Skreia , Kvennomslinna 242

Skreia - Enebolig beliggende i gangavstand fra barneskole og barnehage - oppgradert innvendig i senere tid

1 750 000

 • Prisantydning:

  1 750 000,-

 • Totalpris:

  1 810 172

Beregnet totalkostnad: 1 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 810 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  94 m²

 • Bruksareal:

  94 m²

 • Soverom:

  2

 • Byggeår:

  1958

 • Gårdsnummer:

  46

 • Bruksnummer:

  37

 • Energimerking:

  G

 • Finnkode:

  319238438

 • Sist endret:

  26.09.2023 06:57

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 87%

  eier sin egen bolig

 • 57%

  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

 • 59%

  har bolig på over 120 kvm

 • 29%

  er barnefamilier

 • 34%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Kvennomslinna 242 er en enebolig fra 1958. De seienere åra har det imidlertid blitt gjort en del oppgraderinger av boligen med bla. innvendige overflater, bad og kjøkken. Boligen inneholder stue, spisestue, kjøkken, 2 soverom og vaskerom. Utvendig finner du en relativt flat hage med uthus samt to store terrasser. Dette er  en fin starter-bolig i et rolig og usjenert område av det beste Toten har å by på.

Innhold

Kjeller: Vaskerom og soverom (rom i kjeller er ikke godkjent for varig opphold)
1 etg: Entre, stue/kjøkken og bad
2 etg: Gang og to soverom

Rom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold.

Standard

Vaskerom:
Består av fliser på gulv og våtromsplater på vegg. Panel i himling. Inneholder dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
Ventil på vegg. Plastsluk.

Bad:
Betår av fliser på gulv og våtromsplater på vegg. Inneholder servant med underskap, speilskap, dusjkabinett og vegghengt wc. Ventil på
vegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og formpressede fronter. Laminat benkeplate. Glassfelt i enkelte overskap.
Kjøkkenvifte med omluft. Kjøkkenkum. Plass til integrert komfyr, steketopp og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap.

Innvendige overflater:
Gulv er i hovedsak preget av belegg, laminat og fliser.
Vegger er i hovedsak preget av panel, panelplater og murpuss.
Himlinger er i hovedsak preget av panel og himlingsplater.

Teknisk:
Synlige vannrør i plast og metall. Synlige avløpsrør i plast.
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter.
El-anlegg med automatsikringer. Inntak med skrusikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

Beliggenhet

Kvennomslinna strekker seg fra Skreia sentrum og oppover mot Øverskreien i Østre Toten. Kvennomslinna 242 ligger bare et par minutters kjøring fra Skreia sentrum, som har det meste av servicefunksjoner, idrettsplass og handel samt ungdomsskole. Barnehage og barneskole fines ved Stange, noen minutter videre oppover veien. Totenåsen med alle sine muligheter innen friluft, jakt og fiske finnes rett "oppi hogget".
Skreia er en perle på Toten og ligger kun en drøy time fra Oslo. Til kommunesenteret Lena er det ca 15 km, mens det til Gjøvik er 20 minutter med bil.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil bl.a. bestå av følgende.
Forsikring, kostnader velforening, off. avgifter og eiendomsskatt og vedlikeholdskostnader.
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring m.m.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra
taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Takrenne er bøyd, sannsynligvis etter snøras. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Gjenstående arbied. Defekte nedløp.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Gjenstående arbeid. Det er blant annet ikke tilfredsstillende membran og ventilasjon etter dagens krav. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Inntak med skrusikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering. Jeg er ikke EL fagperson. Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Terrengforhold
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terreng faller inn mot bygning. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Ukjent om undertak ble skiftet samtidig med taktekking. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes.
Taktekkingen er ikke godkjent for legging på så lave takvinkler som over kjellerinngang. Manglende undertak i samme området. Snødekt taktekking i
området ved snøfangere. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige
inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Det er observert åpninger i utvendig
komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Puss har flasset av flere steder. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke ved å rekke hånden opp i luka å ta bilder med mobil, da det ikke var stige eller stol
tilgjengelig i boligen. Takkonstruksjonen er i hovedsak lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Fuktmerker og misfarging. Takkonstruksjonen har skjevheter/svai. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Det anbefales å isolere loftsluke og tette rundt denne slik at man unngår luftlekkasjer. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.
Gjenstående arbeid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Det er påvist andre avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av
arbeid. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Skjevheter registrert. Behov for vedlikehold. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Snødekte overflater. Tilstandsgrad
gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Gjenstående arbeid. Forenklet konstruksjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Knirk i gulv enkelte steder. Gjenstående arbeid. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av
arbeid. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Mye fluer i boligen, ukjent omfang. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere selv om fuktsikring utbedres. Utforede vegger under
terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Typiske kjelleredderkopper som trives i fuktig klima registrert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Krypkjeller
Det er påvist andre avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Trappen til kjeller tilfredsstiller ikke krav til trapp. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Våtrom > Overflater Gulv >bad
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende
håndverksmessig utførelse. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Det er ikke framlagt godkjent dokumentasjon på utførelsen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er påvist andre avvik: Hulltaking er unnlat fordi det ikke er praktisk mulig å gjennomføre. Det er i stedet gjort fuktkontroll med egnet verktøy. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom
Det er påvist andre avvik: Hulltaking er unnlat fordi det ikke er praktisk mulig å gjennomføre. Det er i stedet gjort fuktkontroll med
egnet verktøy. Viser til vurdering på "generell" over for ytterligere vurderinger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er påvist andre avvik: Tettesjikt mangler mellom benkeplate/skap og vegg. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Hovedkran for vann var avstengt på befaringsdagen,
kraner og lignende er derfor ikke funksjonstestet. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Boligen er
ubebodd, hovedstoppekran er avskrudd og det var risiko for lav temperatur på befaringen. Hovedstoppekran er derfor ikke skrudd på da risikoen
for skader er høy. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av
avløpsanlegget. Lufting fra avløp er ikke korrekt utført, skal føres over tak. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Drenering
Det er påvist andre avvik: Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes
kapillær sug fra grunnen. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det kan se ut som det er brukt en dårlig
betongblanding ved støping av mur da det er store avskallinger flere steder. Montert plate på mur mot øst, ukjent hva som er under denne. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng". Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige vannledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

TILLEGGSKOMMENTAR
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne
sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til
å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom og soverom

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/kjøkken og entré

2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, målt 2,18 m og skråhimling. Deler av areal er ikke måleverdig.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, målt 2,25 m. Deler av areal under trapp er trukket ut pga. lav takhøyde.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, målt 1,91 m. Deler av areal er ikke måleverdig.

Lovlighet:
Lavere takhøyde enn 2,20 m er registrert.
Rom i kjeller er innredet etter byggeår, dette er mest sannsynlig ikke bruksendret i kommunen. Rommene tilfredsstiller heller ikke krav til varig opphold.

Enebolig
• Det foreligger ikke tegninger
Uthus
• Det foreligger ikke tegninger

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 213 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel
grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen/gårdsplass

Byggemåte

Taktekking av metallplater. Taktekking av betongtakstein over kjellerinngang. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall og plast.
Vindski i tre. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning.
Grunnmur pusset/slammet over terreng. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass.
Terrasse mot vest:
Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk.
Terrasse mot sør:
Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd. Markise.

Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn. Murt pipe. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Innvendige utforede vegger av tre på deler av grunnmur. Mest sannsynlig støpt ringmur med kryperom under våtrom Tretrapper. Tredører.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Eventyråsen barnehage (0-6 år) 5 min
110 barn, 2 avdelinger 0.4 km
Oliviabakken barnehage (0-5 år) 3 min
38 barn, 2 avdelinger 2.5 km

Skoler
Stange skole (1-7 kl.) 6 min
149 elever, 7 klasser 0.5 km
Skreia ungdomsskole (8-10 kl.) 2 min
272 elever, 10 klasser 2.1 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 11 min
135 elever, 7 klasser 9.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 11 min
500 elever, 18 klasser 9.4 km

Informasjonen er hentet fra Nabolagsprofilen som ligger vedlagt i prospektet.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele boligen kan leies ut som en boenhet.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av ildsted.

Siste varslet dato for tilsyn 29/10-2020. Ikke utført
Siste varslet dato for feiing 12/3-2021. Ikke utført

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 954 Besatår av vann, avløp, renovasjon, brannsyn/feiing og eiendomsskatt. Det er montert vannmåler og gebyr blir belastet etter målt forbruk.

Vann kr 4151,-
Avløp kr 4042,-
Renovasjon kr 3232,-
Brannsyn, feiing kr 624,-
Eiendomsskatt kr 2905,-

Forbruksgebyr for vann og avløp i 2023 er følgende i tillegg til fastavgift:
Forbruk vann kr 27,8,- per kubikk
Forbruk avløp kr 35,- per kubikk

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2023. Eiendommens skattegrunnlag er kr.  880 600,- Eiendomsskatt for år 2023 utgjør kr. 2905,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 314 654 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 132 753 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende 1213.92m2, Gul sone iht. T-1442 666.13m2, Rød sone iht. T-1442 289.69m2  Vedtatt 19.06.19

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst som en heftelse og vil bestå på denne:

Dagbok nr. 1956/619-1/19  Best. om adkomstrett. Tinglyst 26.02.1956 
Vegvesenets betingelser vedtatt
 
Dagbok nr. 1956/1379-1/19  Bestemmelse om gjerde. Tinglyst 14.05.1956 
 
Dagbok nr. 1971/5100-1/19  Bestemmelse om vannledn. Tinglyst 13.07.1971 
Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett
Det er montert vannmåler og gebyr belastes etter målt forbruk.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett via privat stikkledning.
Veg: Offentlig

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kvennomslinna 242, 2848, Skreia, Gnr. 46 bnr. 37 i Østre Toten kommune

Oppdragsnummer

60-23-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.