavlside. Ytterdører med malte overflater og isolerglass som er opplyst montert i 2011. Etasjeskiller av trebjelkelag som er opplyst at er isolert med mineralull.

For ytterligere beskrivelse for byggemåte, se vedlagt takstrapport. Takstrapporten er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i kommunens byggesaksarkiv.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og gassovn.
Eier har vært i kontakt med kommunen og det vil bli utført feiing/tilsyn til sommeren 2023.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 323,50 pr. år Kommunale avgifter inkluderer fast årlig avgift på: Renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 239 505 pr. 31.12.2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan Synnfjell syd og er avsatt til arealformål fritidsbebyggelse.

Eiendommen ligger innenfor hensynssone for annen fare, H390_2. Her er det stor sannsynlighet for forurensende svartskifer i berggrunnen, se bestemmelse B36.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

-  1976/6014-2/20  Bestemmelse om gjerde 23.08.1976.

Rettigheter på andre eiendommer:
- 1976/6014-1/20  Bestemmelse om veg 23.08.1976 
   rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:72 Bnr:121. Bestemmelse om vannrett.

Vei/vann/avløp

Vei: Felles privat adkomstveg. Årlige kostnader med adkomstveg må påregnes. Kostnader med brøyting/strøing tilkommer etter nedbørsmengder og behov. Det er ikke adkomstveg helt frem til hytte vinterstid.
Vann: Hytte har ikke innlagt vann. Sommervann fra tappepunkt ute.
Avløp: Hytte har ikke avløp. Gråvann ledes til terreng.
Dersom vann ønskes innlagt må det søkes om utslippstillatelse til godkjent avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

- Alt som er på visning medfølger
- Hytta blir ikke ytterligere ryddet og rengjort enn hva den er på visning

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 28 70 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brendlivegen 52, 2880, Nord-Torpa, Gnr. 72 bnr. 121 i Nordre Land kommune

Oppdragsnummer

61-21-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.