Lena , Smebyvegen 125

Lensbygda/Lena - Enebolig med solrik og landlig beliggenhet - dobbel garasje - varmepumpe

2 300 000

 • Prisantydning:

  2 300 000,-

 • Totalpris:

  2 371 522

Beregnet totalkostnad: 2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 371 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  160 m²

 • Bruksareal:

  196 m²

 • Oppholdsrom:

  1

 • Soverom:

  4

 • Byggeår:

  1979

 • Gårdsnummer:

  241

 • Bruksnummer:

  6

 • Energimerking:

  E

 • Finnkode:

  314693672

 • Sist endret:

  15.09.2023 09:14

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 74%

  eier sin egen bolig

 • 55%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 62%

  har bolig på over 120 kvm

 • 32%

  er barnefamilier

 • 27%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Smebyvegen 125 er en enebolig fra 1979. Boligen har en praktiske og god planløsning. Består av entre, kjøkken, stue, bad, soverom og bod i 1 etg.
3 sov, bad, vaskerom og bod i kjeller. Utvendig finnes en stor og solrik terrasse. Flat tomt som er etablert med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass. Dobbel garasje med plasst til to biler og lagring.

Innhold

Enebolig med kjeller som inneholder i 1. etasje: Entrè, stue/kjøkken, stue, bad, soverom, trapperom og bod.
I kjeller: Gang, bad, vaskerom, 3 soverom og bod.

Det er også garasje på eiendommen med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Modernisering de senere år:
2002 - Bad i 1.etasje
2008 - Utvidet kjøkken
2010 - Ny vannledning i 2010 inn til bolig
2013 - Ny taktekking oppå gammel
2018 - Bygd terrasse
2019 - Utbedret sprekk i avløpsrør
2020 - Montert varmepumpe
2021 - Pusset opp vaskerom

1. ETASJE:

Entrè
Entrè med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Her er det praktisk bod og trapp ned til kjeller.
Videre kommer du inn til gang hvor det er plass til kommode/garderobeskap.

Kjøkken
Pent kjøkken med hvite, profilerte fronter og laminert skrog. Noen overskap med vitrinedører. Kjøkkenet har godt med både skap- og benkeplass. Belysning under overskap. Det er fliser på vegg over laminat benkeplate. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Hyggelig spiseplass på kjøkkenet.

Stue/spisestue
Romslig og lys stue med fine innredningsmuligheter. Her er det plass til både spisebord og sofamøbler. Store vinudsflater slipper godt med dagslys inn. I tillegg til vedovn er det montert varmepumpe på vegg. Fra stuen er det utgang til stor terrasse hvor omgivelsene og sola kan nytes.

Bad
Gulv med gulvbelegg, våtromsplater på vegg og himlingsplater i taket. Rommet er innredet med servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjhjørne og boblekar. Ventilasjonsvifte og tilluft i dør. Det er varme i gulv.

Soverom
Boligen har totalt fire soverom, hvorav det ene er i 1. etasje. Her er det god plass til dobbeltseng og rommet er innredet med stor skyvedørsgarderobe.


KJELLER:

Bad
Gulv med gulvbelegg, våtromsplater på vegg og himlingsplater i taket. Rommet er innredet med servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjkabinett og gulvmontert wc. Ventilasjonsvifte og tilluft i dør. Det er varme i gulv.

Vaskerom
Gulv med gulvbelegg, våtromsplater på vegg og formpresset panel i himling. Opplegg for vaskemaskin. Ventil på vegg.

Soverom
Tre soverom i kjelleretasjen, i tillegg til ett stort bodrom. Om man ikke har behov for å benytte alle rommene til soverom er flere av disse fine som kontor, hobbyrom etc.

Innvendige overflater
Gulv består i hovedsak av laminat, belegg og betong.
Vegger består i hovedsak av malte plater, panelplater, ukledd, panel, murpuss og tapet.
Himlinger består i hovedsak av himlingsplater og panel.

Beliggenhet

Eiendommen har en solrik beliggenhet i området i Gransmarka omkranset av landbruk og spredt boligbebyggelse. Gode utsiktsforhold.

Ca. 5 km til Lena sentrum, kommunesenter med alle sentrumstilbud, skoler mm, Ca 1.5 km til Vilberg
barneskole og barnehage. Idrettsplass med lysløype i nærområdet og kort veg til Totenåsen med store friluftsområder og oppkjørte skiløyper.

Eiendommen grenser mot veg og jorder.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, strøm, forsikringer, tv/internett, løpende vedlikehold etc. er eksempler på løpende kostnader.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8378774

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 utvendig:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Kledning bærer preg av slitasje. Deler av kledning må påregnes utskiftning. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000.

TG 3 tomteforhold:
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000.

TG IU konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Tekniske installasjoner: Andre installasjoner

TG 2 utvendig:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Eldre tekking er brukt som undertak.
- Nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Malings/folieflass registrert. Vindskier bærer preg av slitasje. Utvendige beslag og takrenner/nedløp bærer preg av slitasje og er modent for utskifting. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Frostsprengte nedløp.
- Takkonstruksjon/loft: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Malings/folieflass registrert. Vindskier bærer preg av slitasje. Utvendige beslag og takrenner/nedløp bærer preg av slitasje og er modent for utskifting. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Frostsprengte nedløp.
- Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å  åpne/lukke. Enkelte tettelister var harde/slitt. Vinduer bærer preg av slitasje. Kondensmerker på enkelte vinduer. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble  avdekket ved befaringen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Vinduer fra denne tidsepoken kan være PCB-holdige og må betraktes som spesialavfall ved utskifting.
- Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Behov for vedlikehold. Konstruksjoner over 1 m over bakken regnes i de fleste tilfeller med i bebygd areal på eiendommen, ukjent om dette er søkt om. Konstruksjon har sannsynligvis ikke tilstrekkelig bæreevne.

TG 2 innvendig:
- Dører: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulv er feilmontert enkelte steder, endeskjøter er ikke tilstrekkelig forskjøvet. Gjenstående arbeid. Knirk i gulv enkelte steder. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Lagrede gjenstander begrenset inspeksjonsmuligheten.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på endring av konstruksjon med tanke på bæreevne. Knirk er observert. Skjevhet i gulv på kjøkken.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe/ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipe er ikke pusset som anbefalt.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.  Hulltaking er ikke utført da det var inspeksjonsmulighet i forbindelse med luke.(se bilde). Påvist fuktskjolder. Oppforet gulv og utforede vegger  under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens.
- Trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Overflater og innredning stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning bærer preg av slitasje. Komfyrvakt anbefales montert.

TG 2 bad 1. etasje:
- Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. å grunn av de nevnte forhold og våtrommets alder, anbefales det å montere tett dusjkabinett ved fortsatt bruk av våtrommet. Tett dusjkabinett og åpent avløp er en forutsetning for våtrommets sikkerhet, da fritt vann på gulv/vegg må unngås. Bruk av dusjkabinett hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Ved bruk av dusjkabinett er veggene/gulv bak  dusjkabinettet allikevel definert som våtsone, blant annet på grunn av rengjøring. Våtrommet har begrenset restlevetid, oppussing må påregnes. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på  konstruksjon. Sluk/avløp under boblekar var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området.  Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning.
- Ventilasjon bad: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.

TG 2 bad. kjeller:
- Overflater vegger og himling bad: Utettheter i våtsone.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. 
- Sluk, membran og tettesjikt: er enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på slukløsningen. Sluk/avløp var ikke tilstrekkelig tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen, fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området. Tett dusjkabinett og åpent avløp er en forutsetning for våtrommets sikkerhet, da fritt vann på gulv/vegg må unngås. Bruk av dusjkabinett hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Ved bruk av dusjkabinett er veggene/gulv bak dusjkabinettet allikevel definert som våtsone, blant annet på grunn av rengjøring.


TG 2 vaskerom kjeller:
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt
- Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

TG 2 tekniske installasjoner:
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår  slitasjegrad. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Inntak med skrusikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

TG 2 tomteforhold:
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Flere vegger er kledd inn i kjeller/underetasje, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må  ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Småskader på grunn av fuktbelastning over tid. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng". Fuktskjolder. Sprekker/riss ble registrert på grunnmur. Isopor er ikke tildekket med tanke på brann.
- Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Det er påvist tegn/opplyst om forhold som tyder på svekkelse i konstruksjonen.

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Pusset opp vaskerom januar 2021. Gjøvik byggservice.

- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Pusset opp vaskerom januar 2021. Gjøvik byggservice.

- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Gjøvik byggservice.

- Pkt. 2.3: Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Vet ikke.

- Pkt. 3: Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Svar: Sprekk i avløpsrør utenfor kloakktank, 2019.

- Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Gravde selv fram røret med sprekk. Staff reparerte skaden på røret i 2019. Bademiljø as, Staff og sønner.

- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: La nytt tak i 2013, selv. Bygget ny terrasse i 2018, med hjelp av far, som var snekker av yrke.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?
Svar: Satt inn varmepumpe i 2020, samt oppgraderte sikringsskap. Din elektriker, Lena.

- Pkt 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?
Svar:  Din elektriker, Lena.

Boligens areal

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 196 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom og 3 soverom.
Rom i kjeller er innredet etter byggeår, dette er ikke bruksendret eller godkjent i kommunen.

1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, stue/kjøkken, stue, bad, soverom og trapperom.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 096 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat/skrånende og den er opparbeidet med plen og beplantning.
Gruset gårdsplass.

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel
grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser, ellers parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse: Oppbord i tre. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall og plast. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning.  Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Luftespalter ved raft. Adkomst til loft via luke. Takkonstruksjon er  delvis etterisolert. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass.

Lovlighet bolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rom i kjeller er innredet etter byggeår, dette er ikke bruksendret i kommunen. Fasade stemmer ikke helt med dagens løsning, se byggetegning. Terrasser er ikke søkt om.

Lovlighet garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke søkt om ferdigattest på garasje, dette anbefales  undersøkt med kommunen.

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på boligen i kommunens arkiver fra 1981.
Det er ikke søkt om, og gitt ferdigattest til garasje som det ble gitt byggetillatelse til i 2000.

Barnehage / skole i området

Vilberg barnehage 1.7 km
Lena Fus barnehage 5.4 km
Steinerbarnehagen Lena 6.2 km

Vilberg skole 1.7 km
Lena ungdomsskole 5.2 km
Skreia ungdomsskole 9.8 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 5.3 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena  5.3 km

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele boligen kan leies ut som en boenhet.

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.

Siste dato for tilsyn 28/3-2023
Siste dato for feiing 28/3-2023

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 054 pr. år Kommunale avgifter består av: Vann, avløp, renovasjon, brannsyn/feiing og eiendomsskatt. Vi tar forbehold om avvik i oppgitt beløp fra kommunen. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år og beløp vil variere etter forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2023. Eiendommens skattegrunnlag er kr. 1 528 800,- Eiendomsskatt for år 2023 utgjør kr. 5045,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 546 136 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 966 088 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende. Gjeldende kommuneplan: Kommuneplan (19.6.2019).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offenltig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.

Eiendommen er tilnyttet privat avløp. Ny eier må forvente pålegg om oppgradering av privat avløpsanlegg eller pålegg om påkboling til offentlig avløp i løpet av nær fremtid (de nærmeste fem årene)

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Smebyvegen 125, 2850, Lena, Gnr. 241 bnr. 6 i Østre Toten kommune

Oppdragsnummer

60-23-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.