Skreia , Øverskreien 281

Øverskreien - Stor enebolig med flott utsikt - solrikt og barnevennlig - 3 sov - garasje

2 450 000

 • Prisantydning:

  2 450 000,-

 • Totalpris:

  2 525 272

Beregnet totalkostnad: 2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 75 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 525 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type:

  Enebolig

 • Eierform:

  Selveier

 • Primærrom:

  181 m²

 • Bruksareal:

  190 m²

 • Soverom:

  3

 • Byggeår:

  1954

 • Gårdsnummer:

  201

 • Bruksnummer:

  31

 • Energimerking:

  F

 • Finnkode:

  286658394

 • Sist endret:

  24.02.2023 14:44

NABOLAGSPROFIL FOR BYDEL

 • 77%

  eier sin egen bolig

 • 46%

  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

 • 67%

  har bolig på over 120 kvm

 • 30%

  er barnefamilier

 • 35%

  er gift

SE MER DETALJERT STATISTIKK
LAST NED KOMPLETT SALGSOPPGAVE

Beskrivelse

Øverskreien 281 er en romslig enebolig opprinnelig fra 1954. Her er det ikke mye som minner om 1954, snarere er dette en koselig enebolig med moderne preg. Dessuten er det svært bra utsikt fra stue og spisestue. Her finner du tre soverom, et bad, vaskerom, stue, loftstue og kjøkken med spiseplass. Utvendig finner du terrasser på alle steder der sola treffer. I tillegg finnes et eget garasjebygg.

Innhold

Kjeller: Gang, bad, vaskerom, soverom og bod
1 etg: Entre og stue/spisestue/kjøkken
Loftsetasje: Stue, 2 soverom og bod.

Standard

Tilbygg / modernisering:
1970 Tilbygg. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
2008 Utført av firma. 2008-2015 Byttet det meste av el-anlegg.
2008 Utført som egeninnsats. Tilbygg mot sør og påbygg mot øst, tett utvendig i 2009 og ferdigstilt i 2013.
2008 Utført som egeninnsats. Satt opp kjøkkeninnredning fra 1980-tallet.
2008 Utført av firma. 2008-2017 Byttet de fleste vannrør.
2008 Utført som egeninnsats.
2008-2010 Nytt undertak og noe ny takstein.
2009 Utført som egeninnsats. Nye takrenner og nedløp og behandlet boligen utvendig.
2012 Utført som egeninnsats. Nytt bad.
2019 Utført som egeninnsats. Nytt vaskerom.
(Opplysninger over er gitt av selger)

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate i heltre med belysning over benkeplate. Glassfelt i enkelte overskap.
Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Dobbel kjøkkenkum.
TG: 2

Vaskerom:
Flislagt vaskerom fra 2019 med varme i gulv. Inneholder dusjnisje og opplegg for vaskemaskin.
TG: 3

Bad:
Flislagt bad fra 2012 med varme i gulv. Inneholder servant med underskap, speil med tilhørende belysning, badekar og vegghengt wc. Tilluft i dør.
TG: 3

Innvendige overflater:
Gulv er i hovedsak preget av: Laminat, fliser, tregulv og betong.
Vegger er i hovedsak preget av: Panelplater. malte plater, panel, murpuss og tapet.
Himlinger er i hovedsak preget av: Formpresset panel, panel og himlingsplater.

Teknisk:
Synlige vannrør i metall og plast. Synlige avløpsrør i plast og betong. Varmtvannstanken er på ca. 300 liter fra 2004.
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett.

Boligen har mekanisk og naturlig ventilasjon.

Beliggenhet

Hvis du er svak for Mjøs-utsikt eller vid utsikt generelt, bør du få med deg denne plassen! Øverskreien 281 ligger mellom Skreia og Lensbygda/Lena. Området er åpent og dermed svært solrikt. Herfra er det 6-7 km til både Skreia og kommunesenteret Lena. Stange barneskole ligger noen kilometer ned i veien. Det samme gjør barnehage, mens ungdomskole finner du på Skreia. Øverskreien er et flott utgangspunkt for å dra opp på Totenåsen der du finner milevis med turstier og skiløyper. Avstand til Oslo er ca 1,5 timer.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil bl.a. bestå av følgende.
Forsikring, off. avgifter og eiendomsskatt og vedlikeholdskostnader.
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring m.m.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Malings/folieflass registrert. Frostsprengte nedløp. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Skjevheter i etasjeskillet er
normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser. Tilstandsgrad gis pga. nevnte
forhold. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Bom i flis og riss. Det er blant annet ikke tilfredsstillende membran og ventilasjon etter dagens krav. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier på utsatte steder, dusj var nylig brukt. Det er blant annet ikke tilfredsstillende membran og ventilasjon etter dagens krav. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

TG IU KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Tomteforhold > Terrengforhold
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold og alder på takstein som er brukt opp igjen.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist andre avvik: Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha
skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn
normal løsning ved husets opprinnelige byggeår. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Enkelte avskallinger på mur og sprekker/riss. Noe gjenstående arbeid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Begrenset inspeksjon da konstruksjon i hovedsak er lukket. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida.
Spiker stikker gjennom undertak enkelte steder. Skrå, isolerte takflater og downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av
erfaringsmessig høy skadefrekvens, manglende isolasjon over downlights. Fuktmerker på undertak. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller
nyere vanngjennomtrengning. Tilgjengelige merker var tørre på befaringen. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Ising på tak. Kan ha sammenheng med manglende isolering, lufting av takkonstruksjon eller luftlekkasjer. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Enkelte tettelister var harde/slitt. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Skjevheter registrert. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Snødekte overflater. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Noe gjenstående arbeid. Knirk i gulv enkelte steder. Gulv er feilmontert enkelte steder. Behov for
vedlikehold/oppgraderinger. Bom i flis og riss i fuger. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Rennemerker på pipe. Bygningsdelen er gammel og
har kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
Enkel utførelse, sannsynlig ikke armert. Mindre riss og sprekker i gulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under
kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Oppforet gulv og utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Lav frihøyde til loftsetasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/spisestue/kjøkken
Det er påvist andre avvik: Kjøkkeninnredning bærer preg av alder. Lav høyde på avtrekksvifte, av brannhensyn må underkanten av viften ikke være lavere enn 0,5 - 0,6 m over koketoppen i de fleste monteringsanvisninger. Komfyrvakt anbefales montert. Tettesjikt mangler mellom benkeplate/skap og vegg. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank 
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Det er påvist andre avvik: Det er ikke avholdt service på anlegget. Oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstingeniører. Jeg anbefaler kontroll utført av fagperson. For nærmere info om energibruk se boligens energiattest.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillær sug fra
grunnen. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Dette punktet må ses i sammenheng med
"rom under terreng". Isopor er ikke tildekket med tanke på brann. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og
fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Rørlegger innlandet. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rørlegger har gjort rørarbeid egeninnsats på det andre

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja Firmanavn  Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Egeninnsats

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn Rørlegger Innlandet. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt vannintak.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Kommentar Normal skjevhet gammelt hus

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar. Har vært mus på kott

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn Dugnad
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Egeninnsats med hjelp av snekker, skifting av tak og bygd terrasse

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn Hvem Elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Hveem Elektro har koblet, egeninnsats på trekking av kabler

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
Ja. Kommentar Tilbygd og påbygd

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja  Kommentar .

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja Kommentar Mangler ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 190 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom og soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre og stue/spisestue/kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, målt 2 m, 1,93 m og skråhimling. Deler av areal er ikke måleverdig.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, målt 2,31 m og 2,24 m.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, målt 1,92 m og 1,89 m. Areal er i hovedsak over 1,9 m og alt er derfor medtatt i areal.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Det er observert rom som ikke tilfredsstiller NS3600 sitt krav om dagslysflate. Lavere takhøyde enn 2,20 m er registrert. Rom i kjeller og loft er innredet etter byggeår og tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Tegninger stemmer ikke med dagens løsning.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 789 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Garasej med en biloppstillingsplass. Lagerrom.

Byggemåte

Enebolig:
Enebolig oppført på støpt grunnmur og punktfundamentering på pilarer. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende utvendig trekledning.
Mønet skråtak i tre med taktekking av betongtakstein. Undertaksplater. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass.
Terrasse og veranda rundt store deler av bolig som er fundamentert på betong. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd.

Garasje:
Garasje oppført på grunnmur i murte blokker. Grovstøpt gulv og tregulv. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående og liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon med taktekking av metallplater. Utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1+1 lags glass.
Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Vippeport. Innlagt strøm. Skrusikringer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og fasade på eiendommen. Datert 20.12.2022

Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Eventyråsen barnehage (0-6 år) 4 min 110 barn, 2 avdelinger 3.1 km
Vilberg barnehage (0-5 år) 5 min 23 barn, 2 avdelinger 3.8 km
Oliviabakken barnehage (0-5 år) 7 min 38 barn, 2 avdelinger 5.5 km

Skoler
Stange skole (1-7 kl.) 4 min 149 elever, 7 klasser 3.1 km
Vilberg skole (1-7 kl.) 5 min 128 elever, 7 klasser 3.8 km
Skreia ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min 272 elever, 10 klasser 5.2 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min 320 elever, 12 klasser 7.3 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 9 min 135 elever, 7 klasser 7.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 10 min 500 elever, 18 klasser 7.5 km

Informasjonen er hentet fra Nabolagsprofilen som ligger vedlagt i prospektet.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele boligen kan leies ut som en boenhet.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av panelovn, ildsted, varme i gulv og varmepumpe.

Siste dato for tilsyn 19/4-22. Østre Toten kommune har ingen historikk på feiing på eiendommen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 100 Består av vann, avløp renovasjon, brannsyn/feiing og eiendomsskatt. Det er montert vannmåler og gebyr vil bli belastet etter målt forbruk.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2023. Eiendommens skattegrunnlag er kr. 1 605 800,- Eiendomsskatt for år 2023 utgjør kr. 5 299,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 134 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 261 281 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende, LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende, Gul sone iht. T-1442, Rød sone iht. T-1442  Vedtatt 19.06.19

Kommentar fra Østre Toten kommune:
Det meste av eiendommen ligger som landbruks-, natur- og friluftsområde der spredt boligbebyggelse er tillatt. En mindre del ligger som landbruks-, natur og friluftsområde der kun tiltak i landbruket er tillatt. Dette er en feil i plankartet. Det er § 5.3 i bestemmelsene til kommuneplanens arealdel som er bestemmende for utnyttelsen av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende er tinglyst på eiendommen og vil følge denne.
1955/3371-1/19  Bestemmelse om veg. Datert 23.09.1955 
Vegvesenets betingelser vedtatt

1978/1108-2/19  Erklæring/avtale. Datert 07.02.1978 
rettighetshaver:Knr:0528 Gnr:201 Bnr:49  
rettighetshaver:Knr:3442 Gnr:201 Bnr:48  
Bestemmelse om kloakkledning
Nåværende og fremtidige eiere av bnr. 48 og 49 gis rett til å grave grøft og legge sandfilterkum fra sitt hus inn på denne eiendommen under forutsetning av at det benyttes lukket kloakksystem. Eieren av denne eiendommen frakskriver seg alt ansvar som måtte oppstå vedr. nevnte sandfilterkum.
 
1978/2275-1/19  Erklæring/avtale. Datert 14.03.1978 
rettighetshaver:Knr:0528 Gnr:201 Bnr:49  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand.
Denne eiendommen har gitt tilatelse til at gnr. 201 bnr. 49 har kunne føre opp huset i en avstand av 2,5 m fra felles eiendomsgrense.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett
Det er montert vannmåler og gebyr belastes etter målt forbruk.
Avløp: Privat avløp med septiktank og godkjent utslipp.
Pålegg på eiendommen som omfatter planlagt koblet på offentlig avløp i løpet av 2023-2024
Adkomst: Privat via naboeiendommen. Kostnader til felles brøyting og vedlikehold må påregnes.

Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav. Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg. Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse.
I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: «Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten
kommune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg», vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering. Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet.
Tidspunkt for dette er ikke avklart.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øverskreien 281, 2848, Skreia, Gnr. 201 bnr. 31 i Østre toten kommune

Oppdragsnummer

60-22-0073

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.